کد خبر: ۶۲۸۴۸
تاریخ انتشار: ۱۷ خرداد ۱۴۰۴ - ۲۰:۰۸

مقصران باخت به قطر معرفی شدند

تیم‌ملی در شرایطی مغلوب قطر شد که با توجه به مصاحبه‌های بازیکنان و کادرفنی، انتظار می‌رفت آنها نمایش خوب همراه با کسب نتیجه، ارائه دهند. البته آنچه مهم‌تر از باخت شده، دلایل و توجیه‌هایی مطرح شده است و مطمئنا چنین شرایطی مانع پیشرفت و رفع نقاط ضعف خواهد شد.
مقصران باخت به قطر معرفی شدند

به گزارش مخاطب ۲۴: امیر قلعه‌نویی در صحبت‌هایی که داشت، احتمالاً بدون آن که خودش بخواهد، عوامل باخت به قطر را برشمرد؛ از بیرانوند و طارمی گرفته تا داور و هزینه بازی دادن به جوانان. او مثل همیشه در مواقع شکست، سهمی برای خود و همکارانش قائل نیست.

تیم ملی فوتبال ایران در شرایطی اردوی منتهی به دیدار مقابل قطر را پشت سرگذاشت که مصاحبه‌های کادرفنی و بازیکنان نشان می‌داد به‌رغم مسجل شدن صعود به جام‌جهانی ۲۰۲۶ کانادا، مکزیک و ایالات متحده آمریکا دو بازی پایانی برای آنها نه‌تنها تشریفاتی نیست، بلکه کسب نتیجه هم برای‌شان بسیار مهم و باارزش است.

در چند روز برگزاری مینی‌کمپ و پس از آن اردوی تیم‌ملی، اظهارنظر‌هایی از بازیکنان مختلف روی خروجی سایت فدراسیون فوتبال قرار گرفت مبنی بر اینکه پیروزی مقابل قطر و کره‌شمالی و کسب ۶ امتیاز این دو دیدار می‌تواند در سیدبندی جام جهانی تأثیرگذار باشد و در این راستا قلعه‌نویی و شاگردانش با تمام توان برابر حریفان صف‌آرایی خواهند کرد.

در چنین شرایطی طبیعی بود که انتظار نمایشی قابل‌قبول همراه با کسب نتیجه از تیم تحت هدایت امیر قلعه‌نویی داشته باشیم، چون به نظر می‎‌رسید اصلی‌ترین عاملی که می‌تواند به تیم ضربه بزند رفع شده است؛ بی‌انگیزگی. اما آنچه درون مستطیل سبز اتفاق افتاد، ثابت کرد تمام مواضع پیشین و تأکید بر پیروزی، صرفاً در حد تئوری بوده و ذهن بازیکنان (حداقل بخشی از آنها)، با این موضوع هماهنگی و تطابق صددرصدی نداشته است. از آن مهم‌تر سردرگمی و بی‌برنامگی تاکتیکی تیم‌ملی در دیدار برابر قطر بود که تعدادی از کارشناسان هم روی آن صحه گذاشتند.

گرچه سرمربی تیم ملی در نشست خبری پس از بازی، تلویحاً مدعی شد که اخراج میلاد محمدی دلیل این مهم بوده است، اما در همین خصوص هم نکات و سؤالاتی وجود دارد. در وهله اول اینکه چرا اخراج میان بازیکنان به موضوعی عادی تبدیل شده و آمار دریافت آن در بازی‌های اخیر، افزایش معناداری داشته است؟ این سومین اخراجی تیم ملی در ۹ بازی سپری‌شده از مرحله انتخابی است. در واقع یا مجموعه تیم از لحاظ ذهنی آمادگی لازم را ندارند یا اینکه نظم تاکتیکی تیم دچار مشکل است که در هر دو حالت، کادر فنی باید پاسخگو باشد. نکته بعدی این است که چطور تیم‌ملی برنامه مناسبی برای حفظ روند پس از ۱۰ نفره شدن ندارد و اعضای کادرفنی و دستیاران قلعه‌نویی نمی‌توانند در چنین وضعیتی، کمک درست و سریعی به سرمربی تیم بدهند؟

موضوع حائزاهمیت اینکه تیم ملی تا پیش از ۱۰ نفره شدن هم که در دقیقه ۳۵ اتفاق افتاد، چندان نمایش خوب و چشم‌نوازی نداشت، اما از همه اینها مهم‌تر به مواضع و نوع نگرش امیر قلعه‌نویی مربوط می‌شود. او به عنوان نفر اول تیم‌ملی، در نشست خبری پس از بازی با قطر، برای رقم خوردن این باخت، عوامل مختلفی را یکی پس از دیگری برشمرد که در میان آنها اشتباهات «احتمالی» خودش و دستیارانش، هیچ سهمی نداشت!

سرمربی تیم ملی که به شدت از عملکرد داور عربستانی ناراضی بود، علیه او و کنفدراسیون فوتبال آسیا برای انتخاب داوری از غرب آسیا، انتقاد کرد و گفت: «در اینطور بازی‌ها باید داور از شرق آسیا بگذارند، اما داوری گذاشتند که تیم ما را عصبی کرده بود. خطا‌هایی برای ما گرفت که همان مدل خطا‌ها را برای قطر نمی‌گرفت. این اعتماد به نفس تیم ما را از بین برد.» امیر قلعه‌نویی در بخش‌های دیگر صحبت‌هایش، از ریز تا درشت از کوچک تا بزرگ، اجزای تشکیل‌دهنده شکست برابر قطر را بیان کرد: «دو تیم بازی تاکتیکی انجام دادند. در نیمه دوم با تغییراتی که دادیم کنترل بازی را در دست گرفتیم و یکی دو فرصت مهدی طارمی داشت که استفاده نکرد. در نیمه دوم کم‌کارترین بازیکن زمین علیرضا بیرانوند بود، البته آن گل را نباید می‌خورد، چون گل بچه‌گانه‌ای بود. روی گلی که خوردیم وینگر چپ باید با یارش می‌آمد که نیامد و گل خوردیم، اما به هر حال بازیکن جوان باید اشتباه کند، جوان بازی دادن این هزینه‌ها را دارد.»

بدین ترتیب، بیرانوند گل بدی خورد، یک بازیکن یارگیری درستی انجام نداد، طارمی از فرصت‌ها بهره نبرد و البته بازیکن جوان بازی دادن، هزینه دارد! این صحبت قلعه‌نویی در حالی مطرح شد که میانگین سنی ترکیب ابتدایی تیم ملی برابر قطر، ۲۹ سال و ۸ ماه بود و امیرحسین حسین‌زاده ۲۴ ساله [که اکنون در لیست بزرگسالان محسوب می‌شود]، جوان‌ترین بازیکن! شکست در فوتبال موضوعی معمول و عادی است، به‌خصوص در شرایطی که تیم‌ملی فوتبال ایران در حال حاضر در آن قرار دارد و پیش‌تر جشن صعود به جام‌جهانی ۲۰۲۶ را برپا کرده، اما آنچه مورد توجه است و نمی‌توان از آن چشم‌پوشی کرد به «دلایل» باخت و البته «توجیه» شکست مربوط می‌شود.

منبع: تابناک

آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
افشاگری حولناک از جنگ اوکراین افشاگری حولناک از جنگ اوکراین
فایننشال‌تایمز گزارش داد؛ صد‌ها کودک اوکراینی در بیش از ۲۰۰ مرکز روسیه و مناطق اشغالی تحت شست‌وشوی ذهنی و آموزش‌های نظامی قرار گرفته‌اند.
اعدام بابک شهبازی به جرم جاسوسی برای موساد اعدام بابک شهبازی به جرم جاسوسی برای موساد
بابک شهبازی، پیمانکار صنعتی متهم به انتقال اطلاعات امنیتی ایران به موساد، پس از تأیید حکم در دیوان عالی کشور صبح امروز در تهران اعدام شد.
ارتش ایران از ربات جنگجوی خود رونمایی کرد + فیلم ارتش ایران از ربات جنگجوی خود رونمایی کرد + فیلم
نیروی زمینی ارتش از ربات رزمی «آریا» رونمایی کرد؛ دستگاهی ۸×۸ با پیشرانه هیبریدی، هوش مصنوعی، زره ضدگلوله و تیرباری ۷.۶۲ میلی‌متری تحت کنترل از راه دور.
هشدار جدی دانشگاه آزاد به دانشجویان مشمول سربازی هشدار جدی دانشگاه آزاد به دانشجویان مشمول سربازی
دانشگاه آزاد علوم و تحقیقات اعلام کرد ادامه تحصیل دانشجویان پسر تنها با دریافت معافیت نظام وظیفه امکان‌پذیر است و در غیر این صورت با محرومیت تحصیلی روبه‌رو می‌شوند.
آغاز لیگ قهرمانان اروپا از امشب آغاز لیگ قهرمانان اروپا از امشب
فصل جدید لیگ قهرمانان اروپا با حضور ۳۶ تیم، از جمله قهرمان پاری‌سن‌ژرمن و نمایندگان قدرتمند اسپانیا، از امشب آغاز می شود و چشم‌انداز فتح قهرمانی هیجان‌انگیز خواهد بود.
ایران پیگیری حقوقی علیه آمریکا و اسرائیل را آغاز می‌کند ایران پیگیری حقوقی علیه آمریکا و اسرائیل را آغاز می‌کند
معاون حقوقی رئیس‌جمهور از اقامه دعوا علیه آمریکا و رژیم صهیونیستی در دادگاه‌های بین‌المللی و تشکیل پرونده‌های داخلی برای پیگیری خسارات جنگ اخیر خبر داد.
زلزله‌های پیاپی عسلویه را سه‌باره لرزاند زلزله‌های پیاپی عسلویه را سه‌باره لرزاند
سه زمین‌لرزه پیاپی بامداد سه‌شنبه عسلویه بوشهر را لرزاند؛ شدیدترین آن‌ها ۴.۱ ریشتر در عمق ۲۷ کیلومتری زمین به ثبت رسید.
برگزیده
بعد از ١٢ سال، تیم ملی کشتی آزاد ایران قهرمان جهان شد بعد از ١٢ سال، تیم ملی کشتی آزاد ایران قهرمان جهان شد
تیم ملی کشتی آزاد ایران در رقابت‌های کشتی آزاد قهرمان جهان ۲۰۲۵ که در زاگرب کرواسی در حال برگزاری است موفق شد یک روز زودتر، بالاتر از آمریکا به عنوان قهرمانی زودهنگام جهان دست یابد.
شرایط استقلال از سال گذشته بهتر است شرایط استقلال از سال گذشته بهتر است
حجت نظری: استقلال امسال شرایط بهتری دارد؛ در شرایط سخت، فوتبال دلخوشی مردم است و امیدوار هستم استقلال به قهرمانی و همچنین ستاره سوم برسد.
توضیحات باشگاه در خصوص آخرین وضعیت مصدومیت محمد عمری توضیحات باشگاه در خصوص آخرین وضعیت مصدومیت محمد عمری
در حال حاضر بازیکن زیر نظر پزشک و فیزیوتراپیست تیم، برنامه‌های تمرین و فیزیوتراپی را دنبال می‌کند و کادر فنی همه روزه در جریان روند کار قرار می‌گیرد
صفحه خبر بالای تصاویر