کد خبر: ۶۳۵۲۰
تاریخ انتشار: ۰۷ تير ۱۴۰۴ - ۰۸:۰۶

از آسپرین این یار قدیمی غافل شوید!

مطالعه‌ای در مورد یافتن دوز مناسب آسپیرین به‌منظور کاهش خطر ابتلا به سرطان در برخی بیماران خاص نشان داده که کمترین مقدار این دارو به‌اندازه دوز‌های بالاتر مؤثر است. به گفته پژوهشگران، این یافته می‌تواند تحولی مهم در پیشگیری از سرطان باشد.
از آسپرین این یار قدیمی غافل شوید!

مخاطب ۲۴- در این کارآزمایی بالینی که توسط دانشگاه نیوکاسل انجام شد، ۱۸۷۹ نفر از مبتلایان به سندرم لینچ شرکت داشتند و به آنها سه دوز مختلف ازداروی آسپیرین داده شد. پروفسور سِر جان برن از دانشگاه نیوکاسل قصد دارد به سازمان‌های بهداشتی به‌طور رسمی توصیه کند که دوز پایین ۷۵ میلی‌گرم برای مبتلایان به این بیماری ژنتیکی تجویز شود؛ بیماری‌ای که خطر ابتلا به سرطان را در آنها افزایش می‌دهد.

بیشتر بخوانید

نیک جیمز که خود مبتلا به سندرم لینچ است و تقریبا تمام اعضای خانواده‌اش را به دلیل سرطان از دست داده، اولین فردی بود که در این مطالعه شرکت کرد. او در این باره گفت: نتایج این تحقیق واقعا باعث آرامش خاطر است.

این نجار اهل نیوکاسل، در مورد سابقه این بیماری در خانواده‌اش توضیح داد: اعضای زیادی از خانواده‌ام سرطان داشتند — مثل سرطان روده بزرگ یا سرطان رحم. پدربزرگم سرطان مثانه داشت، مادرم نوعی خاص از سرطان را داشت. وقتی به درخت خانوادگی‌مان نگاه می‌کنید، کاملاً مشخص می‌شود چه خبر است. ما در واقع تا ۱۳ سال پیش نمی‌دانستیم سندرم لینچ داریم و همان موقع بود که من با آزمایش‌های آسپیرین آشنا شدم.

برای جلوگیری از ابتلا به سرطان، جیمز نزدیک به ۱۰ سال پیش اولین فردی بود که در این مطالعه جدید ثبت‌نام کرد. مطالعه CaPP۳ یا پروژه پیشگیری از سرطان ۳، با حمایت مؤسسه تحقیقات سرطان بریتانیا، بیماران را تحت دوز‌های مختلف روزانه آسپیرین قرار داد: ۱۰۰، ۳۰۰ یا ۶۰۰ میلی‌گرم. در این مطالعه از دوز اروپایی ۱۰۰ میلی‌گرم استفاده شد. در حالی که دوز رایج در بریتانیا ۷۵ میلی‌گرم و در آمریکا ۸۱ میلی‌گرم در روز است. جیمز تازه در پایان مطالعه فهمید که روی دوز ۳۰۰ میلی‌گرم بوده است.

او گفت: «این‌که حالا می‌توانم به آسپیرین کودکان (دوز پایین) برگردم، باعث می‌شود قضیه ترسناک نباشد. عوارض جانبی خاصی نداشتم،، اما این دوز پایین‌تر، احتمال بروز عوارض را هم کاهش می‌دهد. این‌که تحقیقات نشان داده مصرف آسپیرین خطر سرطان را در افراد مبتلا به سندرم لینچ کاهش می‌دهد، برای من و خانواده‌ام بسیار آرامش‌بخش است».

افراد مبتلا به سندرم لینچ، ژنی معیوب را به ارث می‌برند که احتمال ابتلا به برخی سرطان‌ها (از جمله سرطان روده و رحم) را افزایش می‌دهد.

پروفسور برن که از کاشفان سندرم لینچ است و این مطالعه بین‌المللی را رهبری کرده، گفت تمرکز خود را بر این بیماران گذاشته، زیرا آنها در معرض ابتلا به انواع مختلفی از سرطان هستند.

مطالعه قبلی به رهبری او نشان داده بود که مصرف روزانه ۶۰۰ میلی‌گرم آسپیرین برای بیش از دو سال، اثر محافظتی دارد. اما نتایج جدید نشان داده که دوز پایین‌تر به همان اندازه مؤثر است.

برچسب ها: دارو
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
جبهه اصلاحات: آشتی ملی فرصتى طلایی برای تغییر و بازگشت به مردم است جبهه اصلاحات: آشتی ملی فرصتى طلایی برای تغییر و بازگشت به مردم است
جبهه اصلاحات ایران در بیانیه‌ای آشتی ملی را تنها راه نجات کشور و تغییر ساختار‌ها دانست و خواستار مذاکرات مستقیم با آمریکا شد.
نخست‌وزیر دانمارک: نتانیاهو خودش یک مشکل است نخست‌وزیر دانمارک: نتانیاهو خودش یک مشکل است
مته فردریکسن اعلام کرد بنیامین نتانیاهو با اقدامات اخیر دولت اسرائیل به «مشکل» بدل شده و قصد دارد فشار اتحادیه اروپا بر تل‌آویو را افزایش دهد.
کیهان: ادعای خروج ایران از لیست سیاه FATF موهوم است کیهان: ادعای خروج ایران از لیست سیاه FATF موهوم است
روزنامه کیهان با انتقاد از اظهارات رئیس مرکز اطلاعات مالی، آن را «خوش‌خیالی موهوم» خواند و گفت ایران هنوز راه طولانی تا خروج از لیست سیاه FATF دارد.
شرط پوتین برای پایان جنگ فاش شد شرط پوتین برای پایان جنگ فاش شد
ترامپ پس از مذاکره با پوتین در آلاسکا اعلام کرد آتش‌بس راه‌حل نیست و تنها توافق صلح مستقیم می‌تواند جنگ روسیه و اوکراین را پایان دهد.
جواد امام: رسایی علت ردصلاحیت‌هایش را توضیح دهد جواد امام: رسایی علت ردصلاحیت‌هایش را توضیح دهد
سخنگوی جبهه اصلاحات با انتقاد از تندرو‌ها گفت: حمید رسایی باید درباره دلایل ردصلاحیت در ادوار گذشته توضیح دهد و پاسخگوی عملکرد خود باشد.
مهلت طرح کالابرگ خانوار تا پایان شهریور ۱۴۰۴ مهلت طرح کالابرگ خانوار تا پایان شهریور ۱۴۰۴
طبق اعلام سامانه کالابرگ الکترونیکی، خانوار‌های دهک اول تا هفتم تنها تا پایان شهریور ۱۴۰۴ فرصت استفاده از اعتبار مرحله سوم این طرح را دارند.
ترامپ: جنگ اسرائیل علیه ایران هنوز پایان نیافته ترامپ: جنگ اسرائیل علیه ایران هنوز پایان نیافته
دونالد ترامپ در گفت‌و‌گو با فاکس نیوز اعلام کرد موضوع جنگ رژیم صهیونیستی با ایران را «تمام‌شده» نمی‌داند و آن را همچنان باز می‌بیند.
برگزیده
طارمی در آستانه پیوستن به NFC طارمی در آستانه پیوستن به NFC
در حالی که رسانه‌های ایتالیایی توجه ویژه‌ای به مهدی طارمی دارند، گزارش‌ها حاکی از آن است که اون تصمیم خود را برای فصل آینده اش گرفته است.
نفوذ هکر‌ها به نهاد‌های امنیتی ترکیه نفوذ هکر‌ها به نهاد‌های امنیتی ترکیه
تحقیقات قضایی در ترکیه پرده از نفوذ گسترده سایبری به اطلاعات شخصی و طبقه‌بندی‌شده ۱۷ نهاد دولتی از جمله سازمان اطلاعات و امنیت این کشور برداشت. تنها این سازمان، شاکی رسمی پرونده معرفی شده است.
ایران‌خودرو از دولت شکایت کرد ایران‌خودرو از دولت شکایت کرد
با اینکه خودروسازان به‌تازگی موفق شدند مجوز افزایش قیمت محصولاتشان را بگیرند، اما به نظر می‌رسد این افزایش نه‌تنها رضایت آنها را جلب نکرده، بلکه حالا یکی از بزرگ‌ترین خودروسازان کشور پای شکایت به میان آورده است.
صفحه خبر بالای تصاویر