کد خبر: ۶۳۴۶۳
تاریخ انتشار: ۰۴ تير ۱۴۰۴ - ۱۴:۵۶

گروسی می‌داند ۴۰۰ کیلوگرم اورانیوم غنی شده در کجا قرار دارد؟

مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی (IAEA)، رافائل گروسی، اعلام کرد که این نهاد از محل حدود ۹۰۰ پوند (حدود ۴۰۰ کیلوگرم) اورانیوم غنی‌شده تهران اطلاعی ندارد؛ این در حالی است که مقامات ایرانی گفته‌اند این مواد برای اقدامات حفاظتی، پیش از حملات به تأسیسات هسته‌ای کشور، جابه‌جا شده‌اند.
گروسی می‌داند ۴۰۰ کیلوگرم اورانیوم غنی شده در کجا قرار دارد؟

مخاطب ۲۴- مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی (IAEA)، رافائل گروسی، اعلام کرد که این نهاد از محل حدود ۹۰۰ پوند (حدود ۴۰۰ کیلوگرم) اورانیوم غنی‌شده تهران اطلاعی ندارد؛ این در حالی است که مقامات ایرانی گفته‌اند این مواد برای اقدامات حفاظتی، پیش از حملات به تأسیسات هسته‌ای کشور، جابه‌جا شده‌اند.

بیشتر بخوانید

گروسی روز سه‌شنبه مهمان برنامه‌ی تلویزیونی «The Story with Martha MacCallum» در شبکه فاکس نیوز بود. در این برنامه از او درباره محل نگهداری اورانیوم غنی‌شده در ایران، و همچنین دیگر موضوعات مربوط به حملات آمریکا به تأسیسات هسته‌ای ایران در روز شنبه، پرسش‌هایی مطرح شد.

ارتش آمریکا روز شنبه حملاتی گسترده به سه سایت مهم هسته‌ای ایران، فردو، نطنز و اصفهان، انجام داد.

گروسی گفت که تأسیسات نطنز اولین هدف حمله بوده و «آسیب بسیار جدی» به یکی از سالن‌های سانتریفیوژ وارد شده است—جایی که در آن عملیات غنی‌سازی انجام می‌شده است. او افزود که سایت اصفهان نیز دچار خسارت شده، اگرچه تاکنون کسی وارد سالن‌ها نشده تا میزان دقیق آسیب را ارزیابی کند.

مارتا مک‌کالوم از گروسی درباره اظهارنظری که پیش‌تر بیان کرده بود پرسید؛ او گفته بود که باور دارد ۹۰۰ پوند اورانیوم غنی‌شده ممکن است به یک مکان باستانی نزدیک اصفهان منتقل شده باشد.

گروسی در پاسخ گفت: باید خیلی دقیق صحبت کنم، مارتا… ما آژانس بین‌المللی انرژی اتمی هستیم، پس ما گمانه‌زنی نمی‌کنیم. ما اطلاعاتی درباره محل نگهداری این مواد در اختیار نداریم.

او به مجری برنامه گفت که مقامات ایرانی به او گفته‌اند در حال انجام اقدامات حفاظتی هستند که ممکن است شامل جابه‌جایی مواد نیز بشود یا نشود.

گروسی ادامه داد: بنابراین، کاملاً روشن است که وقتی شما این سؤال را مطرح می‌کنید، یک علامت سؤال آنجا وجود دارد: این مواد کجاست؟

«راه حل این است که اجازه داده شود فعالیت‌های بازرسی هرچه سریع‌تر از سر گرفته شود؛ و فکر می‌کنم این موضوع به نفع همه خواهد بود.»

او با اظهار نظر معاون رئیس‌جمهور آمریکا، جی‌دی ونس، که گفته بود اگر ایران اورانیوم ۶۰ درصدی دارد، اما توانایی غنی‌سازی تا ۹۰ درصد را ندارد، پس توانایی ساخت سلاح هسته‌ای را ندارد، مخالفتی نکرد.

گروسی گفت: من با این جمله مخالفتی ندارم، چون ۶۰ درصد، ۹۰ درصد نیست. اما بنابر اظهارات او، مهم‌تر این است که مشخص شود آیا مواد جابه‌جا شده‌اند یا خیر و در حال حاضر کجا هستند.

«وظیفه من این است که برای هر گرم اورانیومی که در ایران یا هر کشور دیگری وجود دارد، پاسخگو باشم.»

او افزود که این تحقیق رویکردی تبعیض‌آمیز علیه ایران نیست.

ونس در اظهاراتش گفته بود اگر ایران نتواند اورانیوم را به درجه ۹۰ درصدی مورد نیاز برای ساخت سلاح هسته‌ای غنی‌سازی کند، عملیات موفقیت‌آمیز بوده است؛ و گروسی با این اظهارات، حداقل از دیدگاه نظامی، موافقت کرد.

اما گروسی تأکید کرد که وظیفه‌اش با آنچه ونس بیان می‌کند، تفاوت دارد:

«کار من این است که ببینم این مواد کجا هستند، چون ایران موظف است همه مواد هسته‌ای خود را گزارش و ثبت کند، و این کاری است که من به آن ادامه خواهم داد.»

برچسب ها: رافائل گروسی
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
شیر و خورشید چگونه نماد هویت ایرانیان شد؟ روایت کامل + اینفوگرافیک شیر و خورشید چگونه نماد هویت ایرانیان شد؟ روایت کامل + اینفوگرافیک
نماد شیر و خورشید ایران با ریشه‌هایی در اسطوره‌های ایرانی، تاریخ ایران باستان، نجوم، مذهب و سیاست، یکی از مهم‌ترین عناصر هویت ملی و فرهنگی ایرانیان است.
فیلم+ پزشکیان در دیدار با خانواده جانباختگان حوادث ۱۴۰۴ چه گفت؟ فیلم+ پزشکیان در دیدار با خانواده جانباختگان حوادث ۱۴۰۴ چه گفت؟
رئیس‌جمهور پزشکیان در سفر به استان گلستان با جمعی از خانواده‌های شهدا و آسیب‌دیدگان حوادث دی‌ماه ۱۴۰۴ دیدار کرد.
حل مشکل غایبان کهنسال، نه افزایش جمعیت حل مشکل غایبان کهنسال، نه افزایش جمعیت
بر اساس اعلام رسمی سازمان وظیفه عمومی فراجا، معافیت سربازی برای پدران دارای سه فرزند با شرط ۴۰ سال سن؛ و چهار فرزند و بیشتر (بدون شرط سنی) صرفاً تا پایان سال ۱۴۰۴ اعتبار داشته و پس از آن متوقف خواهد شد
پزشکیان: از اینکه در این وضع افتادیم ناراحتم و شب‌ها خوابم نمی‌برد پزشکیان: از اینکه در این وضع افتادیم ناراحتم و شب‌ها خوابم نمی‌برد
دکتر پزشکیان با ابراز تأثر از شرایط ایجاد شده در کشور در جریان حوادث تلخ دی‌ماه گفت: بسیاری از شب‌ها از شدت نگرانی خوابم نمی‌برد و از اینکه به چنین وضعیتی رسیده‌ایم ناراحت هستم، اما چاره‌ای جز ماندن، تلاش کردن و ساختن کشور نداریم.
برندگان سیمرغ چهل و چهارمین جشنواره فیلم فجر برندگان سیمرغ چهل و چهارمین جشنواره فیلم فجر
مراسم اختتامیه چهل‌وچهارمین جشنواره ملی فیلم فجر امروز چهارشنبه ۲۲ بهمن‌ماه در تالار وحدت برگزار شد و این رویداد سینمایی به ایستگاه پایانی خود رسید.
روایت خلبانان از سوخو ۵۷ به‌روز شده روایت خلبانان از سوخو ۵۷ به‌روز شده
در میانه تلاش روسیه برای حفظ و ارتقای توان رزمی نیروی هوافضای خود، شرکت هواپیمایی متحد (UAC) از تحویل یک سری جدید از جنگنده‌های پیشرفته سوخو ۵۷ به وزارت دفاع خبر داده است
نامزدهای رشته‌های مختلف بخش سودای سیمرغ معرفی شدند نامزدهای رشته‌های مختلف بخش سودای سیمرغ معرفی شدند
فهرست نامزدهای چهل و چهارمین جشنواره ملی فیلم فجر به همراه هیئت داوری جشنواره اعلام شدند.
برگزیده
فوری ایران را ترک کنید! فوری ایران را ترک کنید!
ایالات متحده از شهروندان آمریکایی خواست که پیش از مذاکرات مهم با تهران، «همین حالا ایران را ترک کنند».
علی شمخانی دبیر شورای دفاع شد علی شمخانی دبیر شورای دفاع شد
طی حکمی از سوی دکتر مسعود پزشکیان رییس جمهور و رییس شورای دفاع، امیر دریابان علی شمخانی نماینده رهبر معظم انقلاب در شورای دفاع به عنوان دبیر این شورا منصوب شد.
لاوروف: سعی نداریم میانجیگری خودمان را به ایران تحمیل کنیم. لاوروف: سعی نداریم میانجیگری خودمان را به ایران تحمیل کنیم.
سرگئی لاوروف پنجشنبه در مصاحبه‌ای با شبکه راشاتودی (آرتی) افزود: ایران شریک و همسایه نزدیک ماست؛ ما نگران چگونگی پیشرفت اوضاع هستیم.
صفحه خبر بالای تصاویر