مخاطب۲۴ اخبار و تحلیل های اقتصادی، سیاسی و اجتماعی را در هفت روز هفته و در بیست و چهار ساعت شبانهروز در اختیار شما قرار میدهد
مرتب دستهای خود را با استفاده از آب و صابون شستشو کنید و یا با مواد ضدعفونی کننده الکلی ضدعفونی نمایید. هنگام سرفه و عطسه جلوی دهان و بینی خود را با آرنج یا دستمال بگیرید و بلافاصله دستمال را دور انداخته و دست های خود را بشویید.
دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در پاسخ به باور غلط مبنی بر مفید بودن مصرف چای بعد از غذا به منظور هضم بهتر، عنوان کرد که این باور فاقد شواهد علمی بوده و مصرف چای نه تنها به فرآیند هضم کمک نمیکند، بلکه اسید موجود در چای، پروتئین غذا را سفت و هضم آن را دشوار میکند.
مخاطب۲۴- دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در پاسخ به اینکه آیا نوشیدن چای یا شیرچای بلافاصله بعد از غذا، به هضم بهتر کمک میکند؟، مطرح کرد: مصرف چای همراه یا بلافاصله بعد از غذا برای اکثر مردم یک عادت محسوب میشود و ممکن است عادتی باشد که در طول زمان به دست آمده باشد.
اکثر متخصصین توصیه میکنند که از مصرف چای همراه یا بعد از غذا اجتناب شود. چای به خودی خود، دارای مزایای تغذیهای بسیار از جمله بهبود وضعیت التهاب بدن و تقویت سیستم ایمنی است، با این وجود، در مورد مصرف انواع چای همراه یا بلافاصله بعد از غذا، باید گفت که برگهای چای اسیدی هستند و میتوانند بر روند هضم تأثیرگذار باشند؛ به طوری که اگر وعده غذایی مصرف شده حاوی پروتئین باشد، مصرف چای نه تنها به فرآیند هضم کمک نمیکند، بلکه اسید موجود در چای محتوای پروتئین را سفت و هضم آن را دشوار میکند.
به علاوه، بعضی از ترکیبات موجود در چای میتوانند مانع جذب ویتامینها و مواد معدنی شوند. یکی از این نمونهها تاننهایی است که در چای وجود دارد و مسئول ایجاد رنگ قهوهای تیره در آن است. غلظت بالای این ترکیب میتواند در جذب پروتئین و مواد معدنی از قبیل آهن، روی و کلسیم اختلال ایجاد کند و افرادی که دچار کمبود این مواد معدنی هستند، باید از نوشیدن چای همراه یا بلافاصله بعد از وعدههای غذایی خودداری کنند.
تانن موجود در چای سیاه مسئول طعم تلخ آن نیز است و میتواند منجر به حالت تهوع یا ناراحتی گوارشی شود. اگزالات موجود در چای نیز باعث اختلال در روند جذب آهن و کلسیم میشود. از طرف دیگر، محتوای کافئین موجود در چای ممکن است از جذب مواد مغذی در سیستم گوارشی جلوگیری کند. به علاوه، در صورت داشتن مشکلات گوارشی از جمله زخمهای گوارشی، کافئین میتواند باعث تشدید مشکلات گوارشی شود.
بنابر اعلام وزارت بهداشت، همچنین، کافئین تولید اسید در معده را افزایش میدهد و در صورت ابتلا به سندرم روده تحریک پذیر میتواند علائم را تشدید کند. به علاوه، مصرف چای همراه یا بلافاصله بعد از غذا میتواند شیرههای گوارشی را رقیق کرده که منجر به سوء هاضمه میشود.
در کنار این موارد، بعضی از افراد گزارش کردهاند که نوشیدن چای بعد از غذا گازها و نفخ معده را برطرف میکند. بنابراین، با در نظر گرفتن تمامی نکات فوق توصیه میشود چای یک ساعت قبل یا یک ساعت بعد از غذا مصرف شود تا بتوان با کاهش مضرات مصرف چای هنگام غذا، از فواید آن استفاده کرد.
مبینا نعمتزاده، دارنده مدال برنز المپیک پاریس، نه با افتخار خود که با حواشی و گستاخیاش خبرساز شده است؛ آن هم در شرایطی که برخورد سال ۱۳۹۹ خودِ هادی ساعی با دبیر سازمان لیگ، حالا به الگویی برای اطرافیانش تبدیل شده است.
پیشبینی پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو کشور از شاخص پرتو فرابنفش تا ۱۰ مرداد ماه حاکی از میزان شدید تابش پرتو فرابنفش در ساعات صبح و ظهر است که در بعضی مناطق مانند استانهای شرقی و جنوبی کشور و نیمه شرقی استانهای سمنان، کهگیلویه و بویراحمد، جنوب مازندران، گلستان و ارتفاعات شمال تهران و البرز اغلب زودتر از سایر استانها افزایش خواهد یافت.
پیشبینی پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو کشور از شاخص پرتو فرابنفش تا ۱۰ مرداد ماه حاکی از میزان شدید تابش پرتو فرابنفش در ساعات صبح و ظهر است که در بعضی مناطق مانند استانهای شرقی و جنوبی کشور و نیمه شرقی استانهای سمنان، کهگیلویه و بویراحمد، جنوب مازندران، گلستان و ارتفاعات شمال تهران و البرز اغلب زودتر از سایر استانها افزایش خواهد یافت.