کد خبر: ۶۱۰۷۲
تاریخ انتشار: ۱۴ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۰۴:۰۵

در بازار ایران شکلات تلخ ۹۰ درصد نداریم

تاریخچه شکل‌گیری صنایع غذایی به قرن‌ها قبل برمی‌گردد. زمانی که انسان‌ها مجبور بودند مواد غذایی و کشاورزی خود را برای فصل‌هایی که در دسترس نیستند، تا حد امکان نگهداری کنند، از جمله نمک سودکردن گوشت، شور یا دودی کردن ماهی، خشک کردن میوه، سبزی و... صنایع غذایی مدرن با شکل‌گیری روش‌های صنعتی نظیر کنسروسازی و انجماد از اوایل قرن بیستم آغاز شد.
در بازار ایران شکلات تلخ ۹۰ درصد نداریم

مخاطب۲۴- عنوان‌هایی مانند تلخ ۷۰، ۸۰، ۹۰ درصد روی بسته‌های شکلات درست نیست، چون امکان تولید شکلات یا فراورده کاکائوی با این درصد وجود ندارد یا بسیار مشکل است.

تاریخچه شکل‌گیری صنایع غذایی به قرن‌ها قبل برمی‌گردد. زمانی که انسان‌ها مجبور بودند مواد غذایی و کشاورزی خود را برای فصل‌هایی که در دسترس نیستند، تا حد امکان نگهداری کنند، از جمله نمک سودکردن گوشت، شور یا دودی کردن ماهی، خشک کردن میوه، سبزی و... صنایع غذایی مدرن با شکل‌گیری روش‌های صنعتی نظیر کنسروسازی و انجماد از اوایل قرن بیستم آغاز شد. اما هیچ‌کس فکرش را نمی‌کرد که روزی این صنعت مملو از تقلبات گسترده‌ای شود که یا از ارزش غذایی مواد بکاهند یا منجر به آسیب‌هایی برای سلامتی مصرف کننده شوند.

مجتبی حاجی‌پور، کارشناس دادگستری و کارشناس صنایع غذایی در یادداشتی برای همشهری بر ضرورت افزایش آگاهی در مورد برخی از تقلبات که شاید برخی از آنها به ناچار در صنعت استفاده می‌شوند اشاره کرده است که بخش اول آن شکلات و فرآورده کاکائویی است.

نکات مطرح شده از سوی این کارشناس صنایع غذایی را در ادامه بخوانید.

شکلات همان خوراکی لذت‌بخشی است که در کسری از ثانیه روی زبان آب و عطر آن در دهان پخش می‌شود. اما اغلب شکلات‌هایی که در بازار ایران وجود دارد، شکلات نیستند، بلکه فرآورده کاکائویی هستند!

در حقیقت عامل اصلی طعم واقعی شکلات در این محصولات کره کاکائوی موجود در آن است که به دلیل قیمت بالا و فرآوری سخت، با روغن CBS (پالم) جایگزین می‌شود. البته این نکته از سوی سازمان غذا و دارو هم مورد توجه قرار گرفته و روی بسته‌بندی این گونه محصولات به جای کلمه شکلات، از کلمه فرآورده کاکائو استفاده می‌شود. باید توجه داشت که نزدیک به ۳۰درصد از ترکیب این فرآورده‌های کاکائوی روغن CBS یا پالم است.

نکته دیگر درباره شکلات و فرآورده‌های کاکائویی، عنوان‌هایی مانند تلخ ۷۰، ۸۰، ۹۰ درصد است که در حقیقت امکان تولید شکلات یا فراورده کاکائوی با این درصد وجود ندارد یا بسیار مشکل است. منظور از تلخ ۷۰درصد، نسبت پودر به مواد خشک است و نسبت روغن در آن محاسبه نمی‌شود. به عبارتی شکلات تلخ ۷۰ درصد، حدود ۵۰ درصد کاکائو دارد.

برچسب ها: شکلات
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
استفاده از کالا برگ تاریخ انقضا دارد؟ استفاده از کالا برگ تاریخ انقضا دارد؟
تاکنون ۵۷ میلیون نفر از مشمولان در مرحله دوم از اعتبار خود استفاده کرده‌اند، اعلام کرد که اعتبار کالابرگ الکترونیک تا پایان خردادماه ۱۴۰۴ قابل استفاده است.
این خبر فقط مخصوص سرباز‌های ماهر و زبل و زیرک این خبر فقط مخصوص سرباز‌های ماهر و زبل و زیرک
سردار سرتیپ پاسدار موسی کمالی در تشریح مشوق‌های سربازان ماهر اظهار کرد: مهارت آموزی یکی از مهم‌ترین نیاز‌های پر اهمیت جامعه امروز بوده و در دنیای پر سرعت و مداوم در حال تغییر امروز، مهارت آموزی به عنوان یک نیاز اساسی برای موفقیت در زندگی شخصی و حرفه‌ای شناخته می‌شود و مساله‌ای است که امروزه کشور‌های توسعه یافته به آن توجه ویژه دارند.
حسن یزدانی در جام جهانی ۲۰۲۵ کشتی نمی‌گیرد؟ حسن یزدانی در جام جهانی ۲۰۲۵ کشتی نمی‌گیرد؟
حسن یزدانی، پرافتخارترین آزادکار ایران در دهه اخیر، به‌دلیل ادامه روند درمان پس از جراحی کتف، تصمیم گرفته رقابت‌های جهانی ۲۰۲۵ در کرواسی را از دست بدهد.
وزنه‌برداری ایران به مدال طلا رسید وزنه‌برداری ایران به مدال طلا رسید
در رقابت دسته ۹۶ کیلوگرم وزنه‌برداری پسران قهرمانی جوانان جهان، دو نماینده ایران موفق به گرفتن یک طلا، دو برنز و یک نقره شدند.
در بازار ایران شکلات تلخ ۹۰ درصد نداریم در بازار ایران شکلات تلخ ۹۰ درصد نداریم
تاریخچه شکل‌گیری صنایع غذایی به قرن‌ها قبل برمی‌گردد. زمانی که انسان‌ها مجبور بودند مواد غذایی و کشاورزی خود را برای فصل‌هایی که در دسترس نیستند، تا حد امکان نگهداری کنند، از جمله نمک سودکردن گوشت، شور یا دودی کردن ماهی، خشک کردن میوه، سبزی و... صنایع غذایی مدرن با شکل‌گیری روش‌های صنعتی نظیر کنسروسازی و انجماد از اوایل قرن بیستم آغاز شد.
رودبار زیبایی بی پایان در گیلان رودبار زیبایی بی پایان در گیلان
رودبار، طبیعت گم‌شده‌ی گیلان، با چشم‌انداز‌های بکر و دست‌نخورده، مقصدی جذاب برای گردشگرانی است که در جست‌وجوی آرامش و زیبایی‌های ناب شمال ایران هستند.
خواننده‌ای که از احمدی نژاد ناراحت است خواننده‌ای که از احمدی نژاد ناراحت است
در برنامه «درجه یک» با اجرای مژده لواسانی پنجمین میهمان این برنامه در خصوص احمدی نژاد گفت: «زمان ریاست جمهوری آقای احمدی‌نژاد از ایشان توقع داشتم که وقتی در تنگنا قرار گرفته‌ام ایشان به من کمک کند، اما او هیچ کاری برایم نکرد و به همین دلیل از وی ناراحتم.»
برگزیده
این خبر فقط مخصوص سرباز‌های ماهر و زبل و زیرک این خبر فقط مخصوص سرباز‌های ماهر و زبل و زیرک
سردار سرتیپ پاسدار موسی کمالی در تشریح مشوق‌های سربازان ماهر اظهار کرد: مهارت آموزی یکی از مهم‌ترین نیاز‌های پر اهمیت جامعه امروز بوده و در دنیای پر سرعت و مداوم در حال تغییر امروز، مهارت آموزی به عنوان یک نیاز اساسی برای موفقیت در زندگی شخصی و حرفه‌ای شناخته می‌شود و مساله‌ای است که امروزه کشور‌های توسعه یافته به آن توجه ویژه دارند.
علایم آلرژی به سیر چیست؟ علایم آلرژی به سیر چیست؟
سیر نوعی گیاه است که می‌توانید برای طعم دادن به غذای خود از آن استفاده کنید و در عین حال خواص بسیاری هم دارد.
در بازار ایران شکلات تلخ ۹۰ درصد نداریم در بازار ایران شکلات تلخ ۹۰ درصد نداریم
تاریخچه شکل‌گیری صنایع غذایی به قرن‌ها قبل برمی‌گردد. زمانی که انسان‌ها مجبور بودند مواد غذایی و کشاورزی خود را برای فصل‌هایی که در دسترس نیستند، تا حد امکان نگهداری کنند، از جمله نمک سودکردن گوشت، شور یا دودی کردن ماهی، خشک کردن میوه، سبزی و... صنایع غذایی مدرن با شکل‌گیری روش‌های صنعتی نظیر کنسروسازی و انجماد از اوایل قرن بیستم آغاز شد.
صفحه خبر بالای تصاویر