کد خبر: ۶۴۴۳۵
تاریخ انتشار: ۲۴ تير ۱۴۰۴ - ۱۸:۳۹

تحلیل های سیاسی ناکارآمد با حب و بغض از آمریکا!

علی ودایع: ما در دشمن شناسی و تحلیل تحولات با ضعف مواجه هستیم. نوع نگاه و نقدی که نسبت به رفتار دشمن داریم عمدتا تحلیل‌هایی خطی است و مساله را تک مولفه مورد بحث و بررسی قرار می‌دهند.
تحلیل های سیاسی ناکارآمد با حب و بغض از آمریکا!

به گزارش مخاطب ۲۴: مذاکره با آمریکایی‌ها کار آسانی نبوده و نیست. هر بار تیم دیپلماسی برای گفت‌و‌گو آماده می‌شود با موجی از خشم و اتهام زنی تندرو‌های داخلی روبه‌رو است.

از سویی طرف مقابل نیز رو بازی نمی‌کند و با پیچیده کردن جریان مذاکرات یا عهد شکنی امکان ادامه دادن و به نتیجه رسیدن گفت‌و‌گو‌ها را مسدود کرده است.

اظهارات رئیس‌جمهور آمریکا به فضای بی اعتمادی دامن زده و ریسک شکست را در مذاکرات بالا می‌برد.

ستاره صبح در گفت‌و‌گو با علی ودایع، کارشناس مسائل بین‌الملل از نگاهی متفاوت به تحلیل وضعیت موجود پرداخته که در ادامه می‌خوانید:

علی ودایع در ابتدای گفت‌و‌گو ضمن انتقاد از جریان کارشناسی در رسانه‌های داخلی گفت: ما در دشمن شناسی و تحلیل تحولات با ضعف مواجه هستیم. نوع نگاه و نقدی که نسبت به رفتار دشمن داریم عمدتا تحلیل‌هایی خطی است و مسئله را تک مؤلفه مورد بحث و بررسی قرار می‌دهند.

وی افزود: نگاهی که به مسئله وجود دارد عمدتا متاثر از حب و بغض شخصی است. البته ما می‌توانیم وجود این نقطه ضعف را درباره تمام موضوعات تأیید کنیم. اما امروز به مرحله برخورد رسیده‌ایم و حب و بغض‌ها از ناحیه خاکستری بیرون آمده‌اند و تحلیل از روی حب و بغض منجر به این شده که در فضای رسانه‌ای فاقد گفتمان باشیم.

ودایع در ادامه متذکر شد: برای اینکه در تحلیل رفتار دشمن به جمع بندی درست برسیم، باید یکان یکان متغییر‌ها را که داری منافع خاص خود یا تعارض منافع هستند در نظر بگیریم. متأسفانه فضایی که وجود دارد به کارشناس و تحلیلگر ما اجازه تنفس نمی‌دهد. به هر میزان که از فضای حب و بغض فاصله بگیریم و نگاهی علمی داشته باشیم تحلیل درستتری به ما ارائه خواهد داد.

این کارشناس سیاست خارجی با اشاره به پیش بینی پذیر بودن وقوع جنگ ۱۲ روزه گفت: جنگ ۱۲ روزه باید از یک هفته قبل از آغاز در رسانه‌های ما مورد بحث قرار می‌گرفت. اسرائیل حداقل ۱۰ سال قبل از این حمله کار‌های لازم را شروع کرده بود. ۸ سال پیش اسرائیل رزمایش هوایی بلوفلگ یا پرچم آبی را اجرا کرد و طی آن حمله به ایران را تمرین کرد. وی در این رابطه اضافه کرد: اگر تکه‌های پازل را کنار هم بگذاریم و نوع رفتار اسرائیل به ویژه رفتارش در ۵ سال گذشته را رصد کنیم و سیاست اسرائیل بعد از طوفان الاقصی به وضوح نشان می‌داد که اسرائیل به دنبال جنگ مستقیم با ایران است. این تحلیلگر سیاسی شروط پیش بینی و تحلیل درست را اینطور دانست: جنگ ۱۲ روزه متغیری به نام دونالد ترامپ در آن نقش داشت. متغیر بنیامین نتانیاهو یک بازی داشت و... بازیگران متعدد هستند و هر بازیگری نقش خود را دارد. هر میزان که تحلیل درست تری از این بازیگران داشته باشیم، پروژه نویسی یا پیش بینی پذیری بهتری نسبت به رفتار دشمن خواهیم داشت.

وی گفت: تا اینجا ترامپ از الگوریتم مرد دیوانه تبعیت کرده است. رفتار پارادوکسیکال متناوب ترامپ برای ایجاد آشوب فکری است. مؤلفه‌های رفتاری دونالد ترامپ بسیار زیاد است و تحلیل شخصیت وی با حب و بغض‌های معمول کار درستی نیست.

علی ودایع در پایان سخنان خود تاکید کرد: ترامپ به دنبال ایجاد آشوب فکری در ایران است. این آشوب فکری با اجتماعی سازی مذاکرات وضعیتی متفاوت ایجاد کرد. در سطح ساختار کلان، خرد و جامعه تأثیراتی آشوب وار مشاهده می‌شود. این خواسته آمریکا است و در ذیل آن دست برتر خواهد داشت.

منبع: ستاره صبح

برچسب ها: آمریکا ترامپ
captcha
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
باخت دقیقه نودی یزدانی به حریف کره‌ای! باخت دقیقه نودی یزدانی به حریف کره‌ای!
در روز نخست مسابقات کشتی آزاد قهرمانی جهان حسن یزدانی به مصاف رقیب کره‌ای خود رفت؛ و در لحظات آخر شکست خورد.
فیلم حادثه وحشتناک برخورد دو قطار سریع‌السیر باهم در اسپانیا! فیلم حادثه وحشتناک برخورد دو قطار سریع‌السیر باهم در اسپانیا!
به‌دنبال برخورد دو قطار سریع‌السیر در اسپانیا در روز چهارشنبه، دست‌کم ۶۴ نفر جان باختند
پوتین: جهان چندقطبی در حال تبدیل شدن به یک واقعیت است پوتین: جهان چندقطبی در حال تبدیل شدن به یک واقعیت است
رئیس جمهور روسیه در نشست عمومی مجمع اقتصادی روسیه و آفریقا:جهان چندقطبی در حال تبدیل شدن به یک واقعیت است و این روندی برگشت‌ناپذیر است.
آغاز واریز معوقات حقوق اردیبهشت بازنشستگان تامین اجتماعی! آغاز واریز معوقات حقوق اردیبهشت بازنشستگان تامین اجتماعی!
بازنشستگان تامین اجتماعی از آغاز واریز معوقات اردیبهشت خبر دادند.
تشکر پوتین از خامنه‌ای! + فیلم تشکر پوتین از خامنه‌ای! + فیلم
پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، با اشاره به نقش آیت‌الله شهید خامنه‌ای در بنیان‌گذاری مجمع کشور‌های صادرکننده گاز، تأثیر ایشان در شکل‌گیری این مجمع را قابل توجه دانست.
رئیس سابق موساد: ترور آیت الله خامنه‌ای باخت بسیار بزرگی بود! رئیس سابق موساد: ترور آیت الله خامنه‌ای باخت بسیار بزرگی بود!
رئیس سابق موساد ترور رهبر ایران را اشتباهی فاحش خواند و گفت که تل آویو در برابر ایران شکست راهبردی سنگینی خورد و این ترور هیچ دستاوردی نداشت.
همه شکایات بر علیه یاسر آسانی را رد شد! همه شکایات بر علیه یاسر آسانی را رد شد!
کمیته استیناف شکایت‌های پرسپولیس، مس شهربابک و سپاهان علیه یاسر آسانی را رد کرد.
برگزیده
رهبر انصارالله یمن: عربستان با حمایت اسرائیل به یمن حمله می‌کند رهبر انصارالله یمن: عربستان با حمایت اسرائیل به یمن حمله می‌کند
سید عبدالملک الحوثی رهبر انصارالله یمن، تاکید کرد عربستان با نظارت آمریکا و حمایت رژیم صهیونیستی به تجاوزات خود
پهپاد آمریکایی MQM-170 توسط سپاه سالم به زمین نشانده شد! پهپاد آمریکایی MQM-170 توسط سپاه سالم به زمین نشانده شد!
نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از فرود سالم یک فروند پهپاد آمریکایی MQM-۱۷۰ در غرب تنگه هرمز با استفاده از توان جنگ الکترونیک خبر داد و اعلام کرد این پهپاد مأموریت شناسایی سامانه‌های پدافند هوایی ایران در سواحل خلیج فارس و تنگه هرمز را بر عهده داشته است.
کره شمالی: آمادگی کامل برای جنگ داریم! کره شمالی: آمادگی کامل برای جنگ داریم!
رهبر کره شمالی با تأکید بر تشدید آموزش‌های نظامی و ارتقای آمادگی رزمی، فرماندهان ارتش کره شمالی را به آماده‌سازی یگان‌ها برای جنگ و حفظ وفاداری ایدئولوژیک فراخواند.