کد خبر: ۶۴۸۸
تاریخ انتشار: ۱۵ تير ۱۴۰۱ - ۱۰:۲۶

تلاش آمریکا برای انداختن توپ در زمین ایران

سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در یک کنفرانس خبری با تلاش برای انداختن توپ در زمین ایران، به سوالاتی درباره نتایج مذاکرات برجامی غیرمستقیم میان ایران و آمریکا که اخیرا در قطر برگزار شد، پاسخ داد.
تلاش آمریکا برای انداختن توپ در زمین ایران

به گزارش مخاطب۲۴ _ ند پرایس، سخنگوی وزارت امور خارجه این کشور در پاسخ به این سوال که با توجه به این که رابرت مالی، مذاکره‌کننده ارشد آمریکا در مذاکرات برجامی اخیرا در گفت‌وگویی مطرح کرده است که ایران در این مذاکرات خواسته‌هایی فراتر از توافق را مطرح کرده است، این خواسته‌ها چه مواردی هستند و پاسخ آمریکا به آن‌ها چه خواهد بود، گفت: پاسخ سوال شما این است که آنچه نه تنها آمریکا، بلکه متحدان اروپایی منتظرش هستند، تصمیمی از سوی دولت ایران برای بازگشت کامل به پایبندی به برجام است. بر اساس آنچه به طور غیرمستقیم و از طریق متحدان اروپایی‌مان شنیده‌ایم، برایمان معلوم نشده است که آن‌ها [ایران]این تصمیم سیاسی را گرفته‌اند یا نه.

تلاش آمریکا برای انداختن توپ در زمین ایران

پرایس افزود: توافقی روی میز است که کمابیش چند ماهی می‌شود نهایی شده است. این توافق، توافقی است که قسمت عمده آن حاصل تلاش‌های هماهنگ متحدان اروپایی ماست که اول در وین و اخیرا هم در دوحه، نقش میانجی را ایفا کرده‌اند.

 

او با تلاش برای مقصر جلوه دان ایران ادعا کرد:، اما در هفته‌ها و ماه‌ها اخیر، ایران به جای این که این تعهد سیاسی را به جا بیاورد و به پایبندی به برجام بازگردد، مدام خواسته‌ها و مسائلی را مطرح کرده است که فراتر از چارچوب برجامند. برجام فقط درباره یک چیز است و آن برنامه هسته‌ای ایران می‌باشد. مطرح کردن هر چیزی که فراتر از مرز‌های باریک برجام برود، نشان‌دهنده عدم جدیت و عدم تعهد است؛ و این متاسفانه چیزی است که تیم [آمریکا]باری دیگر در دوحه شاهدش بود.

سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا ادامه داد: ما ناامید شدیم از این که ایران به ابتکار اتحادیه اروپا پاسخ مثبت و موثری نداد و پیشرفتی حاصل نشد. همان طور که قبلا شنیده‌اید، ما در موقعیتی قرار داریم که عدم انگیزه‌ای برای پیش رفتن، عدم پیش‌رفت، به مثابه پس‌رفت است. زمان بسیار حائز اهمیت است.

پرایس در این راستا مطرح کرد: این توافقی است که فقط تا زمانی که منافع ملی‌مان ایجاب کند، روی میز خواهد بود. واقعیت این است، از زمانی که ایران از تعهداتش ذیل برجام که در سال ۲۰۱۶ اجرایی می‌شد، فاصله گرفت، برنامه هسته‌ای آن به گونه‌ای پیشرفت کرده است که به کلی برایمان نگران‌کننده است.

او در پاسخ به این که آیا قرار است مذاکرات دیگری در دوحه انجام شود، گفت: ما قدردان تلاش‌های اتحادیه اروپا هستیم. هنوز برنامه‌ای برای دور بعدی مذاکرات وجود ندارد. ما همچنان نسبت به پیگیری بازگشتی دوجانبه به برجام متعهدیم. ما نسبت به بازگشت به پایبندی متعهدیم، مادامی که ایران هم حاضر به این کار باشد. اما متاسفانه، ایران همچنان مسائل فراتری را مطرح می‌کند و نشان می‌دهد که این تصمیم سیاسی را نگرفته است.
به گزارش ایسنا، اظهارات پرایس در پی این مطرح می‌شود که قطر اخیرا میزبان مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا در زمینه احیای توافق هسته‌ای با تسهیل‌گری اتحادیه اروپا بوده است.

انریکه مورا، نماینده اتحادیه اروپا در این مذاکرات درباره مذاکرات برجامی غیرمستقیم در صفحه توییترش نوشت: دو روز مذاکرات نزدیک در دوحه بر سر برجام داشتیم. متاسفانه هنوز پیشرفتی که تیم اتحادیه اروپا به عنوان هماهنگ‌کننده نسبت به حصول آن امیدوار بودند، به دست نیامده است. ما به کار با ضرورت بیشتر برای بازگرداندن ثبات منطقه‌ای و توافق کلیدی عدم اشاعه هسته‌ای به مسیر خود ادامه خواهیم داد.

حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه ایران اخیرا در گفت‌وگویی با همتای قطری‌اش درباره مذاکرات ضمن تشکر از حسن میزبانی قطر اظهار داشت: ارزیابی ما از مرحله اخیر مذاکرات در دوحه مثبت می‌باشد.

وزیر امور خارجه کشورمان افزود: تاکید می‌کنم که ما برای رسیدن به توافقی خوب، قوی و پایدار جدی هستیم و در صورت واقع بینی آمریکا، توافق دست یافتنی است.

امیرعبداللهیان در ادامه اظهار داشت: مذاکره کننده ارشد ما همواره با ابتکار عمل و در مسیر تحقق توافقی قابل قبول گام بر می‌دارد و ما بر ادامه مذاکره تا رسیدن به توافق مبتنی بر واقع بینی مصمم هستیم.

منبع : ایسنا 

آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
دستور ترامپ برای بررسی مجدد گرین‌کارت مهاجران ایرانی دستور ترامپ برای بررسی مجدد گرین‌کارت مهاجران ایرانی
رئیس‌جمهور ایالات متحده آمریکا دستور بررسی مجدد مجوز اقامت دائم شهروندان چندین کشور از جمله ایران را صادر کرده است.
کوسه خاکستری بیدار شد؛ رونمایی آلمان از مخوف‌ترین پهپاد زیردریایی جهان کوسه خاکستری بیدار شد؛ رونمایی آلمان از مخوف‌ترین پهپاد زیردریایی جهان
آلمان به‌تازگی از زیردریایی گری شارک (Greyshark)، نسل جدید پهپادهای زیرآبی خود رونمایی کرده است. این سیستم‌های خودکار، نظارت بر زیرساخت‌های دریایی را بدون دخالت انسان متحول خواهند کرد.
قیمت خودروهای سایپا امروز جمعه ۷ آذر ۱۴۰۴ + جدول قیمت خودروهای سایپا امروز جمعه ۷ آذر ۱۴۰۴ + جدول
قیمت متوسط بازار آزاد و قیمت نمایندگی خودروهای سایپا امروز جمعه ۷ آذر ۱۴۰۴ را در جدول زیر مشاهده نمایید. این قیمت‌ها به تومان بوده و روزانه به‌روزرسانی می‌شود.
گل مهدی طارمی به رئال مادرید + فیلم گل مهدی طارمی به رئال مادرید + فیلم
گل دوم المپیاکوس به رئال مادرید توسط مهدی طارمی در دقیقه ۵۱ زده شد
مانور خارق‌العاده J10 در نمایشگاه دبی ۲۰۲۵ مانور خارق‌العاده J10 در نمایشگاه دبی ۲۰۲۵
ویدیویی از مانور جنگنده j۱۰ چینی که در نمایشگاه هوایی دبی ۲۰۲۵ همه را متحیر کرد
بیفوما، در آب نمک دربی بیفوما، در آب نمک دربی
به احتمال فراوان وینگر کنگویی بازی با شمس آذر را از دست داده و استراحت خواهد کرد.
مهمان ویژه جشنواره جهانی فیلم فجر مهمان ویژه جشنواره جهانی فیلم فجر
آلفرد یعقوب‌زاده عکاس برجسته و مطرح در عرصه بین‌الملل، مهمان ویژه چهل‌وسومین جشنواره جهانی فیلم فجر است.
برگزیده
مانند جنگ 12 روزه، در برابر دشمن همه با هم باشید مانند جنگ 12 روزه، در برابر دشمن همه با هم باشید
رهبر معظم انقلاب اسلامی امشب در سخنانی تلویزیونی خطاب به ملت عزیز ایران، با تاکید بر ضرورت تقویت و استمرار قدرتمندانه بسیج در نسل‌های پی در پی به‌عنوان «یک ثروت بزرگ، حرکت همگانی و عامل افزایش قدرت ملی»، ناکامی آمریکا و رژیم صهیونیستی را در تحقق هیچ یک از اهداف حمله به ایران، نشانه شکست بدون تردید آنها خواندند
پیام کتبی ایران به عربستان پیام کتبی ایران به عربستان
محمد بن‌سلمان، ولیعهد عربستان، در جریان دیدار رئیس سازمان حج ایران با وزیر کشور عربستان، پیام کتبی رئیس‌جمهور ایران را دریافت کرد.
مچ انداختن ترامپ و مکرون + فیلم مچ انداختن ترامپ و مکرون + فیلم
ترامپ و ماکرون هنگام دیدار در مصر هنگام دست دادن با هم مچ انداختند به طوری که توجه همه رسانه ها را جلب کرد.
صفحه خبر بالای تصاویر