کد خبر: ۶۴۹۷۴
تاریخ انتشار: ۰۳ مرداد ۱۴۰۴ - ۱۱:۴۰

ویروس چیکونگونیا چیست؟

سازمان بهداشت جهانی (WHO) در مورد شیوع گسترده ویروس چیکونگونیا هشدار صادر کرد.
ویروس چیکونگونیا چیست؟

مخاطب ۲۴- سازمان بهداشت جهانی (WHO) در مورد خطر همه‌گیری جهانی ویروس چیکونگونیا هشدار داده و بر لزوم اقدام فوری برای مهار این تهدید نوظهور بهداشتی تأکید کرده است.

بیشتر بخوانید

این سازمان روز سه‌شنبه، ۲۲ ژوئیه، خاطرنشان کرد که در حال حاضر همان علائم هشدار دهنده‌ای را مشاهده می‌کند که ۲۰ سال پیش قبل از شیوع گسترده این ویروس وجود داشت و خواستار اقدامات پیشگیرانه برای جلوگیری از تکرار این فاجعه شد.

ویروس چیکونگونیا یک بیماری منتقله از طریق پشه است که با علائم نگران‌کننده‌ای از جمله تب بالا و درد مفاصل ناتوان‌کننده که می‌تواند هفته‌ها یا حتی ماه‌ها ادامه داشته باشد، مشخص می‌شود. در موارد شدید، می‌تواند منجر به عوارض تهدیدکننده زندگی شود.

دکتر دیانا روخاس آلوارز، متخصص سازمان بهداشت جهانی، گفت: "این ویروس نسبتاً ناشناخته در ۱۱۹ کشور در سراسر جهان شناسایی شده است و بیش از ۵.۶ میلیارد نفر را در معرض خطر ابتلا به آن قرار می‌دهد. "

 آلوارز شیوع ویرانگر این ویروس در سال‌های ۲۰۰۴-۲۰۰۵ در جزایر اقیانوس هند را یادآوری کرد، زمانی که ویروس به سرعت از جزایر کوچک گسترش یافت و نزدیک به نیم میلیون نفر را در سراسر جهان آلوده کرد.

او افزود: «سازمان بهداشت جهانی اکنون شاهد تکرار همان الگوی اپیدمیولوژیک است، به طوری که از ابتدای سال ۲۰۲۵ تعداد زیادی مورد ابتلا در جزایر رئونیون، مایوت و موریس ثبت شده است و تقریباً یک سوم جمعیت رئونیون به تنهایی آلوده شده‌اند.»

تیم‌های تشخیصی به دلیل شباهت علائم چیکونگونیا با سایر بیماری‌ها مانند تب دنگی و زیکا، که منجر به تشخیص نادرست احتمالی می‌شود، با چالش‌های قابل توجهی روبه‌رو هستند. این ویروس علاوه بر نقاط داغ فعال در جنوب آسیا، دوباره در مناطق جدیدی از جمله ماداگاسکار، سومالی و کنیا گسترش یافته است. اروپا نیز موارد وارداتی مرتبط با مناطق شیوع را ثبت کرده است، به طوری که عفونت‌های محلی در فرانسه و موارد مشکوک در ایتالیا ظاهر شده‌اند.

سازمان بهداشت جهانی تأیید کرده است که میزان مرگ و میر از ۱٪ تجاوز نمی‌کند، اما این رقم با در نظر گرفتن میلیون‌ها مورد ابتلا می‌تواند به هزاران مرگ تبدیل شود.

آلوارز گفت: «ما این هشدار اولیه را صادر می‌کنیم تا کشور‌ها بتوانند سیستم‌های بهداشتی خود را تقویت کنند، مکانیسم‌های تشخیص زودهنگام را بهبود بخشند و اقدامات پیشگیرانه لازم را انجام دهند.»

بیشترین خطر در مناطقی است که فاقد ایمنی در برابر ویروس هستند، جایی که می‌تواند تا ۷۵٪ از جمعیت را آلوده کند.

این ویروس در درجه اول توسط پشه‌های Aedes aegypti و Aedes albopictus منتقل می‌شود که دومی به دلیل تغییرات اقلیمی به سمت شمال در حال گسترش است. این حشرات در طول روز، به ویژه در اوایل صبح و ساعات قبل از غروب آفتاب فعال هستند.

این سازمان خواستار تشدید اقدامات پیشگیرانه شخصی، از جمله استفاده از دافع پشه و حذف مکان‌های پرورش پشه مانند آب‌های راکد در ظروف و کانتینر‌های روباز، به منظور مهار این تهدید جهانی سلامت قبل از بدتر شدن آن شد.

آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
کرسی نماد شب نشینی‌های زمستانی و شب یلدا کرسی نماد شب نشینی‌های زمستانی و شب یلدا
نزدیک به چند هزار سال است که آخرین شب پاییز یعنی شب یلدا که تاریک‌ترین و درازترین شب سال است توسط ایرانیان جشن گرفته می‌شود و آیین‌ها و رسومات مختلفی در این شب به یاد ماندنی در کنار هم سپری می‌کنند، شب زیبایی که در شهر‌های مختلف ایران آداب و رسومی دارد.
پرواز همزمان ۲ جنگنده جنگنده فوق‌سنگین نسل ششم چینی| جهان در شوک پرواز همزمان ۲ جنگنده  جنگنده فوق‌سنگین نسل ششم چینی| جهان در شوک
در حالی که جهان هنوز در حال هضم دستاوردهای نسل پنجم جنگنده‌هاست، پکن با بردی فراتر از انتظار، وارد عصر جدیدی از نبردهای هوایی شده است.
فیلم+ بارش برف در آرامگاه کوروش را ببینید فیلم+ بارش برف در آرامگاه کوروش را ببینید
این ویدئو بامداد روز جمعه ۲۸ آذرماه به ثبت رسیده و ارامگاه کوروش در محوطه باستانی پارسارگاد را در زیر بارش زیبای برف به تصویر می‌کشد.
بهترین سریال‌های کمدی در سال ۲۰۲۵ بهترین سریال‌های کمدی در سال ۲۰۲۵
اگر از طرفداران بهترین سریال‌های کمدی جهان هستید، سال ۲۰۲۵ حتما سال خوبی برای شما بوده است. شبکه‌های بزرگ با ارائه آثار خنده دار متعدد طیف گسترده‌ای از مخاطبان را پوشش دادند. این سریال‌ها بسیار سرگرم‌کننده هستند و می‌توانند موضوعات و چالش‌های زندگی روزمره را به زیباترین شکل ممکن نشان دهند
اعلام شماره حساب برای جمع آوری تفاضل دیه الهه حسین نژاد کلاهبرداری است اعلام شماره حساب برای جمع آوری تفاضل دیه الهه حسین نژاد کلاهبرداری است
امیرحافظ سلیمانی، وکیل اولیای دم مرحومه الهه حسین‌نژاد در خصوص موضوع «تفاضل دیه» این پرونده و سو استفاده برخی افراد از این بحث اعلام کرد: تاکنون هیچ‌گونه شماره حساب، شماره کارت یا فراخوانی جهت جمع‌آوری کمک‌های مردمی از سوی اولیای دم یا نمایندگان قانونی آنها اعلام نشده و هرگونه مطلب یا درخواست منتشرشده در این خصوص، فاقد وجاهت قانونی و اعتبار رسمی است.
شب یلدا؛ سنتی پابرجا، برخی اقلام حذف، برخی مهمانها در انتظار +فیلم شب یلدا؛ سنتی پابرجا، برخی اقلام حذف، برخی مهمانها در انتظار +فیلم
مراسم شب یلدا چقدر خرج بر‌می‌دارد؟ برای مهمانی شب یلدا چقدر باید هزینه کنیم؟ هزینه یلدا با دلار ۱۳۰ هزار تومانی؟ حداقل هزینه شب یلدا ۱۴۰۴چقدر میشود؟ هزینه یک خانوار در شب یلدا چقدر است؟ اینها سوالاتی است که این روزها ذهن خیلی از ایرانیها را به خودش مشغول کرده است
عده ای از عدم برگزاری ماراتن کیش منافع مالی می برند عده ای از عدم برگزاری ماراتن کیش منافع مالی می برند
برگزاری مسابقه دو ماراتن کیش در روز جمعه مورخه ۱۴ آذر با استقبال گسترده شرکت‌کنندگان و در ادامه با واکنش هایی نسبت به بی‌حجابی بانوان در این رویداد روبه‌رو شد، بطوریکه ماراتن کیش یکی از پربحث‌ترین موضوعات در میان کاربران ایرانی بوده و همچنان هست، در ادامه صحبتهای شروین وکیلی محقق و جامعه شناس را در این رابطه ببینید
برگزیده
در مورد پدیده ال‌نینو در روز‌های آینده بزرگنمایی شده؟ در مورد پدیده ال‌نینو در روز‌های آینده بزرگنمایی شده؟
در حالی که کشور پاییزی کم‌بارش را پشت سر گذاشته، پیش‌بینی‌های جدید نشان می‌دهد طی ۶ هفته آینده بسیاری از مناطق ایران شاهد بارش‌های نرمال و در برخی نقاط حتی بیشتر از حد معمول خواهند بود
هفته دیزاین تهران با دخالت بسیج دانشجویی متوقف شد! هفته دیزاین تهران با دخالت بسیج دانشجویی متوقف شد!
با چند توییت، یک برنامه مورد توجه جوانان تعطیل شد؛ این اتفاقی است که برای رویداد «هفته دیزاین تهران» در دانشکده هنر‌های زیبای دانشگاه تهران رخ داد.
مهاجرت از کابل مسی به فیبرنوری، زیرساخت زندگی دیجیتال ایرانیان مهاجرت از کابل مسی به فیبرنوری، زیرساخت زندگی دیجیتال ایرانیان
در سال‌های اخیر، با رشد فناوری‌های نوین مانند هوش مصنوعی و اینترنت اشیا، نیاز به اتصال پرسرعت و پایدار به اینترنت بیش از پیش احساس می‌شود. پروژه مهاجرت از کابل مسی به فیبر نوری (سوآپ)، پاسخ به این نیازهاست و با اجرای آن، زیرساخت‌های ارتباطی کشور به‌طور اساسی به‌روز خواهد شد
صفحه خبر بالای تصاویر