کد خبر: ۶۵۱۱۳
تاریخ انتشار: ۰۶ مرداد ۱۴۰۴ - ۲۱:۵۳

آذربایجان به پیمان ابراهیم می‌پیوندد

شبکه هفت اسرائیل مدعی شد آذربایجان در نظر دارد در پیمان ابراهیم عضو شود. آمریکا تلاش‌هایی برای تحقق این امر صورت داده است.
آذربایجان به پیمان ابراهیم می‌پیوندد

به گزارش خاطب ۲۴: شبکه هفت تلویزیون رژیم صهیونیستی، یک منبع نزدیک به جریان سیاسی در گفت‌و‌گو شبکه با این بعد از ترسیم نقشه روند نزدیکی میان ایالات متحده و آذربایجان، مدعی شد آذربایجان ظرفیت عضویت در پیمان ابراهیم را دارد.

یک منبع سیاسی ادعا کرد که آذربایجان با توجه به همکاری گسترده با رژیم صهیونیستی، می‌تواند به این توافق‌نامه‌ها بپیوندد. او در اظهارات خود، نقشه نزدیکی بین ایالات متحده و آذربایجان را برای کانال هفت ترسیم کرد و ادعا کرد که این امر تأثیرگذار است.

این منبع نزدیک به ساختار سیاسی در رژیم صهیونیستی در ادامه گفت: در جلسه استماع این هفته در کمیته روابط خارجی سنا، سناتور جمهوری‌خواه استیو دینز، دیدار خود با رئیس‌جمهور علی‌اف و روابط دیپلماتیک و انتقال انرژی بین آذربایجان و اسرائیل را شرح داد.

در طول جلسه استماع، دینز به قرارداد گاز بین شرکت سوکار آذربایجان و اسرائیل اشاره کرد و گفت که این قرارداد امنیت انرژی کشور را تقویت خواهد کرد. دینز افزود که او همچنین با جورج دیک، سفیر اسرائیل در باکو، ملاقات کرده و تحت تأثیر عمق تاریخی همکاری بین باکو و اورشلیم قرار گرفته است.

این منبع سیاسی در ادامه عنوان کرد، گاهی این سوال مطرح می‌شود چگونه می‌توان توافق‌نامه‌های ابراهیم را با آذربایجان گسترش دهیم؟ آذربایجان سال‌هاست که با اسرائیل روابط دیپلماتیک دارد و یکی از کشور‌های مسلمان پیشرو است که مدت‌ها قبل از ظهور توافق‌نامه‌های ابراهیم این کار را انجام داده است، اهمیت استراتژیک آنها واقعاً غیرقابل انکار است.

وی افزود: «آن‌ها همچنین این توانایی فرهنگی را دارند که پل‌هایی ایجاد کنند و روابط اسرائیل را با سایر کشور‌های عرب و مسلمان، از جمله برخی کشور‌ها در جنوب آسیا یا آسیای مرکزی، که از قبل روابطی با اسرائیل دارند تقویت کنند.»

وی در ادامه گفت: در پشت صحنه، روابط بین واشنگتن و باکو مدتی است که رو به گرم شدن است. در نیمه اول سال ۲۰۲۵، گردش مالی تجاری بین دو کشور تقریباً ۶۰۰ میلیون دلار بود که نسبت به سال گذشته ۳۶ درصد افزایش یافته است. آذربایجان به یک نقطه اتصال حیاتی در کریدور گاز جنوبی تبدیل شده است که گاز را از دریای خزر به جنوب اروپا منتقل می‌کند و گام نمادین دیگری در تلاش اروپا برای کاهش وابستگی به روسیه است.

این منبع سیاسی در پایان عنوان کرد «در حالی که دولت ایالات متحده در حال بررسی مجدد نفوذ خود در اروپای شرقی و آسیای مرکزی است، رابطه آن با آذربایجان در حال پیشرفت است و نه تنها به عنوان شریکی برای اسرائیل، بلکه به عنوان یک بازیگر کلیدی در عرصه ژئوپلیتیک جدید، جایگاه خود را تثبیت می‌کند.»

آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
آغاز لیگ قهرمانان اروپا از امشب آغاز لیگ قهرمانان اروپا از امشب
فصل جدید لیگ قهرمانان اروپا با حضور ۳۶ تیم، از جمله قهرمان پاری‌سن‌ژرمن و نمایندگان قدرتمند اسپانیا، از امشب آغاز می شود و چشم‌انداز فتح قهرمانی هیجان‌انگیز خواهد بود.
ایران پیگیری حقوقی علیه آمریکا و اسرائیل را آغاز می‌کند ایران پیگیری حقوقی علیه آمریکا و اسرائیل را آغاز می‌کند
معاون حقوقی رئیس‌جمهور از اقامه دعوا علیه آمریکا و رژیم صهیونیستی در دادگاه‌های بین‌المللی و تشکیل پرونده‌های داخلی برای پیگیری خسارات جنگ اخیر خبر داد.
زلزله‌های پیاپی عسلویه را سه‌باره لرزاند زلزله‌های پیاپی عسلویه را سه‌باره لرزاند
سه زمین‌لرزه پیاپی بامداد سه‌شنبه عسلویه بوشهر را لرزاند؛ شدیدترین آن‌ها ۴.۱ ریشتر در عمق ۲۷ کیلومتری زمین به ثبت رسید.
لوکزامبورگ دولت فلسطین را به رسمیت شناخت لوکزامبورگ دولت فلسطین را به رسمیت شناخت
نخست‌وزیر لوکزامبورگ اعلام کرد کشورش دولت فلسطین را به رسمیت می‌شناسد و هدف این اقدام را حمایت از روند دیپلماسی برای پایان مناقشه خاورمیانه دانست.
بعد از ١٢ سال، تیم ملی کشتی آزاد ایران قهرمان جهان شد بعد از ١٢ سال، تیم ملی کشتی آزاد ایران قهرمان جهان شد
تیم ملی کشتی آزاد ایران در رقابت‌های کشتی آزاد قهرمان جهان ۲۰۲۵ که در زاگرب کرواسی در حال برگزاری است موفق شد یک روز زودتر، بالاتر از آمریکا به عنوان قهرمانی زودهنگام جهان دست یابد.
متن سخنرانی رئیس جمهور در نشست سران کشورهای عربی اسلامی دوحه قطر متن سخنرانی رئیس جمهور در نشست سران کشورهای عربی اسلامی دوحه قطر
مسعود پزشکیان، رئیس جمهور کشورمان در نشست اضطراری سران کشورهای اسلامی و اتحادیه عرب، حمله اخیر رژیم صهیونیستی به دوحه را تروریسم آشکار و نقض اصول دیپلماتیک دانست و خواستار اتحاد و وحدت امت اسلامی شد
دیدگاه محمد درویش در خصوص ترویج فرهنگ دوچرخه سواری دیدگاه محمد درویش در خصوص ترویج فرهنگ دوچرخه سواری
درویش فعال محیط زیست به مناسبت روز بدون خودرو، بیان کرد امیدوارم روزی برسد که حداقل ۱۰ درصد حمل و نقل شهری با دوچرخه انجام شود
برگزیده
متن سخنرانی رئیس جمهور در نشست سران کشورهای عربی اسلامی دوحه قطر متن سخنرانی رئیس جمهور در نشست سران کشورهای عربی اسلامی دوحه قطر
مسعود پزشکیان، رئیس جمهور کشورمان در نشست اضطراری سران کشورهای اسلامی و اتحادیه عرب، حمله اخیر رژیم صهیونیستی به دوحه را تروریسم آشکار و نقض اصول دیپلماتیک دانست و خواستار اتحاد و وحدت امت اسلامی شد
ترامپیسم، اقتدارگرایی و مرکانتیلیسم ترامپیسم، اقتدارگرایی و مرکانتیلیسم
ترامپ و ترامپیسم؛ فوکویاما او را فاقد صداقت و قضاوت سلیم می‌داند، اما از منظر اقتصاد سیاسی، دولتش احیای مرکانتیلیسم سنتی است؛ با تمرکز بر قدرت ملی، تعرفه‌های بالا، حمایت صنعتی و اقتدارگرایی پوپولیستی.
نبرد سایه‌ها: ترکیه و اسرائیل در آستانه تقابل استراتژیک؟ نبرد سایه‌ها: ترکیه و اسرائیل در آستانه تقابل استراتژیک؟
با تشدید تنش‌ها میان ترکیه و اسرائیل، روابط دو قدرت منطقه‌ای به مسیری پیچیده و خطرناک گام گذاشته است. آیا این تقابل از جنس یک رقابت دیپلماتیک است یا زمینه‌ای برای یک رویارویی جدی‌تر؟
صفحه خبر بالای تصاویر