کد خبر: ۶۲۸۶
تاریخ انتشار: ۰۸ تير ۱۴۰۱ - ۱۳:۳۴

جزییات مذاکرات احیای برجام در دوحه

وزیر امور خارجه درباره مذاکرات احیای برجام در دوحه گفت: معتقد هستم که اگر طرف آمریکایی نیت جدید داشته باشد و واقع‌بینانه عمل کند، توافق در این مرحله و در این دور از مذاکرات در دسترس است.
جزییات مذاکرات احیای برجام در دوحه

به گزارش مخاطب۲۴ _ حسین امیر عبداللهیان روز سه شنبه درخصوص روند تحولات گفتگو‌ها برای رفع تحریم‌ها در جمع کارکنان و خانواده‌های اعضای سفارت جمهوری اسلامی ایران در ترکمنستان گفت: بار‌ها به آمریکا متذکر شدیم که اگر مسیر قطعنامه را پیش ببرند، ما دست بسته نخواهیم بود. از آن‌ها خواستیم مسیر سیاسی گفتگو‌ها دنبال شود تا برای رفع تحریم‌ها به توافق برسیم و بتوانیم در وین این موضوع را اعلام کنیم.

جزییات مذاکرات احیای برجام در دوحه

وزیر امور خارجه ادامه داد: طرف آمریکایی اعلام کرد که قطعنامه‌ای ارائه کرده و این موضوع برای ما حیثیتی است، اما آماده‌ایم که قطعنامه را از نظر محتوا تغییر داده تا با کمترین محتوا علیه ایران صادر شود.

امیرعبداللهیان ادامه داد: این موضوع را قبول نکردیم و به آمریکایی‌ها گفتیم که اگر قطعنامه‌ای صادر شود ما اقدامات هسته‌ای جدید خود را آغاز می‌کنیم.

 

وی با بیان اینکه در پروسه هسته‌ای، دانشمندان توانمند ما که عمدتا نیرو‌های جوان هستند دست پری دارند، ادامه داد: به صورت قانونی اقدامات هسته‌ای خود را به دبیرخانه آژانس بین المللی انرژی اتمی در وین اعلام کردیم. در یک حرکت متقابل در مقابل صدور هرگونه قطعنامه احتمالی در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اعلام کردیم. اول چند زنجیره جدید سانتریفیوژ را گازدهی و اقدام به غنی‌سازی اورانیوم خواهیم کرد و ثانیاً ماشین‌های سانتریفیوژ نسل جدید را نصب می‌کنیم و ثالثا دوربین‌هایی که بر مبنای برجام بیش از تعهدمان در سایت‌ها را پذیرفته بودیم از مدار خارج خواهیم کرد از این رو با تصویب قطعنامه و رفتار غیرسازنده طرف آمریکایی، این اقدامات را کلید زدیم.

وزیر امور خارجه افزود: در گام اول هم سازمان انرژی اتمی جمهوری اسلامی ایران ۲۷ دوربین برجامی و دوربینی که داوطلبانه نصب شده بود را از مدار خارج کرد و همچنین گام‌های بعدی نیز اتخاذ شد.

وی ادامه داد: به هر حال بعد از صدور قطعنامه، آقای بورل با من تماس داشتند و درخواست کردند که برای خروج از بن بست مرحله کنونی راهکاری اندیشه شود، من از آقای بورل خواستم که به تهران بیاید و در تهران بیشتر با هم گفتگو کنیم.

امیرعبداللیهان افزود: در شنبه هفته جاری میزبان آقای بورل در تهران بودیم، جلسات فشرده‌ای را با ایشان داشتم، جلسه خصوصی شاید بیش از یک و نیم ساعت با آقای مورا، آقای باقری و آقای بورل در دفتر کارم داشتم که گفتگو‌های شفافی بود و در نهایت توافق کردیم که از سه شنبه هفته جاری یعنی امروز مذاکره کننده ارشد ما در کشوری که در منطقه است، گفتگو کنیم که در نهایت برای این مرحله از مذاکرات قطر ابراز تمایل کرده است که با فراهم کردن تسهیلاتی در کشورش کمک کند و عمان نیز ابراز تمایل کرده بود.

وی ادامه داد: در نهایت در این مرحله دوستان ما در قطر هماهنگی برگزاری این نشست را بر عهده دارند، امروز آقای دکتر باقری هم در دوحه قطر هستند و آقای مورا هم به عنوان مذاکره کننده ارشد اروپا و هم به عنوان هماهنگ کننده و همچنین آقای رابرت مالی نماینده مذاکره کننده از سوی آمریکا در دوحه هستند و قرار ما بر این است که مذاکره سه جانبه و غیرمستقیمی را داشته باشیم.

وزیر امور خارجه تاکید کرد: برای رسیدن به یک توافق خوب، پایدار و قوی آمادگی داریم و جدی هستیم، علیرغم اینکه آقای بایدن از طریق طرف‌های مختلف پیام‌های مختلفی را برای جمهوری اسلامی ایران ارسال کرده و تاکید می‌کند که من اراده جدی دارم برای اینکه به توافق برسیم، اما ما هنوز در عمل چیزی جز رفتار‌های مبتنی بر فشار حداکثری دوره ترامپ در آمریکا را شاهد نیستیم، علیرغم اینکه لسان و زبان آقای بایدن متفاوت است، اما باید در این مرحله گفتگو‌ها ببینیم که چه مقدار از ادعا‌های آمریکایی‌ها نسبت به داشتن نیت و اراده جدی واقعی است.

امیرعبداللهیان افزود: جدی هستیم و از خطوط قرمز به هیچ وجه عبور نخواهیم کرد، خطوط قرمزی که در مذاکرات ترسیم شده در سطح سیاست‌گذاری و تصمیم‌گیری در کشور مبتنی بر تامین حداکثری منافع ملی کشور است و این موضوعی است که نسل‌های بعدی در مورد آن قضاوت خواهند کرد.

وی افزود: معتقد هستم که اگر طرف آمریکایی نیت جدید داشته باشد و واقع‌بینانه عمل کند، توافق در این مرحله و در این دور از مذاکرات در دسترس است.

وزیر امور خارجه ادامه داد: در موضوعات محتوایی توافق نیز طبعاً جمهوری اسلامی ایران کاملاً منطقی و مستدل در مذاکرات حضور پیدا می‌کند و دستور کار مشخص است. ما در نهایت این آمادگی را داریم چنانچه این دور از گفتگو‌ها با واقع‌بینی آمریکا و سه کشور اروپایی همراه باشد، بتوانیم به نتایج مورد نظر همه طرف‌ها و بازگشت همه طرف‌ها به اجرای تعهداتشان در قراردادی که در سال ۲۰۱۵ میلادی امضا شد، برگردند و برسیم.

امیرعبداللهیان ادامه داد: البته همچنان از برخی تشکل‌های مرتبط با غرب اظهارات غیرسازنده و مواضع غیرسازنده‌ای می‌شنویم که نشان می‌دهد هنوز طرف‌های مقابل در مسیر واقع بینانه‌ای حرکت نمی‌کند لذا شرط موفقیت در مذاکرات واقع بینی همه طرف‌ها است.

منبع : ایرنا 

آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
پزشکیان: از اینکه در این وضع افتادیم ناراحتم و شب‌ها خوابم نمی‌برد پزشکیان: از اینکه در این وضع افتادیم ناراحتم و شب‌ها خوابم نمی‌برد
دکتر پزشکیان با ابراز تأثر از شرایط ایجاد شده در کشور در جریان حوادث تلخ دی‌ماه گفت: بسیاری از شب‌ها از شدت نگرانی خوابم نمی‌برد و از اینکه به چنین وضعیتی رسیده‌ایم ناراحت هستم، اما چاره‌ای جز ماندن، تلاش کردن و ساختن کشور نداریم.
برندگان سیمرغ چهل و چهارمین جشنواره فیلم فجر برندگان سیمرغ چهل و چهارمین جشنواره فیلم فجر
مراسم اختتامیه چهل‌وچهارمین جشنواره ملی فیلم فجر امروز چهارشنبه ۲۲ بهمن‌ماه در تالار وحدت برگزار شد و این رویداد سینمایی به ایستگاه پایانی خود رسید.
روایت خلبانان از سوخو ۵۷ به‌روز شده روایت خلبانان از سوخو ۵۷ به‌روز شده
در میانه تلاش روسیه برای حفظ و ارتقای توان رزمی نیروی هوافضای خود، شرکت هواپیمایی متحد (UAC) از تحویل یک سری جدید از جنگنده‌های پیشرفته سوخو ۵۷ به وزارت دفاع خبر داده است
نامزدهای رشته‌های مختلف بخش سودای سیمرغ معرفی شدند نامزدهای رشته‌های مختلف بخش سودای سیمرغ معرفی شدند
فهرست نامزدهای چهل و چهارمین جشنواره ملی فیلم فجر به همراه هیئت داوری جشنواره اعلام شدند.
قیمت برنج هم رکورد شکست؟ قیمت برنج هم رکورد شکست؟
قیمت برنج ایرانی همچنان در سطوح بالایی قرار دارد و خرید این کالای اساسی برای بسیاری از خانوارها در شرایط تورمی امروز به‌طور محسوسی تغییر یافته است.
فیلم آتش‌سوزی در نیروگاه برق آلستوم ستارخان تهران + توضیحات سخنگوی آتش نشانی فیلم آتش‌سوزی در نیروگاه برق آلستوم ستارخان تهران + توضیحات سخنگوی آتش نشانی
جلال ملکی سخنگوی سازمان آتش‌نشانی شهرداری تهران درباره جزئیات حریق نیروگاه برق در ستارخان اظهار داشت: این حادثه ساعت ۱۵:۳۲ امروز در محل اداره برق خیابان ستارخان به نیروهای آتش نشانی اطلاع داده شد و بلافاصله نیروهای ۲ ایستگاه به محل اعزام شدند. البته نیروهای اداره برق هم همزان در حال اطفای حریق بودن
هاشمیان بهتر از اوسمار بود؟ هاشمیان بهتر از اوسمار بود؟
امروز وحید هاشمیان سرمربی ابتدای فصل پرسپولیس که در پایان هفته هفتم و بعد از دیدار با ذوب آهن، جای خود را به اوسمار، سرمربی برزیلی پرسپولیس، داد، با استوری کردن مطلب وبسایت تابناک درباره مقایسه نتایج بین دو سرمربی، موضع خود را در قبال تغییرات فنی روی نیمکت تیم علنی کرد.
برگزیده
فوری ایران را ترک کنید! فوری ایران را ترک کنید!
ایالات متحده از شهروندان آمریکایی خواست که پیش از مذاکرات مهم با تهران، «همین حالا ایران را ترک کنند».
علی شمخانی دبیر شورای دفاع شد علی شمخانی دبیر شورای دفاع شد
طی حکمی از سوی دکتر مسعود پزشکیان رییس جمهور و رییس شورای دفاع، امیر دریابان علی شمخانی نماینده رهبر معظم انقلاب در شورای دفاع به عنوان دبیر این شورا منصوب شد.
لاوروف: سعی نداریم میانجیگری خودمان را به ایران تحمیل کنیم. لاوروف: سعی نداریم میانجیگری خودمان را به ایران تحمیل کنیم.
سرگئی لاوروف پنجشنبه در مصاحبه‌ای با شبکه راشاتودی (آرتی) افزود: ایران شریک و همسایه نزدیک ماست؛ ما نگران چگونگی پیشرفت اوضاع هستیم.
صفحه خبر بالای تصاویر