کد خبر: ۶۰۹۲۳
تاریخ انتشار: ۰۹ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۰۴:۰۳

با بی حالی فصل بهار چه کار کنیم؟

به گفته کارشناسان امر، بی‌حالی، کمبود انرژی و انگیزه، اختلال در خواب یا نیاز بیش از حد به خواب، کاهش تمرکز و بهره‌وری، افزایش استرس، سردرد، درد عضلانی، بی‌اشت‌هایی یا میل به پرخوری، اضطراب و خلق و خوی نامساعد از علائم خستگی بهاری است که به تدریج ظاهر می‌شود و می‌تواند متناسب با نوع مزاح و سن افراد زندگی روزمره آنها را تحت تاثیر خود قرار دهد.
با بی حالی فصل بهار چه کار کنیم؟

مخاطب ۲۴- یک متخصص طب ایرانی با اشاره به کسالت برخی از افراد در فصل بهار، برای رفع این حالت خلقی گذرا و طبیعی راهکار‌هایی پیشنهاد داده است

به گفته کارشناسان امر، بی‌حالی، کمبود انرژی و انگیزه، اختلال در خواب یا نیاز بیش از حد به خواب، کاهش تمرکز و بهره‌وری، افزایش استرس، سردرد، درد عضلانی، بی‌اشت‌هایی یا میل به پرخوری، اضطراب و خلق و خوی نامساعد از علائم خستگی بهاری است که به تدریج ظاهر می‌شود و می‌تواند متناسب با نوع مزاح و سن افراد زندگی روزمره آنها را تحت تاثیر خود قرار دهد.

متخصصان طب ایرانی برای رفع این خستگی و کسالت راهکار‌هایی ارائه می‌دهند که می‌توان با رعایت آن بر این حالت غلبه کرد.

یک دکترای تخصصی طب ایرانی در همین خصوص روز دوشنبه به خبرنگار ایرنا گفت: از دیدگاه طب ایرانی، کسالت و بی‌حالی در فصل بهار به سبب اینکه طبیعت این فصل که گرم و‌تر است یک حالت طبیعی است و در افراد مختلف، شدت و ضعف دارد و متغیر است.

پریسا حیدری افزود: در فصل بهار به واسطه طبیعت گرم و تر، خون و اخلاط بدن قلیان پیدا می‌کند و کسالت و بی‌حالی بر فرد غالب می‌شود که بسته به سن و نوع مزاج در افراد مختلف متفاوت است.

وی پاکسازی بدن از تجمع مواد زائد باقی مانده از فصل زمستان را عامل مهمی برای رفع کسالت و بی‌حالی عنوان کرد و گفت: یکی از راهکار‌های پاکسازی بدن، پیاده‌روی صبحگاهی است و توصیه می‌شود افراد صبح زود از خانه خارج شده و دقایقی را به پیاده‌روی اختصاص دهند تا در طول روز سرحال و پرانرژی باشند.

این متخصص طب ایرانی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد تنفس طبی را از دیگر راهکار‌های غلبه بر بی‌حالی فصل بهار پیشنهاد داد و اظهار داشت: در تنفس طبی اکسیژن‌رسانی به تمامی ارگان‌ها و اعضای بدن بیشتر می‌شود و حجم زیادی از اکسیژن وارد ریه شده و با اکسیژن‌رسانی بیشتر به بدن، بی‌حالی و کسالت از میان می‌رود.

حیدری ادامه داد: یکی دیگر از روش‌های پاکسازی بدن در فصل بهار استفاده از شربت زرشک است که در اینجا ذکر این نکته ضروری است که این شربت برای همگان توصیه نمی‌شود و نباید در مصرف آن زیاده‌روی شود.

وی به تهیه شربت زرشک با هدف پاکسازی بدن اشاره کرد و گفت: در ابتدا زرشک را برای ساعاتی باید خیساند، سپس آب را گرفت و با شکر مخلوط کرده و نوشید.

حیدری با تاکید بر اینکه افرادی که دارای سوء مزاح هستند برای مصرف شربت زرشک باید با پزشک طب ایرانی مشورت کنند افزود: برای مصرف شربت‌های گیاهی نمی‌توان برای همه نسخه یکسان پیچید و باید افرادی که منع استفاده داشته و یا دارای سوء هاضمه هستند در این خصوص با پزشک خود مشورت کنند.

این متخصص طب ایرانی پرهیز از پرخوری را راهکار دیگری برای رفع کسالت و خستگی فصل بهار عنوان کرد و گفت: اگرچه پرخوری در تمام فصول و زمان‌ها منع شده است و باید از آن پرهیز کرد، اما در فصل بهار از اهمیت دوچندانی برخوردار است و چنانچه افراد درصد کمی از غذای مصرفی خود را کاهش دهند سرحال‌تر خواهند بود.

حیدری سحرخیزی و داشتن خواب پیوسته و عمیق را از دیگر راهکار‌های سرحالی و رفع کسالت در فصل بهار برشمرد و اظهار داشت: توصیه می‌شود ساعت خواب از ساعت ۱۰ شب تا طلوع آفتاب به صورت پیوسته و عمیق باشد.

وی تاکید کرد: در خصوص خواب در فصل بهار باید گفت که افراد به هیچ عنوان خواب روز نداشته باشند.

دکترای تخصصی طب ایرانی یادآور شد: دوش گرفتن، آبرسانی به بدن و ورزش از دیگر راهکار‌های رفع کسالت و بی‌حالی در فصل بهار است.

به گفته متخصصان امر افزایش طول روز و تنظیم نبودن ساعت بیولوژیک بدن در فصل بهار موجب خواب‌آلودگی در این فصل می‌شود. در فصل بهار ساعت بیولوژیک یا محیط زیست بدن افراد که با ساعت‌های طولانی شب تنظیم شده است نمی‌تواند با طولانی شدن روز هماهنگ شود و انرژی آن به سرعت تحلیل می‌رود از همین رو برخی در این فصل دچار خواب‌آلودگی و کسالت می‌شوند.

برچسب ها: طب ایرانی
captcha
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
پوتین: جهان چندقطبی در حال تبدیل شدن به یک واقعیت است پوتین: جهان چندقطبی در حال تبدیل شدن به یک واقعیت است
رئیس جمهور روسیه در نشست عمومی مجمع اقتصادی روسیه و آفریقا:جهان چندقطبی در حال تبدیل شدن به یک واقعیت است و این روندی برگشت‌ناپذیر است.
آغاز واریز معوقات حقوق اردیبهشت بازنشستگان تامین اجتماعی! آغاز واریز معوقات حقوق اردیبهشت بازنشستگان تامین اجتماعی!
بازنشستگان تامین اجتماعی از آغاز واریز معوقات اردیبهشت خبر دادند.
تشکر پوتین از خامنه‌ای! + فیلم تشکر پوتین از خامنه‌ای! + فیلم
پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، با اشاره به نقش آیت‌الله شهید خامنه‌ای در بنیان‌گذاری مجمع کشور‌های صادرکننده گاز، تأثیر ایشان در شکل‌گیری این مجمع را قابل توجه دانست.
رئیس سابق موساد: ترور آیت الله خامنه‌ای باخت بسیار بزرگی بود! رئیس سابق موساد: ترور آیت الله خامنه‌ای باخت بسیار بزرگی بود!
رئیس سابق موساد ترور رهبر ایران را اشتباهی فاحش خواند و گفت که تل آویو در برابر ایران شکست راهبردی سنگینی خورد و این ترور هیچ دستاوردی نداشت.
همه شکایات بر علیه یاسر آسانی را رد شد! همه شکایات بر علیه یاسر آسانی را رد شد!
کمیته استیناف شکایت‌های پرسپولیس، مس شهربابک و سپاهان علیه یاسر آسانی را رد کرد.
استایل جنجالی یامال در توپ طلای ۲۰۲۶ سوژه رسانه‌ها شد استایل جنجالی یامال در توپ طلای ۲۰۲۶ سوژه رسانه‌ها شد
لامین یامال، ستاره جوان بارسلونا و یکی از شانس‌های اصلی کسب توپ طلای ۲۰۲۶، امشب در کنار نامزدش در این مراسم حاضر شد؛ اما این بار استایل متفاوت او بیشتر از همیشه توجه‌ها را به خود جلب کرد.
تائید مشکل نمایشگر داخلی آیفون دوئو تاشو، گوشی‌های معیوب تعویض می‌شوند تائید مشکل نمایشگر داخلی آیفون دوئو تاشو، گوشی‌های معیوب تعویض می‌شوند
اپل پس از انتشار گزارش‌هایی درباره ترک‌خوردن و خرابی نمایشگر داخلی آیفون دوئو، اعلام کرد که از وجود مشکلی در نمایشگر تعداد محدودی از این گوشی‌های تاشو اطلاع دارد و دستگاه‌های آسیب‌دیده را تعویض می‌کند.
برگزیده
کمک ۷۶ میلیون دلاری سوئد به غزه! کمک ۷۶ میلیون دلاری سوئد به غزه!
میلیاردر سوئدی ۷۶ میلیون دلار برای ساخت ۴۰۰ مدرسه و یک پرورشگاه در غزه اختصاص داد
تائید مشکل نمایشگر داخلی آیفون دوئو تاشو، گوشی‌های معیوب تعویض می‌شوند تائید مشکل نمایشگر داخلی آیفون دوئو تاشو، گوشی‌های معیوب تعویض می‌شوند
اپل پس از انتشار گزارش‌هایی درباره ترک‌خوردن و خرابی نمایشگر داخلی آیفون دوئو، اعلام کرد که از وجود مشکلی در نمایشگر تعداد محدودی از این گوشی‌های تاشو اطلاع دارد و دستگاه‌های آسیب‌دیده را تعویض می‌کند.
شنیده شدن صدای انفجار در پارچین! + جزئیات شنیده شدن صدای انفجار در پارچین! + جزئیات
پس از شنیده شدن صدای چهار انفجار از منطقه نظامی پارچین، فرمانده سپاه ثامن‌الحجج پاکدشت اعلام کرد این صداها مربوط به عملیات امحای کنترل‌شده مهمات غیرقابل استفاده بوده و ارتباطی با حادثه یا رویداد دیگری نداشته است.