کد خبر: ۶۵۱۶۱
تاریخ انتشار: ۰۸ مرداد ۱۴۰۴ - ۱۴:۵۰

یک طرفه بودن طرح وفاق، عامل عدم موفقیت

با گذشت بیش از یک سال از آغاز به کار دولت مسعود پزشکیان، ایده «وفاق ملی» همچنان یکی از مباحث اصلی و محل اختلاف در فضای سیاسی کشور است.
یک طرفه بودن طرح وفاق، عامل عدم موفقیت

به گزارش مخاطب ۲۴: از نخستین روز روی کار آمدن دولت مسعود پزشکیان، «وفاق ملی» به‌عنوان یکی از اصلی‌ترین کلیدواژه‌های گفتمانی دولت مطرح شد. مفهومی که نوعی دعوت به بازسازی اعتماد و همدلی در سطوح مختلف قدرت و جامعه بود.

با این حال یک سال پس از آغاز به کار دولت بسیاری از ناظران و فعالان سیاسی معتقدند این ایده عملاً با موانع ساختاری و مقاومت جریان‌های رقیب مواجه شد. در شرایطی که دولت پزشکیان تلاش می‌کند با حفظ حمایت نهاد‌های بالادستی، راهی برای عبور از بحران‌ها بیابد، پروژه وفاق ملی بیش از هر چیز درگیر «تک‌صدایی» شده است؛ یعنی دعوتی یک‌طرفه که پاسخ جمعی نیافته است.

در ادامه بررسی عملکرد دولت مسعود پزشکیان، این‌بار، محمدعلی ابطحی فعال سیاسی اصلاح‌طلب و رئیس دفتر رئیس‌جمهوری دولت اصلاحات در گفت‌و‌گو با اکوایران درباره مفهوم «وفاق ملی» و عملکرد یک‌ساله دولت اظهارنظر کرد.

رقبای سیاسی تعاملی برای وفاق نشان ندادند

ابطحی با اشاره به شرایط دشوار کشور در یک‌سال گذشته گفت: تا الان که تقریباً بیش از یک سال از عملکرد دولت می‌گذرد، فرصت زیادی برای کار کردن نبود. در این مدت بحران‌های بزرگی در ایران شکل گرفت؛ از روز اولی که مسعود پزشکیان آمد، در سطح خارجی، در سطح داخلی، تحریم‌ها و جنگ مشکلاتی پیش آمد که می‌بایست به‌صورت اورژانسی حل می‌شد. همین مسائل باعث شد که عملاً سیاست‌گذاری‌های آقای پزشکیان خیلی عملیاتی نشود.

او در ادامه تاکید کرد: در کل نسبت به شرایطی که در کشور وجود داشته و دارد، من آقای پزشکیان را آدم موفق و دولت را دولتی موفق می‌دانم. خیلی سخت است که در چنین شرایطی کسی بتواند کاری انجام بدهد.

رئیس دفتر دولت اصلاحات در ادامه درباره طرح «وفاق ملی» نیز گفت: در مورد وفاق ملی، آقای پزشکیان صادقانه آن را مطرح کرد؛ اما بسیاری از رقبای او وفاق ملی را عملیاتی و مورد قبول قرار ندادند. یعنی هیچ ازخودگذشتگی، هیچ تنازلی در این مورد که بتوانند با همدیگر تعامل کنند تا به وفاق برسند. به همین دلیل وفاق ملی یک‌طرفه شکل گرفت که طبیعتاً وفاق یک‌طرفه معنا ندارد.

ابطحی معتقد است حمایت رهبری از رئیس‌جمهوری مانع از مخالفت‌های بیشتر منتقدان طرح وفاق شده، اما مشکل اصلی همچنان پابرجاست: با توجه به حمایتی که آقای پزشکیان توانست از رهبر انقلاب کسب بکند، جریان‌های مخالف وفاق ملی خیلی نتوانستند فعالیت خاصی انجام دهند؛ اما واقعاً مشکل اصلی عدم موفقیت وفاق ملی، یک‌طرفه بودن آن بود.

او همچنین خواستار پالایش نیرو‌های افراطی در نهاد‌های تأثیرگذار شد و گفت: به‌نظر من باید در نیرو‌هایی که باور به افراطی‌گری دارند، مخصوصاً در جا‌هایی مثل صداوسیما یا فضا‌های اجتماعی که تأثیرگذارند، تغییری ایجاد شود تا بویی از وفاق شنیده بشود.

ابطحی در بخش دیگری از گفت‌و‌گو به مسائل اخیر مجلس ازجمله کارت زرد به وزیر فرهنگ و ارشاد نیز اشاره کرد و گفت: به‌نظر من، در این گیر و داری که هم در داخل و هم با سیاست خارجی کشور درگیر هستیم، این موضوع ضربه‌ای به وفاق ملی است. نکاتی که آقای وزیر ارشاد بابتش کارت زرد گرفت، به‌نظر من نقاط قوت وزارت ارشاد است. طبیعتاً این نقاط مورد پذیرش این مجلس نیست و دولت جدید آمده تا نگاه جدیدتر و آزادانه‌تری را اعمال کند.

او ادامه داد: بهترین اتفاقات هنری در دوران جنگ توسط وزارت ارشاد شکل گرفت. فضا‌های اجتماعی، فضا‌های فرهنگی، همه در آن دوره با دولت همراهی کردند و این موارد اتفاقاً از نقاط قوت وزارت ارشاد بود.

اکو ایران

آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
اوسمار در مسیر جاودانگی؟! اوسمار در مسیر جاودانگی؟!
باشگاه پرسپولیس پس از هفته‌ها تنش، بالاخره دست به تغییر روی نیمکت زد و از وحید هاشمیان عبور کرد و هدایت تیم را به اوسمار ویرا سپرد. حالا اوسمار تا دربی باید تیمش را آماده کند تا تجربه شیرین برد در دربی تهران را تکرار کند.
طارمی در تعقیب آقای گل طارمی در تعقیب آقای گل
ایوب ال‌کعبی با ۶ گل صدرنشین جدول گلزنان سوپر لیگ یونان است و مهدی طارمی با ۴ گل در تعقیب او، همچنان تهدیدی جدی در خط حمله المپیاکوس محسوب می‌شود.
صفر تا صد ماجرای سردار آزمون و قاچاق مواد مخدر صفر تا صد ماجرای سردار آزمون و قاچاق مواد مخدر
در روز‌های اخیر شایعه‌ای درباره بازداشت سردار آزمون در ابوظبی منتشر شد؛ اما بررسی‌ها نشان می‌دهد این خبر کاملاً بی‌اساس است و هیچ گزارش رسمی آن را تأیید نمی‌کند.
قهرمانی ایران در کشتی آزاد جهانی ۲۰۱۵ تأیید شد قهرمانی ایران در کشتی آزاد جهانی ۲۰۱۵ تأیید شد
با تأیید رسمی اتحادیه جهانی کشتی و پس از اثبات دوپینگ دو ملی‌پوش روس، تیم ملی کشتی آزاد ایران به‌عنوان قهرمان رقابت‌های جهانی ۲۰۱۵ لاس‌وگاس معرفی شد.
مرگ مشکوک خواننده معروف مازندرانی مرگ مشکوک خواننده معروف مازندرانی
مرگ صفر گلردی، خواننده محبوب مازندرانی، که سال گذشته در خانه‌اش رخ داد، وارد مرحله تازه‌ای شد. همسر دوم و دختر او به اتهام قتل عمد بازداشت شده‌اند.
افشاگری والیبالیست روس درباره صابر کاظمی افشاگری والیبالیست روس درباره صابر کاظمی
در حالی که هنوز علت دقیق مرگ صابر کاظمی، والیبالیست ایرانی تیم الاهلی قطر مشخص نشده، ویتالی پاپازوف بازیکن روس این تیم با اشاره به جزئیات تازه، از نکات مشکوکی در جریان این حادثه سخن گفت.
جزئیات جدید از طرح کالابرگ آبان‌ماه اعلام شد جزئیات جدید از طرح کالابرگ آبان‌ماه اعلام شد
رئیس سازمان برنامه و بودجه از تغییرات جزئی در اجرای کالابرگ الکترونیکی آبان‌ماه خبر داد و اعلام کرد که دهک‌های مشمول همان هفت دهک قبلی خواهند بود، اما تعداد اقلام مشمول به ۱۱ قلم کاهش می‌یابد.
برگزیده
مچ انداختن ترامپ و مکرون + فیلم مچ انداختن ترامپ و مکرون + فیلم
ترامپ و ماکرون هنگام دیدار در مصر هنگام دست دادن با هم مچ انداختند به طوری که توجه همه رسانه ها را جلب کرد.
احزاب در تصمیم گیری‌های دولتی نقش مهمی دارند احزاب در تصمیم گیری‌های دولتی نقش مهمی دارند
مشاور رئیس جمهور در امور احزاب و تشکل‌ها در نشستی با احزاب و فعالان سیاسی استان گلستان گفت: تاکید رئیس جمهور بر این است که احزاب برای تصمیم گیری‌ها و تصمیم سازی‌ها در کشور به صورت جدی‌تر مورد مشورت قرار بگیرند.
خبر ترور سردار قآانی صحت ندارد خبر ترور سردار قآانی صحت ندارد
اخیراً شایعاتی در شبکه‌های اجتماعی و اکانت‌های مرتبط با رژیم صهیونیستی منتشر شد مبنی بر اینکه سردار قاآنی مورد سوءقصد قرار گرفته و به شهادت رسیده است که پیگیری‌ها حاکی از آنست که این اخبار صحت ندارد.
صفحه خبر بالای تصاویر