کد خبر: ۶۰۸۰۵
تاریخ انتشار: ۰۷ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۰۰:۰۲

بهترین دانشگاه‌های آسیا در سال ۲۰۲۵

به نقل از THE، ویرایش امسال عملکرد ۸۵۳ دانشگاه از ۳۵ کشور و منطقه را بر اساس معیارهایی، چون آموزش، پژوهش، انتقال دانش و چشم‌انداز بین‌المللی بررسی کرده است. دو دانشگاه چینی چینهوا و پکینگ در رده‌های اول و دوم این لیست قرار گرفته‌اند.
بهترین دانشگاه‌های آسیا در سال ۲۰۲۵

مخاطب۲۴- جدیدترین رتبه‌بندی دانشگاه‌های آسیا در سال ۲۰۲۵ توسط موسسه Times Higher Education (THE) منتشر شد که ارزیابی دقیق و جامعی از برتری آکادمیک در سراسر این قاره ارائه می‌دهد.

به گزارش THE، ویرایش امسال عملکرد ۸۵۳ دانشگاه از ۳۵ کشور و منطقه را بر اساس معیارهایی، چون آموزش، پژوهش، انتقال دانش و چشم‌انداز بین‌المللی بررسی کرده است. دو دانشگاه چینی چینهوا و پکینگ در رده‌های اول و دوم این لیست قرار گرفته‌اند.

در حالی که چین با تصاحب دو جایگاه برتر و پنج دانشگاه در میان ده دانشگاه برتر، همچنان تسلط خود را حفظ کرده است، کشور‌هایی مانند سنگاپور، ژاپن، و هنگ‌کنگ نیز عملکرد قدرتمندی داشته‌اند؛ هر شش دانشگاه هنگ‌کنگ برای اولین بار از سال ۲۰۱۷ در میان ۵۰ دانشگاه برتر قرار گرفتند.

این رتبه‌بندی همچنین شاهد ورود چهار کشور جدید ازبکستان، بحرین، مغولستان، و سوریه است. در این فضای رقابتی، هند با ۲۰ مؤسسه در میان ۲۵۰ دانشگاه برتر آسیا عملکرد قوی‌ای ثبت کرده است، که در رأس آنها مؤسسه علوم هند در بنگلور و دانشگاه شولینی، برترین دانشگاه خصوصی این کشور، قرار دارند.

در مورد دانشگاه‌های ایرانی نیز، دو دانشگاه شریف و امیرکبیر به ترتیب در رده‌های شصت و نهم و هفتادم این لیست قرار گرفته‌اند. دیگر دانشگاه ایرانی که رتبه‌اش در زیر ۱۰۰ قرار دارد، دانشگاه علوم و تحقیقات است که در رده هفتادم و هفتم قرار گرفته است.

یکی از نکات برجسته در عملکرد دانشگاه‌های چین در سال‌های اخیر، ثبات پیشرفت آنها بوده است. در مجموعه رتبه‌بندی‌های THE، معمولا وضعیت کشور‌های مختلف در طول زمان نوسان دارد. اما این موضوع در مورد چین صدق نمی‌کند و صعود آن بی‌وقفه بوده و به نظر می‌رسد هیچ نشانه‌ای از توقف ندارد. رتبه‌بندی دانشگاه‌های آسیا در سال جاری نیز از این قاعده مستثنی نیست. در سال ۲۰۲۵، بیست‌وپنج مسسه چینی بهترین جایگاه خود را تاکنون کسب کرده‌اند.

علت موفقیت موسسات آموزش عالی چین در این زمینه، در مجموعه‌ای از ابتکارات موفق دانشگاهی نهفته است که در ۳۰ سال گذشته به‌طور مداوم بودجه‌های کلان و جهت‌گیری استراتژیک را به گروه رو به رشدی از مؤسسات نخبه ارائه داده‌اند.

با توجه به اندازه بزرگ سیستم آموزش عالی و جمعیت جوان هند، شاید این کشور بیشترین پتانسیل را برای به چالش کشیدن عملکرد رو به رشد چین در رتبه‌بندی‌ها داشته باشد. اما برنامه موسسات برجسته هند، که با هدف توسعه دانشگاه‌های در سطح جهانی طراحی شده بود، از ابتدا با مشکلاتی مواجه شد و اکنون آینده آن در هاله‌ای از ابهام قرار دارد. به عقیده کارشناسان، اگر هندی‌ها می‌خواهند در مسیر موفقیت چین حرکت کنند، باید به‌طور جدی پول و استراتژی خود را در موسسات برتر داخلی سرمایه‌گذاری کنند.

برچسب ها: دانشگاه‌
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
هشدار گوگل: کاربران کروم همین حالا مرورگر خود را به‌روزرسانی کنند هشدار گوگل: کاربران کروم همین حالا مرورگر خود را به‌روزرسانی کنند
نقص پنهان در محبوب‌ترین مرورگر دنیا، میلیون‌ها کاربر را بی‌خبر در معرض خطر جدی قرار داد.
هادی مرزبان بازیگر و کارگردان تئاتر و سینما درگذشت هادی مرزبان بازیگر و کارگردان تئاتر و سینما درگذشت
هادی مرزبان بازیگر و کارگردان تئاتر و سینما در ۸۱ سالگی درگذشت.
حضور بازیگران به عنوان مجری حضور بازیگران به عنوان مجری
دو بازیگر دیگر پرکار در سینما مانند امین حیایی و صابر ابر نیز اجرای مسابقه‌هایی را برعهده گرفته‌اند. صابر ابر فصل جدید «گل یا پوچ» و امین حیایی مسابقه موزیکال«کاست» را اجرا خواهند کرد.
دبل طارمی، قبل از بازی با رئال مادرید دبل طارمی، قبل از بازی با رئال مادرید
مهدی طارمی بلافاصله بعد از فیفادی با نمایشی درخشان و دو گل برابر آترومیتوس شایستگی خود را بار دیگر به نمایش گذاشت
افزایش حقوق کارمندان در سال ۱۴۰۵ افزایش حقوق کارمندان در سال ۱۴۰۵
ضریب افزایش حقوق کارمندان در سال ۱۴۰۵ مشخص شد.
اعلام جزئیات بخش‌های جشنواره فجر اعلام جزئیات بخش‌های جشنواره فجر
در نشست خبری جشنواره جهانی فیلم فجر، دبیر جشنواره با تشریح بخش‌های اصلی از جمله مسابقه بین‌الملل، جلوه‌گاه شرق و «زیتون شکسته» ویژه آثار مرتبط با مقاومت و جنگ غزه ، اعلام کرد که نوری بیلگه جیلان به‌عنوان مهمان ویژه و رئیس هیأت داوران در شیراز حضور خواهد داشت؛ شهری که امسال برای نخستین‌بار میزبان این رویداد با رویکرد شاعرانه شده است.
«نبرد پشت نبرد»؛ معرفی فیلم جدید پل توماس اندرسن با بازی دی‌کاپریو «نبرد پشت نبرد»؛ معرفی فیلم جدید پل توماس اندرسن با بازی دی‌کاپریو
فیلم جدید اندرسون، بالاخره او را در کنار دی‌کاپریو در یک پروژه قرار داد و خروجی کار، یک اثر پرانرژی، بی پرده و جسورانه است که به خوبی می‌تواند پشت تمام روایت‌های خود، حرفش را بزند و مخاطب را با دیدگاه‌های مختلف تنها بگذارد.
برگزیده
هفته دیزاین تهران با دخالت بسیج دانشجویی متوقف شد! هفته دیزاین تهران با دخالت بسیج دانشجویی متوقف شد!
با چند توییت، یک برنامه مورد توجه جوانان تعطیل شد؛ این اتفاقی است که برای رویداد «هفته دیزاین تهران» در دانشکده هنر‌های زیبای دانشگاه تهران رخ داد.
مهاجرت از کابل مسی به فیبرنوری، زیرساخت زندگی دیجیتال ایرانیان مهاجرت از کابل مسی به فیبرنوری، زیرساخت زندگی دیجیتال ایرانیان
در سال‌های اخیر، با رشد فناوری‌های نوین مانند هوش مصنوعی و اینترنت اشیا، نیاز به اتصال پرسرعت و پایدار به اینترنت بیش از پیش احساس می‌شود. پروژه مهاجرت از کابل مسی به فیبر نوری (سوآپ)، پاسخ به این نیازهاست و با اجرای آن، زیرساخت‌های ارتباطی کشور به‌طور اساسی به‌روز خواهد شد
کاهش کشفیات تریاک، شرکت های دارویی را با مشکل مواجه کرده کاهش کشفیات تریاک، شرکت های دارویی را با مشکل مواجه کرده
مدیرکل درمان ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به کاهش منابع تأمین مواد اولیه دارو‌های مخدر، از جمله دارو‌های مورد استفاده در درمان سرطان، درد‌های مزمن و اعتیاد، اعلام کرد که شرکت‌های دارویی با مشکلات جدی مواجه شده‌اند
صفحه خبر بالای تصاویر