کد خبر: ۶۲۸۶
تاریخ انتشار: ۰۸ تير ۱۴۰۱ - ۱۳:۳۴

جزییات مذاکرات احیای برجام در دوحه

وزیر امور خارجه درباره مذاکرات احیای برجام در دوحه گفت: معتقد هستم که اگر طرف آمریکایی نیت جدید داشته باشد و واقع‌بینانه عمل کند، توافق در این مرحله و در این دور از مذاکرات در دسترس است.
جزییات مذاکرات احیای برجام در دوحه

به گزارش مخاطب۲۴ _ حسین امیر عبداللهیان روز سه شنبه درخصوص روند تحولات گفتگو‌ها برای رفع تحریم‌ها در جمع کارکنان و خانواده‌های اعضای سفارت جمهوری اسلامی ایران در ترکمنستان گفت: بار‌ها به آمریکا متذکر شدیم که اگر مسیر قطعنامه را پیش ببرند، ما دست بسته نخواهیم بود. از آن‌ها خواستیم مسیر سیاسی گفتگو‌ها دنبال شود تا برای رفع تحریم‌ها به توافق برسیم و بتوانیم در وین این موضوع را اعلام کنیم.

جزییات مذاکرات احیای برجام در دوحه

وزیر امور خارجه ادامه داد: طرف آمریکایی اعلام کرد که قطعنامه‌ای ارائه کرده و این موضوع برای ما حیثیتی است، اما آماده‌ایم که قطعنامه را از نظر محتوا تغییر داده تا با کمترین محتوا علیه ایران صادر شود.

امیرعبداللهیان ادامه داد: این موضوع را قبول نکردیم و به آمریکایی‌ها گفتیم که اگر قطعنامه‌ای صادر شود ما اقدامات هسته‌ای جدید خود را آغاز می‌کنیم.

 

وی با بیان اینکه در پروسه هسته‌ای، دانشمندان توانمند ما که عمدتا نیرو‌های جوان هستند دست پری دارند، ادامه داد: به صورت قانونی اقدامات هسته‌ای خود را به دبیرخانه آژانس بین المللی انرژی اتمی در وین اعلام کردیم. در یک حرکت متقابل در مقابل صدور هرگونه قطعنامه احتمالی در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اعلام کردیم. اول چند زنجیره جدید سانتریفیوژ را گازدهی و اقدام به غنی‌سازی اورانیوم خواهیم کرد و ثانیاً ماشین‌های سانتریفیوژ نسل جدید را نصب می‌کنیم و ثالثا دوربین‌هایی که بر مبنای برجام بیش از تعهدمان در سایت‌ها را پذیرفته بودیم از مدار خارج خواهیم کرد از این رو با تصویب قطعنامه و رفتار غیرسازنده طرف آمریکایی، این اقدامات را کلید زدیم.

وزیر امور خارجه افزود: در گام اول هم سازمان انرژی اتمی جمهوری اسلامی ایران ۲۷ دوربین برجامی و دوربینی که داوطلبانه نصب شده بود را از مدار خارج کرد و همچنین گام‌های بعدی نیز اتخاذ شد.

وی ادامه داد: به هر حال بعد از صدور قطعنامه، آقای بورل با من تماس داشتند و درخواست کردند که برای خروج از بن بست مرحله کنونی راهکاری اندیشه شود، من از آقای بورل خواستم که به تهران بیاید و در تهران بیشتر با هم گفتگو کنیم.

امیرعبداللیهان افزود: در شنبه هفته جاری میزبان آقای بورل در تهران بودیم، جلسات فشرده‌ای را با ایشان داشتم، جلسه خصوصی شاید بیش از یک و نیم ساعت با آقای مورا، آقای باقری و آقای بورل در دفتر کارم داشتم که گفتگو‌های شفافی بود و در نهایت توافق کردیم که از سه شنبه هفته جاری یعنی امروز مذاکره کننده ارشد ما در کشوری که در منطقه است، گفتگو کنیم که در نهایت برای این مرحله از مذاکرات قطر ابراز تمایل کرده است که با فراهم کردن تسهیلاتی در کشورش کمک کند و عمان نیز ابراز تمایل کرده بود.

وی ادامه داد: در نهایت در این مرحله دوستان ما در قطر هماهنگی برگزاری این نشست را بر عهده دارند، امروز آقای دکتر باقری هم در دوحه قطر هستند و آقای مورا هم به عنوان مذاکره کننده ارشد اروپا و هم به عنوان هماهنگ کننده و همچنین آقای رابرت مالی نماینده مذاکره کننده از سوی آمریکا در دوحه هستند و قرار ما بر این است که مذاکره سه جانبه و غیرمستقیمی را داشته باشیم.

وزیر امور خارجه تاکید کرد: برای رسیدن به یک توافق خوب، پایدار و قوی آمادگی داریم و جدی هستیم، علیرغم اینکه آقای بایدن از طریق طرف‌های مختلف پیام‌های مختلفی را برای جمهوری اسلامی ایران ارسال کرده و تاکید می‌کند که من اراده جدی دارم برای اینکه به توافق برسیم، اما ما هنوز در عمل چیزی جز رفتار‌های مبتنی بر فشار حداکثری دوره ترامپ در آمریکا را شاهد نیستیم، علیرغم اینکه لسان و زبان آقای بایدن متفاوت است، اما باید در این مرحله گفتگو‌ها ببینیم که چه مقدار از ادعا‌های آمریکایی‌ها نسبت به داشتن نیت و اراده جدی واقعی است.

امیرعبداللهیان افزود: جدی هستیم و از خطوط قرمز به هیچ وجه عبور نخواهیم کرد، خطوط قرمزی که در مذاکرات ترسیم شده در سطح سیاست‌گذاری و تصمیم‌گیری در کشور مبتنی بر تامین حداکثری منافع ملی کشور است و این موضوعی است که نسل‌های بعدی در مورد آن قضاوت خواهند کرد.

وی افزود: معتقد هستم که اگر طرف آمریکایی نیت جدید داشته باشد و واقع‌بینانه عمل کند، توافق در این مرحله و در این دور از مذاکرات در دسترس است.

وزیر امور خارجه ادامه داد: در موضوعات محتوایی توافق نیز طبعاً جمهوری اسلامی ایران کاملاً منطقی و مستدل در مذاکرات حضور پیدا می‌کند و دستور کار مشخص است. ما در نهایت این آمادگی را داریم چنانچه این دور از گفتگو‌ها با واقع‌بینی آمریکا و سه کشور اروپایی همراه باشد، بتوانیم به نتایج مورد نظر همه طرف‌ها و بازگشت همه طرف‌ها به اجرای تعهداتشان در قراردادی که در سال ۲۰۱۵ میلادی امضا شد، برگردند و برسیم.

امیرعبداللهیان ادامه داد: البته همچنان از برخی تشکل‌های مرتبط با غرب اظهارات غیرسازنده و مواضع غیرسازنده‌ای می‌شنویم که نشان می‌دهد هنوز طرف‌های مقابل در مسیر واقع بینانه‌ای حرکت نمی‌کند لذا شرط موفقیت در مذاکرات واقع بینی همه طرف‌ها است.

منبع : ایرنا 

آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
ناامیدکننده، استقلال صفر - المحرق یک ناامیدکننده، استقلال صفر - المحرق یک
در پایان دومین مسابقه آسیایی استقلال در لیگ قهرمانان دو هواداران نتوانستند خشم خود را پنهان کنند و به تندی از خجالت بازیکنان و کادر فنی استقلال در آمدند
برنامه دولت برای مقابله با مکانیسم ماشه یکشنبه تصویب می‌شود برنامه دولت برای مقابله با مکانیسم ماشه یکشنبه تصویب می‌شود
سخنگوی دولت اعلام کرد برنامه جامع ایران برای مقابله با مکانیسم ماشه و کاهش فشار تحریم‌ها روز یکشنبه تصویب خواهد شد؛ برنامه‌ای با مأموریت‌های مشخص برای دستگاه‌ها.
تصمیم بزرگ حسن یزدانی؛ فردا تکلیف مشخص می‌شود تصمیم بزرگ حسن یزدانی؛ فردا تکلیف مشخص می‌شود
حسن یزدانی، ستاره کشتی جهان، فردا درباره بازگشت به تشک و احتمال پیوستن به تیم کشتی استقلال جویبار تصمیم نهایی خود را اعلام می‌کند.
پهپاد هوشمند آلمان؛ شکارچی بی‌صدا در آسمان اروپا پهپاد هوشمند آلمان؛ شکارچی بی‌صدا در آسمان اروپا
آلمان از پهپاد جنگی جدید “CA-۱ Europa” رونمایی کرد؛ پرنده‌ای هوشمند که با هوش مصنوعی، تصمیم‌گیری و همکاری گروهی در میدان نبرد را بر عهده می‌گیرد.
قیمت سکه و طلا امروز ۹ مهر ۱۴۰۴ + جدول کامل قیمت سکه و طلا امروز ۹ مهر ۱۴۰۴ + جدول کامل
آخرین نرخ‌های سکه و طلا امروز چهارشنبه ۹ مهر ۱۴۰۴ منتشر شد؛ شامل سکه امامی، بهار آزادی، نیم و ربع سکه و همچنین قیمت انس جهانی طلا.
انتصاب مدیرکل جدید صمت فارس؛ فرصتی برای رونق تولید و سرمایه‌گذاری انتصاب مدیرکل جدید صمت فارس؛ فرصتی برای رونق تولید و سرمایه‌گذاری
در نشستی با حضور اعضای حزب همبستگی دانش‌آموختگان فارس، انتصاب مدیرکل جدید صمت، بر حمایت از تولید، سرمایه‌گذاری و بهره‌برداری از ظرفیت‌های گردشگری استان تأکید شد.
سالمندی در عصر دیجیتال: از خرد کهن تا مبارزه با تنهایی سالمندی در عصر دیجیتال: از خرد کهن تا مبارزه با تنهایی
به مناسبت روز جهانی سالمندان، بررسی می شود: خرد کهن سالمندان در عصر دیجیتال چگونه با تنهایی مبارزه می‌کند؟ بررسی نیازهای عاطفی، نقش دولت‌ها، فناوری و راه‌حل‌های جهانی برای جامعه دوستدار سالمند
برگزیده
رسمی+ تصاویر عذرخواهی نتانیاهو از قطر در کاخ سفید منتشر شد رسمی+ تصاویر عذرخواهی نتانیاهو از قطر در کاخ سفید منتشر شد
کاخ سفید با انتشار گزارش تصویری، لحظه تماس تلفنی بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، با نخست‌وزیر قطر را تأیید کرد؛ نتانیاهو در این تماس به‌طور رسمی بابت تجاوز هوایی اخیر با هدف ترور رهبران حماس عذرخواهی کرده است.
ادعای احمقانه ترامپ: ایران می‌تواند عضو توافق ابراهیم شود ادعای احمقانه ترامپ: ایران می‌تواند عضو توافق ابراهیم شود
ترامپ در جریان نشست خبری مشترک با نتانیاهو در کاخ سفید گفت: ما به حل یک مشکل قدیمی بسیار نزدیک شده‌ایم و به بررسی صلح در خاورمیانه به طور کلی و نه تنها توقف جنگ در غزه پرداختیم
سعید جلیلی و مدل توهین آمیز اعلام آمادگی‌اش برای مناظره با روحانی سعید جلیلی و مدل توهین آمیز اعلام آمادگی‌اش برای مناظره با روحانی
سعید جلیلی، مذاکره‌کننده اسبق برنامه هسته‌ای ایران که قطعنامه‌های متعددی در زمان او علیه کشورمان به تصویب رسید، به پیشنهاد مناظره حسن روحانی پاسخی جنجالی داد
صفحه خبر بالای تصاویر