کد خبر: ۶۴۳۰۷
تاریخ انتشار: ۲۲ تير ۱۴۰۴ - ۱۸:۴۲

شاخص فلاکت به ۴۲.۲ درصد رسید

شاخص فلاکت کشور در بهار ۱۴۰۴ به ۴۲.۲ درصد رسید و خوزستان با ۴۶.۶ درصد در صدر قرار گرفت.۱۷ استان شاخصی بالاتر از میانگین داشتند و خراسان جنوبی با ۳۷.۹ درصد، کمترین فلاکت را ثبت کرد.
شاخص فلاکت به ۴۲.۲ درصد رسید

به گزارش مخاطب ۲۴: شاخص فلاکت برابر با مجموع نرخ تورم و نرخ بیکاری است. شاخص فلاکت یک نشانگر اقتصادی است که از افزودن نرخ بیکاری به نرخ تورم به‌دست می‌آید. شاخص فلاکت یکی از شاخص‌های اقتصادی مهم است که وضعیت رفاه مردم را مورد بررسی قرار می‌دهد.

بر اساس جدیدترین گزارش‌های مرکز آمار ایران، آمار شاخص فلاکت به تفکیک استان‌های ایران نشان می‌دهد که ۱۷ استان، شاخص فلاکتی بالای سطح میانگین کشوری را به‌ثبت رساندند؛ استان خوزستان نیز با تورم ۳۵.۶ درصدی و نرخ بیکاری ۱۱درصدی، شاخص فلاکت ۴۶.۶ واحدی را در بهار امسال رقم زد که بیش از سایر استان‌ها بود

شاخص فلاکت یکی از شاخص‌های اقتصادی مهم است که وضعیت رفاه مردم را مورد بررسی قرار می‌دهد. این شاخص، خود از دو مورد از مهم‌ترین شاخص‌های اقتصادی یعنی نرخ تورم و نرخ بیکاری تشکیل شده و حاصل جمع این دو نرخ است. در واقع با جمع نرخ تورم سالانه و نرخ بیکاری فصلی، دو شاخصی که افزایش آنها باعث تاثیر منفی در زندگی افراد جامعه می‌گذارد، می‌توان شاخص فلاکت را محاسبه کرد.

بر اساس جدیدترین گزارش‌های مرکز آمار ایران، نرخ تورم سالانه در پایان خردادماه امسال برابر با ۳۴.۵ درصد و نرخ بیکاری فصلی بهار، برابر با ۷.۷ درصد بود. به این ترتیب، شاخص فلاکت کل کشور در بهار امسال معادل ۴۲.۲ رقم خورد. این در حالیست که شاخص فلاکت در پایان سال ۱۴۰۳ معادل ۴۰.۳ درصد بود که حاکی از افزایش آن، در سه ماهه نخست سال جاری و دشوارتر شدن شرایط معیشتی طی این مدت است.

شاخص فلاکت در خوزستان به ۴۶.۶ واحد رسید

آمار شاخص فلاکت به تفکیک استان‌های کشور نشان می‌دهد که ۱۷ استان، شاخص فلاکتی بالای سطح میانگین کشوری را به‌ثبت رساندند. در این بین، استان خوزستان با تورم ۳۵.۶ درصدی و نرخ بیکاری ۱۱ درصدی، شاخص فلاکت ۴۶.۶ واحدی را در بهار امسال رقم زد که بیش از سایر استان‌ها بود. به عبارت دیگر، مردم استان خوزستان، در مقایسه با سایر استان‌ها نامناسب‌ترین وضعیت رفاهی را در بهار سال جاری تجربه کردند.

نکته قابل توجه آن است که خوزستان در حالی صدرنشین جدول شاخص فلاکت قرار گرفته که در پایان سال ۱۴۰۳ در رتبه پنجم این رده‌بندی قرار داشت.

به علاوه استان‌های کرمان و لرستان با ثبت ارقام به ترتیب ۴۵.۹ و ۴۵.۸ واحدی، در جایگاه دوم و سوم رده‌بندی استان‌ها با بالاترین شاخص فلاکت قرار گرفتند.

کدام استان‌ها کمترین شاخص فلاکت را ثبت کردند؟

در طرف مقابل، اما میان ۱۴ استانی که شاخص فلاکتی کمتر از میانگین را ثبت کردند، کمترین رقم متعلق به استان خراسان جنوبی است؛ به طوری که با ثبت نرخ تورم ۳۱.۹ درصدی و بیکاری ۶ درصدی، شاخص فلاکت این استان در پایان خردادماه معادل ۳۷.۹ درصد ثبت شد.

همچنین استان یزد با تورم ۳۲.۵ درصدی و بیکاری ۶.۱ درصدی، شاخص فلاکت ۳۸.۶ واحدی را ثبت کرد تا پس از خراسان جنوبی در رده دوم کمترین شاخص فلاکت قرار بگیرد. استان زنجان نیز با رقم ۳۹.۶ واحدی در این رده‌بندی سوم شد

منبع: دیده بان ایران

برچسب ها: شاخص فقر
captcha
اخبار داغ
تسلیت عراقچی به وزیر امور خارجه در خصوص حادثه قطار تسلیت عراقچی به وزیر امور خارجه در خصوص حادثه قطار
سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه کشورمان در پیامی به خوزه مانوئل آلبارس، وزیر امور خارجه اسپانیا، وقوع سانحه تلخ قطار و جان‌باختن شماری از افراد را تسلیت گفت.
لغو شدن فوری آزمون استخدامی آموزش‌وپرورش! لغو شدن فوری آزمون استخدامی آموزش‌وپرورش!
آمار‌ها از فروکش کردن تب‌وتاب استخدام‌های گسترده در مقایسه با چند سال گذشته حکایت دارد.
درخواست ترامپ از اروپا درباره روسیه! درخواست ترامپ از اروپا درباره روسیه!
مقام‌های وزارت جنگ آمریکا در هفته‌های اخیر از چند کشور عضو ناتو خواسته‌اند لحن اظهارات عمومی خود درباره تهدید روسیه را تعدیل کنند؛ درخواستی که به گفته منابع آگاه، با این استدلال مطرح شده است که برخی مواضع مقام‌های اروپایی می‌تواند امنیت قاره را تضعیف کند.
باخت دقیقه نودی یزدانی به حریف کره‌ای! باخت دقیقه نودی یزدانی به حریف کره‌ای!
در روز نخست مسابقات کشتی آزاد قهرمانی جهان حسن یزدانی به مصاف رقیب کره‌ای خود رفت؛ و در لحظات آخر شکست خورد.
فیلم حادثه وحشتناک برخورد دو قطار سریع‌السیر باهم در اسپانیا! فیلم حادثه وحشتناک برخورد دو قطار سریع‌السیر باهم در اسپانیا!
به‌دنبال برخورد دو قطار سریع‌السیر در اسپانیا در روز چهارشنبه، دست‌کم ۶۴ نفر جان باختند
پوتین: جهان چندقطبی در حال تبدیل شدن به یک واقعیت است پوتین: جهان چندقطبی در حال تبدیل شدن به یک واقعیت است
رئیس جمهور روسیه در نشست عمومی مجمع اقتصادی روسیه و آفریقا:جهان چندقطبی در حال تبدیل شدن به یک واقعیت است و این روندی برگشت‌ناپذیر است.
آغاز واریز معوقات حقوق اردیبهشت بازنشستگان تامین اجتماعی! آغاز واریز معوقات حقوق اردیبهشت بازنشستگان تامین اجتماعی!
بازنشستگان تامین اجتماعی از آغاز واریز معوقات اردیبهشت خبر دادند.
برگزیده
اعتبار کالابرگ افزایش یافت؟ + جزئیات اعتبار کالابرگ افزایش یافت؟ + جزئیات
ارسال پیامک ثبت‌نام برای افزایش اعتبار کالابرگ الکترونیکی به سرپرستان خانوار آغاز شده است. این پیامک‌ها با سرشماره Yaraneh-IRI و از سوی سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها ارسال می‌شوند.
قیمت باورنکردی خودرو شنبه ۱۱ مهر؛ شاهین سه میلیاردی! قیمت باورنکردی خودرو شنبه ۱۱ مهر؛ شاهین سه میلیاردی!
گران‌ترین سدان سایپا در بازار آزاد سه میلیارد و ۲۵۰ میلیون تومان قیمت خورده است
خودرو ملی ایران؛ از سمند تا ری‌را حقیقتی که پنهان مانده خودرو ملی ایران؛ از سمند تا ری‌را حقیقتی که پنهان مانده
حقیقت خودرو ملی ایران سال‌ها پشت شعارها پنهان مانده است. در این گزارش با بررسی مشخصات فنی ری را، مقایسه سمند با خودروهای خارجی، معایب دنا پلاس توربو و قیمت و مشخصات تارا، فاصله واقعی این محصولات با ادعاهای رسمی را نشان می‌دهیم.