کد خبر: ۶۲۶۴۷
تاریخ انتشار: ۱۱ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۹:۵۸

ژاپن رکورد سرعت اینترنت را شکست

مایکروسافت نیوز نوشت: دانشمندان ژاپنی رکورد جهانی اینترنت را با ۱۰۰۰ ترابایت در ثانیه با فیبر نوری ۱۹ هسته‌ای شکستند.
ژاپن رکورد سرعت اینترنت را شکست

به گزارش مخاطب ۲۴: به نقل از مایکروسافت نیوز، دانشمندان ژاپنی به تازگی رکوردی باورنکردنی در سرعت اینترنت ثبت کرده‌اند: آنها توانستند داده‌ای معادل دانلود ۱۰ هزار فیلم ۴ K را تنها در یک ثانیه منتقل کنند. این دستاورد شگفت‌انگیز با استفاده از یک نوع فیبر نوری بسیار باریک و پیشرفته به‌دست آمده که ضخامت آن برابر با فیبر‌های رایج امروزی است، اما طراحی آن به گونه‌ای است که اطلاعات را بسیار سریع‌تر منتقل می‌کند.

این گروه از محققان موفق شدند یک پتابیت (یعنی یک میلیون گیگابایت) داده را در هر ثانیه و در فاصله‌ای حدود ۱۸۰۰ کیلومتر منتقل کنند. راز این موفقیت، استفاده از فیبر نوری ۱۹ هسته‌ای بود؛ به‌جای یک مسیر تکی برای عبور داده، مثل یک بزرگراه ۱۹ لاینه عمل می‌کند که امکان عبور حجم عظیمی از اطلاعات را به صورت همزمان فراهم می‌آورد. از آن‌جایی که سیگنال‌های نوری در مسیر‌های طولانی ضعیف می‌شوند، چالش اصلی تقویت همزمان این سیگنال‌ها در همه‌ی هسته‌ها بدون تداخل بود. دانشمندان با طراحی یک سیستم تقویت‌کننده هوشمند که روی دو باند نوری (سی و ال) کار می‌کند، موفق شدند این مشکل را حل کنند. آنها سیگنال‌ها را ۲۱ بار در حلقه‌های شبیه‌سازی‌شده عبور دادند تا معادل ۱۸۰۰ کیلومتر مسیر واقعی را آزمایش کنند.

در پایان مسیر، گیرنده‌ای با ۱۹ کانال سیگنال‌ها را دریافت و با استفاده از پردازشگر دیجیتال پیشرفته (میمو)، داده‌ها را از تداخل‌ها پاک‌سازی کرد و نرخ انتقال را محاسبه نمود. نتیجه، رکورد جهانی جدیدی در انتقال داده با فیبر نوری استاندارد بود: ۱.۰۲ پتابیت در ثانیه در فاصله‌ای بیش از ۱۸۰۰ کیلومتر، که عملکردی بی‌سابقه از نظر ظرفیت و بُرد ارتباطی محسوب می‌شود. این فناوری می‌تواند آینده‌ی زیرساخت اینترنت را دگرگون کند؛ زیرا با وجود رشد سریع هوش مصنوعی، ۶ جی، خودرو‌های خودران، واقعیت مجازی و میلیارد‌ها دستگاه متصل، نیاز به بزرگراه‌های داده‌ای سریع‌تر از همیشه حس می‌شود. نکته مهم این است که برای استفاده از این فناوری نیازی به تغییر در ابعاد فیبر‌های موجود نیست، و این یعنی امکان پیاده‌سازی آن در زیرساخت فعلی به‌سادگی وجود دارد، البته هنوز زمان دقیق تجاری‌سازی آن مشخص نیست.

منبع: دیده بان ایران

برچسب ها: ژاپن اینترنت
captcha
اخبار داغ
رشد ۱۵۳ هزار واحدی شاخص بورس در معاملات امروز رشد ۱۵۳ هزار واحدی شاخص بورس در معاملات امروز
شاخص بورس در معاملات روز یکشنبه به روند صعودی خود ادامه داد و رکورد جدیدی را ثبت کرد.
سود کدام محصول ایران خودرو بیشتر است سود کدام محصول ایران خودرو بیشتر است
طرح تازه فروش ایران‌خودرو از ۱۸ شهریور آغاز شده و هشت محصول این شرکت بدون نیاز به مسدودسازی وجه بانکی عرضه شده‌اند. بررسی اختلاف قیمت کارخانه و بازار نشان می‌دهد بیشترین سود خرید در این دوره به دناپلاس توربو اتوماتیک آپشنال می‌رسد که برای خریداران بازدهی قابل‌توجه ۳۲ درصدی دارد.
نامزد‌های توپ طلای ۲۰۲۶ چه کسانی هستند! نامزد‌های توپ طلای ۲۰۲۶ چه کسانی هستند!
رکنا ورزشی: فهرست نامزد‌های جوایز توپ طلای ۲۰۲۶ اعلام شد و تاکنون اسامی نامزد‌های هشت بخش از جمله بهترین استعداد جوان، بهترین دروازه‌بان، بهترین مربی و بهترین باشگاه در بخش مردان و زنان معرفی شده است. مراسم توپ طلای امسال ۲۶ اکتبر در لندن برگزار می‌شود.
واکنش هواداران به ماجرای خداداد و عالیشاه! واکنش هواداران به ماجرای خداداد و عالیشاه!
هواداران پرسپولیس در ورزشگاه شهدای شهر قدس، بار دیگر نشان دادند که ۱۳ سال دلبستگی به کاپیتانی، چون عالیشاه، با هیچ جدایی فراموش نمی‌شود.
خودرو‌ ملی ایران؛ از سمند تا ری‌را حقیقتی که پنهان مانده خودرو‌ ملی ایران؛ از سمند تا ری‌را حقیقتی که پنهان مانده
صنعت خودرو ایران از پیکان تا پلتفرم‌های IKP مسیر پرچالش و پرادعا داشته است. این گزارش با نگاهی بی‌رحمانه، تمام خودرو ملی از سمند تا ری‌را را با رقبای جهانی مقایسه و واقعیت فنی آن‌ها را آشکار می‌کند.
۷ هزار کشته بر اثر گرما در فرانسه! ۷ هزار کشته بر اثر گرما در فرانسه!
وزیر بهداشت فرانسه از مرگ حدود ۷ هزار نفر در این کشور در اثر موج گرمای کم سابقه خبر داد.
عصبانیت آرژانتینی‌ها از خداحافظی مسی! عصبانیت آرژانتینی‌ها از خداحافظی مسی!
خبر غیرمنتظره‌ای که هیچ‌یک از هواداران آلبی‌سلسته تمایلی به شنیدنش نداشتند، روز دوشنبه ۳۱ آگوست رنگ واقعیت به خود گرفت.
برگزیده
رگبار و رعدوبرق در راه شمال کشور؛ تهران خنک‌تر می‌شود رگبار و رعدوبرق در راه شمال کشور؛ تهران خنک‌تر می‌شود
کارشناس سازمان هواشناسی از رگبار پراکنده باران در شرق استان تهران، مازندران و ارتفاعات البرز مرکزی خبر داد.
ثبت دمای ۴۸ درجه بالای صفر در دو نقطه کشور ثبت دمای ۴۸ درجه بالای صفر در دو نقطه کشور
در روز چهارشنبه ۶ خردادماه دو نقطه در ایران رکورد گرما را شکستند. بدین ترتیب، لامرد در استان فارس و راسک در استان سیستان و بلوچستان با ثبت دمای ۴۸ درجه سانتیگراد بالای صفر رکورد گرما در از ابتدای سال ۱۴۰۵ شکستند.
وضعیت تعطیلی مدارس چه شد؟ وضعیت تعطیلی مدارس چه شد؟
برخی خانواده‌ها درخواست دارند که مدارس به صورت حضوری دایر شوند، اما وزارت آموزش‌وپرورش می‌گوید این امکان فعلاً نیست.