کد خبر: ۶۴۹۰۰
تاریخ انتشار: ۰۱ مرداد ۱۴۰۴ - ۲۱:۴۰

ساخت بزرگترین سد برق آبی جهان آغاز شد

چین ساخت بزرگترین سد برق آبی جهان را آغاز کرد. این پروژه عظیم که ۳۰۰ میلیارد کیلووات ساعت برق تولید می‌کند، گامی بلند در تأمین انرژی چین محسوب می‌شود.
ساخت بزرگترین سد برق آبی جهان آغاز شد

به گزارش مخاطب ۲۴: چین، از آغاز رسمی اجرای پروژه‌ای عظیم که بزرگترین سد برق آبی جهان است بر روی رود یارلونگ تسنگپو در منطقه تبت خبر داد. به همین مناسبت، مراسم کلنگ‌زنی این طرح در شهر نینگچی، واقع در جنوب‌شرق تبت و در نزدیکی مرز هند، برگزار شد.

بر اساس گزارش‌ها، این طرح پس از تکمیل، عنوان بزرگترین سد برق آبی جهان را به خود اختصاص خواهد داد و ظرفیت سالانه تولید برق آن حدود ۳۰۰ میلیارد کیلووات‌ساعت برآورد شده است؛ یعنی تقریباً سه برابر توان تولیدی سد سه‌دره فعلی در چین.

رود یارلونگ تسنگپو از فلات تبت سرچشمه می‌گیرد و پس از ورود به ایالت‌های شمال‌شرقی هند، شامل آروناچال پرادش و آسام، به رود براهمه‌پوترا تبدیل می‌شود و سپس مسیر خود را به سوی بنگلادش ادامه می‌دهد. با توجه به جریان فرا مرزی این رود، اقدام چین با نگرانی‌هایی در هند و بنگلادش روبه‌رو شده است؛ به‌ویژه از جنبه‌هایی نظیر تأمین آب، تأثیر بر کشاورزی، و برهم‌خوردن تعادل زیست‌محیطی در پایین‌دست.

طبق برنامه، این سد شامل پنج نیروگاه برق آبی آبشاری خواهد بود. پکن نخستین بار این پروژه را در قالب چهاردهمین برنامه توسعه پنج‌ساله خود در سال ۲۰۲۰ پیشنهاد داد و در اواخر سال ۲۰۲۴ به‌طور رسمی به تصویب رساند. برآورد می‌شود اجرای کامل آن به سرمایه‌گذاری بالغ بر ۱۶۷ میلیارد دلار نیاز داشته باشد.

برای کاهش نگرانی‌های منطقه‌ای، مقامات چینی اظهار کرده‌اند که این پروژه پیشاپیش تحت ارزیابی‌های علمی گسترده قرار گرفته تا اطمینان حاصل شود که هیچ آسیبی به اکوسیستم‌های پایین‌دست، پایداری زمین‌شناسی یا حقوق آبی کشور‌های همسایه وارد نخواهد شد.

وزارت امور خارجه چین نیز با تأکید بر ابعاد مثبت طرح، اعلام کرده است که این سد در زمینه پیشگیری از بلایای طبیعی، سازگاری با تغییرات اقلیمی، و همکاری‌های منطقه‌ای در حوزه انرژی نقش مهمی ایفا خواهد کرد. همچنین تأکید شده است که این پروژه به‌عنوان ابزار فشار سیاسی مورد استفاده قرار نخواهد گرفت.

با وجود این تضمین‌ها، همچنان نگرانی‌هایی در هند و بنگلادش مطرح است. تحلیل‌گران و مقامات رسمی نگران آن هستند که چین در مواقع بحران سیاسی، با کنترل جریان آب، به‌طور مصنوعی موجب سیلاب یا خشکسالی در مناطق پایین‌دست شود. گروه‌های محیط‌زیستی نیز هشدار داده‌اند که اجرای این طرح ممکن است منجر به از بین رفتن تنوع زیستی، جابه‌جایی جمعیت‌های محلی، و تخریب اکوسیستم حساس هیمالیا شود.

در هند، به‌طور ویژه، روند اجرای طرح‌های تولید برق آبی در ایالت آروناچال پرادش سرعت گرفته تا از منابع آبی خود حفاظت کرده و خطرات احتمالی ناشی از پروژه چین را کاهش دهد. اختلافات مرزی دیرینه میان دو کشور، بر این چالش افزوده است. در حالی‌که دولت هند آروناچال پرادش را بخش جدایی‌ناپذیر از خاک خود می‌داند، پکن همچنان ادعای مالکیت بر این منطقه را به‌عنوان بخشی از تبت جنوبی مطرح کرده و با توسعه زیرساختی در آن مخالفت می‌کند.

برچسب ها: سد برق
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
قیمت بیت‌کوین و ارزهای دیجیتال امروز قیمت بیت‌کوین و ارزهای دیجیتال امروز
قیمت بیت کوین، اتریوم و سایر ارزهای دیجیتال (رمزارزها) به دلار امروز سه‌شنبه ۷ بهمن ۱۴۰۴ را می‌توانید در جدول زیر مشاهده نمایید.
واکنش صادق به درخواست وزیر علوم، مسئولان اساسا باور ندارند کشور مشکلی دارد واکنش صادق به درخواست وزیر علوم، مسئولان اساسا باور ندارند کشور مشکلی دارد
صادق زیباکلام در نامه‌ای سرگشاده خطاب به حسین سیمایی‌صراف، با نگاهی به درخواست وزیر علوم، تحقیقات و فناوری برای کمک دانشگاه‌ها برای راهیابی به برون‌رفت کشور از مشکلات اجتماعی، به نقد رجوع به دانشگاهیان در بزنگاه‌های حساس سیاسی کشور پرداخته است.
قیمت طلا، سکه، دلار و یورو امروز دوشنبه قیمت طلا، سکه، دلار و یورو امروز دوشنبه
طلا ۱۸ عیار به قیمت ۱۶ میلیون و ۸۷۵ هزار تومان رسید. سکه امامی در بازار امروز رشد قیمت شش میلیون و ۵۰۰ هزار تومانی را تجربه کرد و اکنون ۱۷۲ میلیون و ۱۶۰ هزار تومان فروخته می‌شود.
فیلم+ اظهارات رئیس بیمارستان فارابی در مورد مجروحان چشمی ناآرامی‌های اخیر فیلم+ اظهارات رئیس بیمارستان فارابی در مورد مجروحان چشمی ناآرامی‌های اخیر
رئیس بیمارستان فارابی درباره مجروحان حوادث اخیر گفت: در مجموع، حدود ۱۰۰۰ بیمار مراجعه کرده‌اند که پارگی چشم داشتند و نیازمند عمل اورژانسی بودند. این آمار به جز پارگی پلک و بیمارانی است که در حال حاضر به عمل جراحی نیاز ندارند.
فرزین معامله‌گری به پرسپولیس پیوست فرزین معامله‌گری به پرسپولیس پیوست
مدافع چپ تیم امید ایران و باشگاه شمس‌آذر قزوین با عقد قراردادی رسمی راهی پرسپولیس شد.
آخرین خبر از تعطیلی مدارس تهران برای فردا آخرین خبر از تعطیلی مدارس تهران برای فردا
طبق مصوبه کارگروه اضطرار آلودگی هوای استان تهران آموزش مدارس ابتدایی این استان در روز دوشنبه و سه‌شنبه غیرحضوری شد.
ابرهای سیاه در بازار سرمایه که امروز هم قرمز پوش بود ابرهای سیاه در بازار سرمایه که امروز هم قرمز پوش بود
تقاضای فروش سهام همچنان در بازار فعال است و بر سمت خرید غلبه دارد. امروز ۵۰ شرکت بزرگ بازار به تنهایی بیش از ۳ همت خروج پول حقیقی را ثبت کردند و نقش پررنگی در سرخی بازار سرمایه داشتند.
برگزیده
دستور فوری پزشکیان درباره افزایش قیمت خودرو دستور فوری پزشکیان درباره افزایش قیمت خودرو
سخنگوی دولت از دستور رئیس‌جمهوری برای ایجاد کارگروهی ویژه با هدف بررسی افزایش قیمت خودرو‌ها و ارائه گزارش این کارگروه به هیات وزیران خبر داد.
قیمت بیت‌کوین و ارزهای دیجیتال امروز قیمت بیت‌کوین و ارزهای دیجیتال امروز
قیمت بیت کوین، اتریوم و سایر ارزهای دیجیتال (رمزارزها) به دلار امروز سه‌شنبه ۷ بهمن ۱۴۰۴ را می‌توانید در جدول زیر مشاهده نمایید.
سلام اونس جهانی طلا به ۵۰۰۰ دلار! سلام اونس جهانی طلا به ۵۰۰۰ دلار!
قیمت هر اونس طلا امروز شنبه ۴ بهمن با ۱.۶۱درصد افزایش به ۴۹۸۸دلار و ۵۶سنت رسید.
صفحه خبر بالای تصاویر