کد خبر: ۶۳۵۲۰
تاریخ انتشار: ۰۷ تير ۱۴۰۴ - ۰۸:۰۶

از آسپرین این یار قدیمی غافل شوید!

مطالعه‌ای در مورد یافتن دوز مناسب آسپیرین به‌منظور کاهش خطر ابتلا به سرطان در برخی بیماران خاص نشان داده که کمترین مقدار این دارو به‌اندازه دوز‌های بالاتر مؤثر است. به گفته پژوهشگران، این یافته می‌تواند تحولی مهم در پیشگیری از سرطان باشد.
از آسپرین این یار قدیمی غافل شوید!

مخاطب ۲۴- در این کارآزمایی بالینی که توسط دانشگاه نیوکاسل انجام شد، ۱۸۷۹ نفر از مبتلایان به سندرم لینچ شرکت داشتند و به آنها سه دوز مختلف ازداروی آسپیرین داده شد. پروفسور سِر جان برن از دانشگاه نیوکاسل قصد دارد به سازمان‌های بهداشتی به‌طور رسمی توصیه کند که دوز پایین ۷۵ میلی‌گرم برای مبتلایان به این بیماری ژنتیکی تجویز شود؛ بیماری‌ای که خطر ابتلا به سرطان را در آنها افزایش می‌دهد.

بیشتر بخوانید

نیک جیمز که خود مبتلا به سندرم لینچ است و تقریبا تمام اعضای خانواده‌اش را به دلیل سرطان از دست داده، اولین فردی بود که در این مطالعه شرکت کرد. او در این باره گفت: نتایج این تحقیق واقعا باعث آرامش خاطر است.

این نجار اهل نیوکاسل، در مورد سابقه این بیماری در خانواده‌اش توضیح داد: اعضای زیادی از خانواده‌ام سرطان داشتند — مثل سرطان روده بزرگ یا سرطان رحم. پدربزرگم سرطان مثانه داشت، مادرم نوعی خاص از سرطان را داشت. وقتی به درخت خانوادگی‌مان نگاه می‌کنید، کاملاً مشخص می‌شود چه خبر است. ما در واقع تا ۱۳ سال پیش نمی‌دانستیم سندرم لینچ داریم و همان موقع بود که من با آزمایش‌های آسپیرین آشنا شدم.

برای جلوگیری از ابتلا به سرطان، جیمز نزدیک به ۱۰ سال پیش اولین فردی بود که در این مطالعه جدید ثبت‌نام کرد. مطالعه CaPP۳ یا پروژه پیشگیری از سرطان ۳، با حمایت مؤسسه تحقیقات سرطان بریتانیا، بیماران را تحت دوز‌های مختلف روزانه آسپیرین قرار داد: ۱۰۰، ۳۰۰ یا ۶۰۰ میلی‌گرم. در این مطالعه از دوز اروپایی ۱۰۰ میلی‌گرم استفاده شد. در حالی که دوز رایج در بریتانیا ۷۵ میلی‌گرم و در آمریکا ۸۱ میلی‌گرم در روز است. جیمز تازه در پایان مطالعه فهمید که روی دوز ۳۰۰ میلی‌گرم بوده است.

او گفت: «این‌که حالا می‌توانم به آسپیرین کودکان (دوز پایین) برگردم، باعث می‌شود قضیه ترسناک نباشد. عوارض جانبی خاصی نداشتم،، اما این دوز پایین‌تر، احتمال بروز عوارض را هم کاهش می‌دهد. این‌که تحقیقات نشان داده مصرف آسپیرین خطر سرطان را در افراد مبتلا به سندرم لینچ کاهش می‌دهد، برای من و خانواده‌ام بسیار آرامش‌بخش است».

افراد مبتلا به سندرم لینچ، ژنی معیوب را به ارث می‌برند که احتمال ابتلا به برخی سرطان‌ها (از جمله سرطان روده و رحم) را افزایش می‌دهد.

پروفسور برن که از کاشفان سندرم لینچ است و این مطالعه بین‌المللی را رهبری کرده، گفت تمرکز خود را بر این بیماران گذاشته، زیرا آنها در معرض ابتلا به انواع مختلفی از سرطان هستند.

مطالعه قبلی به رهبری او نشان داده بود که مصرف روزانه ۶۰۰ میلی‌گرم آسپیرین برای بیش از دو سال، اثر محافظتی دارد. اما نتایج جدید نشان داده که دوز پایین‌تر به همان اندازه مؤثر است.

برچسب ها: دارو
captcha
اخبار داغ
رشد ۱۵۳ هزار واحدی شاخص بورس در معاملات امروز رشد ۱۵۳ هزار واحدی شاخص بورس در معاملات امروز
شاخص بورس در معاملات روز یکشنبه به روند صعودی خود ادامه داد و رکورد جدیدی را ثبت کرد.
سود کدام محصول ایران خودرو بیشتر است سود کدام محصول ایران خودرو بیشتر است
طرح تازه فروش ایران‌خودرو از ۱۸ شهریور آغاز شده و هشت محصول این شرکت بدون نیاز به مسدودسازی وجه بانکی عرضه شده‌اند. بررسی اختلاف قیمت کارخانه و بازار نشان می‌دهد بیشترین سود خرید در این دوره به دناپلاس توربو اتوماتیک آپشنال می‌رسد که برای خریداران بازدهی قابل‌توجه ۳۲ درصدی دارد.
نامزد‌های توپ طلای ۲۰۲۶ چه کسانی هستند! نامزد‌های توپ طلای ۲۰۲۶ چه کسانی هستند!
رکنا ورزشی: فهرست نامزد‌های جوایز توپ طلای ۲۰۲۶ اعلام شد و تاکنون اسامی نامزد‌های هشت بخش از جمله بهترین استعداد جوان، بهترین دروازه‌بان، بهترین مربی و بهترین باشگاه در بخش مردان و زنان معرفی شده است. مراسم توپ طلای امسال ۲۶ اکتبر در لندن برگزار می‌شود.
واکنش هواداران به ماجرای خداداد و عالیشاه! واکنش هواداران به ماجرای خداداد و عالیشاه!
هواداران پرسپولیس در ورزشگاه شهدای شهر قدس، بار دیگر نشان دادند که ۱۳ سال دلبستگی به کاپیتانی، چون عالیشاه، با هیچ جدایی فراموش نمی‌شود.
خودرو‌ ملی ایران؛ از سمند تا ری‌را حقیقتی که پنهان مانده خودرو‌ ملی ایران؛ از سمند تا ری‌را حقیقتی که پنهان مانده
صنعت خودرو ایران از پیکان تا پلتفرم‌های IKP مسیر پرچالش و پرادعا داشته است. این گزارش با نگاهی بی‌رحمانه، تمام خودرو ملی از سمند تا ری‌را را با رقبای جهانی مقایسه و واقعیت فنی آن‌ها را آشکار می‌کند.
۷ هزار کشته بر اثر گرما در فرانسه! ۷ هزار کشته بر اثر گرما در فرانسه!
وزیر بهداشت فرانسه از مرگ حدود ۷ هزار نفر در این کشور در اثر موج گرمای کم سابقه خبر داد.
عصبانیت آرژانتینی‌ها از خداحافظی مسی! عصبانیت آرژانتینی‌ها از خداحافظی مسی!
خبر غیرمنتظره‌ای که هیچ‌یک از هواداران آلبی‌سلسته تمایلی به شنیدنش نداشتند، روز دوشنبه ۳۱ آگوست رنگ واقعیت به خود گرفت.
برگزیده
رگبار و رعدوبرق در راه شمال کشور؛ تهران خنک‌تر می‌شود رگبار و رعدوبرق در راه شمال کشور؛ تهران خنک‌تر می‌شود
کارشناس سازمان هواشناسی از رگبار پراکنده باران در شرق استان تهران، مازندران و ارتفاعات البرز مرکزی خبر داد.
ثبت دمای ۴۸ درجه بالای صفر در دو نقطه کشور ثبت دمای ۴۸ درجه بالای صفر در دو نقطه کشور
در روز چهارشنبه ۶ خردادماه دو نقطه در ایران رکورد گرما را شکستند. بدین ترتیب، لامرد در استان فارس و راسک در استان سیستان و بلوچستان با ثبت دمای ۴۸ درجه سانتیگراد بالای صفر رکورد گرما در از ابتدای سال ۱۴۰۵ شکستند.
وضعیت تعطیلی مدارس چه شد؟ وضعیت تعطیلی مدارس چه شد؟
برخی خانواده‌ها درخواست دارند که مدارس به صورت حضوری دایر شوند، اما وزارت آموزش‌وپرورش می‌گوید این امکان فعلاً نیست.