کد خبر: ۶۲۲۶۷
تاریخ انتشار: ۰۵ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۱:۴۰

توافق موقت فعلا در دستور کار ما قرار ندارد

سخنگوی وزارت خارجه با دعوت از کشور‌های اروپایی به اتخاذ رویکرد سازنده گفت: ایران در چند هفته اخیر در مذاکرات با آمریکا نشان داده که به دنبال اتلاف وقت نیست و مذاکرات با هدف محروم سازی ایران از حق مسلم خود به نتیجه نمی‌رسد.
توافق موقت فعلا در دستور کار ما قرار ندارد

مخاطب۲۴- «اسماعیل بقائی» در ابتدای نشست امروز (دوشنبه) خود به ارائه گزارشی از مهم‌ترین تحولات حوزه سیاست خارجی در هفته گذشته پرداخت.

وی با اشاره به برگزاری مجمع گفت‌وگوی تهران ایران گفت: برگزاری این نشست در این سطح نشان دهنده اهمیت جمهوری اسلامی ایران و تاکید تهران بر تعامل و گفت‌و‌گو دارد.

بقائی همچنین با بیان اینکه دور پنجم گفت‌و‌گو‌های غیر مستقیم ایران و آمریکا روز جمعه در رم برگزار شد، گفت: همچنان در حال حاضر یکی از مهمترین مسائل منطقه ما استمرار نسل کشی و جنایت‌های رژیم صهیونیستی در غزه و فلسطین است. این جنایت‌ها باعث شرم انسان و انسانیت است.

بیشتر بخوانید


وی با بیان اینکه «منطقه ما هرگز این جنایت‌ها را فراموش نمی‌کند»، حمایت مستقیم و غیر مستقیم برخی از کشور‌ها از ادامه جنایت‌های رژیم صهیونیستی را به شدت محکوم کرد.

بازداشت خانم اسفندیاری نمونه‌ای از بازداشت خودسرانه است

سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سوالی در ارتباط با آخرین وضعیت مهدیه اسفندیاری شهروند ایرانی که در فرانسه بازداشت شده با ارائه گزارشی از پیگیری‌های وزارت خارجه از پرونده این شهروند ایرانی گفت: بعد از پیگیری‌های مستمر، ایشان تاکنون در ۲ نوبت توانسته‌اند که دیدار کنسولی داشته باشند. بازداشت خانم اسفندیاری نمونه‌ای از بازداشت خودسرانه است و هیچ اتهام مستدل و متکی بر قانون به ایشان ابلاغ نشده است.

آماده ادامه گفت‌و‌گو‌ها با اروپا هستیم

وی در پاسخ به سوال ایسنا با بیان اینکه «ما قبلاً نیز گفته‌ایم که آماده ادامه گفت‌و‌گو‌ها با اروپا هستیم» اظهار کرد: در مورد زمان و مکان دور جدید گفت‌و‌گو‌های ایران و تروئیکای اروپا باید با هماهنگی بین همکاران ما در وزارت خارجه و سه کشور اروپایی تصمیم‌گیری شود.

به صورت جدی و هدفمند وارد مذاکرات شده‌ایم

سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین در پاسخ به سوال دیگر ایسنا مبنی بر این که بر اساس برخی گزارش‌های رسانه‌ای، سه کشور اروپایی به دولت آمریکا هشدار داده‌اند که ایرانی‌ها برای جلوگیری از تحریم‌ها در مذاکرات تعلل می‌کنند و اینکه ایران به دنبال اختلاف‌افکنی بین آمریکا و اروپاست، واکنش شما چیست؟ گفت: در مورد این خبرسازی‌ها و گزارش‌های رسانه‌ای که در مورد مذاکرات و ایران منتشر می‌شود باید منابع اولیه انتشار این گزارش‌ها را مورد بررسی قرار داد، بسیاری از این خبرسازی‌ها از منابع وابسته به رژیم صهیونیستی و به صورت هدفمند جهت تخریب روند مذاکراتی مطرح می‌شود و هدف آنها از این خبرسازی‌ها و گزارش‌ها کاملا مشخص است.

وی ادامه داد: ایران در چند هفته اخیر نشان داده است که به دنبال اتلاف وقت نیست و به صورت جدی و هدفمند در راستای رسیدن به یک تفاهم عادلانه و منصفانه مبتنی بر واقعیات وارد عرصه مذاکرات شده است.

بقائی با بیان اینکه «در نفس این گزارش باید شک کرد»، گفت: اگر حتی این گزارش درست باشد متاسفانه بیانگر این موضوع است که برخی از کشور‌های اروپایی بر رویکرد غیرسازنده خود تاکید دارند و می‌خواهند مسائلی که با برخی از طرف‌ها دارند را در مذاکرات اعمال کنند.

وی تاکید کرد: ما کشور‌های اروپایی را به اتخاذ رویکرد سازنده در روند مذاکراتی دعوت می‌کنیم.

معاون گروسی به تهران می‌آید

سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سوالی گفت: رویکرد ما در قبال آژانس سازنده بوده است. معاون «رافائل گروسی»، مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی این هفته به تهران می‌آید و دستورکار این سفر درباره همکاری‌های متعارف ایران و آژانس است.

زمان و مکان دور بعدی مذاکرات غیر مستقیم ایران و آمریکا مشخص نشده است

بقائی همچنین با بیان اینکه «زمان و مکان دور بعدی مذاکرات غیر مستقیم ایران و آمریکا مشخص نشده است و در این زمینه در حال مشورت با طرف عمانی هستیم»، گفت: طرف عمانی هر موقع در این زمینه به جمع‌بندی برسد با مشورت با طرفین (ایران و آمریکا) این موضوع را اعلام می‌کند.

اگر هدف آمریکایی‌ها این باشد که برنامه هسته‌ای ایران صلح‌آمیز بماند، تحصیل حاصل است

سخنگوی وزارت خارجه همچنین در پاسخ به سوال خبرنگار سی‌ان‌ان در مورد اظهارات شب گذشته ترامپ در ارتباط با مذاکرات ایران و آمریکا گفت: ما از ابتدا به صراحت گفته‌ایم که اگر هدف آمریکایی‌ها این باشد که برنامه هسته‌ای ایران تسلیحاتی نشود و صلح‌آمیز بماند این تحصیل حاصل است و ما هیچ‌گاه به دنبال استفاده نظامی از انرژی هسته‌ای نبوده‌ایم.

این دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران ادامه داد:، اما اگر هدف آنها محروم سازی ایران از حق مسلم خود (داشتن انرژی صلح‌آمیز هسته‌ای و غنی‌سازی در داخل خاک ایران) باشد که در معاهده منع اشاعه برای کشور‌های عضو چنین حقی در نظر گرفته شده ما معتقد هستیم که این روند به نتیجه نمی‌رسد؛ چرا که این بخشی از خواسته ملت ایران و حق ایران است و ما برای تامین برق هسته‌ای و استفاده صلح‌آمیز از این انرژی در سایر بخش‌ها، به این انرژی نیازمند هستیم.

«توقف سه ساله غنی‌سازی در ایران» صحت ندارد

سخنگوی وزارت خارجه همچنین در پاسخ به سوالی در ارتباط با اخبار رسانه‌ها مبنی بر اینکه در جریان مذاکرات غیرمستقیم بین ایران و آمریکا، تهران توافق کرده است که به مدت ۳ سال غنی‌سازی خود را متوقف کند، گفت: چنین چیزی صحت ندارد.

در حاشیه سفر رئیس‌جمهور به عمان، مذاکراتی بین ایران و آمریکا برگزار نمی‌شود

بقائی همچنین در پاسخ به سوالی با تاکید بر این که «در حاشیه سفر رئیس‌جمهور به عمان قرار نیست مذاکراتی بین ایران و آمریکا برگزار شود و خبر‌های منتشر شده در این زمینه درست نیست»، گفت: سفر رئیس‌جمهور به عمان که قرار است روز‌های سه‌شنبه و چهارشنبه هفته جاری انجام شود در پاسخ به دعوت سلطان عمان و سفر چندی پیش ایشان به تهران صورت می‌گیرد.

وی با بیان این که «انجام این سفر از مدت‌ها قبل برنامه‌ریزی شده بود»، گفت: این سفر دوجانبه برای ارتقای روابط دوستانه بین ۲ کشور و گسترش همکاری‌ها در حوزه‌های مختلف انجام می‌شود.

بقائی ادامه داد: طبیعی است که در چنین سفری در مورد تحولات منطقه و مذاکرات ایران و آمریکا نیز گفت‌و‌گو شود ولی این به این معنا نیست که قرار است مذاکراتی بین ایران و آمریکا در حاشیه این سفر انجام شود.

توافق موقت تا الان در دستور کار ما نبوده است

سخنگوی وزارت خارجه همچنین در پاسخ به سوالی در ارتباط با برخی گمانه‌زنی‌های رسانه‌ای مبنی بر صحبت ایران و آمریکا در ارتباط با انجام توافق موقت در دور پنجم مذاکرات در رم گفت: توافق موقت تا الان در دستور کار ما نبوده و طبیعی است که در این نشست در مورد این موضوع صحبتی نشده است.

سخنگوی وزارت خارجه همچنین در پاسخ به سوال دیگری در مورد ابتکار طرف عمانی برای رفع موانع در دور پنجم مذاکرات گفت: طبیعی است که عمان به عنوان تسهیلگر این روند در جا‌هایی که فکر می‌کند، می‌تواند کمک کند نظرات خود را مطرح می‌کند و با دو طرف مذاکرات هماهنگی می‌کند.

به هیچ عنوان مجاز نیستیم کوچک‌ترین نرمشی در زمینه غنی‌سازی نشان دهیم

وی ادامه داد: آن چیزی که کاملا واضح است این است که موضوع غنی‌سازی جزء لاینفک حق ایران برای داشتن انرژی صلح‌آمیز هسته‌ای است و ما به هیچ عنوان مجاز نیستیم که کوچک‌ترین نرمشی در این زمینه نشان دهیم.

بقائی ادامه داد: بنابراین در پیشنهاداتی که از سوی طرف‌های مختلف از جمله عمان مطرح می‌شود قاعدتاً این خط قرمز پررنگ ما مدنظر قرار خواهد داشت.

شایعات در ارتباط با خروج زودتر از موعد «ویتکاف» بخشی از سرگرمی رسانه‌ای است

وی همچنین در پاسخ به سوالی درباره شایعات منتشر شده در ارتباط با خروج زودتر از موعد «استیو ویتکاف» مذاکره کننده ارشد آمریکا ژاز محل دور پنجم مذاکرات ایران و آمریکا گفت: این موضوع واقعاً فکر نمی‌کنم حتی خیلی ارزش وقت گذاشتن داشته باشد. اگر بخواهم بهترین کلمه را استفاده کنم، بخشی از سرگرمی رسانه‌ای است. مذاکرات از ابتدا مشخص بود چه ساعتی آغاز می‌شود و چه ساعتی پایان می‌یابد. طبیعی است که هر کدام از طرف‌های مذاکراتی کار‌های دیگری هم دارند و باید به کار‌های دیگرشان برسند. موضوعی که برای ما روشن بود، این بود که ما طبق برنامه مذاکرات را شروع کردیم و طبق برنامه خاتمه دادیم.

برچسب ها: اسماعیل بقائی
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
قیمت بیت‌کوین و ارزهای دیجیتال امروز قیمت بیت‌کوین و ارزهای دیجیتال امروز
قیمت بیت کوین، اتریوم و سایر ارزهای دیجیتال (رمزارزها) به دلار امروز سه‌شنبه ۷ بهمن ۱۴۰۴ را می‌توانید در جدول زیر مشاهده نمایید.
واکنش صادق به درخواست وزیر علوم، مسئولان اساسا باور ندارند کشور مشکلی دارد واکنش صادق به درخواست وزیر علوم، مسئولان اساسا باور ندارند کشور مشکلی دارد
صادق زیباکلام در نامه‌ای سرگشاده خطاب به حسین سیمایی‌صراف، با نگاهی به درخواست وزیر علوم، تحقیقات و فناوری برای کمک دانشگاه‌ها برای راهیابی به برون‌رفت کشور از مشکلات اجتماعی، به نقد رجوع به دانشگاهیان در بزنگاه‌های حساس سیاسی کشور پرداخته است.
قیمت طلا، سکه، دلار و یورو امروز دوشنبه قیمت طلا، سکه، دلار و یورو امروز دوشنبه
طلا ۱۸ عیار به قیمت ۱۶ میلیون و ۸۷۵ هزار تومان رسید. سکه امامی در بازار امروز رشد قیمت شش میلیون و ۵۰۰ هزار تومانی را تجربه کرد و اکنون ۱۷۲ میلیون و ۱۶۰ هزار تومان فروخته می‌شود.
فیلم+ اظهارات رئیس بیمارستان فارابی در مورد مجروحان چشمی ناآرامی‌های اخیر فیلم+ اظهارات رئیس بیمارستان فارابی در مورد مجروحان چشمی ناآرامی‌های اخیر
رئیس بیمارستان فارابی درباره مجروحان حوادث اخیر گفت: در مجموع، حدود ۱۰۰۰ بیمار مراجعه کرده‌اند که پارگی چشم داشتند و نیازمند عمل اورژانسی بودند. این آمار به جز پارگی پلک و بیمارانی است که در حال حاضر به عمل جراحی نیاز ندارند.
فرزین معامله‌گری به پرسپولیس پیوست فرزین معامله‌گری به پرسپولیس پیوست
مدافع چپ تیم امید ایران و باشگاه شمس‌آذر قزوین با عقد قراردادی رسمی راهی پرسپولیس شد.
آخرین خبر از تعطیلی مدارس تهران برای فردا آخرین خبر از تعطیلی مدارس تهران برای فردا
طبق مصوبه کارگروه اضطرار آلودگی هوای استان تهران آموزش مدارس ابتدایی این استان در روز دوشنبه و سه‌شنبه غیرحضوری شد.
ابرهای سیاه در بازار سرمایه که امروز هم قرمز پوش بود ابرهای سیاه در بازار سرمایه که امروز هم قرمز پوش بود
تقاضای فروش سهام همچنان در بازار فعال است و بر سمت خرید غلبه دارد. امروز ۵۰ شرکت بزرگ بازار به تنهایی بیش از ۳ همت خروج پول حقیقی را ثبت کردند و نقش پررنگی در سرخی بازار سرمایه داشتند.
برگزیده
وزیر ارتباطات: اینترنت بین‌الملل نیاز نداریم وزیر ارتباطات: اینترنت بین‌الملل نیاز نداریم
ستار هاشمی با تأکید بر اینکه اگر گفته شود به اینترنت بین‌الملل نیاز نداریم شوخی تلخی کرده‌ایم، گفت: امروز فضای مجازی بخشی از فضای واقعی زندگی مردم شده و باید این موضوع را بپذیریم.
تنهایی استراتژیک اوکراین؛ صلحی بر پایه‌ی اجبار تنهایی استراتژیک اوکراین؛ صلحی بر پایه‌ی اجبار
پس از دیدار رئیس‌جمهور اوکراین و آمریکا در داووس، کی‌یف مجبور به پذیرش واگذاری ارضی از سوی ترامپ شد.
تصویب قطعنامه شورای حقوق بشر سازمان ملل علیه ایران تصویب قطعنامه شورای حقوق بشر سازمان ملل علیه ایران
شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد در پایان نشست ویژه روز جمعه، قطعنامه پیشنهادی ایسلند، آلمان، مقدونیه شمالی، جمهوری مولداوی و انگلیس درباره ایران را تصویب کرد.
صفحه خبر بالای تصاویر