مخاطب۲۴- علاءالدین رفیعزاده معاون رئیسجمهور و رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور از برنامههای این سازمان برای اصلاح امور اداری کشور خبر داد و جزئیاتی از اقدامات صورت گرفته برای ساماندهی نیروهای انسانی دولت را رسانهای کرد.
وی بر این اعتقاد است که برنامه اصلاح نظام اداری در بازه ۴ ساله اجرا میشود، از برنامه ریزیها برای بهبود و نظاممند کردن استخدامها سخن گفت.
اصلاح نظام اداری نهایتا منجر به کاهش هزینههای دولت و افزایش بهرهوری میشود
معاون رئیس جمهوری در پاسخ به این پرسش که آیا روند اجرای این برنامه، پیچیده، هزینهبَر و زمانبَر است؟ تصریح کرد: اصلاح نظام اداری در نهایت منجر به افزایش هزینه نخواهد شد بلکه منجر به کاهش هزینه و افزایش بهرهوری میشود؛ البته ممکن است در جایی مثلاً سامانه یا نرمافزاری تهیه کنیم که نیازمند هزینه است ولی این هزینهکرد در مسیر کاهش هزینههای کلان نظام اداری است.
رفیع زاده ادامه داد: به عبارت دیگر دنبال این هستیم تا هزینههای نظام اداری را از طریق اصلاح فرآیندها و کاهش اندازه دولت کاهش و با اصلاح این نظامات افزایش بهرهوری را محقق کنیم.
وی درباره جزئیات برنامه اصلاح نظام اداری دولت گفت: این برنامه ۶ محور دارد که هر محور دنبال هدفهای خاص خود است؛ برای مثال در محور اول در حوزه ساختار و اندازه دولت دنبال واگذاری وظایف، اختیارات و ماموریتها به واحدهای عملیاتی و بخش غیر دولتی هستیم.
رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور با تاکید بر اینکه به دنبال کاهش اندازه دولت از محل تعریف دقیق ماموریتها و وظایف دستگاههای اجرایی و تفکیک ماموریتهای حاکمیتی و ستادی و در کنار آنها، وظایف تصدیگری هستیم، افزو: هدف این کار این است که بتوانیم وظایف حاکمیتی و سیاستگذاری را بر عهده ستاد وزارتخانهها بگذاریم و بقیه وظایف را جدا کنیم و آنچه از طریق بخشهای غیردولتی، واحدهای عملیاتی، استانی و شهرستانی قابل انجام است را به آنها واگذار کنیم.
نقشه راه توسعه دولت هوشمند ابلاغ شد
معاون رئیس جمهوری محور دیگرِ نظام اصلاح اداری را هوشمندسازی دولت عنوان کرد و گفت: به تازگی سند مربوط به نقشه راه توسعه دولت هوشمند را به عنوان یکی از زیربرنامههای سند تحول اداری دولت چهاردهم مصوب و ابلاغ شد؛ این سند، سند بسیار مهمی است و اقدامات گستردهای را ذیل این سند دنبال خواهیم کرد.
رفیع زاده اظهار داشت: یکی از این برنامهها، مدیریت مبتنی بر داده است که مسیر حرکت خود را از تصمیمگیری بر اساس مطالعات نظری به سمت تصمیمگیریها بر اساس دادههای واقعی که وجود دارد، منتقل و با این کار مدیریتها مبتنی بر داده باشد.