کد خبر: ۶۱۳۷۴
تاریخ انتشار: ۱۸ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۸:۲۰

مردم در حصر اینترنتی

وقتی تلگرام و اینستاگرام همچنان در دسترس همه‌است، فیلترینگ چه چیزی را متوقف کرده است؟ لاهوتی می‌گوید تنها فرقش این است که مسئولان رایگان وصل‌اند و مردم باید پول بدهند.
مردم در حصر اینترنتی

به گزارش مخاطب 24: مهرداد لاهوتی نماینده مردم لنگرود در مجلس شورای اسلامی در گفت‌و‌گو با خبرنگار سیاسی تابناک، در ارتباط با پیامد‌های منفی استفاده از فیلترشکن‌ها و به تبع آن افزایش خطرات امنیتی، اقتصادی، اخلاقی و ... در جامعه بویژه در میان نسل جوان، اظهار کرد: موضوع فیلترینگ هیچ مشکلی را از کشور حل نکرد.

وی با طرح این پرسش که آیا با وجود فیلترینگ، شبکه‌های اجتماعی مانند اینستاگرام مسئولان هم قطع شده، افزود: همه به نوعی از شبکه‌های اجتماعی استفاده می‌کنند. پیام رسان تلگرام با وجود آنکه هنوز هم در کشور ما فیلتر است، اما عموم مردم این پیام رسان را در اختیار دارند و از استفاده می‌کنند.

همه از شبکه‌های فیلترشده استفاده می‌کنند، فقط مردم باید هزینه بدهند

همه مردم از شبکه‌های اجتماعی استفاده می‌کنند، اما با یک تفاوت؛ استفاده از پلتفرم‌هایی که فیلتر هستند برای مسئولان رایگان است، یعنی فیلترینگ آن برداشته شده در حالیکه مردم باید برای استفاده از این پلتفرم‌ها از فیلترشکن استفاده کنند و برای داشتن آن هزینه‌ای را پرداخت می کنند.

نماینده مردم لنگرود در مجلس، تصریح کرد: اگر دلیل فیلترینگ مسائل امنیتی و دلایل کارشناسی پشت آن بود و پیام رسان‌ها و شبکه‌های اجتماعی به تبع این موضوعات قطع می‌شدند، می‌گفتیم بالاخره بنا به این دلایل این اقدام صورت گرفته است، اما اکنون عملا همه مردم از شبکه‌های اجتماعی استفاده می‌کنند، با یک تفاوت؛ تفاوتش این است استفاده از پلتفرم‌هایی که فیلتر هستند برای مسئولان کشور رایگان است یعنی فیلترینگ آن برداشته شده در حالیکه مردم باید برای استفاده از این پلتفرم‌ها از فیلترشکن استفاده کنند و برای داشتن آن هزینه‌ای را پرداخت می کنند.

وی ادامه داد: همه مردم به نوعی از این پلتفرم‌ها استفاده می‌کنند، اما در این میان فقط یک بار مالی بابت هزینه فیلترشکن به مردم تحمیل شده است.

لاهوتی تصریح کرد: به اعتقاد بنده با توجه به این تجربه می‌طلبد که بخش دیگری از پلتفرم‌ها و شبکه‌های اجتماعی مانند اینستاگرام و ... را رفع فیلتر کنیم و به مردم اجازه استفاده از آنها را بدون فیلترشکن بدهیم.

این نماینده مجلس یادآور شد: این تجربه از اول انقلاب نشان داده که هر چه مردم در محدودیت قرار بگیرند، نتوانسته‌ایم موفق عمل کنیم.

اعتمادسازی و ارتقای پلتفرم‌های داخلی

وی با اشاره به پلتفرم‌ها و شبکه‌های اجتماعی که در داخل کشور ساخته شده، افزود: شبکه‌های اجتماعی و پلتفرم‌های تولید شده داخلی باید تلاش کنند از نظر امکانات، خدمات و فضا‌های برون مرزی اعتماد مردم را به خود جلب کنند تا استفاده از آنها از سوی مردم به شکل قابل توجه‌ای بالا برود و بتوانند مردم را به سوی خود جذب کنند.

فیلترشکن‌ها؛ تهدید امنیتی و اقتصادی برای نسل جوان

تصور من این است که تبعات منفی استفاده از فیلترشکن‌ها فضا را برای ما سخت‌تر می‌کند. وقتی که یک فیلترشکن اروپایی و آمریکایی برای رفع فیلتر مورد استفاده قرار می‌گیرد، آیا اشرافی بر روی آنها برای جلوگیری از تبعات منفی ناشی از آنها در ابعاد مختلف وجود دارد؟ این موضوع از این زاویه هم قابل برسی است.

لاهوتی در ارتباط با تبعات اقتصادی، امنیتی، اخلاقی و ... استفاده از فیلترشکن‌ها از سوی نسل جوان، هشدار داد و گفت: در این ارتباط باید کارشناسان امنیتی نظر بدهند، اما تصور من این است که تبعات منفی استفاده از فیلترشکن‌ها فضا را برای ما سخت‌تر می‌کند.

نماینده مردم لنگرود در مجلس اضافه کرد: وقتی یک فیلترشکن اروپایی و آمریکایی برای رفع فیلتر مورد استفاده قرار می‌گیرد، آیا اشرافی بر روی آنها برای جلوگیری از تبعات منفی ناشی از آن در ابعاد مختلف وجود دارد؟ این موضوع از این زاویه هم قابل بررسی است.

رئیس جمهور به وعده برداشتن فیتلرینگ عمل کند

وی در پاسخ به این سوال که مسعود پزشکیان قبل از انتخابات ریاست جمهوری وعده رفع فیلتر شبکه‌های اجتماعی را داد، اما اکنون این موضوع در بحبوحه اخبار مذاکرات به حاشیه رفته است، گفت: البته بنده نگاه و عملکرد ایشان را نگاه مثبتی می‌دانم. رئیس جمهور توانست به بخشی از وعده‌هایی که در این خصوص داده بود عمل کند. امیدوارم بتواند به تمامی وعده‌هایی که در این موضوع قبل از انتخابات به مردم داده، عمل کند.

سود اصلی فیلترینگ در جیب فروشندگان فیلترشکن‌هاست

لاهوتی در پایان گفت: بنابراین بحث ما در موضوع فیلترینگ این است؛ با توجه به استفاده اکثر مردم از فیلترشکن‌ها عملا جایی را نتوانسته‌ایم فیلتر کنیم و همه به نوعی از این پیام رسان‌ها و شبکه‌های اجتماعی استفاده می‌کنند، اما با این تفاوت که این استفاده برای مسئولان رایگان است، اما برای مردم عادی هزینه زا بوده و منافع آن عاید افرادی می شود که فیلترشکن‌ها را می‌سازند و می‌فروشند.

منبع: تابناک

آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
مهمان ویژه جشنواره جهانی فیلم فجر مهمان ویژه جشنواره جهانی فیلم فجر
آلفرد یعقوب‌زاده عکاس برجسته و مطرح در عرصه بین‌الملل، مهمان ویژه چهل‌وسومین جشنواره جهانی فیلم فجر است.
حضور ایران در سید ۲ جام جهانی ۲۰۲۶ قطعی شد حضور ایران در سید ۲ جام جهانی ۲۰۲۶ قطعی شد
در فاصله ۱۰ روز تا برگزاری مراسم قرعه‌کشی بیست‌وسومین دوره جام جهانی فوتبال فدراسیون بین‌المللی فوتبال سیدبندی تیم‌های حاضر در این رقابت‌ها را مشخص و اعلام کرد و همانطور که پیش‌بینی می‌شد تیم ملی فوتبال کشورمان در کنار تیم‌های ملی کرواسی، مراکش، کلمبیا، اروگوئه، سوئیس، ژاپن، سنگال، کره جنوبی، اکوادور، اتریش و استرالیا در سید دو قرار گرفت.  
نرخ بنزین اشخاص هیچ تغییری نکرده است + توضیحات سخنگوی دولت نرخ بنزین اشخاص هیچ تغییری نکرده است + توضیحات سخنگوی دولت
مهاجرانی تصریح کرد: سهمیه ۶۰ لیتری با نرخ ۱۵۰۰ تومان و سهمیه ۱۰۰ لیتری با نرخ ۳۰۰۰ تومان که از طریق کارت‌های شخصی استفاده می‌شود، هیچ تغییری نکرده است؛ نه در مقدار و نه در قیمت.
تهران در جمع ۱۰ شهر آلوده جهان تهران در جمع ۱۰ شهر آلوده جهان
داده‌های به‌روزشده در سایت رسمی «IQAIR» نشان می‌هد تهران در میان ۱۰ شهر آلوده جهان قرار دارد.
اتفاق نگران‌کننده هنگام یادگیری با ChatGPT اتفاق نگران‌کننده هنگام یادگیری با ChatGPT
پژوهش‌ها نشان می‌دهد سهولت استفاده از ChatGPT می‌تواند عمق یادگیری و مهارت‌های تفکر انتقادی کاربران را کاهش دهد و تبادل اطلاعات عمومی را محدود کند.
مدارس و دانشگاه‌های تهران غیرحضوری شد مدارس و دانشگاه‌های تهران غیرحضوری شد
استاندار تهران اعلام کرد با تصمیم کارگروه اضطرار آلودگی هوا، مدارس و دانشگاه‌های استان بجز فیروزکوه روز‌های ۴ و ۵ آذر به صورت غیرحضوری برگزار می‌شوند.
آلودگی هوا مدارس ابتدایی تهران را تا پایان هفته مجازی کرد آلودگی هوا مدارس ابتدایی تهران را تا پایان هفته مجازی کرد
دبیر کارگروه اضطرار آلودگی هوای تهران اعلام کرد، کلاس‌های مدارس ابتدایی روز‌های سه‌شنبه و چهارشنبه ۴ و ۵ آذرماه به صورت مجازی برگزار می‌شوند.
برگزیده
پیام کتبی ایران به عربستان پیام کتبی ایران به عربستان
محمد بن‌سلمان، ولیعهد عربستان، در جریان دیدار رئیس سازمان حج ایران با وزیر کشور عربستان، پیام کتبی رئیس‌جمهور ایران را دریافت کرد.
مچ انداختن ترامپ و مکرون + فیلم مچ انداختن ترامپ و مکرون + فیلم
ترامپ و ماکرون هنگام دیدار در مصر هنگام دست دادن با هم مچ انداختند به طوری که توجه همه رسانه ها را جلب کرد.
احزاب در تصمیم گیری‌های دولتی نقش مهمی دارند احزاب در تصمیم گیری‌های دولتی نقش مهمی دارند
مشاور رئیس جمهور در امور احزاب و تشکل‌ها در نشستی با احزاب و فعالان سیاسی استان گلستان گفت: تاکید رئیس جمهور بر این است که احزاب برای تصمیم گیری‌ها و تصمیم سازی‌ها در کشور به صورت جدی‌تر مورد مشورت قرار بگیرند.
صفحه خبر بالای تصاویر