کد خبر: ۶۱۸۳۷
تاریخ انتشار: ۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۰۹:۳۴

جزییاتی از حکم متهمین پرونده حمله تروریستی حرم شاهچراغ

رئیس کل دادگستری استان فارس از صدور آراء ۷ نفر از متهمین پرونده حمله تروریستی به حرم شاهچراغ خبر داد.
جزییاتی از حکم متهمین پرونده حمله تروریستی حرم شاهچراغ

مخاطب۲۴- حجت‌الاسلام سید صدرالله رجایی نسب در این باره اظهار کرد: در حملات تروریستی به حرم شاهچراغ (ع) علاوه بر عوامل اصلی حمله که به سزای عمل خود رسیدند؛ نفرات دیگری به عنوان پشتیبان و دخیل در تأمین سلاح، خشاب و مهمات نیز تحت پیگرد قانونی قرار گرفتند. با اقدامات اطلاعاتی که پس از وقوع این حوادث در دستور کار بازپرس ویژه و نهاد‌های امنیتی قرار گرفت این عوامل شناسایی و ضمن خنثی شدن اقدمات ترویستی بعدی آنان، بازداشت شدند.

بیشتر بخوانید

رئیس کل دادگستری استان فارس تصریح کرد: حملات تروریستی به حرم مطهر شاهچراغ (ع) دارای ابعاد مختلفی بود که دستگاه قضایی با همکاری نهاد‌های امنیتی ضمن پیگیری همه زوایای این پرونده تلاش کردند کلیه عوامل دست اندرکار و دخیل در این موضوع را متناسب با بزه ارتکابی و در چارچوب مقررات شرعی و قانونی تحت پیگرد و مجازات قانونی قرار دهند.

وی در همین راستا با بیان اینکه رسیدگی به اتهامات ۷ متهم این پرونده از اسفند ۱۴۰۳ در دستور کار شعبه اول دادگاه انقلاب اسلامی شیراز قرار گرفت، گفت: پس از برگزاری جلسات دادگاه و اعلام ختم رسیدگی از سوی ریاست دادگاه، ۳ تن از این متهمان به اتهام معاونت در افساد فی الارض به مجازات اعدام محکوم شدند.

رئیس کل دادگستری استان فارس گفت: این سه نفر که به نوعی مغز متفکر و محور اصلی اقدامات تروریستی در داخل کشور بودند علاوه بر اتهام معاونت در افساد فی الارض با اتهام معاونت در محاربه نیز مواجه بودند که در این خصوص نیز هر کدام به ۲۵ سال حبس محکوم شدند.
رئیس کل دادگستری استان فارس همچنین از محکومیت ۲ تن دیگر از اعضای گروه داعش در جریان این پرونده خبر داد و افزود: این دو فرد عضو گروه داعش با در نظر گرفتن میزان همکاری و تأثیر در حوادث تروریستی در حرم شاهچراغ (ع) به ترتیب به ۱۵ سال و متهم دیگر به ۱۰ سال و یک روز حبس تعزیری محکوم شدند.

رجایی نسب در ادامه به محکومیت دو متهم زن این پرونده اشاره کرد و گفت: این دو متهم نیز هر کدام به ۵ سال حبس محکوم شدند که اِعمال مجازات این دو متهم با توجه به شرایط ویژه با رأفت اسلامی، تحت نظارت سامانه پابند الکترونیکی و در محدوده هزار متری از محل سکونت اجرا خواهد شد.

رئیس کل دادگستری استان فارس از رسیدگی به بخشی از این پرونده با اتهام فروش و نگهداری سلاح و مهمات در خصوص یکی از متهمان به صلاحیت دادگاه کیفری یک خبر داد و خاطر نشان کرد: این قسمت از پرونده نیز در مرجع ذی صلاح در جریان رسیدگی قرار دارد.

رئیس کل دادگستری استان فارس با هدف تنویر افکار عمومی به تشریح پرونده‌های قضایی مختلف در خصوص دو حادثه تروریستی حرم شاهچراغ (ع) پرداخت و افزود: اصلی‌ترین و حساس‌ترین پرونده قضایی حوادث تروریستی در حرم مطهر شاهچراغ (ع) مربوط به محاکمه و صدور احکام عوامل میدانی و عملیاتی و مباشران اصلی دو حمله تروریستی بود که در دو نوبت در سال‌های ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ با اجرای حکم متهمان مختومه شد.

رجایی نسب با بیان اینکه پرونده دیگری با موضوع دادخواهی خانواده‌های شهدا و آسیب‌دیدگان ناشی از اقدامات گروه تروریستی در حرم شاهچراغ (ع) در شعبه ۵۵ دادگاه حقوقی بین‌الملل برگزار شد گفت: این پرونده نیز به مطالبات حقوقی و خسارات مادی و معنوی خانواده‌های شهدا و جانبازان ناشی از حملات تروریستی می‌پردازد که این بخش در صلاحیت دادگاه حقوقی بین الملل در تهران است.

وی رسیدگی به اتهامات عوامل پشتیبان حوادث تروریستی که منجر به صدور رأی گردید را سومین پرونده مرتبط با این جنایت خواند و خاطر نشان کرد: بخش‌های دیگری از پرونده به فراخور موضوعات اتهامی در صلاحیت محاکم کیفری یک استان فارس و کیفری ۲ شیراز قرار داشت که در اوقات مختلف مورد رسیدگی و صدور رای قرار گرفت.

رئیس کل دادگستری استان فارس در پایان یادآور شد در پرونده اخیر مربوط به محکومیت بدوی عوامل پشتیبان حملات تروریستی به حرم شاهچراغ (ع) تعدادی از متهمان به آراء صادره تسلیم و بخشی از آراء نیز در چارچوب موازین قانونی مورد اعتراض وکلای متهمان قرار گرفته است که در دیوان عالی کشور در حال رسیدگی است.

captcha
اخبار داغ
رشد ۱۵۳ هزار واحدی شاخص بورس در معاملات امروز رشد ۱۵۳ هزار واحدی شاخص بورس در معاملات امروز
شاخص بورس در معاملات روز یکشنبه به روند صعودی خود ادامه داد و رکورد جدیدی را ثبت کرد.
سود کدام محصول ایران خودرو بیشتر است سود کدام محصول ایران خودرو بیشتر است
طرح تازه فروش ایران‌خودرو از ۱۸ شهریور آغاز شده و هشت محصول این شرکت بدون نیاز به مسدودسازی وجه بانکی عرضه شده‌اند. بررسی اختلاف قیمت کارخانه و بازار نشان می‌دهد بیشترین سود خرید در این دوره به دناپلاس توربو اتوماتیک آپشنال می‌رسد که برای خریداران بازدهی قابل‌توجه ۳۲ درصدی دارد.
نامزد‌های توپ طلای ۲۰۲۶ چه کسانی هستند! نامزد‌های توپ طلای ۲۰۲۶ چه کسانی هستند!
رکنا ورزشی: فهرست نامزد‌های جوایز توپ طلای ۲۰۲۶ اعلام شد و تاکنون اسامی نامزد‌های هشت بخش از جمله بهترین استعداد جوان، بهترین دروازه‌بان، بهترین مربی و بهترین باشگاه در بخش مردان و زنان معرفی شده است. مراسم توپ طلای امسال ۲۶ اکتبر در لندن برگزار می‌شود.
واکنش هواداران به ماجرای خداداد و عالیشاه! واکنش هواداران به ماجرای خداداد و عالیشاه!
هواداران پرسپولیس در ورزشگاه شهدای شهر قدس، بار دیگر نشان دادند که ۱۳ سال دلبستگی به کاپیتانی، چون عالیشاه، با هیچ جدایی فراموش نمی‌شود.
خودرو‌ ملی ایران؛ از سمند تا ری‌را حقیقتی که پنهان مانده خودرو‌ ملی ایران؛ از سمند تا ری‌را حقیقتی که پنهان مانده
صنعت خودرو ایران از پیکان تا پلتفرم‌های IKP مسیر پرچالش و پرادعا داشته است. این گزارش با نگاهی بی‌رحمانه، تمام خودرو ملی از سمند تا ری‌را را با رقبای جهانی مقایسه و واقعیت فنی آن‌ها را آشکار می‌کند.
۷ هزار کشته بر اثر گرما در فرانسه! ۷ هزار کشته بر اثر گرما در فرانسه!
وزیر بهداشت فرانسه از مرگ حدود ۷ هزار نفر در این کشور در اثر موج گرمای کم سابقه خبر داد.
عصبانیت آرژانتینی‌ها از خداحافظی مسی! عصبانیت آرژانتینی‌ها از خداحافظی مسی!
خبر غیرمنتظره‌ای که هیچ‌یک از هواداران آلبی‌سلسته تمایلی به شنیدنش نداشتند، روز دوشنبه ۳۱ آگوست رنگ واقعیت به خود گرفت.
برگزیده
رگبار و رعدوبرق در راه شمال کشور؛ تهران خنک‌تر می‌شود رگبار و رعدوبرق در راه شمال کشور؛ تهران خنک‌تر می‌شود
کارشناس سازمان هواشناسی از رگبار پراکنده باران در شرق استان تهران، مازندران و ارتفاعات البرز مرکزی خبر داد.
ثبت دمای ۴۸ درجه بالای صفر در دو نقطه کشور ثبت دمای ۴۸ درجه بالای صفر در دو نقطه کشور
در روز چهارشنبه ۶ خردادماه دو نقطه در ایران رکورد گرما را شکستند. بدین ترتیب، لامرد در استان فارس و راسک در استان سیستان و بلوچستان با ثبت دمای ۴۸ درجه سانتیگراد بالای صفر رکورد گرما در از ابتدای سال ۱۴۰۵ شکستند.
وضعیت تعطیلی مدارس چه شد؟ وضعیت تعطیلی مدارس چه شد؟
برخی خانواده‌ها درخواست دارند که مدارس به صورت حضوری دایر شوند، اما وزارت آموزش‌وپرورش می‌گوید این امکان فعلاً نیست.