کد خبر: ۶۳۴۶۳
تاریخ انتشار: ۰۴ تير ۱۴۰۴ - ۱۴:۵۶

گروسی می‌داند ۴۰۰ کیلوگرم اورانیوم غنی شده در کجا قرار دارد؟

مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی (IAEA)، رافائل گروسی، اعلام کرد که این نهاد از محل حدود ۹۰۰ پوند (حدود ۴۰۰ کیلوگرم) اورانیوم غنی‌شده تهران اطلاعی ندارد؛ این در حالی است که مقامات ایرانی گفته‌اند این مواد برای اقدامات حفاظتی، پیش از حملات به تأسیسات هسته‌ای کشور، جابه‌جا شده‌اند.
گروسی می‌داند ۴۰۰ کیلوگرم اورانیوم غنی شده در کجا قرار دارد؟

مخاطب ۲۴- مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی (IAEA)، رافائل گروسی، اعلام کرد که این نهاد از محل حدود ۹۰۰ پوند (حدود ۴۰۰ کیلوگرم) اورانیوم غنی‌شده تهران اطلاعی ندارد؛ این در حالی است که مقامات ایرانی گفته‌اند این مواد برای اقدامات حفاظتی، پیش از حملات به تأسیسات هسته‌ای کشور، جابه‌جا شده‌اند.

بیشتر بخوانید

گروسی روز سه‌شنبه مهمان برنامه‌ی تلویزیونی «The Story with Martha MacCallum» در شبکه فاکس نیوز بود. در این برنامه از او درباره محل نگهداری اورانیوم غنی‌شده در ایران، و همچنین دیگر موضوعات مربوط به حملات آمریکا به تأسیسات هسته‌ای ایران در روز شنبه، پرسش‌هایی مطرح شد.

ارتش آمریکا روز شنبه حملاتی گسترده به سه سایت مهم هسته‌ای ایران، فردو، نطنز و اصفهان، انجام داد.

گروسی گفت که تأسیسات نطنز اولین هدف حمله بوده و «آسیب بسیار جدی» به یکی از سالن‌های سانتریفیوژ وارد شده است—جایی که در آن عملیات غنی‌سازی انجام می‌شده است. او افزود که سایت اصفهان نیز دچار خسارت شده، اگرچه تاکنون کسی وارد سالن‌ها نشده تا میزان دقیق آسیب را ارزیابی کند.

مارتا مک‌کالوم از گروسی درباره اظهارنظری که پیش‌تر بیان کرده بود پرسید؛ او گفته بود که باور دارد ۹۰۰ پوند اورانیوم غنی‌شده ممکن است به یک مکان باستانی نزدیک اصفهان منتقل شده باشد.

گروسی در پاسخ گفت: باید خیلی دقیق صحبت کنم، مارتا… ما آژانس بین‌المللی انرژی اتمی هستیم، پس ما گمانه‌زنی نمی‌کنیم. ما اطلاعاتی درباره محل نگهداری این مواد در اختیار نداریم.

او به مجری برنامه گفت که مقامات ایرانی به او گفته‌اند در حال انجام اقدامات حفاظتی هستند که ممکن است شامل جابه‌جایی مواد نیز بشود یا نشود.

گروسی ادامه داد: بنابراین، کاملاً روشن است که وقتی شما این سؤال را مطرح می‌کنید، یک علامت سؤال آنجا وجود دارد: این مواد کجاست؟

«راه حل این است که اجازه داده شود فعالیت‌های بازرسی هرچه سریع‌تر از سر گرفته شود؛ و فکر می‌کنم این موضوع به نفع همه خواهد بود.»

او با اظهار نظر معاون رئیس‌جمهور آمریکا، جی‌دی ونس، که گفته بود اگر ایران اورانیوم ۶۰ درصدی دارد، اما توانایی غنی‌سازی تا ۹۰ درصد را ندارد، پس توانایی ساخت سلاح هسته‌ای را ندارد، مخالفتی نکرد.

گروسی گفت: من با این جمله مخالفتی ندارم، چون ۶۰ درصد، ۹۰ درصد نیست. اما بنابر اظهارات او، مهم‌تر این است که مشخص شود آیا مواد جابه‌جا شده‌اند یا خیر و در حال حاضر کجا هستند.

«وظیفه من این است که برای هر گرم اورانیومی که در ایران یا هر کشور دیگری وجود دارد، پاسخگو باشم.»

او افزود که این تحقیق رویکردی تبعیض‌آمیز علیه ایران نیست.

ونس در اظهاراتش گفته بود اگر ایران نتواند اورانیوم را به درجه ۹۰ درصدی مورد نیاز برای ساخت سلاح هسته‌ای غنی‌سازی کند، عملیات موفقیت‌آمیز بوده است؛ و گروسی با این اظهارات، حداقل از دیدگاه نظامی، موافقت کرد.

اما گروسی تأکید کرد که وظیفه‌اش با آنچه ونس بیان می‌کند، تفاوت دارد:

«کار من این است که ببینم این مواد کجا هستند، چون ایران موظف است همه مواد هسته‌ای خود را گزارش و ثبت کند، و این کاری است که من به آن ادامه خواهم داد.»

برچسب ها: رافائل گروسی
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
قابل توجه سهامداران: سود سهام عدالت امسال چقدر واریز می‌شود؟ قابل توجه سهامداران: سود سهام عدالت امسال چقدر واریز می‌شود؟
مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس گفت: مابقی سود سهام عدالت تا آخر هفته جاری طی روزهای آینده واریز می‌شود.
حکم اعدام بهمن چوبی اصل، یکی از مهم‌ترین جاسوسان اسرائیل اجرا شد حکم اعدام بهمن چوبی اصل، یکی از مهم‌ترین جاسوسان اسرائیل اجرا شد
بهمن چوبی جاسوس اسرائیل، از متخصصین حوزه پایگاه داده (دیتابیس) بود که به واسطه حضور در یک شرکت دانش‌بنیان وارد پروژه‌های حساس و مخابراتی کشور شد
سعید جلیلی و مدل توهین آمیز اعلام آمادگی‌اش برای مناظره با روحانی سعید جلیلی و مدل توهین آمیز اعلام آمادگی‌اش برای مناظره با روحانی
سعید جلیلی، مذاکره‌کننده اسبق برنامه هسته‌ای ایران که قطعنامه‌های متعددی در زمان او علیه کشورمان به تصویب رسید، به پیشنهاد مناظره حسن روحانی پاسخی جنجالی داد
ترامپ در نشست فوق‌سری با ۹۰۰ ژنرال ارتش آمریکا ترامپ در نشست فوق‌سری با ۹۰۰ ژنرال ارتش آمریکا
ترامپ قصد دارد در نشستی بی‌سابقه با حضور حدود ۹۰۰ ژنرال و دریاسالار آمریکا در پایگاه کوانتیکو شرکت کند؛ جلسه‌ای که به دستور وزیر دفاع برگزار می‌شود.
اسرائیل هیوم: جنگ دوم با ایران در راه است اسرائیل هیوم: جنگ دوم با ایران در راه است
روزنامه اسرائیل هیوم مدعی شد جنگ دوم با ایران نزدیک است و این درگیری احتمالی به‌مراتب سخت‌تر و پیچیده‌تر از نبرد‌های پیشین خواهد بود.
روایت مکس بلومنتال فعال رسانه‌ای آمریکایی از دیدار خصوصی با پزشکیان روایت مکس بلومنتال فعال رسانه‌ای آمریکایی از دیدار خصوصی با پزشکیان
روایت فعال رسانه‌ای آمریکایی از دیدار خصوصی با مسعود پزشکیان رئیس جمهور را در این ویدئو می بینید.
فرهنگستان تصویب کرد، نامیاد معادل فارسی منشن + ویدئو فرهنگستان تصویب کرد، نامیاد معادل فارسی منشن + ویدئو
فرهنگستان زبان و ادب فارسی واژه «نامیاد» را به‌عنوان معادل فارسی «mention» تصویب کرد
برگزیده
سعید جلیلی و مدل توهین آمیز اعلام آمادگی‌اش برای مناظره با روحانی سعید جلیلی و مدل توهین آمیز اعلام آمادگی‌اش برای مناظره با روحانی
سعید جلیلی، مذاکره‌کننده اسبق برنامه هسته‌ای ایران که قطعنامه‌های متعددی در زمان او علیه کشورمان به تصویب رسید، به پیشنهاد مناظره حسن روحانی پاسخی جنجالی داد
بازگشت مجازات اعدام به واشنگتن پس از ۴۰ سال با دستور ترامپ بازگشت مجازات اعدام به واشنگتن پس از ۴۰ سال با دستور ترامپ
به دستور دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور پیشین آمریکا، مجازات اعدام پس از چهار دهه بار دیگر در ایالت واشنگتن اجرا خواهد شد؛ تصمیمی که واکنش‌های گسترده‌ای برانگیخته است.
روایت مکس بلومنتال فعال رسانه‌ای آمریکایی از دیدار خصوصی با پزشکیان روایت مکس بلومنتال فعال رسانه‌ای آمریکایی از دیدار خصوصی با پزشکیان
روایت فعال رسانه‌ای آمریکایی از دیدار خصوصی با مسعود پزشکیان رئیس جمهور را در این ویدئو می بینید.
صفحه خبر بالای تصاویر