کد خبر: ۶۱۳۲۸
تاریخ انتشار: ۱۷ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۵:۰۲

پاکستان: مجوز حمله به هند صادر شده است

نخست‌وزیر پاکستان امروز (چهارشنبه) اعلام کرد که شورای عالی امنیت ملی این کشور به نیروهای مسلح پاکستان مجوز داده است تا «اقدامات متقابل» علیه حملات هوایی هند انجام دهند.
پاکستان: مجوز حمله به هند صادر شده است

مخاطب ۲۴- در پی حملات شبانه ارتش هند به خاک پاکستان و کشته شدن دست‌کم ۲۶ غیرنظامی و زخمی شدن ۴۶ نفر دیگر، شهباز شریف اعلام کرد که اسلام آباد آماده پاسخ متقابل به دهلی نو است.

طبق گزارش خبرگزاری رویترز، این شدیدترین تنش نظامی بین دو رقیب اتمی از بیش از دو دهه پیش تاکنون است.

دولت هند مدعی شده که در واکنش به حمله‌ای مرگبار در منطقه پهلگام در کشمیر تحت کنترل هند (در ۲۲ آوریل) که طی آن ۲۶ نفر کشته شدند، به ۹ پایگاه «زیرساخت‌های تروریستی» در خاک پاکستان حمله کرده است.

ارتش پاکستان اعلام کرد که این حملات مناطق مختلفی از جمله احمدپور شرقی، مریدکه، سیالکوت، شکرگڑھ در ایالت پنجاب و همچنین شهر‌های کوئلی و مظفرآباد در کشمیر آزاد (تحت کنترل پاکستان) را هدف قرار داده است.

در واکنش به این حملات، سخنگوی ارتش پاکستان احمد شریف چودری تصریح کرد که پنج جنگنده و یک پهپاد تهاجمی هند در جریان این تجاوز هدف قرار گرفته و ساقط شده‌اند. وی نام سه فروند جنگنده رافائل، یک میگ-۲۹ و یک سوخو-۵۷ را در بین آنها ذکر کرد.

بر اساس این گزارش، دفتر نخست‌وزیر پاکستان با استناد به بند ۵۱ منشور سازمان ملل که حق دفاع مشروع را برای کشور‌ها محفوظ می‌دارد، در بیانیه‌ای رسمی اعلام کرد «پاکستان طبق ماده ۵۱ منشور سازمان ملل متحد، این حق را برای خود محفوظ می‌داند که در زمان، مکان و با شیوه‌ای که خود تعیین می‌کند، در دفاع از جان شهروندان بی‌گناه و حاکمیت ملی خود، اقدامات تلافی‌جویانه انجام دهد.»

در این بیانیه همچنین آمده است «نیرو‌های مسلح پاکستان رسماً مجاز هستند تا اقدامات متقابل لازم را در این خصوص انجام دهند.»

نخست‌وزیر پاکستان در ادامه تأکید کرد «هند، بار دیگر برخلاف منطق و عقلانیت، شعله‌های آتش را در منطقه برافروخته و مسئولیت کامل تبعات بعدی این اقدام متوجه دهلی‌نو خواهد بود.»

همزمان، وزارت امور خارجه پاکستان نیز کاردار هند را فراخوانده و مراتب اعتراض شدید اسلام‌آباد نسبت به آنچه «حملات بی‌دلیل و تحریک‌آمیز» خوانده شده، اعلام کرد.

در بیانیه این وزارتخانه هشدار داده شده که «چنین رفتار بی‌پروایی از سوی هند تهدیدی جدی برای صلح و ثبات منطقه‌ای به شمار می‌آید.»

روایت هند: حمله به پایگاه‌های تروریستی

در مقابل، سخنگویان نظامی هند در یک نشست خبری ادعا کردند که حملات به مراکزی متعلق به گروه‌های شبه‌نظامی مانند جیش محمد و لشکر طیبه انجام شده است. به ادعای آنها، این پایگاه‌ها مراکز آموزش، تسلیحات، سربازگیری و شست‌وشوی مغزی بوده‌اند.

آنها همچنین ادعا کردند که در حملات خود از تسلیحات خاص و فناوری‌های پیشرفته استفاده کرده‌اند تا از خسارات به زیرساخت‌ها و غیرنظامیان جلوگیری شود؛ هرچند به جزئیات این تجهیزات اشاره‌ای نکردند.

دبیر کل وزارت خارجه هند ویکرام میسری در این نشست گفت «اطلاعات نشان می‌داد که حملات بیشتری از سوی گروه‌های تروریستی مستقر در پاکستان در راه است، بنابراین اقدام پیشگیرانه اجتناب‌ناپذیر بود.»

او همچنین پاکستان را متهم کرد که پس از حمله به پهلگام هیچ اقدامی برای مقابله با «زیرساخت‌های تروریستی» انجام نداده و افزود «پاکستان هنوز پاسخگوی حمایت از این گروه‌ها نیست.»

در مقابل، اسلام‌آباد هرگونه دخالت در حمله پهلگام را رد کرده و شهباز شریف پیشنهاد داده بود که در صورت تشکیل هیأتی بی‌طرف برای تحقیق، پاکستان در آن مشارکت خواهد کرد.

وضعیت در کشمیر؛ سایه جنگ سنگین‌تر می‌شود

طبق این گزارش، رویارویی کنونی یادآور درگیری نظامی بزرگ در سال ۲۰۱۹ است که طی آن، حمله هوایی هند به منطقه بالاکوت با واکنش نظامی پاکستان و سرنگونی یک جنگنده هندی همراه شد؛ خلبان آن پس از اسارت، در اقدامی نمادین آزاد شد.

صبح روز چهارشنبه، تبادل آتش شدید در امتداد خط کنترل (LoC) – مرز مورد مناقشه بین دو کشور – ادامه یافت.

گزارش‌ها حاکی از آن است که در سوی هندی، ۱۰ غیرنظامی کشته و ۴۸ نفر زخمی شده‌اند. رویترز به نقل از منابع رسمی گزارش داده که در سوی پاکستانی، دست‌کم ۶ نفر جان خود را از دست داده‌اند.

چهار منبع محلی در کشمیر تحت کنترل هند نیز به رویترز گفته‌اند که سه جنگنده هندی در نقاط مختلف این منطقه سقوط کرده‌اند؛ هرچند وزارت دفاع هند هنوز این موضوع را به‌طور رسمی تأیید نکرده است.

برچسب ها: پاکستان
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
گل مهدی طارمی به رئال مادرید + فیلم گل مهدی طارمی به رئال مادرید + فیلم
گل دوم المپیاکوس به رئال مادرید توسط مهدی طارمی در دقیقه ۵۱ زده شد
مانور خارق‌العاده J10 در نمایشگاه دبی ۲۰۲۵ مانور خارق‌العاده J10 در نمایشگاه دبی ۲۰۲۵
ویدیویی از مانور جنگنده j۱۰ چینی که در نمایشگاه هوایی دبی ۲۰۲۵ همه را متحیر کرد
بیفوما، در آب نمک دربی بیفوما، در آب نمک دربی
به احتمال فراوان وینگر کنگویی بازی با شمس آذر را از دست داده و استراحت خواهد کرد.
مهمان ویژه جشنواره جهانی فیلم فجر مهمان ویژه جشنواره جهانی فیلم فجر
آلفرد یعقوب‌زاده عکاس برجسته و مطرح در عرصه بین‌الملل، مهمان ویژه چهل‌وسومین جشنواره جهانی فیلم فجر است.
حضور ایران در سید ۲ جام جهانی ۲۰۲۶ قطعی شد حضور ایران در سید ۲ جام جهانی ۲۰۲۶ قطعی شد
در فاصله ۱۰ روز تا برگزاری مراسم قرعه‌کشی بیست‌وسومین دوره جام جهانی فوتبال فدراسیون بین‌المللی فوتبال سیدبندی تیم‌های حاضر در این رقابت‌ها را مشخص و اعلام کرد و همانطور که پیش‌بینی می‌شد تیم ملی فوتبال کشورمان در کنار تیم‌های ملی کرواسی، مراکش، کلمبیا، اروگوئه، سوئیس، ژاپن، سنگال، کره جنوبی، اکوادور، اتریش و استرالیا در سید دو قرار گرفت.  
نرخ بنزین اشخاص هیچ تغییری نکرده است + توضیحات سخنگوی دولت نرخ بنزین اشخاص هیچ تغییری نکرده است + توضیحات سخنگوی دولت
مهاجرانی تصریح کرد: سهمیه ۶۰ لیتری با نرخ ۱۵۰۰ تومان و سهمیه ۱۰۰ لیتری با نرخ ۳۰۰۰ تومان که از طریق کارت‌های شخصی استفاده می‌شود، هیچ تغییری نکرده است؛ نه در مقدار و نه در قیمت.
تهران در جمع ۱۰ شهر آلوده جهان تهران در جمع ۱۰ شهر آلوده جهان
داده‌های به‌روزشده در سایت رسمی «IQAIR» نشان می‌هد تهران در میان ۱۰ شهر آلوده جهان قرار دارد.
برگزیده
مانند جنگ 12 روزه، در برابر دشمن همه با هم باشید مانند جنگ 12 روزه، در برابر دشمن همه با هم باشید
رهبر معظم انقلاب اسلامی امشب در سخنانی تلویزیونی خطاب به ملت عزیز ایران، با تاکید بر ضرورت تقویت و استمرار قدرتمندانه بسیج در نسل‌های پی در پی به‌عنوان «یک ثروت بزرگ، حرکت همگانی و عامل افزایش قدرت ملی»، ناکامی آمریکا و رژیم صهیونیستی را در تحقق هیچ یک از اهداف حمله به ایران، نشانه شکست بدون تردید آنها خواندند
پیام کتبی ایران به عربستان پیام کتبی ایران به عربستان
محمد بن‌سلمان، ولیعهد عربستان، در جریان دیدار رئیس سازمان حج ایران با وزیر کشور عربستان، پیام کتبی رئیس‌جمهور ایران را دریافت کرد.
مچ انداختن ترامپ و مکرون + فیلم مچ انداختن ترامپ و مکرون + فیلم
ترامپ و ماکرون هنگام دیدار در مصر هنگام دست دادن با هم مچ انداختند به طوری که توجه همه رسانه ها را جلب کرد.
صفحه خبر بالای تصاویر