کد خبر: ۶۵۲۸۳
تاریخ انتشار: ۱۶ مرداد ۱۴۰۴ - ۱۲:۳۹

نباید دوباره غافلگیر شویم!

شورای عالی امنیت ملی یک نهاد ویژه است و مصوبات آن به طور کامل باید به تایید رهبری برسد؛ بنابراین فردی که در این شورا حضور دارد، خواه تندرو باشد و خواه کندرو به هر حال باید از اصولی تعیین شده تبعیت کند.
نباید دوباره غافلگیر شویم!

مخاطب ۲۴، محسن جلیلوند: به طور کلی موضوع انتخاب آقای علی لاریجانی مسئله جنجالی و عجیبی نیست، موضوع عجیب این است که چرا اینقدر هیاهو در این زمینه شکل گرفته است. آقای لاریجانی ۱۲ سال به عنوان نماینده رهبری در شورای امنیت ملی حضور داشته‌اند و ۱۲ سال نیز به عنوان رئیس مجلس و به عنوان یک شخصیت حقوقی در این شورا حضور داشته‌اند و ۲ سال هم دبیر بوده است؛ بنابراین چیزی در حدود ۲۴، ۲۵ سال حضور داشته و این حضور نه جدید است و نه تازگی دارد. آقای شمخانی که پیشتر گفته‌اند پرونده هسته‌ای را در دست دارند. قرار است شورای دفاع هم تشکیل شود که امور مرتبط با جنگ و صلح و امثالهم را در دست می‌گیرد. همین پرونده هسته‌ای هم نامشخص است.»

وی افزود: «وزیر امور خارجه صراحتا گفته‌اند تاسیسات هسته‌ای آسیب شدید دیده و فعلا کار غنی سازی متوقف است؛ بنابراین روند اقدامات و تصمیمات آقای لاریجانی هنوز مبهم است و نمی‌توان قضاوت روشنی کرد. درباره موضوع جنگ و صلح هم شورای دفاع تصمیم گیری می‌کند و شاید آقای احمدیان مسئول شوند اما هیچ یک از این موضوعات، خارج از عرف سیاسی و نظامی کشور نیست.»

یک بار غافلگیر شدیم نباید دوباره غافلگیر شویم

این تحلیلگر ارشد سیاسی گفت: «شاید برخی از کارگزاران بتوانند ساختار‌ها را تغییر دهند، اما تحول گسترده، امکان پذیر نیست و چارچوب‌ها از قبل تعیین شده‌اند. به اعتقاد من تغییر تحولی و بزرگی در سیاست‌های کلی رخ نمی‌دهد و حضور آقای لاریجانی یک موضوع ساده خواهد بود که دور از جنجال قابل بررسی است. اگر شخصی از طیف تندرو هم می‌آمد من می‌گفتم تحول خارق العاده‌ای رخ نمی‌داد. شورای امنیت ملی یک نهاد ویژه است و مصوبات آن به طور کامل باید به تایید رهبری برسد؛ بنابراین فردی که در این شورا حضور دارد، خواه تندرو باشد و خواه کندرو، به هر حال باید از اصولی تعیین شده تبعیت کند. مصوبات شورا در نهایت به تایید رهبری می‌رسد. من نمی‌خواهم اهمیت شورا را تقلیل دهم یا بگویم حضور آقای لاریجانی تاثیر گذار نیست. اتفاقا تاثیرگذار است، اما در نهایت رهبری تصمیمات نهایی را خواهند گرفت.»

وی در خصوص شورای عالی دفاع و ارتباط آن با تحولات اخیر و احتمال حمله نظامی اسرائیل به ایران گفت: «سرلشگر موسوی صراحتا گفتند آتش بس شکننده است و هر آن احتمال شکستن آتش بس و شروع مجدد جنگ وجود دارد. من هم احتمال جنگ را بالا می‌بینم و اگر اروپایی‌ها وارد بحث مکانیسم ماشه شوند، این احتمال تشدید می‌شود. نتانیاهو به دنبال انحراف افکار عمومی از سمت خود و جنگ غزه به سمت گرداب جنگ با ایران است. نتانیاهو هم بدش نمی‌آید این اتفاق تکرار شود که افکار عمومی از جنگ غزه منحرف شود. به هر حال ایران و امریکایی‌ها باید به یک نتیجه برسند اگرچه زمان جنگ نامشخص است، اما من وقوع جنگ را ناممکن نمی‌بینم. احتمال من این است که تا پایان آذر تکلیف اسرائیلی‌ها با ایران مشخص می‌شود و در نتیجه باید در آمادگی کامل دفاعی باشیم.»

وی افزود: «دفعه قبل تا حدی درگیر غافلگیری شدیم و این بار نباید چنین اجازه‌ای بدهیم. بلکه باید با امادگی کامل برخورد کنیم. آتش بس متزلزل و ناپایدار است. شورای دفاع، می‌خواهد برخی محدودیت‌ها را از بین ببرد چرا که بین فرماندهان ارشد و میانی ما فاصله افتاده بود و نتوانستیم بنابراین تشکیل این شورا می‌تواند کارکردی مثبت برای هماهنگی نیرو‌های دفاعی کشور داشته باشد. این شورا می‌تواند در شرایطی که دسترسی‌ها سخت می‌شود به سرعت تصمیم گیری کند. این موضوع از دید من کارکردی کاملا مثبت و سازنده دارد.»

منبع: فرارو

آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
تجزیه سودان؛ کابوس نبرد قدرت ژنرال‌ها تجزیه سودان؛ کابوس نبرد قدرت ژنرال‌ها
درگیری میان ارتش سودان و نیرو‌های پشتیبانی سریع که در تاریخ ۱۵ آوریل ۲۰۲۳ آغاز شد، وارد مرحله‌ای حساس و سرنوشت‌ساز شده است؛ این نبرد نه صرفاً داخلی، بلکه عرصه‌ای برای رقابت‌های منطقه‌ای و بین‌المللی شده است.
پروفسور، تدریس را کنار گذاشت پروفسور، تدریس را کنار گذاشت
برانکو ایوانکوویچ، سازنده‌ی خاطرات خوش فوتبال ایران و پرسپولیس، از دنیای مربیگری خداحافظی کرد
بقائی: گروسی از صلح‌آمیز بودن برنامه هسته‌ای ایران آگاه است بقائی: گروسی از صلح‌آمیز بودن برنامه هسته‌ای ایران آگاه است
سخنگوی وزارت خارجه اعلام کرد که رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، به صلح‌آمیز بودن برنامه هسته‌ای ایران آگاه است.
ادای احترام وزیر امور خارجه به استاد پیشین خود+ فیلم ادای احترام وزیر امور خارجه به استاد پیشین خود+ فیلم
وزیر امور خارجه ایران، سید عباس عراقچی، به استاد پیشین خود، استاد خیراندیش که ۴۰ سال پیش در دانشکده روابط بین‌الملل او را آموزش داده بود، ادای احترام کرد.
بازدید مسعود پزشکیان از خطوط راه‌آهن حومه‌ای تهران بازدید مسعود پزشکیان از خطوط راه‌آهن حومه‌ای تهران
مسعود پزشکیان صبح امروز از خطوط راه‌آهن حومه‌ای تهران بازدید کرد تا وضعیت خدمات و زیرساخت‌های این شبکه ریلی را بررسی و ارزیابی کند.
حذف مبینا نعمت‌زاده از رقابت‌های جهانی تکواندو حذف مبینا نعمت‌زاده از رقابت‌های جهانی تکواندو
نماینده ایران در وزن ۵۳- کیلوگرم، مبینا نعمت‌زاده، در مرحله یک‌هشتم نهایی مسابقات جهانی تکواندو مقابل حریف ترکیه‌ای ۲ بر صفر شکست خورد و حذف شد.
جدال فیل و فنجان، حمله سنجاب به خرس+ فیلم جدال فیل و فنجان، حمله سنجاب به خرس+ فیلم
سنجاب با حرکات زیگزاگی و چرخش‌های تند از مقابل خرس فرار می‌کند، اما ناگهان دست به کاری می‌زند که هیچ‌کس انتظارش را ندارد.
برگزیده
مچ انداختن ترامپ و مکرون + فیلم مچ انداختن ترامپ و مکرون + فیلم
ترامپ و ماکرون هنگام دیدار در مصر هنگام دست دادن با هم مچ انداختند به طوری که توجه همه رسانه ها را جلب کرد.
احزاب در تصمیم گیری‌های دولتی نقش مهمی دارند احزاب در تصمیم گیری‌های دولتی نقش مهمی دارند
مشاور رئیس جمهور در امور احزاب و تشکل‌ها در نشستی با احزاب و فعالان سیاسی استان گلستان گفت: تاکید رئیس جمهور بر این است که احزاب برای تصمیم گیری‌ها و تصمیم سازی‌ها در کشور به صورت جدی‌تر مورد مشورت قرار بگیرند.
خبر ترور سردار قآانی صحت ندارد خبر ترور سردار قآانی صحت ندارد
اخیراً شایعاتی در شبکه‌های اجتماعی و اکانت‌های مرتبط با رژیم صهیونیستی منتشر شد مبنی بر اینکه سردار قاآنی مورد سوءقصد قرار گرفته و به شهادت رسیده است که پیگیری‌ها حاکی از آنست که این اخبار صحت ندارد.
صفحه خبر بالای تصاویر