کد خبر: ۶۵۱۷۴
تاریخ انتشار: ۰۸ مرداد ۱۴۰۴ - ۲۲:۵۵

حضور در سید دوم، بدشانسی می‌آورد

وقتی جام جهانی ۲۰۲۶، یک تله بزرگ برای تیم‌های سید دوم می‌سازد!
حضور در سید دوم، بدشانسی می‌آورد

به گزارش مخاطب 24: افزایش تعداد تیم‌ها به ۴۸ کشور قرار بود جام جهانی ۲۰۲۶ را «آسان‌تر» کند، اما حالا یک سناریوی ترسناک در حال شکل‌گیری‌ست؛ سناریویی که در آن حتی تیم ملی ایران هم ممکن است قربانی شود.

با حضور احتمالی غول‌هایی مثل ایتالیا، اروگوئه یا سوئد در سید چهارم، قرعه‌کشی جام جهانی به جای اینکه یک جشن فوتبالی باشد، می‌تواند به «قرعه‌ی کابوس» تبدیل شود.

فقط تصور کنید: اسپانیا از پات اول، پاراگوئه از سوم، و ایتالیا از چهارم. آیا ایران در چنین گروهی شانسی برای بقا خواهد داشت؟

قرعه مرگ: چرا، چگونه؟

با وجود افزایش تعداد تیم‌ها به ۴۸ کشور در جام جهانی ۲۰۲۶ (کانادا، آمریکا و مکزیک)، احتمال گروه مرگ، هرچند اندک اما وجود دارد. بر خلاف ادوار قبلی که قرعه‌کشی مرحله گروهی پس از مشخص شدن تمام تیم‌ها انجام می‌شد، در این دوره ۶ تیم هنوز تا زمان قرعه‌کشی نهایی تعیین نخواهند شد و به همین دلیل تمام سهمیه پلی اف به سید چهار خواهد رفت.

قرعه‌کشی مرحله گروهی جام جهانی ۲۰۲۶ در اوایل دسامبر (۱۴ آذرماه) برگزار می‌شود. شهرهای لاس‌وگاس یا واشنگتن دی‌سی به‌عنوان میزبان این مراسم در نظر گرفته شده‌اند. نکته مهم اینکه در زمان برگزاری قرعه‌کشی، تنها حضور ۴۲ تیم از ۴۸ تیم قطعی شده و ۶ تیم باقی‌مانده هنوز مشخص نخواهند بود.

سهمیه هر قاره در جام جهانی به این شرح است: سهمیه آسیا از ۴.۵ به ۸.۳۳ افزایش یافته، آفریقا ۹.۳۳، کونکاکاف (آمریکای شمالی و مرکزی) ۶.۶۷، آمریکای جنوبی ۶.۳۳، اروپا ۱۶ و اقیانوسیه نیز برای اولین‌بار یک سهمیه مستقیم دارد (در مجموع ۱.۳۳ سهمیه برای اقیانوسیه).

۴ تیم از طریق پلی‌آف قاره اروپا (مارس سال آینده) و ۲ تیم دیگر از طریق پلی‌آف بین‌قاره‌ای (میان آسیا، آفریقا، آمریکای جنوبی، اقیانوسیه و کونکاکاف) تعیین می‌شوند.

از آنجا که این ۶ تیم در زمان قرعه‌کشی نهایی مشخص نیستند، بدون توجه به رنکینگ فیفا، به‌طور خودکار در پات چهارم (آخرین سطح سیدبندی) قرار می‌گیرند. بنابراین آنها قرعه مرگ را تعیین می‌کنند.

* ایران در سید دوم: خوش شانسی، شاید بدشانسی

فیفا قصد دارد ۴۸ تیم حاضر در جام جهانی را بر اساس رنکینگ نوامبر آینده، در ۴ پات ۱۲ تیمی تقسیم کند. بنابراین ایران برای اولین‌بار این شانس را دارد که در پات دوم قرار بگیرد. این موضوع از نظر ایران، ژاپن و کره جنوبی بسیار مطلوب است، چرا که باعث می‌شود در گروهی با تیم‌های ضعیف‌تر قرار گیرد و شانس صعود به مرحله بعدی (۳۲ تیم) بالاتر برود.

اما نکته هشداردهنده این است که تیم‌های قوی‌ای که از طریق پلی‌آف صعود می‌کنند، چون در پات چهارم قرار می‌گیرند، ممکن است گروه‌های ضعیف را به گروه‌های مرگ تبدیل کنند. به‌عنوان مثال، ایتالیا که ۴ بار قهرمان جام جهانی شده، در نخستین بازی از مرحله مقدماتی گروه I اروپا با نتیجه ۳-۰ مقابل نروژ شکست خورده و شانس صدرنشینی و صعود مستقیمش کاهش یافته است. این احتمال وجود دارد که ایتالیا از طریق پلی‌آف به جام جهانی برسد.

همچنین تیم‌هایی مانند سوئیس، سوئد، ترکیه، صربستان و چک ممکن است از طریق پلی‌آف اروپا به جام جهانی صعود کرده و در پات چهارم قرار گیرند.

در آمریکای جنوبی نیز تیم‌هایی چون اروگوئه، پاراگوئه و کلمبیا ممکن است از راه پلی‌آف بین‌قاره‌ای به جام جهانی برسند و در پات چهارم قرار بگیرند و یا اینکه با صعود مستقیم در سید سوم باشند. بنابراین احتمال دارد به عنوان مثال ایران با تیمهای اسپانیا، اروگوئه و ایتالیا همگروه شود، البته احتمال وقوع این پیشامد بسیار اندک اما به هر حال موجود است.

در نهایت، هرچند تیمهایی مثل ایران از افزایش تعداد تیم‌ها سود برده و شانس حضور در پات دوم را دارند، اما قرار گرفتن در گروهی با اسپانیا (پات اول)، پاراگوئه (پات سوم) و ایتالیا یا سوئد (پات چهارم) می‌تواند آن را وارد گروهی کند که به‌راستی «گروه مرگ» جام جهانی ۲۰۲۶ لقب بگیرد؛ گروهی که نگاه همه را به خود جلب خواهد کرد.

ورزش 3

آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
سرما در ۲۷ مرکز استان کشور+ جزئیات سرما در ۲۷ مرکز استان کشور+ جزئیات
با نفوذ توده هوای سرد به کشور، دمای هوا در ۲۷ مرکز استان به‌طور محسوسی کاهش یافته و در شهر‌هایی مانند شهرکرد، همدان و سنندج به زیر صفر درجه رسیده است.
جلسه علنی مجلس با وزیر علوم جلسه علنی مجلس با وزیر علوم
جلسه علنی مجلس شورای اسلامی صبح امروز سه‌شنبه ۱۳ آبان به ریاست علی نیکزاد و با حضور ۲۰۵ نماینده آغاز شد. در این جلسه، سؤال از وزیر علوم و بررسی چند گزارش مهم کمیسیون‌ها در دستور کار قرار دارد.
رئیس‌جمهور لبنان: هیچ گزینه‌ای جز مذاکره با اسرائیل نداریم رئیس‌جمهور لبنان: هیچ گزینه‌ای جز مذاکره با اسرائیل نداریم
در حالی که تل‌آویو و واشنگتن بر آغاز گفت‌وگوی مستقیم با بیروت اصرار دارند، ژوزف عون، رئیس‌جمهور لبنان، اعلام کرد که کشورش برای پایان دادن به بحران کنونی، چاره‌ای جز مذاکره ندارد.
نیکزاد: اختلاف ایران و آمریکا بنیادین است و حل نخواهد شد نیکزاد: اختلاف ایران و آمریکا بنیادین است و حل نخواهد شد
علی نیکزاد، نایب رئیس مجلس شورای اسلامی، با تأکید بر اینکه اختلاف میان ایران و آمریکا ریشه‌ای و مبنایی است، گفت تسخیر لانه جاسوسی اقدامی انقلابی در برابر سال‌ها ظلم و تحقیر ملت ایران از سوی استکبار جهانی بود.
یاسر آسانی ترکاند! یاسر آسانی ترکاند!
یاسر آسانی، بازیکن محبوب تیم فوتبال استقلال، با انتشار یک استوری برای هواداران پرسپولیس کری خواند.
ارزش موی گندیده‌ی ظریف از کل روسیه و پوتین بیشتر است ارزش موی گندیده‌ی ظریف از کل روسیه و پوتین بیشتر است
برجام درخشان‌ترین دستاورد دیپلماسی ایران بود که کشور را از فصل هفتم منشور سازمان ملل خارج کرد و زمینه‌ساز رشد اقتصادی شد، اما امروز همان مخالفان احیای آن با تکرار مسیر بابک زنجانی، کشور را دوباره گرفتار تحریم و فساد کرده‌اند؛ درحالی‌که چهره‌هایی، چون ظریف همچنان نماد سرمایه ملی و دیپلماسی عقلانی ایران‌اند.
جدال با ماتادورها برای ایران یک میلیون دلاری آب می خورد جدال با ماتادورها برای ایران یک میلیون دلاری آب می خورد
تیم ملی فوتبال ایران در فیفا دی ۱۴۰۵ احتمالاً در دیداری تدارکاتی با اسپانیا، قهرمان جهان، روبه‌رو می‌شود؛ گامی مهم در مسیر آماده‌سازی جام جهانی ۲۰۲۶
برگزیده
نبرد سرنوشت‌ساز در پاریس؛ جنگ تاکتیکی انریکه و کمپانی نبرد سرنوشت‌ساز در پاریس؛ جنگ تاکتیکی انریکه و کمپانی
پاری‌سن‌ژرمن و بایرن مونیخ در یکی از حساس‌ترین بازی‌های هفته چهارم لیگ قهرمانان، سه‌شنبه شب در پارک دو پرنس روبه‌روی هم قرار می‌گیرند؛ دیداری که می‌تواند مسیر صعود را تغییر دهد.
پیش درآمد یک جنگ قدیمی پیش درآمد یک جنگ قدیمی
طی رقابت‌های هفته‌ی چهارم دورگروهی لیگ قهرمانان اروپا امشب لیورپول میزبان رئال مادرید است
مصاف داغ تراکتور و پرسپولیس در جام حذفی مصاف داغ تراکتور و پرسپولیس در جام حذفی
مرحله یک شانزدهم نهایی جام حذفی قرعه خورد و پرسپولیس باید در تبریز به یکی از حساس‌ترین و پرهیجان‌ترین بازی‌های این مرحله برابر تراکتور برود.
صفحه خبر بالای تصاویر