کد خبر: ۶۲۸۵۰
تاریخ انتشار: ۱۷ خرداد ۱۴۰۴ - ۲۳:۳۴

صدای پای وزیر اقتصاد و توقف خصوصی سازی

جلسه اخیر هیأت واگذاری با تصمیماتی جدید در خصوص فهرست شرکت‌های مشمول خصوصی‌سازی برگزار شد؛ تصمیماتی که شامل حذف موقت برخی بنگاه‌ها از فهرست واگذاری است و در عین حال، ابهاماتی درباره مسیر آینده این واگذاری‌ها ایجاد کرده است.
صدای پای وزیر اقتصاد و توقف خصوصی سازی

به گزارش مخاطب ۲۴: نخستین جلسه هیأت واگذاری در سال ۱۴۰۴ با تصمیماتی همراه بود که نشان می‌دهد روند خصوصی‌سازی، با اعمال تغییراتی در فهرست شرکت‌های مشمول واگذاری ادامه دارد.

در چهارصد و سی و دومین نشست این هیأت، علاوه بر تعیین تکلیف چند شرکت تازه، برخی از بنگاه‌ها نیز به‌طور موقت از فهرست واگذاری خارج شدند.

طبق مصوبات این جلسه، «چاپخانه دولتی ایران» فعلاً از فهرست واگذاری‌ها کنار گذاشته شده است. البته این تصمیم موقت بوده و قرار است تا زمان انتقال این شرکت از گروه ۲ به گروه ۳ قانون اجرای سیاست‌های کلی اصل ۴۴، موضوع در هیأت وزیران نهایی شود.

همچنین با خروج موقت ۱۱ شرکت زیرمجموعه سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران (ایدرو) و ۳ شرکت زیرمجموعه ایمیدرو که هنوز به بهره‌برداری نرسیده‌اند، موافقت شد. شرکت‌های مادر تخصصی موظف شده‌اند هر شش ماه یک‌بار، گزارش پیشرفت طرح‌های مربوطه را به سازمان خصوصی‌سازی ارائه کنند.

شرکت‌های در انتظار تصمیم هیأت وزیران

دو شرکت دیگر یعنی «آرمان رهاورد» و «صنایع نورد محصولات تخت آلومینیومی» نیز تا پایان سال ۱۴۰۴ از فهرست واگذاری‌ها خارج شده‌اند. با این حال، وضعیت نهایی این شرکت‌ها باید به تأیید هیأت وزیران برسد.

در همین حال، موضوع خروج موقت شرکت تعاونی خدماتی «پیشگامان کویر یزد» به جلسه آینده موکول شده تا با حضور نمایندگان سازمان بازرسی کل کشور مجدداً بررسی شود.

همچنین تصمیم‌گیری درباره خروج شرکت‌های «احداث صنعت» و «مؤسسه فرهنگی و ورزشی نفت تهران» از لیست واگذاری‌ها، به جلسه آینده و با حضور شرکت‌های مادر تخصصی مربوطه موکول شد.

تعیین تکلیف واگذاری انبار‌ها و جایگاه‌های سوخت

بر اساس مصوبه جدید، انبار‌ها و مخازن سوخت شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران از فهرست واگذاری خارج شده‌اند. با این حال، جایگاه‌های سوخت زیرمجموعه شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران همچنان در فهرست واگذاری باقی می‌مانند.

در ادامه همین روند، خروج موقت جایگاه‌های سوخت در شهر‌های کازرون، بندر لنگه، بوشهر (شماره ۳)، دیر، اندیمشک، رامهرمز و شوشتر نیز به‌منظور حل و فصل مشکلات حقوقی ناشی از فسخ قرارداد‌های قبلی به تصویب رسید.

شرکت‌های زراعی حذف‌شده از لیست

در تصمیمی دیگر، با عدم درج اسامی چند شرکت زراعی از جمله امیرآباد، صادق‌آباد، ایزدخواست، باهوکلات، مشت‌خوشاب، سنگرد، سهل‌آباد، عشق‌آباد و مهدی‌آباد در فهرست واگذاری‌ها موافقت شد. این تصمیم به‌دلیل انحلال، تبدیل به تعاونی یا فقدان مالکیت دولتی در این شرکت‌ها اتخاذ شده است.

تغییر روش واگذاری و فروش سهام جزئی

در بخش دیگری از مصوبات، سازمان خصوصی‌سازی مجاز شد باقی‌مانده سهام دولت در برخی شرکت‌ها از جمله ایران‌ترانسفو، پارس فولاد سبزوار و شرکت ملی کشت و صنعت و دامپروری پارس را که سهم دولت در آنها کمتر از یک درصد است، به‌صورت تدریجی و خرد از طریق بورس به فروش برساند.

همچنین پیشنهاد تغییر روش واگذاری برخی شرکت‌ها از بازار سرمایه به مزایده، در مواردی که امکان درج نماد یا عرضه اولیه وجود ندارد، مطرح شد و قرار است در جلسات آینده درباره آن تصمیم‌گیری شود.

واگذاری اماکن ورزشی و اراضی دولتی

در بخش پایانی جلسه، پیشنهاد واگذاری دو مجموعه سوارکاری در بندرترکمن و ارومیه از طریق مزایده عمومی مطرح شد. این املاک در اختیار شرکت توسعه و نگهداری اماکن ورزشی کشور هستند و تصمیم نهایی در خصوص آنها با حضور وزیر ورزش گرفته می‌شود.

همچنین واگذاری زمین محصور در کوهدشت (استان لرستان) که در اختیار شرکت پشتیبانی امور دام کشور است، با شرایط ۵۰ درصد پرداخت نقد و باقی‌مانده در دو قسط شش‌ماهه، مورد موافقت قرار گرفت.

منبع: رصد روز

آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
قهرمانی ایران در کشتی آزاد جهانی ۲۰۱۵ تأیید شد قهرمانی ایران در کشتی آزاد جهانی ۲۰۱۵ تأیید شد
با تأیید رسمی اتحادیه جهانی کشتی و پس از اثبات دوپینگ دو ملی‌پوش روس، تیم ملی کشتی آزاد ایران به‌عنوان قهرمان رقابت‌های جهانی ۲۰۱۵ لاس‌وگاس معرفی شد.
مرگ مشکوک خواننده معروف مازندرانی مرگ مشکوک خواننده معروف مازندرانی
مرگ صفر گلردی، خواننده محبوب مازندرانی، که سال گذشته در خانه‌اش رخ داد، وارد مرحله تازه‌ای شد. همسر دوم و دختر او به اتهام قتل عمد بازداشت شده‌اند.
افشاگری والیبالیست روس درباره صابر کاظمی افشاگری والیبالیست روس درباره صابر کاظمی
در حالی که هنوز علت دقیق مرگ صابر کاظمی، والیبالیست ایرانی تیم الاهلی قطر مشخص نشده، ویتالی پاپازوف بازیکن روس این تیم با اشاره به جزئیات تازه، از نکات مشکوکی در جریان این حادثه سخن گفت.
جزئیات جدید از طرح کالابرگ آبان‌ماه اعلام شد جزئیات جدید از طرح کالابرگ آبان‌ماه اعلام شد
رئیس سازمان برنامه و بودجه از تغییرات جزئی در اجرای کالابرگ الکترونیکی آبان‌ماه خبر داد و اعلام کرد که دهک‌های مشمول همان هفت دهک قبلی خواهند بود، اما تعداد اقلام مشمول به ۱۱ قلم کاهش می‌یابد.
شروط بازگشایی تلگرام در ایران شروط بازگشایی تلگرام در ایران
منابع آگاه از ارائه فهرستی از شروط از سوی تیم مذاکره‌کننده ایرانی به مدیران تلگرام خبر داده‌اند؛ شروطی که در صورت پذیرش آنها، احتمال رفع فیلتر این پیام‌رسان در کشور وجود دارد.
رسانه عراقی: واشنگتن به تهران پیام داد رسانه عراقی: واشنگتن به تهران پیام داد
منابع دیپلماتیک در تهران به نقل از رسانه‌های عراقی مدعی شدند که ایالات متحده از طریق عمان پیامی برای ایران ارسال کرده است؛ پیامی که به احتمال زیاد با هدف ازسرگیری مذاکرات هسته‌ای پس از ماه‌ها توقف فرستاده شده است.
مخالفان رفع فیلترینگ، وزرای همین دولت‌اند مخالفان رفع فیلترینگ، وزرای همین دولت‌اند
مردم انتظار تغییر داشتند، اما دولت وفاق بیش از آنکه تحول‌آفرین باشد، استمرار وضع قبلی است و ناکارآمدی مدیریت و ناترازی سیاست‌ها ادامه دارد.
برگزیده
قابل توجه سهامداران: سود سهام عدالت امسال چقدر واریز می‌شود؟ قابل توجه سهامداران: سود سهام عدالت امسال چقدر واریز می‌شود؟
مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس گفت: مابقی سود سهام عدالت تا آخر هفته جاری طی روزهای آینده واریز می‌شود.
علت نوسان شدید قیمت برنج ایرانی علت نوسان شدید قیمت برنج ایرانی
رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی گفت: محدودیت عرضه و عدم همخوانی عرضه و تقاضا منجر به نوسان قیمت برنج شده است، درحالیکه افزایش واردات برنج پاکستانی منجر به تنظیم بازار می‌شود.
توضیحات معاون وزیر جهاد کشاورزی در خصوص ماجرای واردات گوشت‌های آلوده از مغولستان توضیحات معاون وزیر جهاد کشاورزی در خصوص ماجرای واردات گوشت‌های آلوده از مغولستان
توضیحات معاون وزیر جهاد کشاورزی در خصوص ماجرای واردات گوشت‌های آلوده از مغولستان
صفحه خبر بالای تصاویر