کد خبر: ۶۰۹۲۱
تاریخ انتشار: ۰۸ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۰:۱۱

بیماری‌ ام اس در کمین بانوان و جوانان

نسترن مجدی‌نسب متخصص مغز و اعصاب دانشگاه علوم پزشکی اهواز، با بیان این مطلب، افزود: البته این عوامل به تنهایی ایجادکننده بیماری نیستند، بلکه به نظر می‌رسد در ترکیب با زمینه ژنتیکی، بر بروز بیماری اثرگذار باشند.
بیماری‌ ام اس در کمین بانوان و جوانان

مخاطب ۲۴- متخصص مغز و اعصاب دانشگاه علوم پزشکی گفت: علت اصلی‌ ام‌اس ناشناخته است، اما عواملی مانند کمبود ویتامین D، عفونت‌های ویروسی، مصرف دخانیات، چاقی در سن بلوغ، و استرس نیز نقش دارند.

نسترن مجدی‌نسب متخصص مغز و اعصاب دانشگاه علوم پزشکی اهواز، با بیان این مطلب، افزود: البته این عوامل به تنهایی ایجادکننده بیماری نیستند، بلکه به نظر می‌رسد در ترکیب با زمینه ژنتیکی، بر بروز بیماری اثرگذار باشند.

بیشتر بخوانید

وی در تشریح بیماری‌ام اس، گفت: این بیماری که با نام مولتیپل اسکلروزیس نیز شناخته می‌شود، یک بیماری خودایمن است که عمدتاً جوانان و به ویژه بانوان را دچار می‌کند؛ در این بیماری، سیستم ایمنی بدن به اشتباه به بافت‌های مغز و نخاع حمله می‌کند و این آسیب‌ها منجر به بروز علائم متنوعی از جمله تاری دید، دو بینی، عدم تعادل، سرگیجه، اختلالات حسی، ضعف اندام‌ها و در مواردی اختلالات اسفنکتری، خستگی مفرط، عدم تمرکز و مشکلات شناختی می‌شود.

این متخصص مغز و اعصاب با بیان اینکه علائم‌ام اس در افراد مختلف به شکل‌های متفاوتی ظاهر می‌شود، عنوان کرد: ممکن است هر فرد یک یا چند علامت از این طیف گسترده را تجربه کند. افرادی که هر کدام از علائم ذکر شده را تجربه می‌کنند، باید فوراً به متخصص مغز و اعصاب مراجعه کنند تا پس از معاینه بالینی، در صورت نیاز، اقدامات تشخیصی لازم برای آنها انجام شود.

مجدی‌نسب یکی از چالش‌های مهم در تشخیص این بیماری را تنوع علائم بالینی آن دانست و افزود: این مساله می‌تواند سبب شود که بیماران در مراحل اولیه به متخصص مغز و اعصاب مراجعه نکنند و این سرگردانی، تشخیص را به تعویق اندازد.

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی اهواز روش‌های اصلی تشخیص‌ام اس را انجام‌ام آر آی مغز و نخاع و در برخی موارد، بررسی مایع مغزی نخاعی از طریق نمونه‌گیری با روش پونکسیون کمری، عنوان کرد و گفت: پس از تشخیص قطعی بیماری، بیمار باید تحت درمان قرار گیرد. سیر این بیماری می‌تواند متفاوت باشد؛ در برخی موارد پیشرونده و در برخی دیگر به صورت عود کننده-بهبودیابنده است.

وی ادامه داد: بیمار در نوع عود کننده-بهبودیابنده، یک علامت را تجربه می‌کند، سپس به طور خودبه‌خودی یا با دارو بهبود می‌یابد و ممکن است ماه‌ها یا سال‌ها بعد علامت دیگری ظاهر شود، اما در نوع پیشرونده، علائم به تدریج و به مرور زمان تشدید می‌شوند.

این متخصص مغز و اعصاب عنوان کرد: شناخت سیر بیماری از آن جهت اهمیت دارد که درمان بیماران با فرم عودکننده-بهبودیابنده ممکن است با درمان افراد مبتلا به فرم پیشرونده متفاوت باشد و پزشک مغز و اعصاب بر اساس همین سیر، معاینه، نتایج آزمایش خون،‌ام آر آی و همچنین طبق دارو‌های موجود در کشور، برنامه درمانی را تنظیم می‌کند.

مجدی نسب توصیه کرد: افراد باید از مصرف سیگار و قلیان به شدت پرهیز کنند، همچنین سطح ویتامین D خون خود را به طور منظم اندازه‌گیری کنند و اگر سابقه ابتلاء به‌ام اس در خانواده وجود دارد، در صورت کمبود ویتامین D، باید به میزان لازم مکمل دریافت کنند. همچنین توصیه می‌شود، برای کنترل و مدیریت استرس از متخصصان روانشناسی کمک بگیرند تا با آموزش‌های لازم، استرس‌های زندگی را به حداقل رساند.

اهمیت ورزش و فعالیت‌های جسمانی در پیشگیری از ابتلاء به‌ام اس

وی با اشاره به اهمیت ورزش و فعالیت‌های جسمانی، اظهار کرد: ورزش باید به عنوان یک بخش روزمره در زندگی گنجانده شود و از چاقی، به ویژه در دختران در سن بلوغ، پیشگیری شود. همچنین، شناخت علائم بیماری و دوری از عوامل ذکر شده و مدیریت استرس از اهمیت بالایی در کنترل این بیماری برخوردار است. امید است با تحقیقات بیشتر، علت اصلی این بیماری شناخته شده و راهی برای ریشه‌کن کردن آن یافت شود.

برچسب ها: بیماری ام اس
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
زلزله در پرسپولیس؛ تصمیم جنجالی اوسمار، دو خروجی بزرگ! زلزله در پرسپولیس؛ تصمیم جنجالی اوسمار، دو خروجی بزرگ!
نقل‌وانتقالات زمستانی پرسپولیس با یک شوک بزرگ آغاز شد؛ تصمیم نهایی اوسمار ویرا منجر به جدایی رسمی سرژ اوریه و فرشاد احمدزاده شد.
ساخت عکس دختر پدری با هوش مصنوعی برای روز پدر ساخت عکس دختر پدری با هوش مصنوعی برای روز پدر
با هوش مصنوعی می‌توان عکس‌های دختر پدری احساسی و اختصاصی برای روز پدر ساخت. در این مقاله پرامپت پدر و دختری،بهترین روش‌ و نکات مهم را معرفی می‌کنیم.
سخنان پزشکیان درباره دلار که به شدت خبر ساز شد سخنان پزشکیان درباره دلار که به شدت خبر ساز شد
مسعود پزشکیان رییس جمهور در نشست فعالان سیاسی و اجتماعی چهارمحال و بختیاری گفت: ما دیگر دلار ۲۸۵۰۰ تومانی به کسی نمی‌دهیم. او گفت: دلار را به هر کسی می‌دهیم می‌خورد
به مناسبت روز پدر| طرح پیش فروش سایپا به مناسبت روز پدر| طرح پیش فروش سایپا
شرایط پیش فروش محصولات سایپا به مناسبت فرارسیدن روز پدر اعلام شد
اسپانیا یا پرتقال؛ ایران کدام را انتخاب میکند اسپانیا یا پرتقال؛ ایران کدام را انتخاب میکند
سخنگوی فدراسیون فوتبال درخصوص بازی تدارکاتی تیم ملی فوتبال قبل از جام جهانی۲۰۲۶، مقابل اسپانیا و یا پرتقال توضیحاتی ارائه کرد
سردترین شب ایران، ۵۳ درجه زیر صفر سردترین شب ایران، ۵۳ درجه زیر صفر
دمای قله دماوند شب گذشته به منفی ۵۳ و دمای قله توچال به منفی ۳۲ درجه رسید.بنا بر اعلام هواشناسی، دیشب سردترین شب ایران طی تمام پاییز و تا این زمان از زمستان بوده و پیش‌بینی می‌شود که دمای هوا در روزهای آینده چندان افزایش نیابد، این شب سردترین شب ایران بوده است
رئیس‌کل بانک مرکزی انتخاب شد رئیس‌کل بانک مرکزی انتخاب شد
معاون ارتباطات و اطلاع‌رسانی دفتر رئیس جمهور از پذیرش استعفای محمدرضا فرزین از سوی رئیس‌جمهور و انتخاب عبدالناصر همتی به‌عنوان گزینه جایگزین در سمت ریاست کل بانک مرکزی، خبر داد.
برگزیده
هواشناسی ایران| برف سنگین در تهران هواشناسی ایران| برف سنگین در تهران
کارشناس سازمان هواشناسی، از ورود سامانه بارشی جدید از روز یکشنبه به کشور خبر داد و افزود: با ورود سامانه بارشی، بارش ها تشدید می‌شود و گستره منطقه بارش ها وسیع تر خواهد شد.
در مورد پدیده ال‌نینو در روز‌های آینده بزرگنمایی شده؟ در مورد پدیده ال‌نینو در روز‌های آینده بزرگنمایی شده؟
در حالی که کشور پاییزی کم‌بارش را پشت سر گذاشته، پیش‌بینی‌های جدید نشان می‌دهد طی ۶ هفته آینده بسیاری از مناطق ایران شاهد بارش‌های نرمال و در برخی نقاط حتی بیشتر از حد معمول خواهند بود
هفته دیزاین تهران با دخالت بسیج دانشجویی متوقف شد! هفته دیزاین تهران با دخالت بسیج دانشجویی متوقف شد!
با چند توییت، یک برنامه مورد توجه جوانان تعطیل شد؛ این اتفاقی است که برای رویداد «هفته دیزاین تهران» در دانشکده هنر‌های زیبای دانشگاه تهران رخ داد.
صفحه خبر بالای تصاویر