کد خبر: ۶۳۵۱۱
تاریخ انتشار: ۰۶ تير ۱۴۰۴ - ۱۳:۲۹

جزئیات جدیدی از پیشنهاد ترامپ به ایران

دولت ترامپ در مورد امکان کمک به ایران برای دسترسی به حدود ۳۰ میلیارد دلار به منظور راه‌اندازی یک برنامه هسته‌ای غیرنظامی، کاهش تحریم‌ها و آزادسازی میلیاردها دلار از دارایی‌های مسدود شده ایران بحث کرده است
جزئیات جدیدی از پیشنهاد ترامپ به ایران

پیشنهاد جدید ترامپ به ایران، به گزارش مخاطب24، به نقل از مهر، شبکه سی ان ان در گزارشی به بررسی تلاش دولت ترامپ برای متقاعد ساختن ایران برای بازگشت به میز مذاکره پرداخت.بر این اساس، به گفته چهار منبع مطلع، دولت ترامپ در مورد امکان کمک به ایران برای دسترسی به حدود ۳۰ میلیارد دلار به منظور راه‌اندازی یک برنامه هسته‌ای غیرنظامی، کاهش تحریم‌ها و آزادسازی میلیاردها دلار از دارایی‌های مسدود شده ایران بحث کرده است. این اقدامات بخشی از تلاش‌های فزاینده برای بازگرداندن تهران به میز مذاکره است.

به گفته این منابع، حتی در میان موج حملات نظامی دو هفته اخیر به ایران و اسرائیل، بازیگران کلیدی از آمریکا و خاورمیانه به صورت پشت‌پرده با مقامات ایرانی گفت‌وگو کرده‌اند. این مذاکرات پس از برقراری آتش‌بس نیز در این هفته ادامه یافته است.

مقامات دولت ترامپ تأکید کردند که چندین پیشنهاد مطرح شده است که همگی مقدماتی و در حال تکامل هستند و یک شرط غیرقابل مذاکره دارند: توقف کامل غنی‌سازی اورانیوم توسط ایران که تهران همواره بر ضرورت آن تأکید داشته است. اما حداقل یک پیش‌نویس اولیه که دو منبع آن را به سی‌ان‌ان افشا کرده‌اند، شامل چندین مشوق برای ایران است.

دو منبع آگاه از جلسه محرمانه هفته گذشته میان «استیو ویتکاف»، فرستاده ویژه آمریکا، و شرکای خلیج‌فارس در کاخ سفید که ساعت‌ها به طول انجامید، گفتند برخی جزئیات در آن دیدار مورد رایزنی قرار گرفت. این دیدار یک روز پیش از حملات نظامی آمریکا به ایران برگزار شده بود.

مقامات دولت ترامپ و منابع مطلع به سی‌ان‌ان گفتند از جمله شرایط در حال بررسی که پیش‌تر گزارش نشده سرمایه‌گذاری ۲۰ تا ۳۰ میلیارد دلاری برای یک برنامه هسته‌ای جدید غیرغنی‌سازی ایران است که صرفاً اهداف انرژی غیرنظامی خواهد داشت. یک مقام تأکید کرد این بودجه مستقیماً از آمریکا تأمین نمی‌شود و ترجیح واشنگتن این است که شرکای عرب هزینه را متقبل شوند. سرمایه‌گذاری در تأسیسات انرژی هسته‌ای ایران در دورهای قبلی مذاکرات اخیر نیز بحث شده بود.

یک مقام دولت ترامپ به سی‌ان‌ان گفت: آمریکا حاضر است هدایت این مذاکرات با ایران را بر عهده بگیرد، اما باید هزینه ساخت برنامه هسته‌ای توسط کشور دیگری پرداخت شود و ما چنین تعهدی نمی‌دهیم.

بر اساس پیش‌نویس ارائه شده به سی‌ان‌ان، سایر مشوق‌ها شامل احتمال لغو برخی تحریم‌ها علیه ایران و آزادسازی ۶ میلیارد دلار از دارایی‌های ایران در حساب‌های خارجی است که در حال حاضر دسترسی آزاد به آنها محدود شده است.

دو منبع آگاه گفتند ایده دیگری که هفته گذشته مطرح و در حال بررسی است، مشارکت متحدان آمریکا در خلیج‌فارس برای تأمین هزینه جایگزینی تأسیسات هسته‌ای فردو با یک برنامه غیرغنی‌سازی است. هنوز مشخص نیست آیا ایران می‌تواند از خود سایت استفاده کند.

یکی از منابع نزدیک به مذاکرات به سی‌ان‌ان گفت: ایده‌های مختلفی از سوی طرف‌های مختلف مطرح می‌شود و بسیاری از آنها تلاش می‌کنند خلاقانه عمل کنند.

منبع دیگری که از پنج دور اول مذاکرات ایران و آمریکا پیش از حملات اسرائیل و آمریکا به برنامه هسته‌ای ایران مطلع است، گفت: به نظر من نتیجه نهایی کاملاً نامشخص است.

آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
ترامپ در نشست فوق‌سری با ۹۰۰ ژنرال ارتش آمریکا ترامپ در نشست فوق‌سری با ۹۰۰ ژنرال ارتش آمریکا
ترامپ قصد دارد در نشستی بی‌سابقه با حضور حدود ۹۰۰ ژنرال و دریاسالار آمریکا در پایگاه کوانتیکو شرکت کند؛ جلسه‌ای که به دستور وزیر دفاع برگزار می‌شود.
اسرائیل هیوم: جنگ دوم با ایران در راه است اسرائیل هیوم: جنگ دوم با ایران در راه است
روزنامه اسرائیل هیوم مدعی شد جنگ دوم با ایران نزدیک است و این درگیری احتمالی به‌مراتب سخت‌تر و پیچیده‌تر از نبرد‌های پیشین خواهد بود.
روایت مکس بلومنتال فعال رسانه‌ای آمریکایی از دیدار خصوصی با پزشکیان روایت مکس بلومنتال فعال رسانه‌ای آمریکایی از دیدار خصوصی با پزشکیان
روایت فعال رسانه‌ای آمریکایی از دیدار خصوصی با مسعود پزشکیان رئیس جمهور را در این ویدئو می بینید.
فرهنگستان تصویب کرد، نامیاد معادل فارسی منشن + ویدئو فرهنگستان تصویب کرد، نامیاد معادل فارسی منشن + ویدئو
فرهنگستان زبان و ادب فارسی واژه «نامیاد» را به‌عنوان معادل فارسی «mention» تصویب کرد
توضیحات معاون وزیر جهاد کشاورزی در خصوص ماجرای واردات گوشت‌های آلوده از مغولستان توضیحات معاون وزیر جهاد کشاورزی در خصوص ماجرای واردات گوشت‌های آلوده از مغولستان
توضیحات معاون وزیر جهاد کشاورزی در خصوص ماجرای واردات گوشت‌های آلوده از مغولستان
روز جهانی بدون خودرو؛ فرصتی برای بازاندیشی در زندگی شهری روز جهانی بدون خودرو؛ فرصتی برای بازاندیشی در زندگی شهری
روز جهانی بدون خودرو فرصتی است برای بازاندیشی در سبک زندگی شهری، آگاهی از اثرات منفی خودرو بر سلامت و محیط زیست، کاهش آلودگی و ترافیک، و ترویج فرهنگ دوچرخه‌سواری و حمل‌ونقل پاک به منظور ساخت شهری امن، انسانی و پایدار.
پزشکیان: اگر ترامپ تحریم‌ها را بردارد، با او گفت‌و‌گو خواهم کرد+ فیلم پزشکیان: اگر ترامپ تحریم‌ها را بردارد، با او گفت‌و‌گو خواهم کرد+ فیلم
دکتر پزشکیان اعلام کرد که در صورت لغو تحریم‌ها توسط ترامپ، گفت‌وگو با او و جذب سرمایه‌گذاری آمریکا ممکن خواهد شد و دیپلماسی فعال ادامه دارد.
برگزیده
بازگشت مجازات اعدام به واشنگتن پس از ۴۰ سال با دستور ترامپ بازگشت مجازات اعدام به واشنگتن پس از ۴۰ سال با دستور ترامپ
به دستور دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور پیشین آمریکا، مجازات اعدام پس از چهار دهه بار دیگر در ایالت واشنگتن اجرا خواهد شد؛ تصمیمی که واکنش‌های گسترده‌ای برانگیخته است.
روایت مکس بلومنتال فعال رسانه‌ای آمریکایی از دیدار خصوصی با پزشکیان روایت مکس بلومنتال فعال رسانه‌ای آمریکایی از دیدار خصوصی با پزشکیان
روایت فعال رسانه‌ای آمریکایی از دیدار خصوصی با مسعود پزشکیان رئیس جمهور را در این ویدئو می بینید.
توئیت جدید ظریف: اقدام اروپایی ها نقش آن‌ها در دیپلماسی با ایران را به‌طور کامل از میان برد توئیت جدید ظریف: اقدام اروپایی ها نقش آن‌ها در دیپلماسی با ایران را به‌طور کامل از میان برد
ظریف در حساب ایکس خود نوشت: ناکامی در وادار کردن ایران به تسلیم، سه کشور اروپایی (E3) را به سوءاستفاده از شورای امنیت سازمان ملل برای بازگرداندن غیرقانونی قطعنامه‌های خاتمه‌یافته واداشت
صفحه خبر بالای تصاویر