کد خبر: ۶۲۷۴۵
تاریخ انتشار: ۱۳ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۴:۰۹

سود بانکی ۳۰ درصد؟!

عملکرد ضعیف دلار و طلا برای سرمایه‌گذاران سنتی، یکبار دیگر به سود سپرده بانکی اهمیت داده است
سود بانکی ۳۰ درصد؟!

مخاطب۲۴_ نرخ سود بانکی ۳۰ درصد جنبه رسمی ندارد، اما حتی پرداخت چنین سودی در پشت‌پرده، در رقابت با تورم عقب می‌ماند.

مرکز آمار ایران به‌عنوان مرجعی برای اعلام داده‌های رسمی از تورم تقریبا ۳۹ درصدی در یک سال اخیر خبر می‌دهد. عددی که با نرخ‌های یواشکی برخی بانک‌ها ۹ درصد و درقیاس با سود رسمی و ۲۲.۵ درصدی سپرده‌ها، فاصله بیشتری دارد. این وسط عملکرد ضعیف دلار و طلا در ماه‌های اخیر، برای سرمایه‌گذاران خانگی نمایان شده و یکبار دیگر توجه‌ها را سمت سود سپرده بانکی معطوف می‌کند.
سود بانکی یا سرمایه‌گذاری روی طلا
نرخ سود بانکی به‌خاطر وضعیت خاص طلا و سکه و دلار در ماه‌های اخیر، دوباره اهمیت پیدا کرده است. احتمالا درجریان اتفاقات بازار‌های سنتی و ریزش قیمت ارز و طلا هستید.

دلارباز‌ها اوایل سال پُز دلار ۱۰۵ هزار تومانی را می‌دادند. آن زمان یا به عبارت بهتر در نیمه دوم فروردین نرخ دلار آزاد در محدوده ۱۰۵ هزار و ۵۰۰ تومان قرار داشت و بازدهی سالانه اسکناس آمریکایی از حیث سرمایه‌گذاری، چیزی قریب ۷۵ درصد تخمین زده می‌شد.

خواست خدا و اتفاقاتی که احتمالا بیشتر از ما درجریانش هستید، دلار آزاد را از اوایل سال به این طرف در مسیر دیگری قرار داد. الان که به نیمه خرداد رسیدیم، فروشنده‌های میدان فردوسی برای هر دلار آمریکا بالای ۸۲ هزار و ۵۰۰ تومان مشتری ندارند و می‌توانیم از کاهش ۲۲ درصدی قیمت دلار در این مدت حرف بزنیم.

طلا و سکه نیز همیشه پشت‌دست دلار بازی می‌کنند. جوریکه باوجود رکورد‌شکنی‌های پی‌در‌پی انس جهانی، نرخ طلا ۱۸ عیار از ابتدای سال تا الان با حرکت از محدوده هشت میلیون و ۲۰۰ به‌ازای هر گرم، به شش میلیون و ۶۲۵ هزار تومان برگشته و سکه امامی که در آن مقطع بالای مرز ۱۰۰ میلیون جولان می‌داد، الان در کانال ۷۳ و ۷۴ میلیون نوسان دارد.

نرخ سود بانکی دقیقا به‌همین خاطر یکبار دیگر برای گروهی از سرمایه‌گذاران که آنها را سرمایه‌گذارن خانگی خطاب می‌کنند، درخشش پیدا کرده است.
سود سپرده بانکی مثل سال گذشته توسط بانک مرکزی ۲۲.۵ درصد تعیین شده است. جایی که بدون ریسک، سودی با این میزان، تضمین شده است و البته این وسط خبر‌های جسته‌وگریخته‌ای از تحرکات یکسری از بانک‌ها برای جذب بیشتر مشتری با پرداخت سود بالاتر وجود دارد. مثلا گفته می‌شود در بخشی از بانک‌ها نرخ سود بانکی که به مردم تعلق می‌گیرد، تا مرز ۳۰ درصد هم بالا رفته است.

بیشتر بدانید| سود بانکی ۳۰ درصد توسط هیچکدام از بانک‌های کشور در ملاعام تبلیغ نمی‌شود و همه‌چیز در پشت‌پرده سروصدا کرده است

سود بانکی ۳۰ درصد ارزش سرمایه‌گذاری دارد؟
مقایسه سود بانکی با سرمایه‌گذاری روی طلا و سکه، بدون توجه به نرخ تورم کافی نیست. عددی که سال به سال روی هزینه‌های خانوار ایرانی اضافه می‌شود، می‌تواند زاویه دیدی جدید برای قضاوت درباره سود بانکی باشد. چطوری؟

حتی اگر فرض کنیم، سود بانکی ۳۰ درصد در خفا و یواشکی به مردم پرداخت می‌شود، بازهم نرخ تورم عمومی جلوتر حرکت می‌کند. آخرین داده‌های ارائه شده از سوی مرکز آمار ایران مشخص می‌کند خانوار ایرانی در ۱۲ ماه اخیر با تورم تقریبا ۳۹ درصدی سروکله زده است.

به این معنی که میزان افزایش هزینه‌ها در این مدت بابت تمام آیتم‌ها از جمله مسکن، خوراکی و. به‌طور متوسط ۳۹ درصد بالاتر از اردیبهشت ۱۴۰۳ محاسبه شده است. همین عدد جلوه واقعی‌تری به ارزش سود بانکی می‌دهد و می‌تواند ملاک خوبی برای قضاوت درباره نرخ سود بانکی باشد.

نرخ سود بانکی از قدیم، باب میل عده‌ای خاص بوده است. مثلا صاحبخانه‌هایی که پول پیش مستاجر را دریافت می‌کنند و از ترس و لرز بردن آن پول در بازار‌هایی از جمله ارز و طلا، به حاشیه سود محدود بسنده می‌کنند. اما آنهایی که نرخ تورم را ملاک قرار می‌دهند، احتمالا با سود ۳۰ درصدی بانک‌ها هم ذوق‌زده نمی‌شوند و با تحمل ریسک سایر بازارها، دنبال سود‌های کلان‌تر می‌روند.

برچسب ها: نرخ سود بانکی
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
توضیحات پژمان جمشیدی در خصوص خروج از کشور توضیحات پژمان جمشیدی در خصوص خروج از کشور
پژمان جمشیدی، بازیگر سینما و بازیکن سابق فوتبال امروز راهی خارج از کشور شد تا با خانواده‌اش دیدار کند. در روزهای گذشته، پرونده قضایی وی در صدر اخبار کشور قرار گرفت و پس از آنکه جمشیدی با تودیع وثیقه از آزاد شد، امروز با یک استوری توضیحاتی در خصوص اتفاقات افتاده ارائه کرد
امثال شفقتیان جوانی خود را برای فوتبال گذاشتند! امثال شفقتیان جوانی خود را برای فوتبال گذاشتند!
حمید درخشان با حضور در استودیو گروه ورزش رسانه مخاطب۲۴، در خصوص وضعیت پیشکسوتان پرسپولیس اظهار نظر کرد
دولت وفاق؛ تکرار چهره‌ها و سردرگمی در عمل دولت وفاق؛ تکرار چهره‌ها و سردرگمی در عمل
دکتر پزشکیان با شعار وفاق ملی روی کار آمد، اما ترکیب دولت و تصمیماتش نشانی از تغییر ندارد. وعده‌هایی، چون رفع فیلترینگ و بهره‌گیری از نیرو‌های متخصص محقق نشده‌اند و این امر نارضایتی ها را افزایش داده است.
بازداشتگاه اوین دانشگاه می‌شود بازداشتگاه اوین دانشگاه می‌شود
سخنگوی قوه قضاییه اعلام کرد انتقال زندان‌ها به خارج شهر ادامه دارد و تغییر کاربری زندان اوین به دانشگاه نیازمند بررسی دقیق است.
ارتش آمریکا آماده حمله به ونزوئلا شد ارتش آمریکا آماده حمله به ونزوئلا شد
شبکه سی‌ان‌ان گزارش داد که ارتش ایالات متحده مجوز‌های لازم برای انجام عملیات زمینی علیه ونزوئلا را دریافت کرده و برنامه‌ریزی‌های اولیه آغاز شده است.
جنجال فریبا نادری ادامه دارد! جنجال فریبا نادری ادامه دارد!
ماجرا از یک گفت‌وگوی اینترنتی آغاز شد، اما به بحثی گسترده درباره جامعه امروز ایران انجامید. اظهارات فریبا نادری درباره طبقه اجتماعی خود، نه‌فقط واکنشی مجازی، که بازتاب نارضایتی در میان مردم بود و این پرسش را ایجاد کرد که آیا جامعه با شکاف و گسست مواجه شده است؟
کاهش شدید قیمت جهانی طلا کاهش شدید قیمت جهانی طلا
اسکات بسنت، وزیر خزانه‌داری آمریکا اعلام کرد توافق اولیه تجاری با چین در راه است؛ این موضوع می‌تواند فشار نزولی قابل توجهی بر قیمت جهانی طلا وارد کند.
برگزیده
قابل توجه سهامداران: سود سهام عدالت امسال چقدر واریز می‌شود؟ قابل توجه سهامداران: سود سهام عدالت امسال چقدر واریز می‌شود؟
مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس گفت: مابقی سود سهام عدالت تا آخر هفته جاری طی روزهای آینده واریز می‌شود.
علت نوسان شدید قیمت برنج ایرانی علت نوسان شدید قیمت برنج ایرانی
رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی گفت: محدودیت عرضه و عدم همخوانی عرضه و تقاضا منجر به نوسان قیمت برنج شده است، درحالیکه افزایش واردات برنج پاکستانی منجر به تنظیم بازار می‌شود.
توضیحات معاون وزیر جهاد کشاورزی در خصوص ماجرای واردات گوشت‌های آلوده از مغولستان توضیحات معاون وزیر جهاد کشاورزی در خصوص ماجرای واردات گوشت‌های آلوده از مغولستان
توضیحات معاون وزیر جهاد کشاورزی در خصوص ماجرای واردات گوشت‌های آلوده از مغولستان
صفحه خبر بالای تصاویر