کد خبر: ۶۳۱۵
تاریخ انتشار: ۰۹ تير ۱۴۰۱ - ۱۱:۱۶

توسعه تخصص گرایی در بازار پول هدف مهم بانک مرکزی

رییس کل بانک مرکزی در مراسم اعطای اولین گواهینامه های حرفه ای بازار پول، توسعه تخصص گرایی در بازار پول را از اهداف مهم بانک مرکزی دانست و گفت: دارندگان گواهینامه های حرفه ای بازار پول برای عضویت در کمیته های تخصصی شبکه بانکی از انجام مصاحبه های تخصصی معاف می شوند.
توسعه تخصص گرایی در بازار پول هدف مهم بانک مرکزی

به گزارش مخاطب۲۴ به نقل از روابط عمومی بانک کارآفرین به نقل از بانک مرکزی_ دکتر صالح آبادی با بیان اینکه بانک مرکزی در راستای توسعه تخصص گرایی فعالان بازار پول از سال گذشته برنامه‌های مشخصی را در دستور کار قرار داده است، گفت: توسعه آموزش‌های تخصصی پولی و بانکی توسط موسسه آموزش عالی بانکداری و برگزاری آزمون‌های حرفه‌ای و اعطای گواهینامه به پذیرفته شدگان، دو اقدام مهم بانک مرکزی در این راستا بوده است.

توسعه تخصص گرایی در بازار پول هدف مهم بانک مرکزی
وی ادامه داد: دوره‌های آموزشی تخصصی در زمینه‌های پولی و بانکی اعم از مدیریت ریسک، اعتبارات، بانکداری اسلامی و ... توسط موسسه آموزش عالی بانکداری برنامه ریزی و اجرا می‌شود و علاوه بر آن آزمون‌های گواهینامه حرفه‌ای نیز توسط بانک مرکزی برگزار و گواهینامه‌ها به پذیرفته شدگان در آزمون‌ها اعطا می‌شود.

صالح آبادی تاکید کرد: دارندگان این گواهینامه‌ها از شرکت در مصاحبه‌های اختصاصی برای عضویت در کمیته‌های تخصصی بانک‌ها و موسسات اعتباری غیربانکی اعم از تطبیق، ریسک، حسابرسی داخلی و ... معاف هستند.

وی افزود: اولین دوره از آزمون‌های مذکور در حوزه مدیریت ریسک برگزار شد و آزمون «گواهینامه حرفه‌ای بانکداری اسلامی» نیز طی روز‌های آینده برگزار می‌شود. همچنین آزمون مربوط به سایر گواهینامه‌های حرفه‌ای با ترتیب «گواهینامه اصول بانکداری ۱»، «گواهینامه اصول بانکداری ۲»، «گواهینامه حسابرسی داخلی مؤسسات اعتباری» و «گواهینامه مدیریت فن‌آوری اطلاعات مؤسسات اعتباری» به طور ماهانه برگزار خواهد شد.

رییس کل بانک مرکزی با بیان اینکه افرادی که فکر می‌کنند شرایط لازم برای عضویت در کمیته‌های تخصصی بانک‌ها و موسسات اعتباری غیربانکی را دارا هستند می‌توانند در این آزمون‌ها شرکت کنند و با دریافت گواهینامه حرفه‌ای جزو کاندیدا‌های عضویت در این کمیته‌ها خواهند بود.

وی افزود: بانک مرکزی اسامی پذیرفته شدگان را به تمامی بانک‌ها و موسسات اعتباری اعلام می‌کند و آن‌ها می‌توانند از این افراد بدون شرکت در مصاحبه‌های تخصصی در کمیته‌های خود استفاده کنند.

صالح آبادی گفت: البته شرکت در مصاحبه‌های تخصصی برای کسانی که فاقد گواهینامه حرفه‌ای هستند ضروری است.

وی ادامه داد: در گذشته محدودیت‌هایی برای عضویت در کمیته‌های تخصصی وجود داشت، اما با این اقدام پیش بینی می‌شود که طیف وسیعی از افراد با شرکت در آزمون‌ها و دریافت گواهینامه حرفه‌ای امکان حضور در کمیته‌های تخصصی و حلقه‌های مدیریتی بانک‌ها و موسسات اعتباری غیربانکی را داشته باشند و به مرور و با توسعه این فرآیند در نظام پولی همانند بازار سرمایه شاهد توسعه دانشی و تخصص گرایی خواهیم بود.

صالح آبادی با تاکید بر اینکه برگزاری اولین دوره از آزمون‌های صلاحیت حرفه‌ای طلیعه روشنی برای توسعه تخصص گرایی و فعالیت‌های دانشی در نظام پولی است، تاکید کرد: بنابراین همانند تجربه موفق بازار سرمایه، در بازار پول نیز افرادی که صلاحیت علمی و تخصصی لازم را دارند با شرکت در آزمون‌ها و دریافت گواهینامه حرفه‌ای می‌توانند وارد چرخه مدیریتی شوند و به مرور و با برگزاری تعداد بیشتر آزمون‌ها و افزایش دارندگان گواهینامه‌های حرفه‌ای شاهد تحول بیشتر در نظام بانکی کشور خواهیم بود.

رییس کل بانک مرکزی با اشاره به اینکه در آینده آزمون‌های تخصی برای حضور در بخش‌های تخصصی سایر نهاد‌های پولی تحت نظارت بانک مرکزی اعم از صرافی ها، لیزینگ‌ها و ... نیز برگزار خواهد شد، خاطرنشان کرد: بانک مرکزی در توسعه این روند جدی است و امیدواریم بانک‌ها و موسسات اعتباری غیربانکی هم از پذیرفته شدگان این آزمون‌ها استفاده کنند هرچند فعلا الزامی به آن ندارند.

گفتنی است اولین دوره آزمون گواهینامه مدیریت ریسک مؤسسات اعتباری در راستای بررسی صلاحیت حرفه‌ای داوطلبان تصدی سمت‌های مدیریتی در بانک‌ها و موسسات اعتباری غیربانکی روز دوشنبه ۲۳ خردادماه برگزار شد.

در این آزمون قریب به ۱۰۰ نفر از دواطلبان نظام بانکی و آزاد برای اخذ گواهینامه مدیریت ریسک مؤسسات اعتباری شرکت کردند و ۳۱نفر موفق به دریافت گواهینامه شدند.

آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
قهرمانی ایران در کشتی آزاد جهانی ۲۰۱۵ تأیید شد قهرمانی ایران در کشتی آزاد جهانی ۲۰۱۵ تأیید شد
با تأیید رسمی اتحادیه جهانی کشتی و پس از اثبات دوپینگ دو ملی‌پوش روس، تیم ملی کشتی آزاد ایران به‌عنوان قهرمان رقابت‌های جهانی ۲۰۱۵ لاس‌وگاس معرفی شد.
مرگ مشکوک خواننده معروف مازندرانی مرگ مشکوک خواننده معروف مازندرانی
مرگ صفر گلردی، خواننده محبوب مازندرانی، که سال گذشته در خانه‌اش رخ داد، وارد مرحله تازه‌ای شد. همسر دوم و دختر او به اتهام قتل عمد بازداشت شده‌اند.
افشاگری والیبالیست روس درباره صابر کاظمی افشاگری والیبالیست روس درباره صابر کاظمی
در حالی که هنوز علت دقیق مرگ صابر کاظمی، والیبالیست ایرانی تیم الاهلی قطر مشخص نشده، ویتالی پاپازوف بازیکن روس این تیم با اشاره به جزئیات تازه، از نکات مشکوکی در جریان این حادثه سخن گفت.
جزئیات جدید از طرح کالابرگ آبان‌ماه اعلام شد جزئیات جدید از طرح کالابرگ آبان‌ماه اعلام شد
رئیس سازمان برنامه و بودجه از تغییرات جزئی در اجرای کالابرگ الکترونیکی آبان‌ماه خبر داد و اعلام کرد که دهک‌های مشمول همان هفت دهک قبلی خواهند بود، اما تعداد اقلام مشمول به ۱۱ قلم کاهش می‌یابد.
شروط بازگشایی تلگرام در ایران شروط بازگشایی تلگرام در ایران
منابع آگاه از ارائه فهرستی از شروط از سوی تیم مذاکره‌کننده ایرانی به مدیران تلگرام خبر داده‌اند؛ شروطی که در صورت پذیرش آنها، احتمال رفع فیلتر این پیام‌رسان در کشور وجود دارد.
رسانه عراقی: واشنگتن به تهران پیام داد رسانه عراقی: واشنگتن به تهران پیام داد
منابع دیپلماتیک در تهران به نقل از رسانه‌های عراقی مدعی شدند که ایالات متحده از طریق عمان پیامی برای ایران ارسال کرده است؛ پیامی که به احتمال زیاد با هدف ازسرگیری مذاکرات هسته‌ای پس از ماه‌ها توقف فرستاده شده است.
مخالفان رفع فیلترینگ، وزرای همین دولت‌اند مخالفان رفع فیلترینگ، وزرای همین دولت‌اند
مردم انتظار تغییر داشتند، اما دولت وفاق بیش از آنکه تحول‌آفرین باشد، استمرار وضع قبلی است و ناکارآمدی مدیریت و ناترازی سیاست‌ها ادامه دارد.
برگزیده
قابل توجه سهامداران: سود سهام عدالت امسال چقدر واریز می‌شود؟ قابل توجه سهامداران: سود سهام عدالت امسال چقدر واریز می‌شود؟
مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس گفت: مابقی سود سهام عدالت تا آخر هفته جاری طی روزهای آینده واریز می‌شود.
علت نوسان شدید قیمت برنج ایرانی علت نوسان شدید قیمت برنج ایرانی
رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی گفت: محدودیت عرضه و عدم همخوانی عرضه و تقاضا منجر به نوسان قیمت برنج شده است، درحالیکه افزایش واردات برنج پاکستانی منجر به تنظیم بازار می‌شود.
توضیحات معاون وزیر جهاد کشاورزی در خصوص ماجرای واردات گوشت‌های آلوده از مغولستان توضیحات معاون وزیر جهاد کشاورزی در خصوص ماجرای واردات گوشت‌های آلوده از مغولستان
توضیحات معاون وزیر جهاد کشاورزی در خصوص ماجرای واردات گوشت‌های آلوده از مغولستان
صفحه خبر بالای تصاویر