کد خبر: ۶۲۵۹۱
تاریخ انتشار: ۱۰ خرداد ۱۴۰۴ - ۲۲:۴۹

۵ استیضاح در راه بهارستان

استیضاح وزرا در مجلس دوازدهم با استیضاح عبدالناصر همتی آغاز شد و اگرچه هنوز جایگزینی برای او از سوی دولت به مجلس معرفی نشده، برخی نمایندگان به دنبال استیضاح وزرای دیگر دولت هستند. رویکردی که به نظر می‌رسد بیش از آنکه به دلیل عدم کارآیی وزرا باشد به دلیل نگاه سیاسی نمایندگان پارلمان است.
۵ استیضاح در راه بهارستان

به گزارش مخاطب 24: یکی از گزینه‌های استیضاح‌ مطرح در مجلس، فرزانه صادق، وزیر راه و شهرسازی است. این استیضاح که همزمان با استیضاح همتی دنبال می‌شد با رای مجلس به استیضاح وزیر اقتصاد، به تعویق افتاد، اما بعد از حادثه انفجار بندر شهید رجایی بار دیگر گروهی از نمایندگان برای طرح استیضاح صادق امضا جمع کردند. از سوی دیگر در هفته گذشته وزیر راه برای پاسخ به سوالی به کمیسیون اصل نود مجلس رفت، اما آن‌طور که دبیر این کمیسیون در گفت‌وگو با فارس اعلام کرده اعضای کمیسیون اصل نود از پاسخ‌های وزیر راه در خصوص چرایی حذف مجردها از نهضت ملی مسکن قانع‌ نشدند که این سوال و این جلسه را نیز می‌توان در راستای اقدامات ثانویه برای استیضاح قلمداد کرد.

استیضاح علی‌آبادی، وزیر نیرو نیز به دلیل ناترازی‌ها در صحن علنی مجلس مطرح است. از سوی دیگر آن‌طور که یک نماینده مجلس در گفت‌وگو با «دنیای اقتصاد» اعلام کرد استیضاح وزیر ورزش، کار و بهداشت نیز در مجلس کلید خورده است. با این حال اما بر اساس فضای بهارستان به نظر می‌رسد استیضاح وزیر راه بیش از سایر وزرا جدی باشد. روح‌اله لک علی‌آبادی، نماینده ازنا و دورود و عضو کمیسیون بهداشت مجلس در گفت‌وگو با «دنیای اقتصاد»، با انتقاد از طرح زودهنگام استیضاح وزرای دولت چهاردهم، گفت: بنده یکی از نمایندگان منتقد هستم، اما اگر به ازای هر انتقاد نخستین اقدامی که انجام می‌دهیم امضای طرح استیضاح باشد، کار لوث می‌شود. از سوی دیگر خوشایند مردم نیست که وزرای دولتی که کمتر از یک سال است که به آن رای داده‌اند و شروع به کار کرده را به این سرعت استیضاح کنیم.

او با اشاره به چالش‌هایی که دولت در ابتدای آغاز به کار با آن مواجه بود، تصریح کرد: دولت چهاردهم بعد از شروع به کار با چالش‌های بسیار جدی و کم‌نظیری مواجه بوده که بی‌سابقه است. وعده سابقه ۱ و ۲ در مقابل رژیم صهیونیستی زمان و هزینه بسیار زیادی را از دولت گرفت. بعد از تحلیف آقای پزشکیان، آقای اسماعیل هنیه در قلب تهران ترور شد و به یکباره دولت در فضای دیگری قرار گرفت. این نماینده مجلس در ادامه خاطرنشان کرد: در چنین شرایطی خلأهایی به وجود میآید، بنده نسبت به برخی عملکردهای دولت انتقاد دارم و معتقدم با کار شبانه‌روزی و جهادی باید با اقدامات دولت، ناترازی‌ها جبران شود. اما با توجه به نشست‌ها و انتقاداتی که داشتیم باید بگویم که به واقع وزرا تمام قد ایستاده‌اند و تلاش می‌کنند.

لک علی‌آبادی تاکید کرد: استیضاح، آخرین ابزار نظارتی در اختیار نمایندگان است، اما متاسفانه برخی از نمایندگان نخستین ابزار نظارتی را استیضاح می‌دانند. بر این اساس تا اتفاقی رخ می‌دهد نخستین چیزی که به ذهنشان می‌رسد این است که وزیر را استیضاح کنند. اگر قرار باشد چند تن از وزرا را پشت سر هم استیضاح کنیم کشور را دچار چالش می‌کنیم. او با اشاره به استیضاح‌های مطرح در مجلس، اظهار کرد: در حال حاضر استیضاح وزرای ورزش، نیرو، بهداشت، کار و راه کلید خورده و در این شرایط سنگ روی سنگ بند نمی‌شود. از سوی دیگر اگر استیضاح انجام و وزیر نیز عزل شد، وزیر بعدی با وزیر قبلی تفاوت فاحشی ندارد؛ چراکه یک تفکری در کلیت دولت حاکم است و اگر چرخی از این ارابه در حال حرکت تعویض شود در مسیری که آن ارابه طی می‌کند تغییری ایجاد نمی‌شود. به همین دلیل تغییر مکرر وزرا هم به لحاظ بین‌المللی پیامد خوبی ندارد، هم مردم را ناامید می‌کند و از سوی دیگر دست مجلس را خالی می‌کند.

این نماینده مجلس ادامه داد: از سوی دیگر با حذف یک وزیر مشخص نیست وزیر‌ بعدی که می‌آید از او بهتر باشد و اگر اشکال داشت نمی‌توان او را دوباره استیضاح کرد. به همین خاطر ما باید سعه‌صدر داشته باشیم و به دولت کمک کنیم. اگر کمک‌ها موثر واقع نشد، آن وقت وزیر مربوطه را استیضاح کنیم. استیضاح حق نمایندگان است، اما باید از این ابزار در جای خود و به صورت صحیح استفاده کرد. لک علی‌آبادی در خصوص وضعیت استیضاح وزرای ورزش، کار و بهداشت، گفت: استیضاح وزیر ورزش در حال حاضر در سامانه آمده، بعضا زمزمه‌هایی از استیضاح وزیر کار و بهداشت هم شنیده می‌شود. این در حالی است که وزیر بهداشت تلاشش را می‌کند، البته مشکلات حوزه درمان در کشور زیاد است، اما اگر وزیر عوض شود آن هم در وضعیتی که پزشکان ما مهاجرت می‌کنند و کادر درمان انگیزه کار ندارند، مشکل حل می‌شود؟ بر این اساس به نظر بنده استیضاح‌های مکرر نه در شأن مجلس و نه در شأن دولت است. از سوی دیگر نفع مردم نیز در استیضاح وزرا نیست.

او در پاسخ به این پرسش که کدام یک از استیضاح‌ها جدی است، تاکید کرد: بر اساس گمانه‌زنی‌ها و تخریب‌هایی که شکل می‌گیرد به نظر می‌رسد استیضاح وزیر راه جدی است. البته در مورد وزیر نیرو نیز به دلیل ناترازی‌هایی که وجود دارد، ممکن است اگر استیضاح به صحن مجلس بیاید، جدی شود.

منبع: دنیای اقتصاد

برچسب ها: استیضاح مجلس
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
افشاگری حولناک از جنگ اوکراین افشاگری حولناک از جنگ اوکراین
فایننشال‌تایمز گزارش داد؛ صد‌ها کودک اوکراینی در بیش از ۲۰۰ مرکز روسیه و مناطق اشغالی تحت شست‌وشوی ذهنی و آموزش‌های نظامی قرار گرفته‌اند.
اعدام بابک شهبازی به جرم جاسوسی برای موساد اعدام بابک شهبازی به جرم جاسوسی برای موساد
بابک شهبازی، پیمانکار صنعتی متهم به انتقال اطلاعات امنیتی ایران به موساد، پس از تأیید حکم در دیوان عالی کشور صبح امروز در تهران اعدام شد.
ارتش ایران از ربات جنگجوی خود رونمایی کرد + فیلم ارتش ایران از ربات جنگجوی خود رونمایی کرد + فیلم
نیروی زمینی ارتش از ربات رزمی «آریا» رونمایی کرد؛ دستگاهی ۸×۸ با پیشرانه هیبریدی، هوش مصنوعی، زره ضدگلوله و تیرباری ۷.۶۲ میلی‌متری تحت کنترل از راه دور.
هشدار جدی دانشگاه آزاد به دانشجویان مشمول سربازی هشدار جدی دانشگاه آزاد به دانشجویان مشمول سربازی
دانشگاه آزاد علوم و تحقیقات اعلام کرد ادامه تحصیل دانشجویان پسر تنها با دریافت معافیت نظام وظیفه امکان‌پذیر است و در غیر این صورت با محرومیت تحصیلی روبه‌رو می‌شوند.
آغاز لیگ قهرمانان اروپا از امشب آغاز لیگ قهرمانان اروپا از امشب
فصل جدید لیگ قهرمانان اروپا با حضور ۳۶ تیم، از جمله قهرمان پاری‌سن‌ژرمن و نمایندگان قدرتمند اسپانیا، از امشب آغاز می شود و چشم‌انداز فتح قهرمانی هیجان‌انگیز خواهد بود.
ایران پیگیری حقوقی علیه آمریکا و اسرائیل را آغاز می‌کند ایران پیگیری حقوقی علیه آمریکا و اسرائیل را آغاز می‌کند
معاون حقوقی رئیس‌جمهور از اقامه دعوا علیه آمریکا و رژیم صهیونیستی در دادگاه‌های بین‌المللی و تشکیل پرونده‌های داخلی برای پیگیری خسارات جنگ اخیر خبر داد.
زلزله‌های پیاپی عسلویه را سه‌باره لرزاند زلزله‌های پیاپی عسلویه را سه‌باره لرزاند
سه زمین‌لرزه پیاپی بامداد سه‌شنبه عسلویه بوشهر را لرزاند؛ شدیدترین آن‌ها ۴.۱ ریشتر در عمق ۲۷ کیلومتری زمین به ثبت رسید.
برگزیده
دیدار علی لاریجانی با ولیعهد عربستان در ریاض + جزئیات دیدار علی لاریجانی با ولیعهد عربستان در ریاض + جزئیات
دکتر علی لاریجانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان و محمد بن‌سلمان، ولیعهد عربستان سعودی، در ریاض با یکدیگر دیدار کردند.
ایران نه تنها سلاح‌های هسته‌ای و موشک‌های دوربرد، بلکه موشک‌های کوتاه‌برد و میان‌برد هم نباید داشته باشد! ایران نه تنها سلاح‌های هسته‌ای و موشک‌های دوربرد، بلکه موشک‌های کوتاه‌برد و میان‌برد هم نباید داشته باشد!
وزیر خارجه آمریکا گفت: ایران نه تنها سلاح‌های هسته‌ای و موشک‌های دوربرد، بلکه موشک‌های کوتاه‌برد و میان‌برد هم نباید داشته باشد.
مذاکره مستقیم به معنی پذیرش شرایط طرف مقابل نیست مذاکره مستقیم به معنی پذیرش شرایط طرف مقابل نیست
فیض الله عرب‌سرخی: وزارت امور خارجه باید به جایگاه واقعی خود بازگشته و سیاست خارجه منسجم گردد، همچنین مذاکره مستقیم به علت انتقال روشن و بدون واسطه‌ پیام‌ها اثر گذاری بیشتری دارد
صفحه خبر بالای تصاویر