کد خبر: ۶۰۶۷۲
تاریخ انتشار: ۰۲ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۶:۴۵

سیدعباس عراقچی متولد کجاست؟

ایرانیانی که ساکن عراق بودند یا خانواده‌هایی که با ایرانیان ازدواج کرده بودند، حداقل در دو مقطع در سال‌های ۱۳۴۸ و ۱۳۵۰ توسط رژیم بعث عراق از این کشور رانده شدند. این در حالی است که سیدعباس عراقچی متولد ۱۳۴۱ و در تهران است و در یک خانواده بازاری فعال در تجارت فرش به دنیا آمد. عراقچی همچنین در دوران جنگ و تا پیش از پذیرفته شدن در دانشکده وزارت امور خارجه، کادر سپاه پاسداران بود.
سیدعباس عراقچی متولد کجاست؟

مخاطب ۲۴- بعد از دومین دور مذاکرات هسته‌ای ایران و آمریکا که با میزبانی عمان در رم، ایتالیا برگزار شد دو شایعه درباره وزیر امور خارجه ساخته شد. ابتدا این که سیدعباس عراقچی با بی‌احترامی دولت ایتالیا وارد رم شده و مورد استقبال آنان قرار نگرفته و دوم این که او احتمالاً ایرانی نیست. چرا که در فامیلی او کلمه عراق وجود دارد.

پس از پایان دور اول مذاکرات در مسقط شایعه شده بود که کاظم غریب‌آبادی معاون امور حقوقی و بین‌المللی وزارت امور خارجه یک خودکار طلایی را دزدیده است. خبری جعلی که مشخص شد از سمت جریان رجوی در فضای رسانه و شبکه‌های اجتماعی فراگیر شده است. این بار، اما موارد مطرح شده از سوی جریان سلطنت‌طلب مطرح شده است.

بیشتر بخوانید

عراق در نام عراقچی

یکی از چهره‌های شناخته‌شده هنری خارج از کشور چند روز قبل با بازنشر همان ویدیوی استقبال در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «اقای عراقچی کیست، چرا اسم کشور عراق در اسم فامیل ایشان است، زمان شاه فقید، وقتی جوان بودم، بیاد میاورم، هزاران هزار عراقی که از دست دولت عراق، به ایران پناه آورده بودند و ...» این موضوع باعث شد بار دیگر کلمه عراق در نام عراقچی مورد توجه قرار بگیرد.

این ادعا اشاره به ماجرای اخراج معاودین از عراق در زمان حسن البکر دارد. ایرانیانی که ساکن عراق بودند یا خانواده‌هایی که با ایرانیان ازدواج کرده بودند، حداقل در دو مقطع در سال‌های ۱۳۴۸ و ۱۳۵۰ توسط رژیم بعث عراق از این کشور رانده شدند. این در حالی است که سیدعباس عراقچی متولد ۱۳۴۱ و در تهران است و در یک خانواده بازاری فعال در تجارت فرش به دنیا آمد. عراقچی همچنین در دوران جنگ و تا پیش از پذیرفته شدن در دانشکده وزارت امور خارجه، کادر سپاه پاسداران بود.

درباره وجود کلمه عراق در نام خانوادگی وزیر امور خارجه نیز می‌تواند دلایل مختلفی وجود داشته باشد. از جمله این که کلمه عراق در تاریخ ایران ارتباطی به کشور عراق ندارد. دایره‌المعارف فرق اسلامی در این باره نوشته است: «عراق عجم نام تاریخی ناحیه‌ای در مرکز ایران است که از غرب به کوه‌های زاگرس، از شرق به کویر، و از شمال به کوه‌های البرز منتهی می‌شود. کرمانشاه، همدان، اصفهان، ری، قزوین و کاشان، قم، تفرش از شهر‌های عمدهٔ این ناحیه بوده‌اند و سبک عراقی در شعر فارسی منسوب به این ناحیه است. بر اساس کتاب اسناد نام خلیج فارس میراثی کهن و جاودان در مبحث نام‌های سرزمین ایران آمده است که در دوره‌های تاریخی پیش از اسلام ایران مرکزی را ایراکستان می‌گفتند برخی نیز این منطقه را اراک نام گذاری کرده‌اند و آن را کوچک شده واژه ایران می‌دانستند به معنی ایران کوچک، جغرافی دانان و مسالک و ممالک نویسان مسلمان این کلمه را معرب نموده و بر اساس قواعد معرب سازی ک را به ق تبدیل و آن را اِراق و عراق ثبت کردندو دشت‌های منطقه غرب زاگرس را که منطبق با سرزمین صاف (فلات) عراق (به غیر از کردستان) را عراق عرب نام نهادند که منطبق با منطقه بابلیون دوره باستان است.»

نکته دیگر این که در ایران نام‌های خانوادگی زیادی وجود دارد که با تقسیم‌بندی‌های جغرافیایی فعلی، به خارج از مرز‌های ایران مرتبط است. برای مثل نام خانوادگی نجفی که اشاره به شهر نجف اشرف در عراق دارد، بیست و نهمین فامیلی پرتکرار در ایران است. به این فهرست، نام‌های خانوادگی مانند عراقی، هراتی، کابلی، کربلایی، اعرابی، عرب، عرب‌زاده و ... را نیز می‌توان اضافه کرد.

عدم استقبال در رم

عراقچی همراه با هیئت مذاکره‌کننده و تیم محدودی از خبرنگاران و همراهان، شامگاه جمعه ۲۹ فروردین وارد رم شد. در تصاویری که وزارت امور خارجه از این سفر منتشر کرد، مشخص بود که عراقچی بدون تشریفات از هواپیما پیاده و وارد یک ون سیاه‌رنگ شد. این ویدیو دستمایه حمله به تیم مذاکره‌کننده شده و جریانی این موضوع بیان کردند که مقامات ایتالیایی توجه و استقبالی از سفر عراقچی نشان ندادند. در حالی که عراقچی در یک سفر رسمی و به دعوت مقامات ایتالیایی وارد رم نشده بود که مراسم استقبال مرسوم از او انجام شود.

برچسب ها: سیدعباس عراقچی
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
واکنش آموزش و پرورش به انتشار ویدئو تنبیه دانش‌آموزان واکنش آموزش و پرورش به انتشار ویدئو تنبیه دانش‌آموزان
در پی انتشار فیلمی در فضای مجازی از برخورد نامناسب دبیر یکی از مدارس کرمانشاه با یک دانش‌آموز، آموزش و پرورش اعلام کرد که معلم خاطی به هیأت بدوی رسیدگی به تخلفات ارجاع شده است.
هزینه شارژ خودرو‌های برقی چقدر؟ هزینه شارژ خودرو‌های برقی چقدر؟
رییس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای اسلامی شهر تهران از تعیین نرخ هزینه شارژ خودرو‌های برقی با نظر اکثریت موافق اعضای شورا خبر داد.
برنز: موهایم در مذاکره با ایران سفید شد برنز: موهایم در مذاکره با ایران سفید شد
رئیس پیشین سازمان سیا و وزیر دفاع پیشین آمریکا با استقبال از مذاکرات غیرمستقیم تهران-واشنگتن با میانجیگری عمان، تاکید کردند که این مذاکرات با شرایط فعلی، کار آسانی نخواهد بود.
داروی محبوب کاهش وزن باعث افسردگی می‌شود داروی محبوب کاهش وزن باعث افسردگی می‌شود
پزشکان هشدار می‌دهند که دارو‌های محبوب کاهش وزن مانند اوزِمپیک (Ozempic) ممکن است باعث افسردگی شوند.
میراث تمدنی گران‌بهای ایران و چین به ارتقای سطح روابط دو کشور کمک می‌کند میراث تمدنی گران‌بهای ایران و چین به ارتقای سطح روابط دو کشور کمک می‌کند
رئیس قوه قضاییه که به چین سفر کرده است، گفت: ایران و چین ۲ کشور با تمدن غنی هستند و میراث تمدنی گران‌بهای ایران و چین به ارتقای سطح روابط دو کشور کمک می‌کند.
سیدعباس عراقچی متولد کجاست؟ سیدعباس عراقچی متولد کجاست؟
ایرانیانی که ساکن عراق بودند یا خانواده‌هایی که با ایرانیان ازدواج کرده بودند، حداقل در دو مقطع در سال‌های ۱۳۴۸ و ۱۳۵۰ توسط رژیم بعث عراق از این کشور رانده شدند. این در حالی است که سیدعباس عراقچی متولد ۱۳۴۱ و در تهران است و در یک خانواده بازاری فعال در تجارت فرش به دنیا آمد. عراقچی همچنین در دوران جنگ و تا پیش از پذیرفته شدن در دانشکده وزارت امور خارجه، کادر سپاه پاسداران بود.
بوژوویچ هم فعلا ماندنی شد بوژوویچ هم فعلا ماندنی شد
به نظر می‌رسد میودراگ بوژوویچ همچنان به عنوان سرمربی استقلال ادامه خواهد داد و به احتمال زیاد در بازی با پیکان روی نیمکت آبی‌پوشان خواهد نشست.
برگزیده
برنز: موهایم در مذاکره با ایران سفید شد برنز: موهایم در مذاکره با ایران سفید شد
رئیس پیشین سازمان سیا و وزیر دفاع پیشین آمریکا با استقبال از مذاکرات غیرمستقیم تهران-واشنگتن با میانجیگری عمان، تاکید کردند که این مذاکرات با شرایط فعلی، کار آسانی نخواهد بود.
واکنش آذر منصوری به تمسخر مقامات عربستانی در صداوسیما واکنش آذر منصوری به تمسخر مقامات عربستانی در صداوسیما
رئیس جبهه اصلاحات به تمسخر مقامات ارشد عربستانی در برنامه‌ای در صداوسیما واکنش نشان داد.
میراث تمدنی گران‌بهای ایران و چین به ارتقای سطح روابط دو کشور کمک می‌کند میراث تمدنی گران‌بهای ایران و چین به ارتقای سطح روابط دو کشور کمک می‌کند
رئیس قوه قضاییه که به چین سفر کرده است، گفت: ایران و چین ۲ کشور با تمدن غنی هستند و میراث تمدنی گران‌بهای ایران و چین به ارتقای سطح روابط دو کشور کمک می‌کند.
صفحه خبر بالای تصاویر