کد خبر: ۶۳۵۷۰
تاریخ انتشار: ۰۸ تير ۱۴۰۴ - ۱۲:۳۱

اسراییل در حالی که آتش بس اعلام شده ممکن است دوباره حمله کند؟

روزنامه اسرائیلی معاریو با بیان ارزیابی‌های سیاسی و امنیتی مدعی شده است که آتش‌بس اخیر بین اسرائیل و ایران – تحت نظارت ایالات متحده – به نبرد بین دو طرف پایان نداده، بلکه آغاز یک مرحله جدید و خطرناک‌تر را رقم زده است.
اسراییل در حالی که آتش بس اعلام شده ممکن است دوباره حمله کند؟

مخاطب۲۴- به گزارش الجزیره، آنا براسکی، خبرنگار سیاسی این روزنامه، ارزیابی‌های سیاسی اسرائیل را اینگونه بیان کرد که دیگر سوال این نیست که «آیا جنگ از سر گرفته خواهد شد؟»، بلکه سوال این است که «دور بعدی چه زمانی و در کدام جبهه برگزار خواهد شد؟»

بیشتر بخوانید

معاریو مدعی شده است با وجود آرامش نسبی، اسرائیل همچنان توقف برنامه هسته‌ای ایران را «هدف عالی ملی» می‌داند، در حالی که ایران از کنار گذاشتن برنامه هسته‌ای خود امتناع می‌کند. این خبرنگار سیاسی ادعا می‌کند که بازیگران تغییر نکرده‌اند و بازی ادامه دارد، بدون هیچ توهمی مبنی بر اینکه درگیری پایان یافته است.

این دیدگاه بر اساس بیانیه‌ای از دیوید بارنی، رئیس موساد، یک روز و نیم پس از اجرای آتش‌بس است که در آن ادعا کرد: «ما به نظارت بر تمام پروژه‌های ایران که عمیقاً آنها را می‌شناسیم، ادامه خواهیم داد و همانطور که تاکنون بوده‌ایم، آنجا خواهیم بود.» ناظران اسرائیلی این ادعا را نشانه‌ای از موقتی بودن آرامش دانستند.

این گزارش در ادامه ادعا می‌کند آتش‌بس نه نتیجه یک توافق استراتژیک، بلکه یک تعادل موقت منافع است، زیرا اسرائیل با نابودی تأسیسات هسته‌ای و پایگاه‌های نظامی ایران، به دنبال دستیابی به یک دستاورد تاکتیکی بود، در حالی که ایران از رویارویی آشکار با نیروی هوایی ایالات متحده که به راکتور‌های هسته‌ای در فردو، اصفهان و نطنز حمله کرد، اجتناب کرد.

خبرنگار سیاسی این روزنامه همچنین ادعا کرد که توافق آتش‌بس با میانجیگری ایالات متحده فاقد سازوکار‌های نظارتی یا کانال‌های ارتباطی دائمی است و شامل تعهدات روشنی برای متوقف کردن برنامه‌های هسته‌ای یا موشک‌های دوربرد ایران نیست.

براسکی معتقد است که این وضعیت می‌تواند هر لحظه منفجر شود، چه با موشکی از لبنان، چه با پهپادی از یمن یا حتی گزارش رسانه‌ای از حمله در سوریه.

به ادعای او ارزیابی‌های اسرائیل از الگوی جدیدی از درگیری هشدار می‌دهد که با دور‌های کوتاه، متمرکز، اما مخرب مشخص می‌شود و هر چند ماه یکبار در عرصه‌های مختلفی مانند لبنان، سوریه و خلیج فارس تکرار می‌شود. این امر ثبات منطقه‌ای را تهدید می‌کند و خواستار مداخله بیشتر آمریکا برای جلوگیری از تشدید تنش و تبدیل آن به یک رویارویی تمام عیار است.

خبرنگار ادعا می‌کند که «تنش، بی‌اعتمادی و درگیری حل نشده موجود بر سر آینده برنامه هسته‌ای ایران به طور خودکار از بین نخواهد رفت، حتی اگر طرف‌های بین‌المللی مانند روسیه، اتحادیه اروپا یا کشور‌های خلیج فارس در تلاش‌های دیپلماتیک شرکت کنند.»

ترامپ و پیچیدگی‌های بحران

درباره آمریکا، اسرائیل معتقد است که واشنگتن به دلیل منافع شخصی خود، به ویژه با توجه به رئیس جمهور دونالد ترامپ که مواضع متناقضی نسبت به ایران نشان داده است، همچنان در نبرد حضور خواهد داشت. او پایان حملات را اعلام کرد، سپس آمادگی خود را برای حملات جدید مجدداً تأیید کرد. با این حال، حمایت کنگره از هرگونه اقدام نظامی گسترده تضمین شده نیست و جامعه آمریکا از هرگونه دخالت نظامی جدید در منطقه نگران است. او معتقد است که این تردید آمریکا نشان‌دهنده «یک ضعف استراتژیک است که اگر اسرائیل تصمیم به حمله پیشگیرانه دیگری بگیرد، می‌تواند آن را با یک معضل دشوار مواجه کند.»

خبرنگار سیاسی روزنامه اسرائیلی به احتمال رد رسمی توافق هسته‌ای توسط ایران اشاره می‌کند که مانع هرگونه توافق دیپلماتیک بلندمدت می‌شود.

او از نحوه برخورد ترامپ با این بحران انتقاد می‌کند و آن را یک ذهنیت «نمایشی» توصیف می‌کند. او مداخله آمریکا را مانند یک فصل دراماتیک از یک سریال تلویزیونی، با غافلگیری‌ها، تعلیق، انفجار‌ها و یک پایان به ظاهر رضایت‌بخش، مدیریت کرده است. او یک کمپین بمباران را آغاز کرد، سپس ناگهان آتش‌بس اعلام کرد، گویی یک فصل تلویزیونی را با یک «متشکرم از تماشای شما» در پایان به پایان می‌رساند. او حتی این دور را «جنگ ۱۲ روزه» لقب داد.

با این حال، وضعیت واقعی سوالاتی را در مورد اینکه آیا این تحول نشان‌دهنده نقطه عطفی به سوی صلح منطقه‌ای است یا صرفاً یک مکث موقت قبل از دور جدیدی از خشونت‌ها، مطرح می‌کند.

خبرنگار همچنین ادعا کرد که جزئیات آتش‌بس، به‌ویژه میزان خسارت به برنامه هسته‌ای ایران، همچنان مبهم است. این در حالی است که برآورد‌های متناقضی بین کاخ سفید، که اعلام کرد برنامه هسته‌ای ایران به‌طور کامل نابود شده است، و گزارش‌های اطلاعاتی وجود دارد. - که توسط سی ان ان فاش شده است – که بیان می‌کردند برنامه هسته‌ای ایران تنها چند ماه به تأخیر افتاده است.

برچسب ها: اسرائیل
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
استعفای اوسمار؛ فعلا مخالفت حدادی استعفای اوسمار؛ فعلا مخالفت حدادی
ساعتی پس از پایان تمرین پرسپولیس که با واکنش اوسمار ویه‌را نسبت به نامه روز گذشته مدیرعامل باشگاه پرسپولیس (جریمه بازیکنان و کادرفنی و بندهای تهدیدآمیز نسبت به اعضای تیم) همراه بود، سرمربی برزیلی پرسپولیس به دیدار با پیمان حدادی رفت تا یک جلسه مهم را با او برگزار کند.
ماموریت جدید پهپاد CH5 در پایگاه عین‌الاسد ماموریت جدید پهپاد CH5 در پایگاه عین‌الاسد
ارتش عراق پهپادهای چینی CH-5 را در پایگاه هوایی عین الاسد، مکانی که قبلاً میزبان نیروهای آمریکایی بود، آزمایش کرد، پهپاد تهاجمی CH-5 یک پهپاد بزرگ با طول بال ۲۱ متر، وزن بار ۱۰۰۰ کیلوگرم، سقف پرواز ۹ کیلومتر، مداومت پروازی تا ۶۰ ساعت و برد ۱۰ هزار کیلومتر است. این پهپاد می‌تواند حداکثر ۱۶ موشک را به طور همزمان حمل کند.
حذف دهک‌بندی، معیار جدید پرداخت یارانه، سطح درآمد و دارایی خانوار حذف دهک‌بندی، معیار جدید پرداخت یارانه، سطح درآمد و دارایی خانوار
احمد میدری وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در جمع خبرنگاران با اشاره به اصلاح آیین‌نامه جدید یارانه‌ها گفت: بر اساس مصوبه دی‌ماه دولت، دهک‌بندی دیگر مبنای پرداخت یا حذف یارانه نیست و معیار اصلی، سطح مشخصی از درآمد یا دارایی افراد است.
جرایم بی‌سابقه بازیکنان و کادر فنی باشگاه پرسپولیس جرایم بی‌سابقه بازیکنان و کادر فنی باشگاه پرسپولیس
در واکنش به دومین شکست متوالی که شانس صدرنشینی را از تیم پرسپولیس سلب کرد، هیئت مدیره باشگاه پرسپولیس با انتشار نامه هشت بندی اعلام کرد که تصمیمات جدیدی را در این خصوص اتخاذ کرده که بخش‌هایی از آن بسیار عجیب و بی‌سابقه است
رسمی+ حقوق کارکنان و بازنشستگان در سال ۱۴۰۵ اعلام شد رسمی+ حقوق کارکنان و بازنشستگان در سال ۱۴۰۵ اعلام شد
افزایش حقوق شاغلان و بازنشستگان را به صورت پلکانی معکوس و در بازه ۲۱ تا ۴۳ درصد به همراه اجرای مرحله سوم متناسب‌سازی برای بازنشستگان، تصویب کردند.
بیوگرافی و علت فوت عنایت بخشی بازیگر سینما و تلویزیون بیوگرافی و علت فوت عنایت بخشی بازیگر سینما و تلویزیون
عنایت بخشی، ‌ بازیگر قدیمی سینما، تئاتر و تلویزیون در ۸۰ سالگی از دنیا رفت. این بازیگر پیشکسوت که از حدود دو ماه قبل در بیمارستان بستری بود، در ساعات اولیه صبح امروز، یکشنبه ۲۶ بهمن‌ماه از دنیا رفته است.
بیانیه باشگاه پرسپولیس پس از شکست‌های اخیر بیانیه باشگاه پرسپولیس پس از شکست‌های اخیر
هیئت مدیره باشگاه پرسپولیس در بیانیه‌ای ، مدیرعامل خود را مامور بررسی علل نتایج کرده و به او اختیار هرگونه تصمیمی را داده است. البته که حدادی از چنین اختیاری برخوردار است اما اشاره به آن کمی مشکوک و سوال برانگیز است
برگزیده
دیدار عراقچی و گروسی + جزئیات دیدار عراقچی و گروسی + جزئیات
«رافائل گروسی» مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی امروز در پیامی در صفحه خود در شبکه اجتماعی ایکس از دیدار با «سید عباس عراقچی» وزیر امور خارجه ایران خبر داده و نوشت: «به تازگی مذاکرات فنی جامعی را با وزیر امور خارجه ایران که در تدارکات مذاکرات مهمی برای روز سه‌شنبه در ژنو است، داشتم.»
فوری ایران را ترک کنید! فوری ایران را ترک کنید!
ایالات متحده از شهروندان آمریکایی خواست که پیش از مذاکرات مهم با تهران، «همین حالا ایران را ترک کنند».
علی شمخانی دبیر شورای دفاع شد علی شمخانی دبیر شورای دفاع شد
طی حکمی از سوی دکتر مسعود پزشکیان رییس جمهور و رییس شورای دفاع، امیر دریابان علی شمخانی نماینده رهبر معظم انقلاب در شورای دفاع به عنوان دبیر این شورا منصوب شد.
صفحه خبر بالای تصاویر