کد خبر: ۶۴۱
تاریخ انتشار: ۰۶ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۲۳:۵۴

ظریف: واشنگتن مسئول حفاظت از اموال ایران

ظریف اعلام کرد: ما دولت آمریکا را مسئول حفظ اموال خود می‌دانیم و اگر دست‌اندازی به اموال ما صورت بگیرد در زمان لازم ادعای خسارت می‌کنیم.


به گزارش روابط عمومي جبهه تدبير و توسعه ايران اسلامي و به نقل از ایسنا،  محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان در نشست خبری با وزیر امور خارجه مقدونیه، اظهار کرد: ما دولت آمریکا را مسئول حفظ اموال خود می‌دانیم و اگر دست‌اندازی به اموال ما صورت بگیرد در زمان لازم ادعای خسارت می‌کنیم.


وی افزود: تمام تلاش ما این است که مانع دسترسی آمریکا به اموال‌مان شویم.

این دیپلمات عالیرتبه کشورمان در مصاحبه مطبوعاتی مشترک با نیکولا پوپسکی، وزیر امور خارجه مقدونیه که برای اولین بار بعد از استقلال این کشور در رأس هیأتی تجاری و اقتصادی در این سطح به ایران سفر کرده است، اظهار کرد: خوشحال هستیم که امروز میزبان وزیر امور خارجه مقدونیه هستیم. برای اولین بار است که از زمان استقلال مقدونیه ما یک مهمان رسمی در این سطح در ایران داریم.

وی ادامه داد: از ابتدای استقلال جمهوری مقدونیه، ایران با این کشور رابطه سیاسی برقرار کرده است. البته در طی سال‌های گذشته به دلیل وضعیت ویژه‌ای که بابت تحریم‌ها به وجود آمده بود این روابط محدودتر شده است.

ظریف با ابراز امیدواری نسبت به این که با سفر وزیر امور خارجه مقدونیه به تهران زمینه برای روابط گسترده‌تر دو کشور آغاز شود، تصریح کرد: در طی دیروز و امروز آقای وزیر و هیأت همراهشان با تعدادی از مقامات کشورمان گفت‌وگوهای خوبی داشتند و امروز بعدازظهر نیز در اتاق بازرگانی حضور پیدا خواهند کرد و با بخش خصوصی و تجار رایزنی و گفت‌وگو خواهند داشت.

ظریف با بیان اینکه در طی این سفر ایران و مقدونیه در سه حوزه ارتباطات فرهنگی، سیاسی و اقتصادی رایزنی‌ها و گفت‌وگوهایی را داشته‌اند، تصریح کرد: در روز گذشته در دیداری که این هیأت با وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی داشتند یادداشت تفاهمی بین دو کشور در حوزه ارتباطات فرهنگی و گسترش همکاری‌ها در این زمینه منعقد شد و دو کشور تصمیم بر این دارند که در زمینه گردشگری همکاری‌های نزدیک‌تری داشته باشند.

وزیر امور خارجه کشورمان با بیان اینکه توافق کردیم که در حوزه سیاسی نیز گفت‌وگوهای منظم و مستمری در زمینه مسائل دوجانبه و منطقه‌ای داشته باشیم، به موقعیت ژئوپلیتیک مقدونیه اشاره و خاطرنشان کرد: مقدونیه در مسیر عبور پناهندگان سوری و عراقی قرار دارد و در منطقه بالکان قرار گرفته است و با توجه به این موقعیت در معرض خطر گسترش افراطی‌گری قرار دارد.

وی ادامه داد: این وضعیت بر ضرورت همکاری و گفت‌وگوهای سیاسی بین دو کشور در زمینه مورد اشاره می‌افزاید و ما تصمیم داریم که در این زمینه تبادل نظرهای بیشتری داشته باشیم.

وزیر امور خارجه کشورمان به اهمیت همکاری‌های ایران و مقدونیه در گسترش روابط اقتصادی با تمرکز بر بخش خصوصی اشاره کرد و گفت: بخش خصوصی ایران می‌تواند برای ارائه خدمات فنی و مهندسی در پروژه‌های زیرساختی مقدونیه و حوزه‌های دیگر تجاری حضور پیدا کند و دو کشور تعاملاتشان را در این زمینه بیش از گذشته گسترش دهند.

ظریف در بخش پایانی صحبت‌های مقدماتی خود تصریح کرد: در جریان‌ این سفر بین دو کشور بحث‌ها و گفت‌وگوهای خوبی انجام شد و ما امیدواریم صفحه جدیدی در روابط دو کشور به نفع دو کشور و صلح و ثبات در دو منطقه خاورمیانه و بالکان ایجاد شود.

به گزارش خبرنگار ایسنا، وزیر امور خارجه کشورمان در این نشست در پاسخ به سوال خبرنگاری در ارتباط با حکم اخیر دادگاه آمریکا مبنی بر مصادره 2 میلیارد دلار از اموال ایران، اظهار کرد: اقدامات و آرای خلاف حقوق بین‌الملل دادگاه‌های آمریکا علیه ایران سابقه طولانی دارد. در اواسط دهه هفتاد یعنی در سال 1996 کنگره آمریکا قانون مصونیت‌های دیپلماتیک را از دیدگاه خود اصلاح کرد که از نظر ما این موضوع نقض این قانون است. بر اساس اصلاحی که آنها انجام دادند این اجازه به دادگاه‌های آمریکایی داده شد تا دادگاه‌های این کشور بتوانند ادعاهایی را در مورد کشورهایی که در لیست وزارت امور خارجه آمریکا به عنوان حامیان تروریست ذکر شده است، مطرح کنند. در پی این موضوع دعاوی متعددی مطرح شد و مجلس شورای اسلامی نیز در همان زمان در اقدام مقابله به مثل قانونی را تصویب کرد که اتباع ایرانی می‌توانستند در دادگستری ایران علیه اقدامات آمریکا طرح دعوی کنند.

ظریف در ادامه با اشاره به برخی دعاوی و ادعاهایی که آمریکایی‌ها در طول این چند سال گذشته علیه ایران مطرح کرده‌اند، از جمله دعاوی که از طرف خانواده‌های آمریکایی که در عملیات‌های خارجی کشته شده‌اند، مطرح شده ادامه داد: مسخره‌تر از این، این بود که یکی از دادگاه‌های آمریکا ایران را در موضوع 11 سپتامبر مقصر معرفی کرد و این خود نشان‌دهنده سیاسی بودن این دادگاه‌هاست و اینکه تصمیم‌گیری در این دادگاه‌ها سیاسی است نه حقوقی.

وزیر امور خارجه کشورمان به رأی اخیر دادگاه آمریکا اشاره کرد و گفت: با توجه به قانون اشاره شده این تأکید وجود داشته که دستگاه‌های ایرانی همواره مراعات کنند و اجازه ندهند که اموال ایران به سمت آمریکا حرکت کند تا آنها بتوانند با استفاده از آرای خلاف حقوق بین‌الملل به این اموال دست‌اندازی کنند.

وی افزود: در یک مقطعی در این مورد بی‌احتیاطی صورت گرفته و این باعث شده که بخشی از اموال ما در اختیار آمریکایی‌ها قرار بگیرد. در سال‌های گذشته توسط دادگاه آمریکا دو رأی در این چارچوب علیه دارایی ما صادر شده که این رأی‌ها هر کدام مربوط به پنج یا شش- هفت سال قبل هستند.

ظریف با بیان اینکه مراحل رسیدگی و تجدید نظر قبل از این دولت به نظرم پایان یافته بود در بخش دیگری از صحبت‌های خود، افزود: ما در گذشته هیچ‌گاه در روند قضایی دادگاه‌های آمریکا شرکت نمی‌کردیم چرا که آنها را صاحب صلاحیت نمی‌دانسته و نمی‌دانیم ولی در یک مقطعی حدود چند سال پیش تصمیم بر این گرفته شد که در مورد این قضیه مورد اشاره در روند قضایی شرکت کنیم که همانطور که گفتم در این فرآیند دو رأی صادر شد.

وی به رأی اخیر دیوان عالی کشور آمریکا در مورد این پرونده اشاره کرد و گفت: همانطور که روند پرونده مورد اشاره را توضیح دادم، دیدید که این تحول جدیدی نیست و تحول قدیمی است.

ظریف با تأکید بر اینکه ما رأی صادر شده را به رسمیت نمی‌شناسیم و دستبرد به اموال ایران را غیرقانونی می‌دانیم، ادامه داد: در دیداری که با آقای کری در نیویورک داشتم این موضوع را به ایشان تأکید کردم. البته قبل از این آقای کری از موضع ما اطلاع داشت و ما در این ارتباط اعلام موضع کرده بودیم و گفته بودیم که آن را به رسمیت نمی‌شناسیم.

وزیر امور خارجه کشورمان خاطرنشان کرد: تمام تلاش ما این است که مانع دسترسی آمریکایی‌ها به اموال خود شویم و اجازه ندهیم که آنها اموال ما را مصادره کنند. در این زمینه تمام پیگیری‌های لازم از جمله پیگیری‌های حقوقی انجام می‌شود و در همین چارچوب دولت تصمیم گرفته که کمیته ویژه‌ای را تشکیل دهد.

این دیپلمات عالیرتبه کشورمان به مأموریت‌های کمیته تشکیل شده اشاره کرد و گفت: این کمیته این موضوع را بررسی می‌کند که چرا این اتفاق افتاده و برخلاف تذکرهایی که صورت گرفته بود پول ما در آمریکا و یا مواردی که ‌آمریکا به آن دسترسی دارد سرمایه‌گذاری شده است. از طرف دیگر این بررسی انجام خواهد شد که دیگر مانع از تکرار این قضایا شویم و از طرف دیگر چگونه می‌توان از اجرای این حکم جلوگیری کرد.

ظریف در بخش پایانی صحبت‌های خود تأکید کرد: ما دولت آمریکا را مسئول حفظ اموال خود می‌دانیم و اگر دست‌اندازی به اموال ما صورت بگیرد در زمان لازم ادعای خسارت می‌کنیم.

به گزارش ایسنا، در پایان این نشست مطبوعاتی وزیر امور خارجه مقدونیه در ضیافت ناهار همتای ایرانی خود در وزارت امور خارجه شرکت کرد. 
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
یک ایرانی، گرانترین بازیکن جهان یک ایرانی، گرانترین بازیکن جهان
ستاره کبدی ایران می‌گوید بعد از درخشش در چهار فصل اخیر توانسته عنوان گران‌ترین بازیکن جهان را در اختیار بگیرد.
پرواز با بال‌های بسته بر فراز خلیج فارس پرواز با بال‌های بسته بر فراز خلیج فارس
چندسالی است که بازار خرید و فروش پرنده‌های شکاری و زینتی در ایران و صادرات آن به کشور‌های حاشیه خلیج فارس حسابی گرم شده است و صیادان پول‌های هنگفتی به جیب زده که البته سود بیشتر نصیب دلالانی است که پرندگان را از صیادان خریده و آن را در بازار‌های صادراتی به قیمت دلاری به فروش می‌رسانند.
افشاگری همسر قاتل الهه افشاگری همسر قاتل الهه
همسر سابق متهم به قتل الهه حسین‌نژاد، گذشته تاریک این قاتل را فاش کرد.
تمام باور‌های غلط در مورد درمان کبد چرب تمام باور‌های غلط در مورد درمان کبد چرب
به گفته یک متخصص طب سنتی، از دیرباز در میان عامه مردم، باور‌های طبی و تغذیه‌ای نادرست زیادی شکل گرفته که متاسفانه این عقاید منسوخ تا به امروز هم در حال نشر و پخش است و یکی از گروه‌های فعال در دامن زدن به این تصورات و پندار‌های نادرست، افراد متخصص نمای منتسب به طب سنتی هستند که سبب بروز بدبینی‌هایی در افراد جامعه شده‌اند.
بیست و هشتمین فرزند مرد کرمانی به دنیا آمد بیست و هشتمین فرزند مرد کرمانی به دنیا آمد
مدیرکل ثبت احوال استان کرمان از به دنیا آمدن بیست و هشتمین فرزند یک جانباز کهنوجی خبر داد.
۲۱۲ هزار فرزند توسط زنان سرپرست خانوار بزرگ می‌شوند ۲۱۲ هزار فرزند توسط زنان سرپرست خانوار بزرگ می‌شوند
رئیس سازمان بهزیستی کشور از شناسایی ۵۳ هزار زن سالمند تنها در کشور خبر داد و گفت: این زنان تحت آموزش‌های ویژه قرار گرفتند.
بندری که یوسف را از پدرش ربود بندری که یوسف را از پدرش ربود
پدر یوسف جاویدی، یکی از جان باختگان در حادثه انفجار شهید رجایی در چهلمین روز درگذشت فرزندش، از مسئولین می‌خواهد به بازرسی‌ها و وظایفشان عمل کنند تا داستان «یوسف»‌ها هیچ گاه تکرار نشود.
برگزیده
جزئیات حمله به پیروز مجتهدزاده جزئیات حمله به پیروز مجتهدزاده
پیروز مجتهدزاده، در جریان مراجعه به ملکی در جماران تهران، با رفتاری خشونت‌آمیز مواجه شد و مورد ضرب و شتم قرار گرفت.
روز یکشنبه، آزمون مجلس و مدنی زاده روز یکشنبه، آزمون مجلس و مدنی زاده
سخنگوی هیات رئیسه مجلس با بیان اینکه نامه معرفی «مدنی‌زاده» به عنوان وزیر پیشنهادی اقتصاد در جلسه فردا اعلام وصول می‌شود، گفت که از فردا جلسات کمیسیون‌های تخصصی مجلس برای بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی اقتصاد آغاز می‌شود.
اولین انتخابات شورا‌های شهر تهران به‌صورت تناسبی اولین انتخابات شورا‌های شهر تهران به‌صورت تناسبی
معاون سیاسی وزیر کشور و رئیس ستاد انتخابات گفت: برای نخستین‌بار در انتخابات شورا‌های اسلامی شهر تهران، انتخابات به‌صورت تناسبی و با فهرست احزاب و جبهه‌ها برگزار می‌شود.
صفحه خبر بالای تصاویر