کد خبر: ۶۲۶۳
تاریخ انتشار: ۰۸ تير ۱۴۰۱ - ۰۹:۰۵

صدور گواهینامه‌های حرفه‌ای بازار پول در دستور کار بانک مرکزی قرار گرفت

​رییس کل بانک مرکزی در مراسم اعطای اولین گواهینامه‌های حرفه‌ای بازار پول، توسعه تخصص‌گرایی در بازار پول را از اهداف مهم بانک مرکزی دانست و گفت: دارندگان گواهینامه‌های حرفه‌ای بازار پول برای عضویت در کمیته‌های تخصصی شبکه بانکی از انجام مصاحبه‌های تخصصی معاف می‌شوند.
صدور گواهینامه‌های حرفه‌ای بازار پول در دستور کار بانک مرکزی قرار گرفت

به گزارش مخاطب۲۴ به نقل از روابط‌عمومی بانک صادرات ایران_ دکتر صالح‌آبادی با بیان اینکه بانک مرکزی در راستای توسعه تخصص‌گرایی فعالان بازار پول از سال گذشته برنامه‌های مشخصی را در دستور کار قرار داده است، گفت: توسعه آموزش‌های تخصصی پولی و بانکی توسط موسسه آموزش عالی بانکداری و برگزاری آزمون‌های حرفه‌ای و اعطای گواهینامه به پذیرفته‌شدگان، دو اقدام مهم بانک مرکزی در این راستا بوده است.

صدور گواهینامه‌های حرفه‌ای بازار پول در دستور کار بانک مرکزی قرار گرفت

وی ادامه داد: دوره‌های آموزشی تخصصی در زمینه‌های پولی و بانکی اعم از مدیریت ریسک، اعتبارات،‌ بانکداری اسلامی و... توسط موسسه آموزش عالی بانکداری برنامه‌ریزی و اجرا می‌شود و علاوه بر آن آزمون‌های گواهینامه حرفه‌ای نیز توسط بانک مرکزی برگزار و گواهینامه‌ها به پذیرفته‌شدگان در آزمون‌ها اعطا می‌شود.

دکتر صالح‌آبادی تاکید کرد: دارندگان این گواهینامه‌ها از شرکت در مصاحبه‌های اختصاصی برای عضویت در کمیته‌های تخصصی بانک‌ها و موسسات اعتباری غیربانکی اعم از تطبیق،‌ ریسک،‌ حسابرسی داخلی و... معاف هستند.

وی افزود: اولین دوره از آزمون‌های مذکور در حوزه مدیریت ریسک برگزار شد و آزمون «گواهینامه حرفه‌ای بانکداری اسلامی» نیز طی روزهای آینده برگزار می‌شود. همچنین آزمون مربوط به سایر گواهینامه‌های حرفه‌ای با ترتیب «گواهینامه اصول بانکداری ۱»، «گواهینامه اصول بانکداری ۲»، «گواهینامه حسابرسی داخلی مؤسسات اعتباری» و «گواهینامه مدیریت فن‌آوری اطلاعات مؤسسات اعتباری» به طور ماهانه برگزار خواهد شد.

رییس کل بانک مرکزی با بیان اینکه افرادی که فکر می‌کنند شرایط لازم برای عضویت در کمیته‌های تخصصی بانک‌ها و موسسات اعتباری غیربانکی را دارا هستند می‌توانند در این آزمون‌ها شرکت کنند و با دریافت گواهینامه حرفه‌ای جزو کاندیداهای عضویت در این کمیته‌ها خواهند بود.

وی افزود: بانک مرکزی اسامی پذیرفته‌شدگان را به تمامی بانک‌ها و موسسات اعتباری اعلام می‌کند و آنها می‌توانند از این افراد بدون شرکت در مصاحبه‌های تخصصی در کمیته‌های خود استفاده کنند.

صالح‌آبادی گفت: البته شرکت در مصاحبه‌های تخصصی برای کسانی که فاقد گواهینامه حرفه‌ای هستند ضروری است.

وی ادامه داد: در گذشته محدودیت‌هایی برای عضویت در کمیته‌های تخصصی وجود داشت اما با این اقدام پیش‌بینی می‌شود که طیف وسیعی از افراد با شرکت در آزمون‌ها و دریافت گواهینامه حرفه‌ای امکان حضور در کمیته‌های تخصصی و حلقه‌های مدیریتی بانک‌ها و موسسات اعتباری غیربانکی را داشته باشند و به مرور و با توسعه این فرآیند در نظام پولی همانند بازار سرمایه شاهد توسعه دانشی و تخصص‌گرایی خواهیم بود.

دکتر صالح‌آبادی با تاکید بر اینکه برگزاری اولین دوره از آزمون‌های صلاحیت حرفه‌ای طلیعه روشنی برای توسعه تخصص‌گرایی و فعالیت‌های دانشی در نظام پولی است، تاکید کرد: بنابراین همانند تجربه موفق بازار سرمایه، در بازار پول نیز افرادی که صلاحیت علمی و تخصصی لازم را دارند با شرکت در آزمون‌ها و دریافت گواهینامه حرفه‌ای می‌توانند وارد چرخه مدیریتی شوند و به مرور و با برگزاری تعداد بیشتر آزمون‌ها و افزایش دارندگان گواهینامه‌های حرفه‌ای شاهد تحول بیشتر در نظام بانکی کشور خواهیم بود.

رییس کل بانک مرکزی با اشاره به اینکه در آینده آزمون‌های تخصصی برای حضور در بخش‌های تخصصی سایر نهادهای پولی تحت نظارت بانک مرکزی اعم از صرافی‌ها، لیزینگ‌ها و... نیز برگزار خواهد شد، خاطرنشان کرد: بانک مرکزی در توسعه این روند جدی است و امیدواریم بانک‌ها و موسسات اعتباری غیربانکی هم از پذیرفته‌شدگان این آزمون‌ها استفاده کنند هرچند فعلا الزامی به آن ندارند.

گفتنی است اولین دوره آزمون گواهینامه مدیریت ریسک مؤسسات اعتباری در راستای بررسی صلاحیت حرفه‌ای داوطلبان تصدی سمت‌های مدیریتی در بانک‌ها و موسسات اعتباری غیربانکی روز دوشنبه ۲۳ خردادماه برگزار شد.

در این آزمون قریب به ١٠٠ نفر از داوطلبان نظام بانکی و آزاد برای اخذ گواهینامه مدیریت ریسک مؤسسات اعتباری شرکت کردند و ٣١ نفر موفق به دریافت گواهینامه شدند.

آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
اتفاق نگران‌کننده هنگام یادگیری با ChatGPT اتفاق نگران‌کننده هنگام یادگیری با ChatGPT
پژوهش‌ها نشان می‌دهد سهولت استفاده از ChatGPT می‌تواند عمق یادگیری و مهارت‌های تفکر انتقادی کاربران را کاهش دهد و تبادل اطلاعات عمومی را محدود کند.
مدارس و دانشگاه‌های تهران غیرحضوری شد مدارس و دانشگاه‌های تهران غیرحضوری شد
استاندار تهران اعلام کرد با تصمیم کارگروه اضطرار آلودگی هوا، مدارس و دانشگاه‌های استان بجز فیروزکوه روز‌های ۴ و ۵ آذر به صورت غیرحضوری برگزار می‌شوند.
آلودگی هوا مدارس ابتدایی تهران را تا پایان هفته مجازی کرد آلودگی هوا مدارس ابتدایی تهران را تا پایان هفته مجازی کرد
دبیر کارگروه اضطرار آلودگی هوای تهران اعلام کرد، کلاس‌های مدارس ابتدایی روز‌های سه‌شنبه و چهارشنبه ۴ و ۵ آذرماه به صورت مجازی برگزار می‌شوند.
لغو پرواز‌های چین به ژاپن لغو پرواز‌های چین به ژاپن
شرکت‌های هواپیمایی چین پرواز‌های خود به ژاپن را لغو کردند؛ این اقدام می‌تواند تأثیر قابل توجهی بر صنعت گردشگری و سفر‌های بین‌المللی ژاپن داشته باشد.
اردوغان: حماس همچنان به آتش‌بس در غزه پایبند است اردوغان: حماس همچنان به آتش‌بس در غزه پایبند است
رئیس‌جمهور ترکیه با تأکید بر صبر حماس در برابر تجاوزات اسرائیل، از ضرورت فشار دیپلماتیک بر تل‌آویو و ارسال کمک‌های انسانی به غزه سخن گفت.
آغاز اجلاس مجمع دریانوردی جهان در لندن با مشارکت ایران آغاز اجلاس مجمع دریانوردی جهان در لندن با مشارکت ایران
سی‌وچهارمین اجلاس مجمع عمومی آیمو در لندن آغاز شد و هیأت ایران به ریاست سعید رسولی ضمن حضور فعال، مواضع کشور را در این نشست بین‌المللی تشریح خواهد کرد.
آتش در جنگل‌های کلاردشت شعله‌ور شد آتش در جنگل‌های کلاردشت شعله‌ور شد
آتش در جنگل‌های روستای پیشنبور کلاردشت شعله‌ور شده و بنا بر اعلام مدیرکل مدیریت بحران مازندران، تیم‌های امدادی همچنان در حال تلاش برای مهار کامل حریق هستند.
برگزیده
قابل توجه سهامداران: سود سهام عدالت امسال چقدر واریز می‌شود؟ قابل توجه سهامداران: سود سهام عدالت امسال چقدر واریز می‌شود؟
مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس گفت: مابقی سود سهام عدالت تا آخر هفته جاری طی روزهای آینده واریز می‌شود.
علت نوسان شدید قیمت برنج ایرانی علت نوسان شدید قیمت برنج ایرانی
رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی گفت: محدودیت عرضه و عدم همخوانی عرضه و تقاضا منجر به نوسان قیمت برنج شده است، درحالیکه افزایش واردات برنج پاکستانی منجر به تنظیم بازار می‌شود.
توضیحات معاون وزیر جهاد کشاورزی در خصوص ماجرای واردات گوشت‌های آلوده از مغولستان توضیحات معاون وزیر جهاد کشاورزی در خصوص ماجرای واردات گوشت‌های آلوده از مغولستان
توضیحات معاون وزیر جهاد کشاورزی در خصوص ماجرای واردات گوشت‌های آلوده از مغولستان
صفحه خبر بالای تصاویر