کد خبر: ۶۰۹۰۸
تاریخ انتشار: ۰۹ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۰۰:۰۳

شغل شما را هم هوش مصنوعی تصاحب خواهد کرد؟

تحقیقات مؤسسه جهانی مک‌کنزی (McKinsey Global Institute) نشان می‌دهد که تا سال ۲۰۳۰، حدود ۴۰۰ تا ۸۰۰ میلیون شغل در جهان به دلیل اتوماسیون و هوش مصنوعی دچار تغییر اساسی یا حذف کامل خواهند شد. این خبر ترسناکی است! نه؟
شغل شما را هم هوش مصنوعی تصاحب خواهد کرد؟

مخاطب ۲۴-  تحقیقات مؤسسه جهانی مک‌کنزی (McKinsey Global Institute) نشان می‌دهد که تا سال ۲۰۳۰، حدود ۴۰۰ تا ۸۰۰ میلیون شغل در جهان به دلیل اتوماسیون و هوش مصنوعی دچار تغییر اساسی یا حذف کامل خواهند شد. این خبر ترسناکی است! نه؟! تصور کنید یک روز صبح بیدار می‌شوید و می‌بینید شغل‌تان، آن کاری که سال‌ها عمرتان را وقفش کرده بودید، دیگر وجود ندارد. نه کسی اخراجتان کرده، نه کارخانه‌ای ورشکست شده؛ فقط یک کد چند خطی یا یک الگوریتم یادگیری ماشین آمده و کار شما را بهتر، سریع‌تر و ارزان‌تر انجام می‌دهد. این سناریو دیگر متعلق به داستان‌های علمی‌تخیلی نیست. طبق گزارش‌های رسمی، موج دوم هوش مصنوعی در راه است؛ و این بار، آنهایی که آماده نباشند، زیر آوارش مدفون خواهند شد. اما کدام مشاغل اولین قربانیان این انقلاب بی‌رحم هستند؟ بیایید دقیق، مستند و با نگاهی بی‌رحمانه و بر اساس گزارشات بین المللی، برخی از شغل‌هایی که در خطر هستند را بررسی کنیم؛ باز هم تاکید می‌کنم، این مشاغل فقط برخی از آنهایی هستند که در خطر جدی هستند!

 

کارمندان ورود داده (Data Entry Clerks): آرام‌ترین مرگ، اما حتمی‌ترین آن

 

روزگاری، ورود اطلاعات به سامانه‌ها یک تخصص بود. امروز، این کار به یک عملیات مکانیکی بی‌نیاز از انسان تبدیل شده است. روبات‌های نرم‌افزاری (RPA) مثل UiPath و Automation Anywhere نه تنها اشتباه نمی‌کنند، بلکه می‌توانند میلیون‌ها داده را ظرف چند ثانیه پردازش کنند. طبق گزارش World Economic Forum ۲۰۲۳، این شغل طی چهار سال آینده تا ۸۳٪ کوچک‌تر خواهد شد. مؤسسه جهانی مک‌کنزی McKinsey Global Institute تخمین زده که سازمان‌هایی که RPA را به کار گرفته‌اند، هزینه‌های عملیاتی‌شان را تا ۷۰٪ کاهش داده‌اند. در شرکت‌هایی مثل Siemens و Coca-Cola، امروز ورود داده توسط انسان تقریباً به صفر رسیده است. انگار کسی به آرامی زیر پای کارمندان داده فرش را کشیده باشد و آنها بدون حتی یک صدای اعتراض، سقوط کرده باشند.

 

حسابداران و دفتردار‌های ساده

 

در گذشته حسابدار‌ها سلاطین دفتر‌های مالی بودند. اما امروز یک نرم‌افزار می‌تواند ده‌ها برابر سریع‌تر و دقیق‌تر ترازنامه‌ها را ببندد. طبق تحلیل PwC، نزدیک به ۴۰٪ از وظایف پایه‌ای حسابداری طی ۱۰ سال آینده به‌طور کامل اتوماتیک می‌شود. سیستم‌های هوشمندی، چون Xero AI و QuickBooks AI بدون خستگی، اشتباه و تعلل کار می‌کنند، و حتی توصیه‌های مالی مبتنی بر داده ارائه می‌دهند. براساس داده‌های PwC ۲۰۲۳، در ایالات متحده فقط طی یک سال، استفاده از هوش مصنوعی در حسابداری ۲۵٪ رشد داشته است. دفترداری دیگر به معنای ورق زدن دفتر‌های کلفت و جمع و تفریق دستی نیست؛ دنیای مالی آینده، قلمش را به الگوریتم‌ها سپرده است.

 

پشتیبانان خدمات مشتری: خطوط ارتباطی، بدون خطای انسانی

 

تصور کنید با مرکز خدمات یک برند تماس می‌گیرید؛ صدایی دلنشین، خوشرو و بدون خستگی پاسخ می‌دهد. اما پشت آن صدا انسانی وجود ندارد. طبق گزارش Gartner، تا پایان ۲۰۲۵، حدود ۷۵٪ از تعاملات خدمات مشتری در جهان، بدون دخالت انسانی انجام خواهد شد. چت‌بات‌هایی مانند ChatGPT for Business، Google Bard Enterprise و سیستم‌های اختصاصی مانند Zendesk AI می‌توانند هزاران تماس را در لحظه پاسخ دهند، بدون آنکه حتی اخم کنند. شرکت‌هایی مانند Delta Airlines و HSBC Bank، امروز بیش از نیمی از تماس‌های اولیه‌ی خدمات مشتریانشان را به چت‌بات‌ها سپرده‌اند.

 

رانندگان حمل‌ونقل: مسیر‌هایی که بدون راننده طی می‌شوند

 

نشستن پشت فرمان، روزی یک هنر بود. فردا، این هنر به یک سرگرمی گران‌قیمت تبدیل می‌شود. شرکت‌هایی مثل Tesla، Waymo، و Cruise در حال آزمایش ناوگان‌های عظیم خودران هستند. طبق گزارش رسمی U.S. Department of Transportation (AV ۴.۰):خودرو‌های خودران می‌توانند تا سال ۲۰۳۵، بیش از ۷۰٪ مشاغل حمل و نقل جاده‌ای را حذف کنند. در برخی شهر‌های چین و ایالات متحده، تاکسی‌های روباتیک از سال ۲۰۲۴ آغاز به کار کرده‌اند و به‌زودی ناوگان کامیون‌های بدون راننده در جاده‌های بین‌شهری رایج خواهد شد.

 

مترجمان و ویراستاران سطح ابتدایی: مرگ خاموش کلمات انسانی

 

نوشتن، ترجمه و ویرایش، از کهن‌ترین هنر‌های انسانی بوده‌اند. اما حالا، ماشین‌هایی مانند DeepL Translate، Grammarly AI و ChatGPT-۴ Turbo در سطحی بی‌سابقه، این هنر را بازتولید می‌کنند. طبق گزارش Oxford Economics طی دهه آینده، حدود ۵۰٪ فرصت‌های شغلی در ترجمه‌های عمومی و ویرایش‌های ابتدایی نابود خواهد شد. شرکت‌های نشر و تولید محتوا امروز ابتدا ترجمه‌ها و ویرایش‌های اولیه را با ماشین انجام می‌دهند و فقط روی نسخه‌های نهایی، نیروی انسانی وقت می‌گذارند. ظاهراً باید قبول کنیم دیگر برای ترجمه یک ایمیل ساده یا ویرایش یک متن خبری، نیازی به یک انسان نیست.

مثلی می‌گوید «اگر نسیمی بوزد، شمع خاموش می‌شود؛ اما به هنگام باد شدید هم آتش فروزان، قوی‌تر زبانه می‌کشد.» هوش مصنوعی می‌تواند بادی شدید در اقتصاد و اشتغال به راه انداخته، اما انتخاب با ماست: می‌خواهیم شمع‌های خاموش‌شدنی باشیم یا آتشی که راهش را در تاریکی پیدا می‌کند؟

آیا همه چیز از بین می‌رود؟ قطعا نه! همان‌طور که مشاغلی نابود می‌شوند، شغل‌های جدیدی هم متولد می‌شوند. به گفته World Economic Forum، ۶۹میلیون فرصت شغلی تازه در بخش‌هایی مثل توسعه هوش مصنوعی، امنیت سایبری، تحلیل داده‌ها و سلامت دیجیتال ایجاد خواهد شد. اما نکته مهم اینجاست: «تنها کسانی برنده خواهند شد که آموزش‌پذیر، چابک و آماده تغییر باشند.»

برچسب ها: هوش مصنوعی
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
درخشان: دوست ندارم جای هاشمیان باشم + فیلم درخشان: دوست ندارم جای هاشمیان باشم + فیلم
حمید درخشان با حضور در گروه ورزش مخاطب۲۴ درباره وضعیت نیمکت پرسپولیس،شرایط مربیان ایرانی و اجحافی که در حق آنها صورت می‌گیرد صحبت کرد.
آوازخوانی سفیر کره جنوبی آوازخوانی سفیر کره جنوبی
سفیر کره جنوبی در ایران با حضور در نمایشگاه خوشنویسی مشترک ایران و کره، به همخوانی با آثار استاد فاضل جمشیدی پرداخت.
ماشین فریبا نادری چقدر می‌ارزد؟ ماشین فریبا نادری چقدر می‌ارزد؟
برنامه «پامپ» امیرحسین قیاسی دوباره خبرساز شد. این مرتبه بخاطر ماشین لوکس فریبا نادری
کاهش کشفیات تریاک، شرکت های دارویی را با مشکل مواجه کرده کاهش کشفیات تریاک، شرکت های دارویی را با مشکل مواجه کرده
مدیرکل درمان ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به کاهش منابع تأمین مواد اولیه دارو‌های مخدر، از جمله دارو‌های مورد استفاده در درمان سرطان، درد‌های مزمن و اعتیاد، اعلام کرد که شرکت‌های دارویی با مشکلات جدی مواجه شده‌اند
فوری: سرمربی پرسپولیس انتخاب شد، بردهاشمیان چاره ساز نبود فوری: سرمربی پرسپولیس انتخاب شد، بردهاشمیان چاره ساز نبود
وحید هاشمیان پس از هشت هفته و با کسب ۱۱ امتیاز با ۲ پیروزی، یک شکست و پنج تساوی به پایان کار خود در پرسپولیس رسید و مدیران این باشگاه، اوسمار ویرا را جانشین او کردند
پرسپولیس ـ اوسمار؛ شروعی نو پرسپولیس ـ اوسمار؛ شروعی نو
مذاکرات باشگاه پرسپولیس با اوسمار ویه‌را، سرمربی برزیلی سابق این تیم، وارد مراحل پایانی شده و انتظار می‌رود ظرف ۴۸ ساعت آینده توافق نهایی به‌صورت رسمی اعلام شود.
حق با درخشان بود؛ فوتبال ما غریب پرست است! حق با درخشان بود؛ فوتبال ما غریب پرست است!
با مطرح شدن نام اوسمار به‌عنوان گزینه جانشینی هاشمیان در پرسپولیس، حمید درخشان گفت: ما غریب‌پرستیم؛ برای مربی خارجی فداکاری می‌کنیم، اما مربی داخلی را دلسرد می‌کنیم.
برگزیده
کاهش کشفیات تریاک، شرکت های دارویی را با مشکل مواجه کرده کاهش کشفیات تریاک، شرکت های دارویی را با مشکل مواجه کرده
مدیرکل درمان ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به کاهش منابع تأمین مواد اولیه دارو‌های مخدر، از جمله دارو‌های مورد استفاده در درمان سرطان، درد‌های مزمن و اعتیاد، اعلام کرد که شرکت‌های دارویی با مشکلات جدی مواجه شده‌اند
یک زن رئیس انجمن جامعه‌شناسی ایران شد یک زن رئیس انجمن جامعه‌شناسی ایران شد
با انتخاب شیرین احمدنیا برای نخستین بار یک زن رئیس انجمن جامعه‌شناسی ایران شد. با برگزاری مجمع عمومی و انتخابات دوره دوازدهم انجمن جامعه‌شناسی ایران، اعضای جدید هیأت مدیره و بازرسان این انجمن انتخاب شدند. همچنین در نخستین جلسه رسمی هیأت مدیره، شیرین احمدنیا به عنوان رئیس انجمن انتخاب شد.
ببینید| تکنولوژی جدید برای توانبخشی به افراد، پس از سکته مغزی ببینید| تکنولوژی جدید برای توانبخشی به افراد، پس از سکته مغزی
ربات اسکلت‌ بیرونی واندرکرفت Atalante ساختهٔ شرکت فرانسوی Wandercraft یک سامانهٔ پیشرفته برای کمک به افراد دارای اختلالات حرکتی مانند سکته مغزی، آسیب نخاعی یا بیماری‌های نورولوژیک است. این ربات با حدود قیمت ۱۷۶ هزار دلار در آمریکا و اروپا عرضه شده است
صفحه خبر بالای تصاویر