کد خبر: ۶۳۸۲۵
تاریخ انتشار: ۱۳ تير ۱۴۰۴ - ۰۹:۵۲

نظر عراقچی در خصوص برقراری مذاکرات چیست؟

وزیر خارجه ایران تاکید کرد که اقدامات اخیر آمریکایی‌ها خیانت به ایران یا به عمان به عنوان واسطه مذاکرات، نبود بلکه به اصل دیپلماسی خیانت شد.
نظر عراقچی در خصوص برقراری مذاکرات چیست؟

مخاطب ۲۴- خبرنگار سی‌بی‌اس به عراقچی گفت «می‌خواهم از دیپلماسی که تخصص شماست سوال کنم. اگر ما به روز‌های تاریک جنگ برگردیم، رئیس‌جمهور ترامپ در خلال جنگ ۱۲ روزه بین ایران و اسرائیل گفت که او دو هفته منتظر می‌ماند و سپس درباره ورود به جنگ تصمیم‌گیری خواهد کرد. اما یک روز بعد او سه تاسیسات هسته‌ای شما را هدف قرار داد. آیا می‌توانید به چنین رئیس‌جمهوری اعتماد کنید؟» که وی در واکنش گفت: قضیه از این یک مقدار فراتر هست. ما در حال مذاکره با آمریکا بودیم. پنج دور مذاکره کرده بودیم و دور ششم را برای ۱۵ ژوئن قرار گذاشته بودیم ولی دو روز قبل از آن اسرائیل به تاسیسات هسته‌ای ما حمله کرد و بر ما ثابت شده که این حمله اگر با دستور آمریکا نبوده، حتما با چراغ سبز آمریکا انجام گرفت، زیرا آنچه که می‌خواستند را در مذاکرات به آن نرسیدند و تصمیم گرفتند در میدان عمل به آن برسند در حالی که با این کارشان حل مشکل رو بسیار سخت‌تر کردند.

بیشتر بخوانید

وی ادامه داد: موضوع اصلی الان این هست که آیا ما باید دوباره به آمریکا اعتماد کنیم و وارد مذاکرات جدید شویم یا نه. در مذاکرات قبلی واقعیت این است که آنها به دیپلماسی خیانت کردند. یعنی فقط این خیانت به ما یا به عمان به عنوان واسطه مذاکرات، نبود بلکه به اصل دیپلماسی خیانت شد؛ به مذاکرات و گفت‌و‌گو و دیالوگ خیانت شد و به نظرم سابقه بسیار بدی برجا گذاشت. الان دوباره ما دعوت به دیپلماسی می‌شویم. ما که داخل بودیم. ما نبودیم که از دیپلماسی خارج شدیم. اگر می‌خواهند دوباره دیپلماسی شکل گیرد، باید مطمئن بشیم که آنچه که دور قبل انجام دادند تکرار نخواهد شد و در وسط مذاکره، وسط دیپلماسی به سمت عملیات نظامی نخواهد رفت.

این دیپلمات عالی‌رتبه جمهوری اسلامی ایران همچنین در پاسخ به این سوال که «رئیس‌جمهور ترامپ گفته که گفت‌و‌گو‌ها با دولت شما این هفته آغاز می‌شود. آیا درست است؟» اظهار کرد: من فکر نمی‌کنم به این زودی و به این سرعت بتواند شروع شود. ما در حال حاضر در روز‌های بعد از جنگ هستیم. احساسات در بین مردم بسیار بالاست. مردم به خاطر شهدای خود عزادار هستند و از آمریکا و اسرائیل بسیار عصبانی هستند. احساسات ضدآمریکایی و ضد اسرائیلی بسیار بالاست و از آن طرف هم ما در دهه محرم قرار داریم و عاشورای حسینی نزدیک است. من تصور نمی‌کنم که در این تاریخ‌هایی که گفته شده قادر به شروع مذاکره باشیم. اگر هم بخواهیم مذاکرات را شروع کنیم، هنوز در مورد اصل مذاکره و ورود مجدد به مذاکره تصمیم گرفته نشده است. به خاطر اینکه همانطور که گفتم اطمینان نداریم که آمریکایی‌ها مجدداً به حمله نظامی برنگردند. ولی بر فرض هم که تصمیم‌گیری بشود، حتما یک فاصله زمانی باید باشد.

خبرنگار این شبکه آمریکایی در ادامه از عراقچی پرسید که «پس در مذاکره مستقیم با آمریکا کاملا بسته نشده است» که وی پاسخ داد: در‌های دیپلماسی هیچگاه به طور کامل بسته نمی‌شود.

برچسب ها: عراقچی
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
سخنان پزشکیان درباره دلار که به شدت خبر ساز شد سخنان پزشکیان درباره دلار که به شدت خبر ساز شد
مسعود پزشکیان رییس جمهور در نشست فعالان سیاسی و اجتماعی چهارمحال و بختیاری گفت: ما دیگر دلار ۲۸۵۰۰ تومانی به کسی نمی‌دهیم. او گفت: دلار را به هر کسی می‌دهیم می‌خورد
به مناسبت روز پدر| طرح پیش فروش سایپا به مناسبت روز پدر| طرح پیش فروش سایپا
شرایط پیش فروش محصولات سایپا به مناسبت فرارسیدن روز پدر اعلام شد
اسپانیا یا پرتقال؛ ایران کدام را انتخاب میکند اسپانیا یا پرتقال؛ ایران کدام را انتخاب میکند
سخنگوی فدراسیون فوتبال درخصوص بازی تدارکاتی تیم ملی فوتبال قبل از جام جهانی۲۰۲۶، مقابل اسپانیا و یا پرتقال توضیحاتی ارائه کرد
سردترین شب ایران، ۵۳ درجه زیر صفر سردترین شب ایران، ۵۳ درجه زیر صفر
دمای قله دماوند شب گذشته به منفی ۵۳ و دمای قله توچال به منفی ۳۲ درجه رسید.بنا بر اعلام هواشناسی، دیشب سردترین شب ایران طی تمام پاییز و تا این زمان از زمستان بوده و پیش‌بینی می‌شود که دمای هوا در روزهای آینده چندان افزایش نیابد، این شب سردترین شب ایران بوده است
رئیس‌کل بانک مرکزی انتخاب شد رئیس‌کل بانک مرکزی انتخاب شد
معاون ارتباطات و اطلاع‌رسانی دفتر رئیس جمهور از پذیرش استعفای محمدرضا فرزین از سوی رئیس‌جمهور و انتخاب عبدالناصر همتی به‌عنوان گزینه جایگزین در سمت ریاست کل بانک مرکزی، خبر داد.
پاسخ رامین رضاییان به اظهارات ساپینتو در خصوص اخراج از استقلال پاسخ رامین رضاییان به اظهارات ساپینتو در خصوص اخراج از استقلال
دقایقی پیش سرمربی استقلال در نشست مطبوعاتی پیش‌دستانه جدایی رامین رضاییان از این تیم را اعلام کرد؛ در حالی که با توجه به بسته بودن پنجره نقل و انتقالاتی باشگاه استقلال و شرایط مبهم برای انتقال بازیکنان جدید جدایی از بازیکنی باسابقه و شرایط رامین کمی عجیب به نظر می‌رسد.
محسن هاشمی: بعضی از علما معتقدند برخورد خشن با حجاب لازم نیست محسن هاشمی: بعضی از علما معتقدند برخورد خشن با حجاب لازم نیست
بسیاری از علما با حجاب اجباری موافق نیستند، اما در خفا حرف می‌زنند و در علن چیز دیگری می‌گویند. اما آنها از افراطیون موجود می‌ترسند و به همین دلیل حرف‌شان را علنی نمی‌زنند.
برگزیده
ترامپ فرمان محاصره کامل ونزوئلا را صادر کرد؛ نفتکش‌ها در تیررس ناوگان دریایی آمریکا ترامپ فرمان محاصره کامل ونزوئلا را صادر کرد؛ نفتکش‌ها در تیررس ناوگان دریایی آمریکا
دونالد ترامپ با ادعای «مبارزه با تروریسم و قاچاق»، دستور محاصره کامل نفتکش‌های مرتبط با ونزوئلا و قرار دادن دولت مادورو در فهرست سازمان‌های تروریستی خارجی را صادر کرد؛ اقدامی که همزمان با استقرار گسترده نیرو‌های آمریکایی در کارائیب، تنش میان واشنگتن و کاراکاس را به آستانه رویارویی نظامی رسانده است.
آشتی و ارتباط دوباره شکیرا و پیکه پس از سه سال آشتی و ارتباط دوباره شکیرا و پیکه پس از سه سال
پس از سه سال تنش و دوری، شکیرا جرارد پیکه بار دیگر بدون واسطه و با آرامش درباره مسائل فرزندانشان گفت‌و‌گو می‌کنند.
ترکیب احتمالی پرسپولیس در دربی ۱۰۶ ترکیب احتمالی پرسپولیس در دربی ۱۰۶
در آستانه دربی ۱۰۶، پرسپولیس با سکان‌داری اوسمار ویرا آماده می‌شود تا با ترکیبی تقریباً ثابت و البته یک سورپرایز احتمالی وارد میدان شود. با توجه به نزدیک شدن به این دیدار حساس، سرمربی برزیلی که معمولاً علاقه‌ای به تغییرات گسترده ندارد، قصد دارد با همان چهره‌های همیشگی تیمش مقابل استقلال قرار بگیرد.
صفحه خبر بالای تصاویر