کد خبر: ۶۴۶۳۷
تاریخ انتشار: ۲۸ تير ۱۴۰۴ - ۱۳:۵۵

خانم‌های چاق حتما بخوانند!

متخصصان هشدار داده‌اند زنانی که چربی اضافه زیادی دارند، یک‌سوم بیشتر از همتایان لاغرتر خود در معرض ابتلا به سرطان پستان هستند.
خانم‌های چاق حتما بخوانند!

مخاطب۲۴- این متخصصان دریافتند زنان مبتلا به بیماری قلبی به ازای هر ۵ واحد افزایش در شاخص توده بدنی یا بی‌ام‌آی (BMI)، ۳۱ درصد بیشتر در معرض تشخیص سرطان پستان قرار داشتند. در همین حال، زنانی که بیماری قلبی نداشتند، برای همان میزان افزایش بی‌ام‌آی، ۱۳ درصد بیشتر در معرض ابتلا به سرطان پستان بودند.

بیشتر بخوانید

بی‌ام‌آی یا شاخص توده بدنی با تقسیم وزن فرد بر مجذور قد او محاسبه می‌شود و در سراسر جهان به عنوان معیاری برای سنجش کم‌وزنی، وزن نرمال، اضافه‌وزن یا چاقی به کار می‌رود.

این تحقیق نشان داد ترکیب اضافه‌وزن و ابتلا به بیماری قلبی به ۱۵۳ مورد بیشتر سرطان پستان در هر ۱۰۰ هزار نفر در سال منجر می‌شود. با این حال، تیم تحقیقاتی دریافت که ابتلا به دیابت نوع ۲ با افزایش خطر ابتلا به سرطان پستان مرتبط نیست.

این مطالعه می‌تواند مشوق پژوهش‌های آتی باشد تا زنان دارای سابقه بیماری‌های قلبی‌عروقی را در کارآزمایی‌های کاهش وزن با هدف پیشگیری از سرطان پستان بگنجانند، زیرا این پژوهش نشان می‌دهد که کاهش وزن می‌تواند خطر ابتلای زنان به سرطان پستان را کاهش دهد.

دکتر «هاینز فریسلینگ»، نویسنده اصلی این پژوهش که در آژانس تخصصی سرطان سازمان جهانی بهداشت فعالیت می‌کند، گفت: یافته‌های این مطالعه می‌تواند برای تدوین برنامه‌های غربالگری سرطان پستان بر اساس میزان خطر هر فرد، مبنا قرار گیرد.

برخی مطالعات نشان داده‌اند که بافت چربی، مقدار اضافی هورمون استروژن تولید می‌کند که سطوح بالای آن با سرطان پستان مرتبط دانسته شده است. اوایل امسال هم متخصصان دانمارکی نشان دادند که چاق بودن، احتمال مرگ افراد بهبودیافته از سرطان پستان را تا ۸۰ درصد افزایش می‌دهد. مشکلات مرتبط با وزن مانند فشار خون و قند خون بالا، همچنین چربی اضافی بدن نیز خطر بازگشت این بیماری را تا ۷۰ درصد بالا می‌برد.

به گزارش ایندیپندنت، متخصصان این فرضیه را مطرح کردند که این ترکیب که در پزشکی «سندروم متابولیک» نامیده می‌شود، در بدن التهاب ایجاد می‌کند و مانع می‌شود که سیستم ایمنی به‌طور موثر با سلول‌های سرطانی مبارزه کند.

این در حالی است که پژوهش‌های نگران‌کننده نشان داده‌اند موارد ابتلا به سرطان پستان در جهان در میان افراد زیر ۵۰ سال در حال افزایش است؛ پدیده‌ای هشداردهنده که کارشناسان را سردرگم کرده است. اوایل امسال هم پیش‌بینی هشدارآمیزی مطرح شد، مبنی بر اینکه مرگ‌ومیر ناشی از سرطان پستان در انگلیس تا سال ۲۰۵۰ بیش از ۴۰ درصد افزایش خواهد یافت.

بر اساس یک مطالعه دیگر در همین سال در سطح جهان، تخمین زده می‌شود که اگر روند کنونی ادامه یابد، سالانه ۳.۲ میلیون مورد جدید سرطان پستان و ۱.۱ میلیون مرگ ناشی از این بیماری رخ دهد.

این بیماری در زنان بالای ۵۰ سال (در شرایط یائسگی) به‌مراتب شایع‌تر است.

سرطان پستان شایع‌ترین نوع سرطان در انگلیس است و سالانه جان حدود ۱۱ هزار و ۵۰۰ نفر در انگلیس و ۴۲ هزار نفر در ایالات متحده را می‌گیرد.

با وجود سال‌ها درخواست خیریه‌های مبارزه با سرطان، هنوز بیش از یک‌سوم زنان در انگلیس، معاینات منظم انجام نمی‌دهند در حالی که این کار باید بخشی از یک روال ماهانه باشد تا بتوان در صورت لزوم، به‌موقع اقدام کرد.

captcha
اخبار داغ
رشد ۱۵۳ هزار واحدی شاخص بورس در معاملات امروز رشد ۱۵۳ هزار واحدی شاخص بورس در معاملات امروز
شاخص بورس در معاملات روز یکشنبه به روند صعودی خود ادامه داد و رکورد جدیدی را ثبت کرد.
سود کدام محصول ایران خودرو بیشتر است سود کدام محصول ایران خودرو بیشتر است
طرح تازه فروش ایران‌خودرو از ۱۸ شهریور آغاز شده و هشت محصول این شرکت بدون نیاز به مسدودسازی وجه بانکی عرضه شده‌اند. بررسی اختلاف قیمت کارخانه و بازار نشان می‌دهد بیشترین سود خرید در این دوره به دناپلاس توربو اتوماتیک آپشنال می‌رسد که برای خریداران بازدهی قابل‌توجه ۳۲ درصدی دارد.
نامزد‌های توپ طلای ۲۰۲۶ چه کسانی هستند! نامزد‌های توپ طلای ۲۰۲۶ چه کسانی هستند!
رکنا ورزشی: فهرست نامزد‌های جوایز توپ طلای ۲۰۲۶ اعلام شد و تاکنون اسامی نامزد‌های هشت بخش از جمله بهترین استعداد جوان، بهترین دروازه‌بان، بهترین مربی و بهترین باشگاه در بخش مردان و زنان معرفی شده است. مراسم توپ طلای امسال ۲۶ اکتبر در لندن برگزار می‌شود.
واکنش هواداران به ماجرای خداداد و عالیشاه! واکنش هواداران به ماجرای خداداد و عالیشاه!
هواداران پرسپولیس در ورزشگاه شهدای شهر قدس، بار دیگر نشان دادند که ۱۳ سال دلبستگی به کاپیتانی، چون عالیشاه، با هیچ جدایی فراموش نمی‌شود.
خودرو‌ ملی ایران؛ از سمند تا ری‌را حقیقتی که پنهان مانده خودرو‌ ملی ایران؛ از سمند تا ری‌را حقیقتی که پنهان مانده
صنعت خودرو ایران از پیکان تا پلتفرم‌های IKP مسیر پرچالش و پرادعا داشته است. این گزارش با نگاهی بی‌رحمانه، تمام خودرو ملی از سمند تا ری‌را را با رقبای جهانی مقایسه و واقعیت فنی آن‌ها را آشکار می‌کند.
۷ هزار کشته بر اثر گرما در فرانسه! ۷ هزار کشته بر اثر گرما در فرانسه!
وزیر بهداشت فرانسه از مرگ حدود ۷ هزار نفر در این کشور در اثر موج گرمای کم سابقه خبر داد.
عصبانیت آرژانتینی‌ها از خداحافظی مسی! عصبانیت آرژانتینی‌ها از خداحافظی مسی!
خبر غیرمنتظره‌ای که هیچ‌یک از هواداران آلبی‌سلسته تمایلی به شنیدنش نداشتند، روز دوشنبه ۳۱ آگوست رنگ واقعیت به خود گرفت.
برگزیده
رگبار و رعدوبرق در راه شمال کشور؛ تهران خنک‌تر می‌شود رگبار و رعدوبرق در راه شمال کشور؛ تهران خنک‌تر می‌شود
کارشناس سازمان هواشناسی از رگبار پراکنده باران در شرق استان تهران، مازندران و ارتفاعات البرز مرکزی خبر داد.
ثبت دمای ۴۸ درجه بالای صفر در دو نقطه کشور ثبت دمای ۴۸ درجه بالای صفر در دو نقطه کشور
در روز چهارشنبه ۶ خردادماه دو نقطه در ایران رکورد گرما را شکستند. بدین ترتیب، لامرد در استان فارس و راسک در استان سیستان و بلوچستان با ثبت دمای ۴۸ درجه سانتیگراد بالای صفر رکورد گرما در از ابتدای سال ۱۴۰۵ شکستند.
وضعیت تعطیلی مدارس چه شد؟ وضعیت تعطیلی مدارس چه شد؟
برخی خانواده‌ها درخواست دارند که مدارس به صورت حضوری دایر شوند، اما وزارت آموزش‌وپرورش می‌گوید این امکان فعلاً نیست.