کد خبر: ۶۲۶۴۷
تاریخ انتشار: ۱۱ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۹:۵۸

ژاپن رکورد سرعت اینترنت را شکست

مایکروسافت نیوز نوشت: دانشمندان ژاپنی رکورد جهانی اینترنت را با ۱۰۰۰ ترابایت در ثانیه با فیبر نوری ۱۹ هسته‌ای شکستند.
ژاپن رکورد سرعت اینترنت را شکست

به گزارش مخاطب ۲۴: به نقل از مایکروسافت نیوز، دانشمندان ژاپنی به تازگی رکوردی باورنکردنی در سرعت اینترنت ثبت کرده‌اند: آنها توانستند داده‌ای معادل دانلود ۱۰ هزار فیلم ۴ K را تنها در یک ثانیه منتقل کنند. این دستاورد شگفت‌انگیز با استفاده از یک نوع فیبر نوری بسیار باریک و پیشرفته به‌دست آمده که ضخامت آن برابر با فیبر‌های رایج امروزی است، اما طراحی آن به گونه‌ای است که اطلاعات را بسیار سریع‌تر منتقل می‌کند.

این گروه از محققان موفق شدند یک پتابیت (یعنی یک میلیون گیگابایت) داده را در هر ثانیه و در فاصله‌ای حدود ۱۸۰۰ کیلومتر منتقل کنند. راز این موفقیت، استفاده از فیبر نوری ۱۹ هسته‌ای بود؛ به‌جای یک مسیر تکی برای عبور داده، مثل یک بزرگراه ۱۹ لاینه عمل می‌کند که امکان عبور حجم عظیمی از اطلاعات را به صورت همزمان فراهم می‌آورد. از آن‌جایی که سیگنال‌های نوری در مسیر‌های طولانی ضعیف می‌شوند، چالش اصلی تقویت همزمان این سیگنال‌ها در همه‌ی هسته‌ها بدون تداخل بود. دانشمندان با طراحی یک سیستم تقویت‌کننده هوشمند که روی دو باند نوری (سی و ال) کار می‌کند، موفق شدند این مشکل را حل کنند. آنها سیگنال‌ها را ۲۱ بار در حلقه‌های شبیه‌سازی‌شده عبور دادند تا معادل ۱۸۰۰ کیلومتر مسیر واقعی را آزمایش کنند.

در پایان مسیر، گیرنده‌ای با ۱۹ کانال سیگنال‌ها را دریافت و با استفاده از پردازشگر دیجیتال پیشرفته (میمو)، داده‌ها را از تداخل‌ها پاک‌سازی کرد و نرخ انتقال را محاسبه نمود. نتیجه، رکورد جهانی جدیدی در انتقال داده با فیبر نوری استاندارد بود: ۱.۰۲ پتابیت در ثانیه در فاصله‌ای بیش از ۱۸۰۰ کیلومتر، که عملکردی بی‌سابقه از نظر ظرفیت و بُرد ارتباطی محسوب می‌شود. این فناوری می‌تواند آینده‌ی زیرساخت اینترنت را دگرگون کند؛ زیرا با وجود رشد سریع هوش مصنوعی، ۶ جی، خودرو‌های خودران، واقعیت مجازی و میلیارد‌ها دستگاه متصل، نیاز به بزرگراه‌های داده‌ای سریع‌تر از همیشه حس می‌شود. نکته مهم این است که برای استفاده از این فناوری نیازی به تغییر در ابعاد فیبر‌های موجود نیست، و این یعنی امکان پیاده‌سازی آن در زیرساخت فعلی به‌سادگی وجود دارد، البته هنوز زمان دقیق تجاری‌سازی آن مشخص نیست.

منبع: دیده بان ایران

برچسب ها: ژاپن اینترنت
captcha
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
پوتین: جهان چندقطبی در حال تبدیل شدن به یک واقعیت است پوتین: جهان چندقطبی در حال تبدیل شدن به یک واقعیت است
رئیس جمهور روسیه در نشست عمومی مجمع اقتصادی روسیه و آفریقا:جهان چندقطبی در حال تبدیل شدن به یک واقعیت است و این روندی برگشت‌ناپذیر است.
آغاز واریز معوقات حقوق اردیبهشت بازنشستگان تامین اجتماعی! آغاز واریز معوقات حقوق اردیبهشت بازنشستگان تامین اجتماعی!
بازنشستگان تامین اجتماعی از آغاز واریز معوقات اردیبهشت خبر دادند.
تشکر پوتین از خامنه‌ای! + فیلم تشکر پوتین از خامنه‌ای! + فیلم
پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، با اشاره به نقش آیت‌الله شهید خامنه‌ای در بنیان‌گذاری مجمع کشور‌های صادرکننده گاز، تأثیر ایشان در شکل‌گیری این مجمع را قابل توجه دانست.
رئیس سابق موساد: ترور آیت الله خامنه‌ای باخت بسیار بزرگی بود! رئیس سابق موساد: ترور آیت الله خامنه‌ای باخت بسیار بزرگی بود!
رئیس سابق موساد ترور رهبر ایران را اشتباهی فاحش خواند و گفت که تل آویو در برابر ایران شکست راهبردی سنگینی خورد و این ترور هیچ دستاوردی نداشت.
همه شکایات بر علیه یاسر آسانی را رد شد! همه شکایات بر علیه یاسر آسانی را رد شد!
کمیته استیناف شکایت‌های پرسپولیس، مس شهربابک و سپاهان علیه یاسر آسانی را رد کرد.
استایل جنجالی یامال در توپ طلای ۲۰۲۶ سوژه رسانه‌ها شد استایل جنجالی یامال در توپ طلای ۲۰۲۶ سوژه رسانه‌ها شد
لامین یامال، ستاره جوان بارسلونا و یکی از شانس‌های اصلی کسب توپ طلای ۲۰۲۶، امشب در کنار نامزدش در این مراسم حاضر شد؛ اما این بار استایل متفاوت او بیشتر از همیشه توجه‌ها را به خود جلب کرد.
تائید مشکل نمایشگر داخلی آیفون دوئو تاشو، گوشی‌های معیوب تعویض می‌شوند تائید مشکل نمایشگر داخلی آیفون دوئو تاشو، گوشی‌های معیوب تعویض می‌شوند
اپل پس از انتشار گزارش‌هایی درباره ترک‌خوردن و خرابی نمایشگر داخلی آیفون دوئو، اعلام کرد که از وجود مشکلی در نمایشگر تعداد محدودی از این گوشی‌های تاشو اطلاع دارد و دستگاه‌های آسیب‌دیده را تعویض می‌کند.
برگزیده
کمک ۷۶ میلیون دلاری سوئد به غزه! کمک ۷۶ میلیون دلاری سوئد به غزه!
میلیاردر سوئدی ۷۶ میلیون دلار برای ساخت ۴۰۰ مدرسه و یک پرورشگاه در غزه اختصاص داد
تائید مشکل نمایشگر داخلی آیفون دوئو تاشو، گوشی‌های معیوب تعویض می‌شوند تائید مشکل نمایشگر داخلی آیفون دوئو تاشو، گوشی‌های معیوب تعویض می‌شوند
اپل پس از انتشار گزارش‌هایی درباره ترک‌خوردن و خرابی نمایشگر داخلی آیفون دوئو، اعلام کرد که از وجود مشکلی در نمایشگر تعداد محدودی از این گوشی‌های تاشو اطلاع دارد و دستگاه‌های آسیب‌دیده را تعویض می‌کند.
شنیده شدن صدای انفجار در پارچین! + جزئیات شنیده شدن صدای انفجار در پارچین! + جزئیات
پس از شنیده شدن صدای چهار انفجار از منطقه نظامی پارچین، فرمانده سپاه ثامن‌الحجج پاکدشت اعلام کرد این صداها مربوط به عملیات امحای کنترل‌شده مهمات غیرقابل استفاده بوده و ارتباطی با حادثه یا رویداد دیگری نداشته است.