کد خبر: ۶۴۸۸
تاریخ انتشار: ۱۵ تير ۱۴۰۱ - ۱۰:۲۶

تلاش آمریکا برای انداختن توپ در زمین ایران

سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در یک کنفرانس خبری با تلاش برای انداختن توپ در زمین ایران، به سوالاتی درباره نتایج مذاکرات برجامی غیرمستقیم میان ایران و آمریکا که اخیرا در قطر برگزار شد، پاسخ داد.
تلاش آمریکا برای انداختن توپ در زمین ایران

به گزارش مخاطب۲۴ _ ند پرایس، سخنگوی وزارت امور خارجه این کشور در پاسخ به این سوال که با توجه به این که رابرت مالی، مذاکره‌کننده ارشد آمریکا در مذاکرات برجامی اخیرا در گفت‌وگویی مطرح کرده است که ایران در این مذاکرات خواسته‌هایی فراتر از توافق را مطرح کرده است، این خواسته‌ها چه مواردی هستند و پاسخ آمریکا به آن‌ها چه خواهد بود، گفت: پاسخ سوال شما این است که آنچه نه تنها آمریکا، بلکه متحدان اروپایی منتظرش هستند، تصمیمی از سوی دولت ایران برای بازگشت کامل به پایبندی به برجام است. بر اساس آنچه به طور غیرمستقیم و از طریق متحدان اروپایی‌مان شنیده‌ایم، برایمان معلوم نشده است که آن‌ها [ایران]این تصمیم سیاسی را گرفته‌اند یا نه.

تلاش آمریکا برای انداختن توپ در زمین ایران

پرایس افزود: توافقی روی میز است که کمابیش چند ماهی می‌شود نهایی شده است. این توافق، توافقی است که قسمت عمده آن حاصل تلاش‌های هماهنگ متحدان اروپایی ماست که اول در وین و اخیرا هم در دوحه، نقش میانجی را ایفا کرده‌اند.

 

او با تلاش برای مقصر جلوه دان ایران ادعا کرد:، اما در هفته‌ها و ماه‌ها اخیر، ایران به جای این که این تعهد سیاسی را به جا بیاورد و به پایبندی به برجام بازگردد، مدام خواسته‌ها و مسائلی را مطرح کرده است که فراتر از چارچوب برجامند. برجام فقط درباره یک چیز است و آن برنامه هسته‌ای ایران می‌باشد. مطرح کردن هر چیزی که فراتر از مرز‌های باریک برجام برود، نشان‌دهنده عدم جدیت و عدم تعهد است؛ و این متاسفانه چیزی است که تیم [آمریکا]باری دیگر در دوحه شاهدش بود.

سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا ادامه داد: ما ناامید شدیم از این که ایران به ابتکار اتحادیه اروپا پاسخ مثبت و موثری نداد و پیشرفتی حاصل نشد. همان طور که قبلا شنیده‌اید، ما در موقعیتی قرار داریم که عدم انگیزه‌ای برای پیش رفتن، عدم پیش‌رفت، به مثابه پس‌رفت است. زمان بسیار حائز اهمیت است.

پرایس در این راستا مطرح کرد: این توافقی است که فقط تا زمانی که منافع ملی‌مان ایجاب کند، روی میز خواهد بود. واقعیت این است، از زمانی که ایران از تعهداتش ذیل برجام که در سال ۲۰۱۶ اجرایی می‌شد، فاصله گرفت، برنامه هسته‌ای آن به گونه‌ای پیشرفت کرده است که به کلی برایمان نگران‌کننده است.

او در پاسخ به این که آیا قرار است مذاکرات دیگری در دوحه انجام شود، گفت: ما قدردان تلاش‌های اتحادیه اروپا هستیم. هنوز برنامه‌ای برای دور بعدی مذاکرات وجود ندارد. ما همچنان نسبت به پیگیری بازگشتی دوجانبه به برجام متعهدیم. ما نسبت به بازگشت به پایبندی متعهدیم، مادامی که ایران هم حاضر به این کار باشد. اما متاسفانه، ایران همچنان مسائل فراتری را مطرح می‌کند و نشان می‌دهد که این تصمیم سیاسی را نگرفته است.
به گزارش ایسنا، اظهارات پرایس در پی این مطرح می‌شود که قطر اخیرا میزبان مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا در زمینه احیای توافق هسته‌ای با تسهیل‌گری اتحادیه اروپا بوده است.

انریکه مورا، نماینده اتحادیه اروپا در این مذاکرات درباره مذاکرات برجامی غیرمستقیم در صفحه توییترش نوشت: دو روز مذاکرات نزدیک در دوحه بر سر برجام داشتیم. متاسفانه هنوز پیشرفتی که تیم اتحادیه اروپا به عنوان هماهنگ‌کننده نسبت به حصول آن امیدوار بودند، به دست نیامده است. ما به کار با ضرورت بیشتر برای بازگرداندن ثبات منطقه‌ای و توافق کلیدی عدم اشاعه هسته‌ای به مسیر خود ادامه خواهیم داد.

حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه ایران اخیرا در گفت‌وگویی با همتای قطری‌اش درباره مذاکرات ضمن تشکر از حسن میزبانی قطر اظهار داشت: ارزیابی ما از مرحله اخیر مذاکرات در دوحه مثبت می‌باشد.

وزیر امور خارجه کشورمان افزود: تاکید می‌کنم که ما برای رسیدن به توافقی خوب، قوی و پایدار جدی هستیم و در صورت واقع بینی آمریکا، توافق دست یافتنی است.

امیرعبداللهیان در ادامه اظهار داشت: مذاکره کننده ارشد ما همواره با ابتکار عمل و در مسیر تحقق توافقی قابل قبول گام بر می‌دارد و ما بر ادامه مذاکره تا رسیدن به توافق مبتنی بر واقع بینی مصمم هستیم.

منبع : ایسنا 

آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
رئیس مجلس: حقوق‌ها می‌تواند سالی ۲ بار افزایش پیدا کند رئیس مجلس: حقوق‌ها می‌تواند سالی ۲ بار افزایش پیدا کند
قالیباف در جريان بررسی بودجه ۱۴۰۵ با تأکید بر اینکه حقوق‌ها میتواند ۲ بار در سال افزایش پیدا کند؛ گفت: مالیات حقوق بگیران زیر ۴۰ میلیون تومان از سال آینده صفر خواهد شد و بخش عمده کارمندان و کارگران مشمول کالابرگ می‌شوند. مالیات بر ارزش افزوده قشر ضعیف می تواند صفر شود
آغاز فروش بدون قرعه‌کشی ایران‌خودرو آغاز فروش بدون قرعه‌کشی ایران‌خودرو
طبق وعده ایران‌خودرو در این مرحله از فروش هر متقاضی که زودتر مراحل ثبت‌نام را انجام دهد، بدون قرعه‌کشی صاحب خودرو می‌شود.
تیم اماراتی برای بازیکن جوان پرسپولیس پیشنهاد داد تیم اماراتی برای بازیکن جوان پرسپولیس پیشنهاد داد
تیم شارجه در ادامه مسیر جذب بازیکنان ایرانی، به دنبال آن است تا یعقوب براجعه را به عضویت تیم خود در بیاورد.
شیر و خورشید چگونه نماد هویت ایرانیان شد؟ روایت کامل + اینفوگرافیک شیر و خورشید چگونه نماد هویت ایرانیان شد؟ روایت کامل + اینفوگرافیک
نماد شیر و خورشید ایران با ریشه‌هایی در اسطوره‌های ایرانی، تاریخ ایران باستان، نجوم، مذهب و سیاست، یکی از مهم‌ترین عناصر هویت ملی و فرهنگی ایرانیان است.
فیلم+ پزشکیان در دیدار با خانواده جانباختگان حوادث ۱۴۰۴ چه گفت؟ فیلم+ پزشکیان در دیدار با خانواده جانباختگان حوادث ۱۴۰۴ چه گفت؟
رئیس‌جمهور پزشکیان در سفر به استان گلستان با جمعی از خانواده‌های شهدا و آسیب‌دیدگان حوادث دی‌ماه ۱۴۰۴ دیدار کرد.
حل مشکل غایبان کهنسال، نه افزایش جمعیت حل مشکل غایبان کهنسال، نه افزایش جمعیت
بر اساس اعلام رسمی سازمان وظیفه عمومی فراجا، معافیت سربازی برای پدران دارای سه فرزند با شرط ۴۰ سال سن؛ و چهار فرزند و بیشتر (بدون شرط سنی) صرفاً تا پایان سال ۱۴۰۴ اعتبار داشته و پس از آن متوقف خواهد شد
پزشکیان: از اینکه در این وضع افتادیم ناراحتم و شب‌ها خوابم نمی‌برد پزشکیان: از اینکه در این وضع افتادیم ناراحتم و شب‌ها خوابم نمی‌برد
دکتر پزشکیان با ابراز تأثر از شرایط ایجاد شده در کشور در جریان حوادث تلخ دی‌ماه گفت: بسیاری از شب‌ها از شدت نگرانی خوابم نمی‌برد و از اینکه به چنین وضعیتی رسیده‌ایم ناراحت هستم، اما چاره‌ای جز ماندن، تلاش کردن و ساختن کشور نداریم.
برگزیده
فوری ایران را ترک کنید! فوری ایران را ترک کنید!
ایالات متحده از شهروندان آمریکایی خواست که پیش از مذاکرات مهم با تهران، «همین حالا ایران را ترک کنند».
علی شمخانی دبیر شورای دفاع شد علی شمخانی دبیر شورای دفاع شد
طی حکمی از سوی دکتر مسعود پزشکیان رییس جمهور و رییس شورای دفاع، امیر دریابان علی شمخانی نماینده رهبر معظم انقلاب در شورای دفاع به عنوان دبیر این شورا منصوب شد.
لاوروف: سعی نداریم میانجیگری خودمان را به ایران تحمیل کنیم. لاوروف: سعی نداریم میانجیگری خودمان را به ایران تحمیل کنیم.
سرگئی لاوروف پنجشنبه در مصاحبه‌ای با شبکه راشاتودی (آرتی) افزود: ایران شریک و همسایه نزدیک ماست؛ ما نگران چگونگی پیشرفت اوضاع هستیم.
صفحه خبر بالای تصاویر