کد خبر: ۶۱۴۸۰
تاریخ انتشار: ۲۰ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۲۳:۴۱
وقتی طعنه‌ها رنگ واقعیت می‌گیرند

بادبزن و آفتابه آخرین ابزار خروج از بحران انرژی!

افزایش قطعی‌های برق در اردیبهشت، زنگ خطر تشدید بحران برق و خاموشی‌ها را به صدا درآورد. در همین زمینه، مهدی مسائلی، دبیر سندیکای صنعت برق گفت: «باید قبول کرد که امسال تابستان سختی پیش‌روست و مردم باید خود را برای این شرایط آماده کنند و تمهیدات لازم را بیندیشند. من توصیه می‌کنم برای این شرایط، بادبزن و آفتابه تهیه کنند!».
بادبزن و آفتابه آخرین ابزار خروج از بحران انرژی!

به گزارش مخاطب ۲۴: هنوز تابستان از راه نرسیده، اما سایه بحران کمبود برق سنگین‌تر از همیشه بر سر مردم ایران افتاده است. قطعی‌های گسترده برق از اواسط فروردین آغاز شده و موجی از نگرانی، نارضایتی و سردرگمی را در سراسر کشور ایجاد کرده است.

هرچند قطعی‌های برق برای مردم ایران اتفاق تازه‌ای نیست، اما امسال شدت بحران به‌حدی است که دبیر سندیکای صنعت برق به مردم پیشنهاد کرده است که بادبزن و آفتابه بخرند!

آن‌طور که مهدی مسائلی، به ایلنا گفته است: باید قبول کرد که امسال تابستان سختی پیش‌روست و مردم باید خود را برای این شرایط آماده کنند و تمهیدات لازم را بیندیشند. من توصیه می‌کنم برای این شرایط، بادبزن و آفتابه تهیه کنند.

دبیر سندیکای صنعت برق گفت: «حتی اگر مذاکرات به نتیجه برسد، مشکل برق در کوتاه‌مدت حل نمی‌شود.»

این موضوع در کنار طعنه خرید آفتابه و بادبزن در واقعیت از تشدید بحران کمبود برق حکایت دارد. به تبع قطعی‌های مکرر برق، قطعی آب نیز گریبان‌گیر مردم می‌شود. این واقعیت از افت شدید فشار آب حکایت دارد که همزمانی بی‌برقی و بی‌آبی را برای مردم به دنبال دارد.

محسن اردکانی، مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران، در برنامه‌ای تلویزیونی عنوان کرد: به دلیل کاهش فشار، آب طبقات دوم به بالا را نمی‌توان تامین کرد. ساکنان این طبقات باید مخزن و پمپ خریداری کنند.

با توجه به کاهش فشار آب، اگر افراد نتوانند مخزن یا پمپ خریداری کنند، از آب محروم می‌مانند و بالاجبار به استفاده از آفتابه محکوم هستند!

با تشدید گرمای هوا و شروع زودهنگام قطعی‌های برق، این احتمال وجود دارد که در فصل تابستان و اوج گرما، قطعی‌های برق تشدید شود. با توجه به از کار افتادن کولر‌ها و تشدید گرما، استفاده از بادبزن نیز اجتناب‌ناپذیر است.

در واقع به دلیل ناتوانی مسئولان کشور در تامین آب و برق مردم، آنها مجبور هستند که زندگی خود را با قطعی‌های برق و آب سازگار کنند!

با اینکه مسائلی این موضوع را به‎‌مثابه طعنه ذکر کرده است، اما در کشور پیشینه اینطور نصیحت‌های واقعی وجود دارد. مواقعی که مسئولان به جای حل مشکلات مردم، وظایف خود را به آنها برون‌سپاری کرده‌اند.

به عنوان مثال، در سال ۱۳۹۶، پیرمردی به خاطر درد پایش، به حسن قاضی‌زاده هاشمی، وزیر وقت بهداشت، گلایه کرده و خواهان امکانات فیزیوتراپی در شهرشان شده بود، اما وزیر به او گفته بود: «»

این اتفاق شاید آیینه برخورد مسئولان با مشکلات مردم باشد؛ نادیده گرفتن نقش خود در بروز بحران و برون‌سپاری وظایف‌شان به مردم.

سخنگوی دولت: در برابر قطعی برق با مردم «همدلی» می‌کنیم!

فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت، روز ۱۶ اردیبهشت در نشست خبری گفت: ناترازی‌ها واژه‌ای است که خود دولت هم دوست ندارد آن را استفاده کند، اما گریزی از واقعیت وجود ندارد. با این واقعیت تنها یک کار می‌توان انجام داد و آن هم پذیرش واقعیت است.

وی ادامه داد: دولت با ناترازی‌های متعددی مواجه است و برای اینکه بتواند مشکل را حل کند به زمان نیاز دارد. رفع ناترازی یک موضوع زمان‌بر است و در یک بازه کوتاه زمانی نمی‌توان به خروجی رسید. قطع برق بر مردم فشار وارد می‌کند و در مورد این موضوع با مردم همدلی و همبستگی می‌کنیم و از آنها پوزش می‌طلبیم، اما باید پذیرفت که حل این موضوع زمان‌بر است.

این اظهارات بدان معناست که قطعی برق کماکان ادامه می‌یابد و مسئولان تنها راهکاری که دارند، همدلی و عذرخواهی کردن است. این جملات نشان می‌دهد که راهبرد مشخصی در کوتاه‌مدت برای خروج از بحران وجود ندارد و به نظر می‌رسد که مدیریت کلان کشور در این زمینه تنها نظاره‌گر است.

با توجه به روند فعلی قطعی برق و نبود راهبردی مشخص برای مدیریت مصرف یا افزایش تولید برق، این احتمال وجود دارد که خاموشی‌ها به‌مرور بیشتر شوند. در چنین شرایطی یا واکنش و اعتراض مردم شدت می‌گیرد یا اقدامات برای سازگاری با شرایط اسفناکی که مسئولان ایجاد کرده‌اند، به‌ناچار بیشتر می‌شود.

منبع: تجارت نیوز

برچسب ها: برق قطعی برق
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
ترامپ نماد قهرمانی جام جهانی باشگاه‌ها را برد! ترامپ نماد قهرمانی جام جهانی باشگاه‌ها را برد!
دونالد ترامپ اعلام کرد که جام قهرمانی جام جهانی باشگاه‌ها را با خود به کاخ سفید برده است.
حامیان ایران در جنگ ۱۲ روزه، از معین و شهرام شبپره تا فرخ نگهدار حامیان ایران در جنگ ۱۲ روزه، از معین و شهرام شبپره تا فرخ نگهدار
در جنگ ۱۲ روزه ایران و اسرائیل، روزنامه نگاران، خوانندگان و حتی سیاسیونی که سال هاست به عنوان تفاوت عقیدتی با جمهوری اسلامی، ترک وطن کردند، حمایت از وطن را به اختلافات سیاسی ترجیح دادند.
حمایت طارمی از فغانی حمایت طارمی از فغانی
مهدی طارمی استوری جدیدی در صفحه شخصی خود منتشر کرد.
جاسوسان موساد در کنار ما جاسوسان موساد در کنار ما
سال‌هاست که واژه‌هایی، چون «نفوذی» و «جاسوس» وارد ادبیات سیاسی ایران شده و در بزنگاه‌های مهم مرکز ثقل توجه سیاسیون قرار می‌گیرد. در میان سیاسیونی که از نفوذ اسرائیلی‌ها به سطح بالای نظام هشدار دادند و بر جلوگیری و مراقب از نفوذی‌ها تاکید داشتند، برخی چهره‌هایی هم بودند که این موضوع را انکار کرده و حتی خبرنگاران را عامل جاسوسی خواندند.
خوابیدن با چراغ روشن ممنوع خوابیدن با چراغ روشن ممنوع
این ارتباط از نظر بیولوژیکی منطقی است. بدن ما از سیگنال‌های نوری برای تشخیص زمان خواب استفاده می‌کند و هرگونه اختلال در این روال می‌تواند در ریتم‌های شبانه‌روزی بدن ما که فرآیندهای داخلی بی‌شماری را تنظیم می‌کنند، اختلال ایجاد کند.
همبستگی مردم را مصادره نکنید همبستگی مردم را مصادره نکنید
بعد از برقراری صلح در جنگ دوازده روزه، صحبت‌های زیادی درباره همبستگی، وحدت، و نزدیک شدن حاکمیت به مردم گفته و شنیده می‌شود، با این وجود گروهی هستند که همچنان با سخنان تند مانع شکل گرفتن این وحدت و همدلی می‌شوند
کی‌روش روش به عمان رفت کی‌روش روش به عمان رفت
کارلوس کی‌روش سرمربی سابق تیم ملی فوتبال ایران به عنوان سرمربی جدید تیم ملی عمان معرفی شد.
برگزیده
آموزش و پرورش رها شده آموزش و پرورش رها شده
در کشور یک تلقی سیاسی به وجود آمده است که می‌توانیم نام آن را «رها شدگی امر مهم تصمیم گیری» بنامیم. در حوزه آموزش و پرورش از اصطلاح جذاب تری برای این وضعیت استفاده می‌شود و نام آن را خصوصی سازی یا نفی تصدی گری گذاشته‌اند.
بازگشت ژیان به خیابان‌های فرانسه بازگشت ژیان به خیابان‌های فرانسه
ژیان، خودروی خاطره‌انگیز دهه‌های گذشته، با چهره‌ای تازه و طراحی کاملاً مدرن به دنیای خودرو بازگشته است.
دور زدن قانون با صدور تراکم شناور به بهانه جنگ دور زدن قانون با صدور تراکم شناور به بهانه جنگ
برنامه زاکانی برای بازسازی تخریب‌های به‌جامانده از حمله اسرائیل به ایران، به نوعی بازگشت هولوگرام‌ها و شهرفروشی است که شهرداری با چراغ سبز دولت آن را در پیش گرفته است.
صفحه خبر بالای تصاویر