کد خبر: ۶۲۶۵۸
تاریخ انتشار: ۱۱ خرداد ۱۴۰۴ - ۲۲:۰۹

دنیرو، ناجی اسکورسیزی

در دوره‌ای زندگی هنری اسکورسیزی می‌رفت که با یک‌فاجعه به پایان برسد، اما حیات هنری وی با کمک رابرت دنیرو ادامه پیدا کرد و اوج گرفت.
دنیرو، ناجی اسکورسیزی

به گزارش مخاطب ۲۴: مارتین اسکورسیزی برای فیلم‌بین‌ها و علاقه‌مندان تاریخ سینما، غریبه نیست. خودش هم سینما را خیلی مهم می‌داند و معتقد است این‌صنعت یا هنر، همیشه باید باشد و بماند. اما مقطعی از زندگی اسکورسیزی هست که جای تامل زیادی دارد و برای مخاطبان آثارش – چه موافق چه مخالف – قابل توجه است. او روزگاری قصد داشت فیلم «آخرین وسوسه مسیح» را برپایه دغدغه‌های مذهبی خود بسازد و با بازنشسته‌کردنش به ایتالیا برود. اما فرصت ساخت فیلم مورد اشاره دست نمی‌داد و او با یک‌شکست بزرگ، در آستانه نابودی قرار داشت؛ هم نابودی زندگی هنری‌اش و هم نابودی شخصیت و زندگی‌اش.

مارتین اسکورسیزی پس از فیلم‌های «چه کسی در اتاقم را می‌زند» (۱۹۶۷) و «باکس‌کاربرتا» (۱۹۷۲) با رابرت دنیرو آشنا شد و از او برای یکی از نقش‌های فرعی فیلم «خیابان‌های پایین شهر» (۱۹۷۳) استفاده کرد. جالب است که نقش اصلی آن‌فیلم را هاروی کایتل بازی می‌کرد که چندسال بعد جایش را در فیلم «راننده تاکسی» (۱۹۷۶) با رابرت دنیرو عوض کرد. اسکورسیزی بعد از «خیابان‌های پایین شهر»، «آلیس دیگر اینجا زندگی نمی‌کند» (۱۹۷۴) را ساخت و بعد «راننده تاکسی» را کارگردانی کرد؛ فیلمی تلخ و جریان‌ساز که همکاری او و دنیرو را به رخ کشید. اما این‌سروصدا کردن، در فیلم بعدی به موفقیت نیانجامید.

اسکورسیزی پس از ساخت فیلم «نیویورک نیویورک» (۱۹۷۷) با یک‌شکست رو‌به‌رو شد و فیلم که به‌واسطه اکران «جنگ ستارگان» جورج لوکاس اقبالی پیدا نکرده بود، توسط مخاطبان نادیده گرفته شد. همین‌مساله باعث افسردگی و ناامیدی اسکورسیزی شد و او بیش از پیش به دام اعتیاد به کوکائین افتاد. بیماری آسم اش هم در کنار اعتیاد باعث شد کارش به بیمارستان بکشد و برای مدتی بستری شود.

شخصیت مذهبی و کاتولیک اسکورسیزی باعث شد روی تخت بیمارستان دست به یک محاسبه نفس بزند و به‌اصطلاح ببیند با خود چند چند است. همان‌روز‌های بستری‌اش در بیمارستان بود که رابرت دنیرو به‌عنوان دوست نزدیک و رفیقش به عیادت آمد و پیشنهاد ساخت «گاو خشمگین» (۱۹۸۰) را مطرح کند. اسکورسیزی که علاقه‌ای به ساخت این‌فیلم نداشت، ابتدا پیشنهاد دوستش را رد کرد، اما اصرار‌های دنیرو و به اصطلاح هل‌دادن‌هایش باعث شد اسکورسیزی این‌فیلم را بسازد و دنیرو هم اسکار بهترین بازیگر نقش اول مرد را از آن خود کند.

وقتی رفاقت باعث نجات کارگردان بزرگ سینما شد

مارتین اسکورسیزی، جیک لاموتا که دنیرو در «گاو خشمگین» نقشش را ایفا می‌کند و رابرت دنیرو

به این‌ترتیب زندگی هنری اسکورسیزی که می‌رفت با یک‌فاجعه به پایان برسد، ادامه پیدا کرد و از آن‌زمان اوج گرفت. اسکورسیزی توانست فیلم «آخرین وسوسه مسیح» (۱۹۸۸) را هم به‌عنوان یک‌مسیحی معتقد بسازد که البته خیلی از مسیحی‌های دیگر و بزرگان مذهب کاتولیسم مثل او به حضرت مسیح (ع) نگاه نمی‌کردند و فیلمش را موهن خواندند. البته باید گفت اسکورسیزی پیش از آن‌که به کار دلخواهش یعنی فیلم‌ساختن از قدیسان بپردازد، از «گاو خشمگین» تا «آخرین وسوسه مسیح»، او سه فیلم دیگر ساخت: «سلطان کمدی» (۱۹۸۲)، «پس از ساعت اداری» (۱۹۸۵) و «رنگ پول» (۱۹۸۶).

بعد از «آخرین وسوسه مسیح» هم یکی از مهم‌ترین فیلم‌هایش یعنی «رفقای خوب» را در سال ۱۹۹۰ ساخت و تا سال ۲۰۲۳ با فیلم‌های گنگستری، تاریخی و آثاری در ژانر‌های مختلف تاخت و امروز هم یکی از مهم‌ترین کارگردانان تاریخ سینماست؛ بنابراین اگر اسکورسیزی به عقب برگردد و گذشته را مرور کند، باید از رابرت دنیرو به‌خاطر آن‌پیشنهادِ در بیمارستانش سپاسگزار باشد. چون خود اسکورسیزی مایل به ساخت «گاو خشمگین نبود» و دنیرو با اجبار و اصرارش، او را از ورطه ناامیدی و شکست بیرون آورد. دنیرو به اسکورسیزی گفته بود‌: می‌خواهی از این‌کارگردان‌هایی باشی که دوتا فیلم خوب می‌سازند و بعد تمام می‌شوند یا می‌خواهی ابدی شوی؟

منبع: تابناک

آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
از نزدیک شدن به تأسیسات آسیب‌دیده خودداری کنید از نزدیک شدن به تأسیسات آسیب‌دیده خودداری کنید
در پی وقوع حادثه در تأسیسات نفتی، اداره کل اچ‌اس‌ئی وزارت نفت با انتشار اطلاعیه‌ای نسبت به خطرات ناشی از حضور در اطراف این تأسیسات هشدار داد و از شهروندان خواست با رعایت توصیه‌های ایمنی، از نزدیک شدن به محل حادثه خودداری کنند.
تمدید لغو پرواز‌های داخلی و خارجی تا ساعت ۱۵ امروز تمدید لغو پرواز‌های داخلی و خارجی تا ساعت ۱۵ امروز
سخنگوی سازمان هواپیمایی کشوری طی اطلاعیه شماره ۴ این سازمان، از تمدید اطلاعیه هوانوردی (نوتام) بسته بودن فضای پروازی کشور تا ساعت ۱۵ امروز (یکشنبه، ۲۵ خردادماه ۱۴۰۴) خبر داد
حجاج از چه طریقی به ایران بر می‌گردند؟ حجاج از چه طریقی به ایران بر می‌گردند؟
روابط عمومی سازمان حج و زیارت در اطلاعیه‌ای اعلام کرد: «درپی لغو پرواز‌ها و نبود امکان استفاده از ناوگان هوایی، سازمان حج و زیارت مجموعه‌ای از راه‌های ممکن برای انتقال «ایمن» حجاج به کشور را مورد بررسی قرار داد و نهایتا یک بسته ترکیبی از سفر هوایی-زمینی برای تسهیل بازگشت زائران مدنظر قرار گرفت.
نظر ترامپ در خصوص درگیری ایران و اسرائیل چیست؟ نظر ترامپ در خصوص درگیری ایران و اسرائیل چیست؟
«با این حال، ما می‌توانیم به راحتی توافقی بین ایران و اسرائیل انجام دهیم و این درگیری خونین را پایان دهیم!»
اسرائیل مدارس، موسسات آموزشی و کارخانه‌ها را تعطیل کرد اسرائیل مدارس، موسسات آموزشی و کارخانه‌ها را تعطیل کرد
مقامات اسرائیلی در سایه تشدید تنش‌ها با ایران، تصمیم به جلوگیری از بازگشایی مدارس، موسسات آموزشی و کارخانه‌ها گرفته‌اند.
هشدار واشنگتن به اتباع آمریکایی در ایران هشدار واشنگتن به اتباع آمریکایی در ایران
واشنگتن به آمریکایی‌ها هشدار داده که ایران را ترک کنند و به این کشور سفر نکنند.
پالایشگاه تهران در سلامت کامل به سر می‌برد پالایشگاه تهران در سلامت کامل به سر می‌برد
در پی انتشار برخی اخبار نادرست در فضای مجازی مبنی بر حمله رژیم صهیونیستی به پالایشگاه تهران در شهر ری، اعلام می‌شود که هیچ‌گونه حمله‌ای به این مجموعه صورت نگرفته و پالایشگاه در سلامت کامل به فعالیت خود ادامه می‌دهد.
برگزیده
توقف اکران فیلم‌های کمدی تا اطلاع ثانوی توقف اکران فیلم‌های کمدی تا اطلاع ثانوی
در پی تجاوز و حمله رژیم صهیونیستی به خاک ایران، اکران فیلم‌های کمدی در سینما‌ها متوقف شد و فعالیت کلی سینما‌ها نیز بررسی می‌شود.
فرشته باقری خبرنگار خبرگزاری دفاع مقدس و فرزند شهید باقری هم شهید شد! فرشته باقری خبرنگار خبرگزاری دفاع مقدس و فرزند شهید باقری هم شهید شد!
«فرشته باقری» فرزند سردار سپهبد شهید «محمد باقری» که به‌عنوان خبرنگار در خبرگزاری دفاع مقدس، در عرصه ترویج فرهنگ ایثار و شهادت فعالیت می‌کرد، همراه با پدرش به شهادت رسید.
حذف برنامه‌های شاد و پایکوبی از مهمانی غدیر حذف برنامه‌های شاد و پایکوبی از مهمانی غدیر
ساسان زارع، سخنگوی ستاد مردمی غدیر از تغییراتی در برنامه جشن غدیر و برنامه‌ریزی برای تجمع میلیونی با محوریت شعار حماسی «ایران ذوالفقار علی (ع)» خبر داد و تأکید کرد: برخی جزئیات مهمانی ۱۰ کیلومتری غدیر هنوز قطعی نیست، اما جشن و پایکوبی برپا نخواهد شد.
صفحه خبر بالای تصاویر