کد خبر: ۶۳۹۸۴
تاریخ انتشار: ۱۶ تير ۱۴۰۴ - ۱۹:۴۲

کنترل پرخاشگری با کپسول ماهی

کپسول‌های روغن ماهی مدت‌هاست برای سلامت قلب و مفاصل مصرف می‌شوند، اما شواهد علمی جدید نشان می‌دهد که این کپسول‌ها ممکن است خلق وخوی و پرخاشگری را نیز کنترل کنند.
کنترل پرخاشگری با کپسول ماهی

به گزارش مخاطب ۲۴: کپسول‌های روغن ماهی مدت‌هاست برای سلامت قلب و مفاصل مصرف می‌شوند، اما شواهد علمی جدید نشان می‌دهد که این کپسول‌ها ممکن است خلق وخوی و پرخاشگری را نیز کنترل کنند.

نتایج متاآنالیز جامع از دانشگاه «پنسیلوانیا» (Pennsylvania)، نشان داد که دوز روزانه اسید‌های چرب امگا۳ می‌تواند رفتار پرخاشگرانه را تا ۲۸ درصد کاهش دهد.

مغز با چربی کار می‌کند و دو مولکول کلیدی امگا۳، «ایکوزاپنتانوییک اسید» (EPA) و «دوکوزاهگزانوییک اسید» (DHA)، به غشای سلولی نفوذ و به نورون‌ها کمک می‌کنند. سطح پایین این چربی‌ها در بافت‌ها با نوسانات خلقی و خشونت آنی مرتبط شده‌اند، در حالی که رژیم‌های غذایی سرشار از ماهی‌های آب سرد معمولا الگوی معکوسی را نشان می‌دهند.

از آنجا که بدن، اسید «آلفا لینولنیک» گیاهی را به طور ناکارآمد به «ایکوزاپنتانوییک اسید» و «دوکوزاهگزانوییک اسید» تبدیل می‌کند، محققان این سوال را مطرح کرده‌اند که آیا مکمل‌ها می‌توانند این شکاف را پر کنند یا خیر؛ محققان بیش از ۲۸ آزمایش تصادفی کنترل‌شده انجام دادند که ۳۹۱۸ شرکت‌کننده، از کودک تا بزرگسالان، در آن ثبت‌نام کرده بودند.

کپسول‌های امگا۳، صرف نظر از جنسیت، تشخیص، دوز و طول مدت تحقیق، کاهش متوسط ​​اما قابل‌توجهی در پرخاشگری واکنشی و عمدی ایجاد کردند. محققان اظهار کردند که حتی تغییرات رفتاری کوچک نیز می‌توانند در صورت اعمال بر روی میلیون‌ها نفر مهم باشند.

«ایکوزاپنتانوییک اسید» و «دوکوزاهگزانوییک اسید»، تولید مولکول‌های پیش‌التهابی که مدار‌های استرس مغز را حساس می‌کنند، کاهش می‌دهند. آنها همچنین سیگنال‌دهی سروتونین و دوپامین را به سمت یک نقطه تنظیم آرام‌تر سوق و توضیحی بیوشیمیایی برای تغییر رفتار ارائه می‌دهند.

قابل توجه است که این تجزیه‌وتحلیل، نتایج را برای دوز‌های پایین این مواد نشان داد و مصرف بیشتر آنها، احتمال ندارد که موفقیت‌های بزرگتری را به همراه داشته باشد.

متخصصان توصیه کردند که حداقل دو وعده ماهی چرب در هفته، مانند ماهی سالمون یا ساردین، مصرف شود.

روغن ماهی در مقایسه با دارو‌های تجویزی برای پرخاشگری، عوارض جانبی کمتری دارد و دسترسی به آن آسان‌تر است. نیازی به نسخه ندارد و بسیاری از برند‌ها بدون نسخه در فروشگاه‌های مواد غذایی یا آنلاین در دسترس هستند.

با این اوصاف، روغن ماهی نباید جایگزین درمان حرفه‌ای در هنگام بروز مشکلات رفتاری جدی شود، اما می‌تواند افزودنی مفید باشد، البته درمان، پشتیبانی ساختاریافته و در برخی موارد دارو هنوز ابزار‌های ضروری هستند.

سایت ارث گزارش کرد، در حال حاضر، کارشناسان می‌گویند: والدین کودکان زودرنج یا بزرگسالانی که متوجه می‌شوند بدخلق شده‌اند، می‌توانند به جای یک میان وعده شیرین، ماهی سالمون یا یک کپسول روغن ماهی را به رژیم غذایی خود اضافه کنند.

نتایج این تحقیق در مجله «پرخاشگری و رفتار خشونت‌آمیز» (Aggression and Violent Behavior) منتشر شده است.

منبع: دیده بان ایران

برچسب ها: امگا 3 ماهی
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
طلسم شکنی شاهزاده ایرانی؟ طلسم شکنی شاهزاده ایرانی؟
سه‌شنبه شب و در هفته چهارم لیگ قهرمانان اروپا (UCL) تیم المپیاکوس یونان با ستاره ایرانی خود در برابر پی‌اس‌وی آیندهوون صف آرایی خواهد کرد. طارمی امیدوار است بتواند طلسم گل‌نزدن خود در این رقابت‌ها را بشکند.
رسانه عبری: جاسوسان اسرائیلی اطلاعات حساس به ایران منتقل کردند رسانه عبری: جاسوسان اسرائیلی اطلاعات حساس به ایران منتقل کردند
یک رسانه عبری اعلام کرد ۳۸ اسرائیلی که به اتهام جاسوسی برای ایران دستگیر شده‌اند، اطلاعات بسیار حساس را به مقامات ایرانی منتقل کرده‌اند.
سفر مدیر اطلاعات ملی آمریکا به اسرائیل سفر مدیر اطلاعات ملی آمریکا به اسرائیل
مدیر اطلاعات ملی آمریکا به اسرائیل سفر و از مرکز هماهنگی آمریکایی در کریات جات بازدید کرد؛ او از امید و مشارکت چندملیتی برای تثبیت غزه سخن گفت.
بن‌سلمان به آمریکا می‌رود بن‌سلمان به آمریکا می‌رود
ولیعهد سعودی، محمد بن‌سلمان، ۱۸ نوامبر برای دیداری رسمی با دونالد ترامپ به کاخ سفید سفر می‌کند؛ تمرکز دیدار بر توافق ابراهیم و روابط دوجانبه است.
کیم درگذشت کیم درگذشت
«کیم یونگ نام»، رئیس سابق پارلمان کره شمالی و رئیس کشور پیشین این کشور، پس از بیش از ۲۰ سال خدمت، در سن ۹۷ سالگی درگذشت.
رئیس‌جمهور: باید نسبت به ارتقا کیفیت محصولات فناورانه اقدام کنیم رئیس‌جمهور: باید نسبت به ارتقا کیفیت محصولات فناورانه اقدام کنیم
مسعود پزشکیان در بازدید از نمایشگاه فناوری‌های نوین تأکید کرد که محصولات دانش‌بنیان باید با کیفیت بالا تولید، صادر و برای خدمت‌رسانی به مناطق محروم به کار گرفته شوند.
یوتیوب در دانشگاه تهران رفع فیلتر شد یوتیوب در دانشگاه تهران رفع فیلتر شد
دانشگاه تهران اعلام کرد که دسترسی به یوتیوب از طریق اینترنت داخلی این دانشگاه برای دانشجویان رفع فیلتر شده و استفاده آموزشی و پژوهشی تسهیل شد.
برگزیده
مهاجرت از کابل مسی به فیبرنوری، زیرساخت زندگی دیجیتال ایرانیان مهاجرت از کابل مسی به فیبرنوری، زیرساخت زندگی دیجیتال ایرانیان
در سال‌های اخیر، با رشد فناوری‌های نوین مانند هوش مصنوعی و اینترنت اشیا، نیاز به اتصال پرسرعت و پایدار به اینترنت بیش از پیش احساس می‌شود. پروژه مهاجرت از کابل مسی به فیبر نوری (سوآپ)، پاسخ به این نیازهاست و با اجرای آن، زیرساخت‌های ارتباطی کشور به‌طور اساسی به‌روز خواهد شد
کاهش کشفیات تریاک، شرکت های دارویی را با مشکل مواجه کرده کاهش کشفیات تریاک، شرکت های دارویی را با مشکل مواجه کرده
مدیرکل درمان ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به کاهش منابع تأمین مواد اولیه دارو‌های مخدر، از جمله دارو‌های مورد استفاده در درمان سرطان، درد‌های مزمن و اعتیاد، اعلام کرد که شرکت‌های دارویی با مشکلات جدی مواجه شده‌اند
یک زن رئیس انجمن جامعه‌شناسی ایران شد یک زن رئیس انجمن جامعه‌شناسی ایران شد
با انتخاب شیرین احمدنیا برای نخستین بار یک زن رئیس انجمن جامعه‌شناسی ایران شد. با برگزاری مجمع عمومی و انتخابات دوره دوازدهم انجمن جامعه‌شناسی ایران، اعضای جدید هیأت مدیره و بازرسان این انجمن انتخاب شدند. همچنین در نخستین جلسه رسمی هیأت مدیره، شیرین احمدنیا به عنوان رئیس انجمن انتخاب شد.
صفحه خبر بالای تصاویر