کد خبر: ۶۳۴۳۴
تاریخ انتشار: ۰۴ تير ۱۴۰۴ - ۰۸:۱۵

مشاوره رایگان شبانه‌روزی خانواده‌ها به چه شکلی صورت می گیرد؟

کودکان و نوجوانان به همراه خانواده‌ها می‌توانند از طریق تماس تلفنی با خط ۱۵۷۰ به صورت شبانه‌روزی از مشاوره‌های تخصصی و فوق تخصصی استفاده کنند.
مشاوره رایگان شبانه‌روزی خانواده‌ها به چه شکلی صورت می گیرد؟

مخاطب ۲۴- در پی تجاوز رژیم جعلی صهیونیستی به کشور عزیزمان ایران و پاسخ‌های دندان‌شکن رزمندگان اسلام به این تجاوز آشکار، برخی از دانش‌آموزان، کودکان و نوجوانان کشورمان به مشکلات روحی، ترس، استرس و اضطراب ناشی از شنیدن اخبار جنگ و صدا‌های پدافند‌ها و ریز پرنده‌های دشمن دچار شدند.

بیشتر بخوانید

اداره کل امور تربیتی، مشاوره و مراقبت در برابر آسیب‌های اجتماعی وزارت آموزش و پرورش در این شرایط، در راستای حفظ و ارتقای سلامت روان و ارائه خدمات راهنمایی و مشاوره به دانش‌آموزان و همچنین مراقبت از کودکان و نوجوانان در برابر تهدیدات ناشی از شرایط کنونی به صورت مستمر و با استفاده از تمامی ظرفیت‌های موجود، برنامه‌ریزی و تلاش کرد با خدمت‌رسانی به دانش‌آموزان، والدین و معلمان سهمی ولو کوچک در بهبود شرایط روحی و روانی جامعه خصوصاً کودکان و نوجوانان داشته باشد.

تماس تخصصی مشاوران مدارس برای بهبود حال روحی کودکان و نوجوانان

بر اساس سیاست‌های ابلاغی اداره کل امور تربیتی، مشاوره و مراقبت در برابر آسیب‌های اجتماعی وزارت آموزش و پرورش؛ مشاوران مدارس به صورت مستمر و حداقل یک‌بار در هفته با والدین تمامی دانش‌آموزان تماس خواهند گرفت و ضمن احوالپرسی و معرفی خود به والدین دانش‌آموز و توضیح هدف از برقراری تماس تلفنی، وضعیت کلی خانواده در شرایط کنونی و سلامتی همه اعضای خانواده را بررسی و جویای وضعیت تحصیلی و روانشناختی دانش‌آموز می‌شوند.

مشاوران همچنین در خصوص مسائل و مشکلات کودک یا نوجوان توأم با همدلی و انعکاس احساس مبتنی بر تخلیه هیجانی با دانش آموزان صحبت می‌کنند. سپس آموزش‌ها و توصیه‌های لازم در خصوص حفظ آرامش و تمرینات آرمیدگی در هنگام بروز اضطراب و حملات وحشت‌زدگی بر اساس وضعیت دانش آموز و ارزیابی صورت گرفته به آنان ارائه می‌شود.

معرفی دانش‌آموزان نیازمند به خدمات تخصصی بیشتر از دیگر وظایف مشاوران مدارس است

چنانچه دانش آموزی نیاز به دریافت مداخلات تخصصی‌تر داشته باشد، به مرکز مشاوره و خدمات روانشناختی دانش آموزی معرفی می‌شود تا از طریق اعضای تخصصی مرکز مشاوره، خدمات مناسب را دریافت کند.

همچنین مشاوران مدارس شماره تلفن و روز‌های حضور خود در مدرسه برای مراجعه احتمالی دانش آموزان و اولیا را اعلام می‌کنند و خاطرنشان می‌سازند که آنها در زمان نیاز می‌توانند با مشاور مدرسه تماس بگیرند.

از طرفی در راستای اطلاع رسانی و توانمندسازی همگانی، محتوا‌های تخصصی حفظ آرامش و سلامت روان در شرایط کنونی به صورت روزانه توسط گروه آموزشی مشاوران کشور تهیه شده و در کانال‌های دانش آموزی و شبکه اطلاع‌رسانی مشاوران قرار می‌گیرد.

مراکز مشاوره و خدمات روانشناختی دانش آموزی موجود در تمامی مناطق کشور به صورت آماده‌باش در حال ارائه خدمات حضوری و غیرحضوری به دانش‌آموزان و والدین هستند.

خط تلفن ۱۵۷۰؛ خط ۲۴ ساعته برای اورژانس دانش‌آموزی

همچنین خط ملی ۱۵۷۰ که به خط اورژانس دانش‌آموزی مشهور است، به صورت ۲۴ ساعته در حال ارائه خدمات راهنمایی و مشاوره تلفنی به دانش آموزان می‌باشد. تیم مداخله در فوریت‌های روانی – اجتماعی مناطق که در مراکز مشاوره دانش‌آموزی مستقر هستند، در زمان بروز فوریت نسبت به ارائه مداخلات تخصصی به افراد درگیر اقدام می‌کنند.

در مدارسی که مشاور ندارند، از ظرفیت رابطان مشاوره آموزش‌دیده برای برقراری ارتباط با دانش‌آموزان و ارائه راهنمایی‌های لازم به آنان استفاده خواهد شد.

همچنین پویش «روایت همدلی» در راستای کنشگری ۶۳ هزار نفر از رابطان مشاوره فعال به منظور ارسال محتوا‌هایی از اقدامات خود در زمینه امیدآفرینی، تاب‌آوری و تقویت روحیه شجاعت و حماسه برای دانش آموزان فاقد مشاور در سراسر کشور آغاز شده است.

بهره گیری از ظرفیت همسالان با استفاده از نقش همیاران مشاور و کنشگری فعال آنان در تولید محتوا‌های جذاب و مبتنی بر نقش همسال، یکی دیگر از پویش‌هایی است که در حوزه مشاوره آموزش و پرورش به راه افتاده و بیش از ۱۰۲ هزار نفر همیار مشاور فعال، در حال ارسال محتوا‌های خود با شعار «ما کنار هم معنا پیدا می‌کنیم» در حوزه ارائه آموزش‌های همیارانه به سایر دانش‌آموزان هستند.

همکاری وزارت کشور و شهرداری‌ها در کانون‌های یاریگران زندگی برای ارائه مشاوره به خانواده‌ها

همچنین استفاده از ظرفیت کانون یاریگران زندگی و خانه یاریگران زندگی در خصوص اقدامات پیشگیرانه و توانمندسازی دانش آموزان در راستای حل مسئله و مهارت‌افزایی دانش‌آموزان برای رو‌به‌رو شدن با چالش‌ها و مسائل جدید در حال اجرا است.

بهره گیری از توانایی و ظرفیت معاونین و مربیان پرورشی مدارس با اولویت تعامل سازنده با معلمان، والدین و کارکنان مدارس در راستای ایفای نقش اجتماعی – سیاسی و ارتقای سطح معرفتی و معنوی همکاران و دانش‌آموزان و همچنین امیدآفرینی، تقویت خودباوری و اعتماد به نفس در دانش آموزان با تولید محتوا‌های فرهنگی-ترویجی و اطلاع‌رسانی بموقع در شبکه‌های ارتباطی به صورت مستمر در حال انجام است.

علاوه بر این، تولید محتوا‌های پیشگیرانه و رشدی و استفاده از ظرفیت شبکه پیشگیری و مراقبت در برابر آسیب‌های اجتماعی و ارتقای دانش و مهارت‌های خودمراقبتی دانش‌آموزان در دستور کار قرار دارد.

رشد فردی و بهبود روحیه دانش‌آموزان با ارتقای سواد رسانه‌ای در شبکه‌های اجتماعی ایرانی

روحیه‌بخشی، امیدآفرینی و ارتقای آگاهی از طریق افزایش سواد رسانه‌ای به منظور حفظ و تقویت انسجام ملی در شبکه‌های اطلاع‌رسانی و بستر‌های ارتباطی با دانش‌آموزان، برگزاری کارگاه آموزشی در زمینه تاب‌آوری، مدیریت استرس و اضطراب در قالب وبینار در بستر شاد، برگزاری جلسات مجازی برای ارائه تکنیک‌های مراقبت از سلامت روان و حفظ آرامش در شرایط کنونی، اجرای برنامه‌های حمایتی روان‌شناختی از قبیل مشاوره فردی و گروهی برای دانش‌آموزان آسیب‌دیده در کانال‌های مدرسه‌ای، برگزاری آموزش‌های لازم در خصوص بکارگیری تکنیک‌های «ذهن آگاهی» و «مدیتیشن» برای کاهش استرس، استفاده از واژه‌های امیدبخش در پاسخ به سوالات دانش‌آموزان در کانال‌های استانی، بیان اخبار غرورآفرین کشور و ایجاد روحیه امید به پیروزی در کانال‌ها و گروه‌های دانش‌آموزی، ارسال سرود‌های حماسی و امیدآفرین در کانال‌ها و گروه‌های مجازی، تهیه و نشر محتوای بصری با موضوع خودمراقبتی در شرایط کنونی و همچنین دعوت به آرامش با فعالیت‌های ساده مانند مسابقات کتابخوانی، بازی، دعا و نوشتن مطالب امیدبخش جهت کاهش اضطراب و تهیه و تولید محتوا‌های آموزشی برای دانش‌آموزان به منظور استفاده آگاهانه از شبکه‌های اجتماعی، رسانه‌ها و اطلاع‌رسانی دقیق و کنترل‌شده درباره اخبار، دوری از شایعات و پرهیز از انتشار اخبار کذب، بخشی از فعالیت‌ها و برنامه‌های در حال اجرا در اداره کل امور تربیتی، مشاوره و مراقبت در برابر آسیب‌های اجتماعی وزارت آموزش و پرورش است.

برچسب ها: رژیم صهیونیستی
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
دیگر علاقه‌ای به گفت‌و‌گو با آمریکایی‌ها ندارید؟ دیگر علاقه‌ای به گفت‌و‌گو با آمریکایی‌ها ندارید؟
سخنگوی وزارت خارجه گفت: ایران تحت معاهده ان پی تی، طبق ماده ۴ این معاهده، حق کامل دارد از انرژی هسته‌ای برای مقاصد صلح‌آمیز استفاده کند و ایران مصمم است این حق را تحت هر شرایطی حفظ کند.
رژیم غاصبی که بیست دانش آموز ایرانی را به شهادت رساند رژیم غاصبی که بیست دانش آموز ایرانی را به شهادت رساند
وزیر آموزش و پرورش از شهادت ۲۰ دانش آموز در جریان تجاوز رژیم صهیونیستی خبر داد
راهکار‌هایی عملی و جدید برای درمان استرس راهکار‌هایی عملی و جدید برای درمان استرس
میلیون‌ها نفر در سراسر جهان تحت تاثیر استرس مشکلات فراوانی را تجربه می‌کنند. اگر علائم استرس بیش از 6 ماه در فردی وجود داشته باشد، ممکن است به اختلال اضطراب فراگیر یا منتشر تبدیل شود. این بیماری به نوعی نگرانی بیش از حد گفته می‌شود که در آن زندگی روزمره فرد از لحاظ روابط فردی و اجتماعی در خانواده، محل کار یا محل تحصیل به مخاطره می‌افتد. علائم اختلال اضطراب منتشر شامل موارد زیر است:
زمان آزمون استخدامی آموزش و پرورش تغییر کرد؟ زمان آزمون استخدامی آموزش و پرورش تغییر کرد؟
آزمون استخدامی مشاغل آموزگار، دبیر و هنرآموز وزارت آموزش و پرورش سال ۱۴۰۴ به تعویق افتاد.
شهادت ۱۲ نفر از اعضای خانواده دانشمند ایرانی شهادت ۱۲ نفر از اعضای خانواده دانشمند ایرانی
۱۲ نفر از اعضای خانواده دانشمند ایرانی صدیقی صابر در حمله تروریستی بامداد سه‌شنبه توسط رژیم صهیونیستی به منزلشان در آستانه اشرفیه به شهادت رسیدند
فعالیت فرودگاه مهرآباد آغاز شده است؟ فعالیت فرودگاه مهرآباد آغاز شده است؟
با اعلام مقامات هوانوردی، فضای آسمان نیمه شرقی کشور بار دیگر به روی پرواز‌های داخلی، بین‌المللی و عبوری گشوده شد.
ماکرون: آژانس اتمی باید فوراً فعالیت خود را در ایران از سر بگیرد ماکرون: آژانس اتمی باید فوراً فعالیت خود را در ایران از سر بگیرد
رئیس جمهوری فرانسه در اظهار نظری دوباره درباره تصمیم تهران برای تعلیق همکاری با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، خواستار بازگشت فوری این نهاد به ایران شد.
برگزیده
رژیم غاصبی که بیست دانش آموز ایرانی را به شهادت رساند رژیم غاصبی که بیست دانش آموز ایرانی را به شهادت رساند
وزیر آموزش و پرورش از شهادت ۲۰ دانش آموز در جریان تجاوز رژیم صهیونیستی خبر داد
راهکار‌هایی عملی و جدید برای درمان استرس راهکار‌هایی عملی و جدید برای درمان استرس
میلیون‌ها نفر در سراسر جهان تحت تاثیر استرس مشکلات فراوانی را تجربه می‌کنند. اگر علائم استرس بیش از 6 ماه در فردی وجود داشته باشد، ممکن است به اختلال اضطراب فراگیر یا منتشر تبدیل شود. این بیماری به نوعی نگرانی بیش از حد گفته می‌شود که در آن زندگی روزمره فرد از لحاظ روابط فردی و اجتماعی در خانواده، محل کار یا محل تحصیل به مخاطره می‌افتد. علائم اختلال اضطراب منتشر شامل موارد زیر است:
زمان آزمون استخدامی آموزش و پرورش تغییر کرد؟ زمان آزمون استخدامی آموزش و پرورش تغییر کرد؟
آزمون استخدامی مشاغل آموزگار، دبیر و هنرآموز وزارت آموزش و پرورش سال ۱۴۰۴ به تعویق افتاد.
صفحه خبر بالای تصاویر