کد خبر: ۶۵۱۰
تاریخ انتشار: ۱۵ تير ۱۴۰۱ - ۱۷:۲۴

ایران را از خواب غفلت بیدار می‌کنیم

اتحادیه اروپا و ایالات متحده معتقدند که ایران همچنان از امضای توافقی مطلوب که به ادعای آنها از اوایل ماه مارس گذشته بر روی میز است، امتناع می‌کند.
ایران را از خواب غفلت بیدار می‌کنیم

به گزارش مخاطب۲۴ _ امانوئل مکرون، رئیس‌جمهوری فرانسه روز سه‌شنبه از این که تهران همچنان در غفلت به سر می‌برد و از امضای توافق روی میز برای احیای برجام «امتناع» می‌کند، ابراز تاسف کرد.

ایران را از خواب غفلت بیدار می‌کنیم

یورونیوز نوشت: مکرون که در دیدار با یائیر لاپید، نخست وزیر جدید اسرائیل در کاخ الیزه سخن می‌گفت، افزود: «ایران همچنان از استفاده از فرصتی که برای دستیابی به یک توافق خوب در اختیارش قرار گرفته امتناع می‌ورزد.»

 



او سپس تاکید کرد: «ما در هماهنگی کامل با هم‌پیمانانمان به تلاش پی‌گیرمان را برای این که ایران را به خودش بیاوریم (از غفلت بیرون بیاوریم) ادامه خواهیم داد.»

رئیس جمهوری فرانسه همچنین تصریح کرد: «توافق هسته‌ای برای مهار فعالیت‌های بی‌ثبات کننده ایران کافی نخواهد بود. اما ما باید از این توافق حمایت کنیم، ولی پیش از هر چیز باید منافع امنیتی دوستان خودمان و در راس آن‌ها اسرائیل را در نظر بگیریم و سپس این توافق را از طریق مذاکرات جدی در مورد برنامه موشک‌های بالستیک ایران تکمیل کنیم.»

توصیف «غفلت‌زدگی» ایران پس از آن از سوی رئیس جمهوری فرانسه استفاده شد که مذاکرات هسته‌ای غیرمستقیم ایران و آمریکا با وساطت اتحادیه اروپا پس از توقفی سه ماهه، هفته گذشته در قطر از سرگرفته شد، ولی بار دیگر بدون نتیجه پایان یافت. اتحادیه اروپا و ایالات متحده معتقدند که ایران همچنان از امضای توافقی مطلوب که به ادعای آن‌ها از اوایل ماه مارس گذشته بر روی میز است، امتناع می‌کند.

نخست وزیر اسرائیل نیز در این دیدار گفت: «گاهی اوقات جایگزین دیگری جز نیروی جنگ برای حفظ صلح وجود ندارد.» او افزود: «ایران دائما این توافق هسته‌ای را نقض می‌کند و با پنهان‌کاری به توسعه برنامه هسته‌ای خود ادامه می‌دهد، جهان باید به این رفتار ایران واکنش نشان دهد.»

در ادامه این دیدار، رئیس جمهوری فرانسه خطاب به نخست وزیر اسرائیل اظهار داشت: «شما می‌دانید که همواره می‌توانید بر روی اهمیت دائمی امنیت اسرائیل برای فرانسه و تعهد همیشگی ما نسبت به تضمین امنیت منطقه حساب کنید.»

مکرون روز سه‌شنبه میزبانی از نخست وزیر جدید اسرائیل در پاریس را در نخستین سفر رسمی او نشان دهنده «روابط استثنایی دو کشور» عنوان کرد و با اشاره به تهاجم نظامی روسیه به اوکراین گفت: «باید به حاکمیت ملی اوکراین و امنیت ملی این کشور احترام گذاشته شود و ما هم باید در کنار این کشور باشیم.»

او گفت: «عادی‌سازی روابط اسرائیل با کشور‌های عربی منطقه ثبات بخش است و من از ادامه این روند ضروری کاملا حمایت می‌کنم و امیدوارم که فرانسه بتواند در این مسیر اسرائیل را همراهی کند.»

رئیس جمهوری فرانسه سپس به مساله منابع گازی موجود در سواحل لبنان و اسرائیل اشاره و تاکید کرد که باید از هر اقدامی که روال جاری میان بیروت و تل‌آویو را در این خصوص «به خطر بیاندازد»، خودداری شود.

مکرون همچنین خاطرنشان کرد که در جریان مذاکرات خود با نخست وزیر اسرائیل درباره مرز‌های دریایی این کشور با لبنان بحث خواهد کرد. رئیس جمهوری فرانسه گفت: «دو کشور علاقه‌مند به دستیابی به توافقی هستند که امکان بهره‌برداری از انرژی را به نفع هر دو ملت فراهم کند.»

لبنان و اسرائیل، دو کشور همسایه که هنوز رسما در وضعیت جنگی قرار دارند، مذاکراتی را در اکتبر ۲۰۲۰ با حمایت واشنگتن برای تعیین مرز‌های دریایی مورد اختلاف خود آغاز کردند تا موانع موجود را بر سر راه استخراج منابع گازی کشف شده در ساحل دریای مدیترانه، برطرف کنند. اما این مذاکرات در ماه مه ۲۰۲۱ به دلیل تشدید اختلاف‌ها به حالت تعلیق درآمد.

یائیر لاپید که چند روز پیش حزب‌الله را به مانع تراشی برای «دستیابی به توافق لبنان و اسرائیل در مورد مرز‌های دریایی» متهم کرده بود، روز سه‌شنبه در پاریس هشدار داد: «اسرائیل با وجود ادامه حملات مکرر، هرگز از موضع خود عقب‌نشینی نخواهد کرد.»

نخست وزیر اسرائیل هشدار داد: «ایران در تلاش است تا حملات تروریستی گسترده‌ای علیه اسرائیلی‌ها انجام دهد. حزب الله نیز بیش از ۱۰۰ هزار موشک دارد که به سمت اسرائیل نشانه رفته است و ما باید به هر حمله آن‌ها واکنش نشان دهیم.»

رئیس جمهوری فرانسه نیز تایید کرد که «تروریسم بار دیگر در ماه‌های اخیر به اسرائیل ضربه سختی زده است.»

منبع : عصر ایران 

آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
وریا غفوری در خصوص حمله افراد ناشناس به کافه‌اش توضیح داد! وریا غفوری در خصوص حمله افراد ناشناس به کافه‌اش توضیح داد!
وریا غفوری، کاپیتان پیشین استقلال گفت: تعدادی تندرو کافه‌ام را تعطیل کردند. دوست دارم در کنار یک مربی بزرگ کار کنم.
جزئیات تصادف مرگبار ستاره لیورپول جزئیات تصادف مرگبار ستاره لیورپول
پلیس محلی اسپانیا جزئیات سانحه‌ای که منجر به مرگ دیوگو ژوتا، مهاجم لیورپول شد را اعلام کرد.
تحول دیجیتال و توسعه فیبر نوری، محور برنامه‌های استراتژی مخابرات است تحول دیجیتال و توسعه فیبر نوری، محور برنامه‌های استراتژی مخابرات است
مهندس جعفرپور مدیرعامل شرکت مخابرات ایران درمجمع عمومی عادی سالیانه که روز پنج‌شنبه ۱۲ تیر ۱۴۰۴ به‌صورت الکترونیکی برگزار شد، با ارائه گزارشی جامع از وضعیت شرکت، به بررسی جایگاه مخابرات در بازار، افق تحول دیجیتال، ضرورت نوسازی زیرساخت‌ها، توسعه خدمات و بهینه‌سازی عملکرد پرداخت و گفت: تحول دیجیتال و توسعه فیبر نوری، محور برنامه‌های استراتژی مخابرات در آینده است.
اسطوره پرورش اندام جهان در بیمارستان بستری شد اسطوره پرورش اندام جهان در بیمارستان بستری شد
اسطوره پرورش اندام جهان در بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان بستری شد.
اتباع غیرمجاز همگی از ایران اخراج شدند؟ اتباع غیرمجاز همگی از ایران اخراج شدند؟
لایحه ساختار، وظایف و اختیارات سازمان ملی مهاجرت در حالی اسفندسال گذشته در مجلس اعلام وصول شد که پس از حمله رژیم صهیونیستی به کشورمان، دولت و مجلس بیش از گذشته نسبت به ساماندهی اتباع بیگانه اصرار دارند.
ادعای پنتاگون در خصوص برنامه هسته‌ای ایران! ادعای پنتاگون در خصوص برنامه هسته‌ای ایران!
سخنگوی پنتاگون ادعا‌هایی را در مورد میزان خسارت به تاسیسات هسته‌ای فردو، نطنز و اصفهان بر اثر حملات آمریکا مطرح کرد.
آب رودخانه زاینده‌رود به اصفهان رسید آب رودخانه زاینده‌رود به اصفهان رسید
با افزایش خروجی سد زاینده‌رود از دو روز پیش هم اکنون آب رودخانه زاینده‌رود به اصفهان رسید و نبض زندگی در دیار نصف جهان تپیدن گرفت.
برگزیده
اتباع غیرمجاز همگی از ایران اخراج شدند؟ اتباع غیرمجاز همگی از ایران اخراج شدند؟
لایحه ساختار، وظایف و اختیارات سازمان ملی مهاجرت در حالی اسفندسال گذشته در مجلس اعلام وصول شد که پس از حمله رژیم صهیونیستی به کشورمان، دولت و مجلس بیش از گذشته نسبت به ساماندهی اتباع بیگانه اصرار دارند.
ادعای پنتاگون در خصوص برنامه هسته‌ای ایران! ادعای پنتاگون در خصوص برنامه هسته‌ای ایران!
سخنگوی پنتاگون ادعا‌هایی را در مورد میزان خسارت به تاسیسات هسته‌ای فردو، نطنز و اصفهان بر اثر حملات آمریکا مطرح کرد.
جنسیت آدم‌ها به تو چه آخه ترامپ! جنسیت آدم‌ها به تو چه آخه ترامپ!
یک روزنامه نگار آمریکایی که در خصوص ادعا‌های مطرح شده مبنی بر تغییر جنسیت همسر ماکرون تحقیق می‌کند به سخنان ترامپ در این خصوص اشاره کرد.
صفحه خبر بالای تصاویر