کد خبر: ۶۱۸۳۷
تاریخ انتشار: ۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۰۹:۳۴

جزییاتی از حکم متهمین پرونده حمله تروریستی حرم شاهچراغ

رئیس کل دادگستری استان فارس از صدور آراء ۷ نفر از متهمین پرونده حمله تروریستی به حرم شاهچراغ خبر داد.
جزییاتی از حکم متهمین پرونده حمله تروریستی حرم شاهچراغ

مخاطب۲۴- حجت‌الاسلام سید صدرالله رجایی نسب در این باره اظهار کرد: در حملات تروریستی به حرم شاهچراغ (ع) علاوه بر عوامل اصلی حمله که به سزای عمل خود رسیدند؛ نفرات دیگری به عنوان پشتیبان و دخیل در تأمین سلاح، خشاب و مهمات نیز تحت پیگرد قانونی قرار گرفتند. با اقدامات اطلاعاتی که پس از وقوع این حوادث در دستور کار بازپرس ویژه و نهاد‌های امنیتی قرار گرفت این عوامل شناسایی و ضمن خنثی شدن اقدمات ترویستی بعدی آنان، بازداشت شدند.

بیشتر بخوانید

رئیس کل دادگستری استان فارس تصریح کرد: حملات تروریستی به حرم مطهر شاهچراغ (ع) دارای ابعاد مختلفی بود که دستگاه قضایی با همکاری نهاد‌های امنیتی ضمن پیگیری همه زوایای این پرونده تلاش کردند کلیه عوامل دست اندرکار و دخیل در این موضوع را متناسب با بزه ارتکابی و در چارچوب مقررات شرعی و قانونی تحت پیگرد و مجازات قانونی قرار دهند.

وی در همین راستا با بیان اینکه رسیدگی به اتهامات ۷ متهم این پرونده از اسفند ۱۴۰۳ در دستور کار شعبه اول دادگاه انقلاب اسلامی شیراز قرار گرفت، گفت: پس از برگزاری جلسات دادگاه و اعلام ختم رسیدگی از سوی ریاست دادگاه، ۳ تن از این متهمان به اتهام معاونت در افساد فی الارض به مجازات اعدام محکوم شدند.

رئیس کل دادگستری استان فارس گفت: این سه نفر که به نوعی مغز متفکر و محور اصلی اقدامات تروریستی در داخل کشور بودند علاوه بر اتهام معاونت در افساد فی الارض با اتهام معاونت در محاربه نیز مواجه بودند که در این خصوص نیز هر کدام به ۲۵ سال حبس محکوم شدند.
رئیس کل دادگستری استان فارس همچنین از محکومیت ۲ تن دیگر از اعضای گروه داعش در جریان این پرونده خبر داد و افزود: این دو فرد عضو گروه داعش با در نظر گرفتن میزان همکاری و تأثیر در حوادث تروریستی در حرم شاهچراغ (ع) به ترتیب به ۱۵ سال و متهم دیگر به ۱۰ سال و یک روز حبس تعزیری محکوم شدند.

رجایی نسب در ادامه به محکومیت دو متهم زن این پرونده اشاره کرد و گفت: این دو متهم نیز هر کدام به ۵ سال حبس محکوم شدند که اِعمال مجازات این دو متهم با توجه به شرایط ویژه با رأفت اسلامی، تحت نظارت سامانه پابند الکترونیکی و در محدوده هزار متری از محل سکونت اجرا خواهد شد.

رئیس کل دادگستری استان فارس از رسیدگی به بخشی از این پرونده با اتهام فروش و نگهداری سلاح و مهمات در خصوص یکی از متهمان به صلاحیت دادگاه کیفری یک خبر داد و خاطر نشان کرد: این قسمت از پرونده نیز در مرجع ذی صلاح در جریان رسیدگی قرار دارد.

رئیس کل دادگستری استان فارس با هدف تنویر افکار عمومی به تشریح پرونده‌های قضایی مختلف در خصوص دو حادثه تروریستی حرم شاهچراغ (ع) پرداخت و افزود: اصلی‌ترین و حساس‌ترین پرونده قضایی حوادث تروریستی در حرم مطهر شاهچراغ (ع) مربوط به محاکمه و صدور احکام عوامل میدانی و عملیاتی و مباشران اصلی دو حمله تروریستی بود که در دو نوبت در سال‌های ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ با اجرای حکم متهمان مختومه شد.

رجایی نسب با بیان اینکه پرونده دیگری با موضوع دادخواهی خانواده‌های شهدا و آسیب‌دیدگان ناشی از اقدامات گروه تروریستی در حرم شاهچراغ (ع) در شعبه ۵۵ دادگاه حقوقی بین‌الملل برگزار شد گفت: این پرونده نیز به مطالبات حقوقی و خسارات مادی و معنوی خانواده‌های شهدا و جانبازان ناشی از حملات تروریستی می‌پردازد که این بخش در صلاحیت دادگاه حقوقی بین الملل در تهران است.

وی رسیدگی به اتهامات عوامل پشتیبان حوادث تروریستی که منجر به صدور رأی گردید را سومین پرونده مرتبط با این جنایت خواند و خاطر نشان کرد: بخش‌های دیگری از پرونده به فراخور موضوعات اتهامی در صلاحیت محاکم کیفری یک استان فارس و کیفری ۲ شیراز قرار داشت که در اوقات مختلف مورد رسیدگی و صدور رای قرار گرفت.

رئیس کل دادگستری استان فارس در پایان یادآور شد در پرونده اخیر مربوط به محکومیت بدوی عوامل پشتیبان حملات تروریستی به حرم شاهچراغ (ع) تعدادی از متهمان به آراء صادره تسلیم و بخشی از آراء نیز در چارچوب موازین قانونی مورد اعتراض وکلای متهمان قرار گرفته است که در دیوان عالی کشور در حال رسیدگی است.

آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
تنها مسئولی که قبل و بعد از انقلاب در منصبش باقی ماند تنها مسئولی که قبل و بعد از انقلاب در منصبش باقی ماند
در میان روز‌های پرشور پیروزی انقلاب و سقوط رژیم پهلوی، یک مرد با آرامش پشت میز پر از کتاب‌هایش نشست و تاریخ را ورق زد: عبدالحسین حائری، تنها شخصیتی که با شجاعت و دانش جایگاه خود را به عنوان نگهبان گنجینه‌های فرهنگی ایران حفظ کرد.
ایران صاحب بیشترین کارت قرمز در انتخابی جام جهانی ایران صاحب بیشترین کارت قرمز در انتخابی جام جهانی
ملی‌پوشان فوتبال ایران بیشتر از هر تیم دیگری در مرحله نهایی انتخابی جام جهانی ۲۰۲۶ در قاره آسیا کارت قرمز دریافت کردند.
شگفتی ۱۰ ساله شطرنج جهان شگفتی ۱۰ ساله شطرنج جهان
رومن شوگدژیف، شطرنج‌باز ۱۰ ساله روس، با ثبت رکوردی شگفت‌انگیز در مسابقات رادنیچکی، به جوان‌ترین استاد بین‌المللی تاریخ شطرنج تبدیل شده است.
فروش سگ آزاد، بیرون بردنش ممنوع است! فروش سگ آزاد، بیرون بردنش ممنوع است!
در مورد نحوه خرید و نگهداری از حیوانات خانگی باید سخت‌گیری شود، اما در عمل چنین چیزی نمی‌بینیم و تولید و فروش آن آزاد است. با این حال به افرادی که حیوان خانگی خریده‌اند، می‌گویند سگ را بیرون نیاورید
اگر ۱۶ پیام نیازمند داشتیم او ۱۰۰ میلیارد نمی‌گرفت! اگر ۱۶ پیام نیازمند داشتیم او ۱۰۰ میلیارد نمی‌گرفت!
مجتبی فریدونی می‌گوید؛ مشکل تقل و انتقالات به دلیل عدم توازن عرضه و تقاضاست. ما اگر ۱۶ دروازه‌بان طراز‌اول در حد بیرانوند داشتیم چه اتفاقی رخ می‌داد. اگر ۱۶ نیازمند داشتیم دیگر کسی برای این دروازه‌بان ۱۰۰ میلیارد هزینه نمی‌کرد، بلکه ۱۰ میلیارد هم حاضر نبودند برایش هزینه کنند.
رای بیرانوند به ضرر فدراسیون شد یا بیرانوند؟ رای بیرانوند به ضرر فدراسیون شد یا بیرانوند؟
همه‌چیز تمام شد؛ مسابقات لیگ، بازی‌های انتخابی جام‌جهانی و حتی صبر و حوصله مردم. اما همچنان خبری از اعلام رای پرونده علیرضا بیرانوند نیست. فدراسیون فوتبال در این ماجرا، پیامی غیرمستقیم علیه افکارعمومی منتشر کرد.
قهوه با پیری مبارزه می‌کند قهوه با پیری مبارزه می‌کند
انتشار نتایج پژوهشی جدید در هفته گذشته خبری خوش برای دوستداران قهوه در سراسر جهان به ارمغان آورد. بر اساس این مطالعه، زنانی که در میانسالی قهوه می‌نوشند، شانس بیشتری برای داشتن سالمندی سالم‌تر دارند.
برگزیده
صفحه خبر بالای تصاویر