کد خبر: ۶۴۴۰
تاریخ انتشار: ۱۴ تير ۱۴۰۱ - ۰۹:۵۰

حاشیه‌سازی پورشه‌های ایرانیان مقیم اوکراین!

آن طور که وکیلی گفته در مجموع برای سه دستگاه و صرفا از مبدا اوکراین و از طریق گمرک بازرگان مجوز ورود موقت صادر شده است.
حاشیه‌سازی پورشه‌های ایرانیان مقیم اوکراین!

به گزارش مخاطب۲۴ _ در رابطه با تردد پورشه‌های با پلاک گذر موقت در سطح شهر آن هم با وجود ممنوعیتی که برای آن‌ها وجود دارد، گمرک ایران اعلام کرد که مجوز را برای سه دستگاه که متعلق به هموطنان مقیم اوکراین بوده و در جریان جنگ به کشور برگشته‌اند، صادر کرده است.

حاشیه‌سازی پورشه‌های ایرانیان مقیم اوکراین!

اخیرا در سطح شهر مشاهده شده که خودرو‌های پورشه با پلاک گذر موقت در حال تردد هستند در حالی که طبق بخشنامه گمرک در سال ۱۳۹۶ ورود برخی برند‌ها حتی به صورت گذر موقت، ممنوع است؛ همین موجب واکنش‌هایی شد.

 

پیگیری جریان این خودرو‌ها از گمرک ایران با این اعلام همراه بود که این تردد غیر قانونی نبوده و با اطلاع و مجوز صادر شده از سوی گمرک انجام شده است.

طبق اعلام وکیلی- مدیر کل دفتر واردات گمرک ایران- این خودرو‌ها مربوط به هموطنان مقیم اوکراین بوده که با بروز جنگ در این کشور ناگزیر به ترک این کشور شده‌اند، از این‌رو با توجه به تاکیداتی که وزارت امور خارجه و مقامات کشور برای ایجاد تسهیلاتی برای آن‌ها در شرایط اضطراری پیش آمده داشته‌اند، گمرک نیز اجازه ورود موقت خودرو را داده است.

آن طور که وکیلی گفته در مجموع برای سه دستگاه و صرفا از مبدا اوکراین و از طریق گمرک بازرگان مجوز ورود موقت صادر شده است.

این ممنوعیت تردد به بخشنامه‌ای که در دی‌ماه سال ۱۳۹۶ از سوی مرکز واردات و امور مناطق آزاد و ویژه به گمرک‌های اجرایی ابلاغ شده است بر می‌گردد، طبق آن، ورود موقت خودرو‌های سواری با برند‌های پورشه، هامر، مازراتی، بوگاتی، خودرو‌های تشریفاتی و خودرو‌های لوکس امکان‌پذیر نیست، از این‌رو نباید گمرک پروانه ورود موقت جهت این خودرو‌ها را صادر کند و حتی تمدید مدت تردد آن‌ها و موافقت با ورود این خودرو‌ها تحت " صحابت کارنه دوپاساژ" (مجوز ورود) ممنوع خواهد بود.

این در حالی است که در سال۱۳۹۷ نیز، این ممنوعیت از سوی معاونت فنی گمرک تمدید و به استناد بخشنامه دی‌ماه سال ۱۳۹۶ مرکز واردات تحت عنوان "ممنوعیت ورود موقت خودرو‌های سواری لوکس "، اعلام می‌شود که بر اساس اعلام مرکز واردات و همچنین با توجه به ممنوعیت ورود خودرو‌های سواری با حجم موتور بالاتر از ۲۵۰۰ سی‌سی (بخشنامه سال ۱۳۹۳ هیات وزیران)، افزایش تردد خودرو‌های لوکس به صورت گذر موقت و افزایش تبعات مربوط به آن از جمله اجاره و واگذاری این خودرو‌ها و از سویی حساسیتی که از سوی مسئولان در ارتباط با تردد خودرو‌های لوکس وجود داشته، مجدد تاکید می‌شود که ورود موقت این خودرو‌ها ممنوع خواهد بود.

یادآور می‌شود؛ ورود موقت خودرو‌های سواری به ایران طبق ضوابط مربوط به تردد این خودرو‌ها و براساس قانون امور گمرکی و آئین‌نامه اجرایی این قانون انجام می‌شود و خودرو می‌تواند به مدت سه ماه وارد کشور و بعد از آن خارج شود، هرگونه ماندگاری بیش از این زمان نیز منوط به موافقت گمرک خواهد بود.

در سال گذشته و با افزایش پرونده‌های قاچاق و تخلف و عدم انجام تعهدات از سوی صاحبان خودرو‌های ورود موقت، گمرک ایران اخذ تضامین سنگین‌تری را برای تردد این خودرو‌ها به ایران اعمال کرد. معاون پیشین گمرک، اعلام کرده بود که "سالانه حجم بالایی از خودرو‌های سواری همراه مسافر از طریق مبادی ورودی کشور تحت رویه گذر موقت و براساس قانون امور گمرکی و یا جواز عبور بین‌المللی وارد کشور می‌شوند که بررسی‌های صورت گرفته نشان داده سالانه تعداد قابل توجهی از این خودرو‌ها به دلایل متعدد پس از اتمام مهلت اعطایی از سوی گمرک از کشور خارج نمی‌شوند و تخلفاتی در حوزه واگذاری آن‌ها در داخل ایران به افراد دیگر، گزارش شده است؛ به نحوی که در حال حاضر صد‌ها پرونده قاچاق در مراجع ذیربط برای عدم اعاده این خودرو‌ها تشکیل و تحت رسیدگی است، از این رو به منظور جلوگیری از بروز تخلف در حوزه خودرو‌های خارجی که تحت رویه گذر موقت وارد کشور می‌شوند و همچنین در راستای افزایش اثربخشی و اطمینان در تضمین بازگشت و خروج این خودرو‌ها در مهلت قانونی تعیین شده و افزایش بازدارندگی در تخلف‌های احتمالی، گمرک‌های اجرایی مکلف به دریافت تضمین در مورد خودرو‌های سواری ورود موقت شده‌اند. "

منبع : ایسنا 

آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
انفجار در دانشگاه تهران؛ یک کشته و چند زخمی انفجار در دانشگاه تهران؛ یک کشته و چند زخمی
انفجار کپسول هیدروژن در آزمایشگاه دانشکده مواد دانشگاه تهران باعث مرگ یک دانشجو و مصدومیت سه نفر دیگر شد؛ حادثه در محدوده امیرآباد رخ داد.
مهربانی در قلب آفریقا؛ تصویری متفاوت از همزیستی مسالمت آمیز+ فیلم مهربانی در قلب آفریقا؛ تصویری متفاوت از همزیستی مسالمت آمیز+ فیلم
ویدئویی تازه از آفریقا نشان می‌دهد انسان‌ها با هم مهربانی و همزیستی شگفت‌انگیزی دارند؛ لحظه‌ای که گردشگران آن را «تفریح عادی در آفریقا» توصیف می‌کنند.
استقلال این بار زیر تیغ فیفا استقلال این بار زیر تیغ فیفا
فیفا پس از شکایت منتظر محمد، هافبک سابق عراقی استقلال، این باشگاه را به دو دوره محرومیت از نقل‌وانتقالات و پرداخت ۳۰ میلیارد تومان جریمه محکوم کرد.
معاهده مشارکت راهبردی ایران و روسیه رسماً اجرایی شد معاهده مشارکت راهبردی ایران و روسیه رسماً اجرایی شد
وزارت خارجه روسیه اعلام کرد معاهده مشارکت راهبردی جامع میان ایران و روسیه که در ۱۷ ژانویه ۲۰۲۵ در مسکو امضا شد، از امروز به طور رسمی اجرایی می‌شود.
استیضاح وزیر کار دولت پزشکیان کلید خورد استیضاح وزیر کار دولت پزشکیان کلید خورد
جمعی از نمایندگان مجلس با محوریت سمیه رفیعی، نماینده تهران، طرح استیضاح احمد میدری وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی را به دلیل ضعف مدیریتی و تهدید ثبات اقتصادی و اجتماعی کشور کلید زدند.
آمریکا در یک قدمی درگیری با روسیه آمریکا در یک قدمی درگیری با روسیه
دولت آمریکا در ادامه حمایت‌های نظامی از اوکراین، تصمیم گرفته اطلاعات دقیق درباره زیرساخت‌های انرژی در عمق خاک روسیه را در اختیار کی‌یف قرار دهد تا برای حملات موشکی دوربرد استفاده شود.
ترکیه هم به ایران خنجر زد ترکیه هم به ایران خنجر زد
همزمان با بازگشت تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران، دولت ترکیه اعلام کرد اموال و دارایی‌های ۲۰ فرد و ۱۸ نهاد ایرانی از جمله سازمان انرژی اتمی و بانک سپه را مسدود کرده است.
برگزیده
قابل توجه سهامداران: سود سهام عدالت امسال چقدر واریز می‌شود؟ قابل توجه سهامداران: سود سهام عدالت امسال چقدر واریز می‌شود؟
مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس گفت: مابقی سود سهام عدالت تا آخر هفته جاری طی روزهای آینده واریز می‌شود.
علت نوسان شدید قیمت برنج ایرانی علت نوسان شدید قیمت برنج ایرانی
رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی گفت: محدودیت عرضه و عدم همخوانی عرضه و تقاضا منجر به نوسان قیمت برنج شده است، درحالیکه افزایش واردات برنج پاکستانی منجر به تنظیم بازار می‌شود.
توضیحات معاون وزیر جهاد کشاورزی در خصوص ماجرای واردات گوشت‌های آلوده از مغولستان توضیحات معاون وزیر جهاد کشاورزی در خصوص ماجرای واردات گوشت‌های آلوده از مغولستان
توضیحات معاون وزیر جهاد کشاورزی در خصوص ماجرای واردات گوشت‌های آلوده از مغولستان
صفحه خبر بالای تصاویر