کد خبر: ۶۲۳۴۰
تاریخ انتشار: ۰۶ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۳:۵۹

مو سپید کرده‌ها دیگه چرا ساز جدایی می‌زنند؟

رییس سازمان بهزیستی کشور با اشاره به رشد سریع جمعیت سالمندی در ایران، بر ضرورت شکل‌گیری نظام منسجم و پایدار مراقبت از سالمندان تأکید کرد.
مو سپید کرده‌ها دیگه چرا ساز جدایی می‌زنند؟

مخاطب۲۴- دکتر سید جواد حسینی در افتتاحیه کارگاه بین‌المللی تدوین نظام جامع آموزش مراقبین رسمی سالمندان در دانشگاه علوم پزشکی ایران، با اشاره به رشد شتابان جمعیت سالمندی در کشور عنوان کرد: ما با یک تأخیر ساختاری در ارائه خدمات به سالمندان مواجه‌ایم که متناسب با نرخ رشد جمعیتی نیست. پیش‌بینی می‌شود تا سال ۱۴۳۰، حدود ۳۰ درصد از جمعیت کشور را سالمندان تشکیل دهند.

وی افزود: سریع‌ترین راه جبران این عدم‌تناسب، توسعه آموزش، توانمندسازی و به‌کارگیری مراقبین رسمی سلامت است.

بیشتر بخوانید

حسینی همچنین به پدیده تنهایی سالمندان اشاره کرد و گفت: سالمندان در ایران نیز مانند سایر کشورها، با احساس انزوا و تنهایی مواجه هستند به‌ویژه که نرخ طلاق در سالمندان افزایش یافته و نسبت قابل‌توجهی از زنان سالمند تنها زندگی می‌کنند.

رییس سازمان بهزیستی، با اشاره به آسیب‌های روانی و اجتماعی که سالمندان از آن رنج می‌برند، گفت: ۵۰ درصد سالمندان احساس غفلت و بی‌توجهی دارند. نیاز به توجه مثبت، هم در کودکی و هم در سالمندی، دو دوره آسیب‌پذیر زندگی انسان، حیاتی است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با مرور وضعیت دوره‌های مختلف زندگی از کودکی تا سالمندی، بر طولانی شدن دوره سالمندی و چالش‌های ناشی از آن مانند سندروم بازنشستگی، کمبود حمایت‌های خانوادگی و فقدان مهارت‌های مواجهه با سالمندی تأکید کرد.

حسینی خاطرنشان کرد: در حال حاضر تنها ۲۵ متخصص رسمی سالمندی در کشور داریم و این رقم در تناسب با جمعیت سالمند آینده نیست.

وی از رشد ۶۰۰ درصدی تعداد مراقبین رسمی سلامت در سال گذشته خبر داد و گفت: تعداد مراقبین از ۱۳۹ نفر در سال ۱۴۰۳ به ۸۴۰ نفر افزایش یافته و در سال جاری به بیش از ۳ هزار نفر خواهد رسید.

رییس سازمان بهزیستی کشور همچنین از راه‌اندازی آموزشگاه‌های تخصصی با همکاری مدارس در نوبت عصر خبر داد و اعلام کرد: طرحی در دست اقدام است که در آن سالمندان، مراقبین غیررسمی و خانواده‌ها آموزش ببینند.

به گزارش وبدا، حسینی در پایان، سه چالش عمده در مسیر توسعه نظام مراقبت رسمی را نبود نظام منسجم آموزش، کمبود استاندارد‌های شفاف برای صدور گواهی و نظارت و نابرابری دسترسی در مناطق محروم دانست و تأکید کرد: نظام مراقبت رسمی سالمندان باید انسان‌محور، استاندارد و دارای پایداری توسعه باشد.

برچسب ها: سالمندان
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
ونزوئلا و منطق کنترل ژئوپلتیکی ایالات متحده آمریکا ونزوئلا و منطق کنترل ژئوپلتیکی ایالات متحده آمریکا
سیاست آمریکا در قبال ونزوئلا ادامه منطق اعلامیه مونروئه است؛ جایی که واشنگتن با تحریم، فشار سیاسی و مهار نفوذ چین و روسیه می‌کوشد کنترل ژئوپلیتیکی خود در آمریکای لاتین را حفظ کند.
درخشش بیفوما در اولین بازی؛ امید تازه برای پرسپولیس درخشش بیفوما در اولین بازی؛ امید تازه برای پرسپولیس
تیوی بیفوما در نخستین حضور ثابت زیر نظر اوسمار ویرا با ارائه نمایشی موثر، پاس‌گل زیبا و مشارکت فعال در خلق موقعیت‌ها امید تازه‌ای برای پرسپولیس ایجاد کرد.
غضنفری، نماینده تهران: مقصر خشکسالی و فحشا شخص رئیس جمهور است! غضنفری، نماینده تهران: مقصر خشکسالی و فحشا شخص رئیس جمهور است!
کامران غضنفری، نماینده تهران، با انتقاد تند از سخنان اخیر رئیس‌جمهور درباره احتمال جیره‌بندی آب و تخلیه تهران، عملکرد دولت را عامل اصلی مشکلات کشور و کاهش بارش‌ها دانست.
انتخابات عراق ۲۰۲۵؛ کرکوک به میدان رقابت شدید انتخاباتی تبدیل شد انتخابات عراق ۲۰۲۵؛ کرکوک به میدان رقابت شدید انتخاباتی تبدیل شد
سه روز تا برگزاری انتخابات پارلمانی عراق باقی است و کرکوک با حضور هزاران نامزد و فعالیت تبلیغاتی پررنگ، به صحنه رقابت شدید تبدیل شده است.
مقصر مصدومیت اوریه و مونیر کیست؟ مقصر مصدومیت اوریه و مونیر کیست؟
با اعلام خبر مصدومیت سرژ اوریه و مونیر الحدادی، حواشی مربوط به علت مصدومیت این دو ستاره پر رنگ شد.
قاضی فدرال دستور ترامپ برای اعزام نیرو به پورتلند را باطل کرد قاضی فدرال دستور ترامپ برای اعزام نیرو به پورتلند را باطل کرد
قاضی فدرال آمریکا دستور دونالد ترامپ برای اعزام گارد ملی به پورتلند را غیرقانونی اعلام کرد؛ اقدامی که مانع اجرای برنامه رئیس‌جمهوری شد.
شورای نگهبان تصویب لایحه حذف ۴ صفر را تأیید کرد شورای نگهبان تصویب لایحه حذف ۴ صفر را تأیید کرد
سخنگوی شورای نگهبان اعلام کرد: لایحه حذف ۴ صفر از پول ملی و حمایت از ایرانیان خارج از کشور پس از رفع ابهامات مجلس مغایر شرع و قانون اساسی شناخته نشد.
برگزیده
مهاجرت از کابل مسی به فیبرنوری، زیرساخت زندگی دیجیتال ایرانیان مهاجرت از کابل مسی به فیبرنوری، زیرساخت زندگی دیجیتال ایرانیان
در سال‌های اخیر، با رشد فناوری‌های نوین مانند هوش مصنوعی و اینترنت اشیا، نیاز به اتصال پرسرعت و پایدار به اینترنت بیش از پیش احساس می‌شود. پروژه مهاجرت از کابل مسی به فیبر نوری (سوآپ)، پاسخ به این نیازهاست و با اجرای آن، زیرساخت‌های ارتباطی کشور به‌طور اساسی به‌روز خواهد شد
کاهش کشفیات تریاک، شرکت های دارویی را با مشکل مواجه کرده کاهش کشفیات تریاک، شرکت های دارویی را با مشکل مواجه کرده
مدیرکل درمان ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به کاهش منابع تأمین مواد اولیه دارو‌های مخدر، از جمله دارو‌های مورد استفاده در درمان سرطان، درد‌های مزمن و اعتیاد، اعلام کرد که شرکت‌های دارویی با مشکلات جدی مواجه شده‌اند
یک زن رئیس انجمن جامعه‌شناسی ایران شد یک زن رئیس انجمن جامعه‌شناسی ایران شد
با انتخاب شیرین احمدنیا برای نخستین بار یک زن رئیس انجمن جامعه‌شناسی ایران شد. با برگزاری مجمع عمومی و انتخابات دوره دوازدهم انجمن جامعه‌شناسی ایران، اعضای جدید هیأت مدیره و بازرسان این انجمن انتخاب شدند. همچنین در نخستین جلسه رسمی هیأت مدیره، شیرین احمدنیا به عنوان رئیس انجمن انتخاب شد.
صفحه خبر بالای تصاویر