کد خبر: ۶۰۸۳۹
تاریخ انتشار: ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۳:۱۸

دلار ۷۹هزار تومان شد

نخستین معاملات بازار ارز تهران امروز، شنبه، بیانگر کاهش قیمت‌هاست، هم‌اکنون در بازار تهران قیمت دلار آمریکا به ۷۹ هزار و ۵۰۰ تومان رسیده و تتر (ارز دیجیتال مشابه دلار)، نیز با افتی متناسب به نرخ ۷۹ هزار و ۶۰ تومان معامله می‌شود، گفتنی است تتر برای ساعاتی وارد کانال ۷۸ هزار تومان هم شده بود.
دلار ۷۹هزار تومان شد

مخاطب۲۴- شروع معاملات در بازار ارز امروز با کاهش قیمت‌ها همراه شد؛ دلار هم‌اکنون در خیابان فردوسی ۷۹هزار و ۵۰۰ تومان قیمت خورده است.
نخستین معاملات بازار ارز تهران امروز، شنبه، بیانگر کاهش قیمت‌هاست، هم‌اکنون در بازار تهران قیمت دلار آمریکا به ۷۹ هزار و ۵۰۰ تومان رسیده و تتر (ارز دیجیتال مشابه دلار)، نیز با افتی متناسب به نرخ ۷۹ هزار و ۶۰ تومان معامله می‌شود، گفتنی است تتر برای ساعاتی وارد کانال ۷۸ هزار تومان هم شده بود.
هر گرم طلای ۱۸ عیار هم‌اکنون در بازار سبزه‌میدان با نرخ ۶ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان معامله می‌شود. هر قطعه سکه تمام‌بهار آزادی نیز در میانه کانال ۷۱ میلیون تومان قیمت خورده است.

کاهش قیمت‌ها در بازار طلا و ارز که از روز‌های اخیر آغاز شده، همراه با کاهش تقاضا و امیدواری نسبت به مذاکرات سیاسی، بر روند کلی بازار تأثیر گذاشته است.

کاهش تقاضا در خیابان فردوسی

خیابان فردوسی، پُرجنب‌وجوش‌ترین نقطه معاملات ارزی در تهران، امروز نسبت به روز‌های گذشته فضای آرام‌تری را تجربه می‌کند، دیگر خبری از صف‌های طولانی برای خرید ارز نیست و بیشتر مراجعه‌کنندگان به صرافی‌ها برای فروش دلار و تتر اقدام می‌کنند، از همین رو کاهش تخمین زده‌شده تقاضا برای ارز‌های خارجی، اصلی‌ترین دلیل افت قیمت‌ها عنوان شده است.

یکی از صرافان خیابان فردوسی در مصاحبه با خبرنگار تسنیم گفت: «کاهش قیمت دلار کاملاً محسوس است. تا دو روز پیش، دلار را بالای ۸۰ هزار تومان می‌فروختیم، اما امروز قیمت به ۷۹ هزار و ۵۰۰ تومان رسیده است، از طرف دیگر، تتر نیز که به‌صورت مستقیم با دلار همخوانی دارد، افت کرده و به ۷۹ هزار و ۶۰ تومان رسیده است. مردم بیشتر می‌خواهند بفروشند تا نوسانات بازار روی دارایی‌شان تأثیر نگذارد.»

علت کاهش قیمت دلار و تتر: اثر مذاکرات هسته‌ای

به‌عقیده کارشناسان و فعالان بازار، دلیل اصلی کاهش قیمت ارزها، اخبار مثبت منتشرشده از روند مذاکرات هسته‌ای میان ایران و آمریکا است. فضای خوش‌بینی نسبت به آینده مذاکرات، باعث کاهش فشار‌های روانی بر بازار و کاهش تقاضای سفته‌بازی شده است. سومین دور مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا نیز از دقایقی قبل در عمان آغاز شده و در حال برگزاری است، از همین رو چشم بازار به مذاکرات دوخته شده است.

به‌گفته فعالان بازار؛ «وقتی اخبار مثبتی درباره پیشرفت مذاکرات منتشر می‌شود، بازار سریعاً واکنش نشان می‌دهد. سفته‌بازان دیگر تمایل ندارند که دلار بخرند، چون قیمت احتمالاً بیشتر افت خواهد کرد، این کاهش تقاضا باعث افت قیمت دلار و حتی ارز‌های مشابه مانند تتر شده است.»

فعالان بازار ارز دیجیتال نیز تأثیر کاهش تقاضا بر قیمت تتر را تأیید می‌کنند. تتر همواره به‌عنوان جایگزینی برای معاملات دلاری شناخته می‌شود و به‌دلیل وابستگی آن به نرخ دلار، تغییرات آن متناسب با بازار ارز‌های خارجی است.

یکی از فعالان حوزه ارز دیجیتال گفت: «زمانی که دلار افت می‌کند، تتر هم به‌دلیل همبستگی مستقیم با آن کاهش می‌یابد، الآن تتر به ۷۹ هزار تومان رسیده که این نرخ تقریباً برابر دلار است. بیشتر خریداران تتر حالا ترجیح می‌دهند صبر کنند و وارد معاملات جدید نشوند.»

پیش‌بینی بازار: ثبات یا نوسان؟

با وجود افت کنونی قیمت دلار و تتر، برخی از کارشناسان بازار هشدار می‌دهند که در صورت تغییر در روند مذاکرات هسته‌ای یا دخالت عوامل خارجی در بازار، ممکن است مجدداً شاهد افزایش قیمت باشیم، با این حال، در شرایط فعلی، نشانه‌های مثبتی از ثبات در بازار به چشم می‌خورد.

یکی از صرافان خیابان فردوسی در پایان گفت‌و‌گو گفت: «اگر دولت بتواند کنترل قیمت‌ها را حفظ کند و اخبار مثبتی از مذاکرات برسد، احتمالاً قیمت دلار و تتر برای مدت بیشتری در همین نرخ باقی می‌ماند.»

برای حفظ روند فعلی کاهش قیمت دلار و تتر، بازارساز باید با تلفیق سیاست‌های روانی، نظارتی و اقتصادی، مانع از بازگشت موج‌های نوسانی شود، به‌ویژه، مدیریت انتظارات مردم از طریق شفافیت در اخبار، تقویت عرضه ارز و کنترل سفته‌بازی می‌تواند به تداوم ثبات کمک کند، در عین حال، اقدامات روزمره بازارساز بدون هماهنگی با سیاست‌های کلان اقتصادی برای کنترل تورم و افزایش صادرات، نتیجه‌ای پایدار نخواهد داشت.

تحقق این اهداف نیازمند برنامه‌ریزی دقیق و اقدام به‌موقع است تا بازار ارز بتواند پس از یک دوره ثبات نسبی، زمینه را برای رشد اقتصادی و کاهش فشار بر معیشت مردم فراهم کند.

برچسب ها: بازار ارز
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
رئیس‌کل بانک مرکزی انتخاب شد رئیس‌کل بانک مرکزی انتخاب شد
معاون ارتباطات و اطلاع‌رسانی دفتر رئیس جمهور از پذیرش استعفای محمدرضا فرزین از سوی رئیس‌جمهور و انتخاب عبدالناصر همتی به‌عنوان گزینه جایگزین در سمت ریاست کل بانک مرکزی، خبر داد.
پاسخ رامین رضاییان به اظهارات ساپینتو در خصوص اخراج از استقلال پاسخ رامین رضاییان به اظهارات ساپینتو در خصوص اخراج از استقلال
دقایقی پیش سرمربی استقلال در نشست مطبوعاتی پیش‌دستانه جدایی رامین رضاییان از این تیم را اعلام کرد؛ در حالی که با توجه به بسته بودن پنجره نقل و انتقالاتی باشگاه استقلال و شرایط مبهم برای انتقال بازیکنان جدید جدایی از بازیکنی باسابقه و شرایط رامین کمی عجیب به نظر می‌رسد.
محسن هاشمی: بعضی از علما معتقدند برخورد خشن با حجاب لازم نیست محسن هاشمی: بعضی از علما معتقدند برخورد خشن با حجاب لازم نیست
بسیاری از علما با حجاب اجباری موافق نیستند، اما در خفا حرف می‌زنند و در علن چیز دیگری می‌گویند. اما آنها از افراطیون موجود می‌ترسند و به همین دلیل حرف‌شان را علنی نمی‌زنند.
فیلم+ لحظه پرتاب ماهواره های ایرانی به فضا فیلم+ لحظه پرتاب ماهواره های ایرانی به فضا
سه ماهواره ایرانی «ظفر ۲»، «پایا» و «کوثر ۱.۵» ساعت ۱۶:۴۸ امروز (یکشنبه هفتم دی ۱۴۰۴) به وقت تهران با موشک سایوز-۲.۱بی از پایگاه فضایی وستوچنی روسیه به فضا پرتاب شدند.
ماجرای حفر تونل با این ابعاد در زیر بازار چیست؟ ماجرای حفر تونل با این ابعاد در زیر بازار چیست؟
عضو شورای شهر تهران گفت: اگر حفر تونل در منطقه ۱۲ که جزو بافت‌های فرسوده شهر تهران است، رخ داده باشد حتماً باید درباره آن توضیحات روشنی ارائه شود چرا که این اتفاق می‌تواند آسیب‌های جدی به دنبال داشته باشد.
ویدیو+ قابی ماندگار از زنده‌یاد بهرام بیضایی در کنار عباس کیارستمی ویدیو+ قابی ماندگار از زنده‌یاد بهرام بیضایی در کنار عباس کیارستمی
عباس کیارستمی: افتخارِ بزرگی‌ است برای من کنارِ آقای بیضایی ایستادن، چه برسد به این که این افتخار امشب نصیبِ من شده تا این جوایز رو هم من تقدیمِ ایشون بکنم. به هر حال، این لحظه برای من لحظهٔ خیلی مهمّیه.
بهرام بیضایی، کارگردان سینما و تئاتر درگذشت بهرام بیضایی، کارگردان سینما و تئاتر درگذشت
بهرام بیضایی کارگردان و نمایشنامه‌نویس که سال‌ها در آمریکا زندگی می‌کرد در سالروز تولدش درگذشت.
برگزیده
بودجه ۱۴۰۵ و فشار مالیاتی؛ صنعت ایران در تنگنای رکود و هزینه بودجه ۱۴۰۵ و فشار مالیاتی؛ صنعت ایران در تنگنای رکود و هزینه
در شرایطی که صنعت ایران سالی دشوار را با ناترازی انرژی، کمبود نقدینگی و ضعف تقاضا پشت سر گذاشته، لایحه بودجه ۱۴۰۵ با افزایش قابل‌توجه مالیات‌ها و رشد محدود دستمزدها، نگرانی‌ها درباره تشدید رکود، تعطیلی بنگاه‌های تولیدی و افت سرمایه‌گذاری را افزایش داده و فعالان صنعتی نسبت به آینده تولید هشدار می‌دهند.
پاسخ بانک مرکزی به، قیمت دلار به من ربطی ندارد! پاسخ بانک مرکزی به، قیمت دلار به من ربطی ندارد!
مصطفی قمری‌وفا، مدیر روابط عمومی بانک مرکزی، در واکنش به شایعات برخی کانال‌های خبری اعلام کرد رئیس‌جمهور پزشکیان صبح امروز در صحن غیرعلنی مجلس حضور نداشت و تنها تیم اقتصادی دولت در نشست شرکت کرده بود.
ایگور سرگیف مهاجم ازبکستانی مورد نظر پرسپولیس تکلیف را روشن کرد ایگور سرگیف مهاجم ازبکستانی مورد نظر پرسپولیس تکلیف را روشن کرد
پرونده انتقال ایگور سرگیف مهاجم نامدار ازبکستانی به پرسپولیس، به دلیل درخواست مالی سنگین یک میلیون دلاری و تمایل این بازیکن برای حضور در جام جهانی ۲۰۲۶ از طریق لیگ کشورش، با تمدید قرارداد او در پاختاکور رسماً بسته شد.
صفحه خبر بالای تصاویر