کد خبر: ۶۱۴۳۳
تاریخ انتشار: ۲۰ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۰:۴۷

راز چشم آبی‌ها

طبق گفته دانشمندان، تمام انسان‌هایی که چشمان آبی دارند، نوادگان یک فرد واحد اروپایی هستند که حدود ۶۰۰۰ تا ده هزار سال پیش زندگی می‌کرده است.
راز چشم آبی‌ها

مخاطب۲۴- تا به حال فکر کرده‌اید چرا رنگ چشمان برخی از افراد آبی است؟

طبق گفته دانشمندان، تمام انسان‌هایی که چشمان آبی دارند، نوادگان یک فرد واحد اروپایی هستند که حدود ۶۰۰۰ تا ده هزار سال پیش زندگی می‌کرده است.

اما اگر این سؤال برایتان مطرح است که دانشمندان چطور به این نتیجه رسیده‌اند، باید گفت که در آغاز، تمام انسان‌ها چشمانی به رنگ طیف‌های مختلف قهوه‌ای داشتند تا اینکه جهش ژنتیکی خاصی باعث ایجاد تغییر در رنگ چشمان انسان‌ها شد.

بیشتر بخوانید


جهش ژنتیکی و تغییر رنگ چشم انسان‌ها

این جهش مربوط به ژنی به‌نام HERC۲ است که عملکرد ژن OCA۲ یعنی ژنی که تعیین می‌کند که بدن تا چه میزان رنگ‌دانه قهوه‌ای تولید کند را مختل می‌کند؛ در واقع چشم آبی شدن برخی از افراد در نتیجه همین جهش است.

سؤال بعدی این است که حالا چطور مشخص شده که همه انسان‌های چشم آبی از یک نیاکان مشترک هستند؟ پاسخ این است که تمام افرادی که امروزه چشمان آبی دارند، دقیقاً همین جهش یکسان را در ژن‌های خود دارند. این همسانی ژنتیکی نشان می‌دهد که منشأ آن به یک فرد خاص بازمی‌گردد.

دانشمندان تخمین می‌زنند که تنها حدود ۸ تا ۱۰ درصد از جمعیت جهان دارای چشمان آبی هستند. همچنین، رنگ چشم‌ها در دوران کودکی هنوز به‌طور کامل تثبیت نشده‌اند؛ بنابراین، ممکن است کودکانی با چشم آبی در نهایت با افزایش رنگ‌دانه قهوه‌ای، در بزرگ‌سالی چشمانی به رنگ قهوه‌ای داشته باشد.

پس اگر چشمانتان آبی است، حالا می‌دانید که خانواده ژنتیکی‌تان بسیار گسترده‌تر از چیزی است که تصور می‌کردید. پژوهش درباره این موضوع توسط تیمی از دانشگاه کپنهاگ دانمارک منتشر شده است.

پروفسور هانس آیبرگ از بخش پزشکی سلولی و مولکولی این دانشگاه توضیح داد: «در آغاز، همه ما چشمانی قهوه‌ای داشتیم؛ اما یک جهش ژنتیکی که بر ژن OCA۲ در کروموزوم‌ها اثر گذاشت، باعث ایجاد یک "سوییچ" شد که توانایی تولید رنگ‌دانه قهوه‌ای را خاموش کرد.»

برچسب ها: چشم
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
وام بازنشستگان تأمین اجتماعی واریز شد؟ وام بازنشستگان تأمین اجتماعی واریز شد؟
تسهیلات قرض‌الحسنه بازنشستگان و مستمری‌بگیران سازمان تأمین اجتماعی برای گروه نخست شامل بیش از ۳۸ هزار نفر واریز شد. سقف این تسهیلات نسبت به سال گذشته افزایش یافته است.
گل‌های مجتبی فخریان اعجوبه جدید پرسپولیس! گل‌های مجتبی فخریان اعجوبه جدید پرسپولیس!
گل‌های تماشایی مجتبی فخریان خرید جدید پرسپولیس
صادقی: موظف هستیم هر شش ماه یک بار عملکرد رئیس جمهور را ارزیابی کنیم صادقی: موظف هستیم هر شش ماه یک بار عملکرد رئیس جمهور را ارزیابی کنیم
صادقی با بیان اینکه قدرتمند شدن جامعه مدنی از لوازم دولت قدرتمند است، گفت: ما موظف هستیم هر شش ماه یک بار عملکرد رئیس جمهور را ارزیابی کنیم و گزارش آن را به مجمع عمومی جبهه اصلاحات ارائه بدهیم.
آغاز ثبت‌نام استخدام ۱۵ دستگاه از جمله آموزش و پرورش از چه زمانی آغاز می‌شود؟ آغاز ثبت‌نام استخدام ۱۵ دستگاه از جمله آموزش و پرورش از چه زمانی آغاز می‌شود؟
رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور از آغاز ثبت‌نام آزمون استخدامی جذب نیرو در ۱۵ دستگاه اجرایی از جمله آموزش و پرورش و بهداشت و درمان در خرداد امسال و برگزاری آزمون در تیرماه سال جاری خبر داد.
توانایی‌های طارمی یکی یکی رو می‌شود! توانایی‌های طارمی یکی یکی رو می‌شود!
مهدی طارمی در آخرین بازی فصل سری آ برای اینتر، شب متفاوتی را تجربه کرد.
در چه صورت جریمه سنگین و مسدودی کارت سوخت در انتظار رانندگان است؟ در چه صورت جریمه سنگین و مسدودی کارت سوخت در انتظار رانندگان است؟
سخنگوی صنف جایگاهداران کشور گفت: جریمه سنگین و مسدودی کارت سوخت در انتظار کسانی است که سهمیه سوخت خود را بفروشند.
همکاری ساترا و شهرداری علیه تاسیان! ماجرا چیست؟ همکاری ساترا و شهرداری علیه تاسیان! ماجرا چیست؟
با توجه به جمع‌آوری شبانه بیلبورد‌های تاسیان از سطح شهر تهران، به نظر می‌رسد سریال تاسیان دوباره توقیف شده است. پیگیری‌های دیده بان ایران حاکی است بیلبورد‌های تبلیغاتی سریال تاسیان ۴شنبه شب با مجوز وزارت فرهنگ در تهران اکران شد، اما کمتر از ۲۴ساعت با دستور شهرداری از تمام شهر پایین آمد.
برگزیده
نباید گوجه سبز زیاد بخوریم! نباید گوجه سبز زیاد بخوریم!
مانند همه میوه ها، اگر گوجه سبز بیش از حد مصرف شود، ممکن است با برخی آسیب‌ها رو‌به‌رو شوید علاوه بر این، برخی از افراد که دارو استفاده می‌کنند می‌تواند موجب ناراحتی شود
دحو الارض چه روزی است؟ دحو الارض چه روزی است؟
امروز روز دحو الارض هست که «دَحو» به معنای گسترش است و بعضی نیز آن را به معنای تکان دادن چیزی از محلِ اصلی اش تفسیر کرده‌اند.
نطق جنجالی سعید روستایی در کن نطق جنجالی سعید روستایی در کن
سعید روستایی در جشنواره کن حین نمایش فیلم زن و بچه تازه‌ترین ساخته‌اش خطاب به حاضران گفت.
صفحه خبر بالای تصاویر