کد خبر: ۶۰۵۹۴
تاریخ انتشار: ۰۱ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۲:۱۱

گرانی در ایران مساله جدیدی نیست ولی بدانید کرایه تاکسی گران شد

نرخ کرایه‌های حمل و نقل عمومی بر اساس مصوبه شورای شهر تهران از امروز یکم اردیبهشت ماه ۱۴۰۴ افزایش یافت.
گرانی در ایران مساله جدیدی نیست ولی بدانید کرایه تاکسی گران شد

مخاطب۲۴- در تاریخ ۲۱ اسفند ۱۴۰۳، شورای شهر تهران با تصویب افزایش ۳۶.۸ درصدی نرخ کرایه تاکسی‌ها برای سال ۱۴۰۴ موافقت کرد. این افزایش بر اساس نرخ تورم رسمی اعلام‌شده از سوی دولت و به‌منظور پوشش هزینه‌های فزاینده رانندگان تاکسی، به تصویب رسید.

علاوه بر این، شهرداری تهران در نظر دارد سامانه هوشمند برخطی را راه‌اندازی کند که نرخ کرایه تاکسی را بر اساس شرایط ترافیکی و جوی تعدیل می‌کند. این سامانه پیش‌بینی می‌کند که در ساعات کم‌ترافیک، کرایه‌ها تا ۵۰ درصد کاهش و در ساعات پرترافیک یا شرایط جوی نامناسب، تا ۵۰ درصد افزایش یابد. این تغییرات به‌منظور افزایش رضایت مسافران و رانندگان و بهبود مدیریت حمل‌ونقل عمومی در پایتخت است.

در ساعات اوج ترافیک، شرایط جوی نامناسب یا شبانه، نرخ کرایه تاکسی‌ها تا ۵۰ درصد افزایش خواهد یافت. این اقدام با هدف تشویق رانندگان به ارائه خدمات در شرایط خاص و کاهش معطلی مسافران در این زمان‌ها صورت می‌گیرد.

بیشتر بخوانید

این تغییرات در نرخ کرایه تاکسی‌ها، به‌ویژه در ساعات اوج ترافیک و شرایط جوی نامناسب، تأثیر قابل‌توجهی بر هزینه‌های حمل‌ونقل شهری خواهد داشت. بنابراین، مسافران و رانندگان باید از این تغییرات آگاه باشند تا برنامه‌ریزی بهتری برای سفر‌های خود داشته باشند. این نرخ‌گذاری هوشمند توسط نرم‌افزار انجام می‌شود و رانندگان نقشی در تعیین آن ندارند.

همچنین طبق مصوبه شورای شهر تهران نرخ بلیت‌های مبلغ‌دار مترو نیز از امروز اول اردیبهشت ماه ۲۵ درصد افزایش پیدا کرد است، البته در خط پرند، به‌دلیل نیاز به همسان‌سازی، ۱۱ درصد از افزایش نرخ بلیت کاسته شده است تا توازن بین نرخ‌های بلیت و همسان‌سازی سایر خطوط برقرار شود.

نرخ بلیت اتوبوس‌های بی‌آرتی نیز نسبت به سال گذشته ۲۵ درصد و در اتوبوس‌های عادی ۳۶.۸ درصد افزایش پیدا کرده است؛ بنابراین بهای بلیت اتوبوس‌های بی‌آرتی در سال جاری ۲ هزار و ۷۵۰ تومان و بهای بلیت اتوبوس‌های عادی ۳ هزار تومان است. البته شهروندان تهرانی دقت داشته باشند که در صورت خرابی دستگاه بلیت خوان نیز شهروندان نباید پول نقد پرداخت کنند.

نرخ کرایه تاکسی تهران بر اساس زمان سفر و شاخص‌های جدید تعیین شد

شادی مالکی، مدیرعامل سازمان مدیریت و نظارت بر تاکسیرانی شهر تهران با اشاره به قیمت‌گذاری نرخ کرایه‌های جدید اظهار کرد: با توجه به اینکه یکی از بزرگترین دغدغه و درخواست شهروندان و تاکسیرانان ارتقای سطح خدمات به ویژه در شرایط خاص مثل ساعات اوج ترافیک بوده است؛ بنابراین شهرداری تهران با ایجاد نوآوری در لایحه نرخ کرایه سال جاری اقدام به تدوین ضابطه اجرایی این موضوع کرد که مورد پذیرش شورای اسلامی شهر تهران واقع شد. بر این اساس، شاخص‌های متغیر مؤثر بر نرخ کرایه و زمان سفر احصاء و توسط شورای اسلامی شهر تهران تصویب شد. همچنین اعمال شاخص‌های مورد اشاره از طریق سامانه هوشمند تاکسیرانی است.

وی مطرح کرد: در مصوبه نرخ کرایه سال جاری نیز ارقام بهای خدمات مأخوذه از تاکسیرانان با کمترین افزایش نسبت به نرخ بهای خدمات سال گذشته تعیین شده است.

مدیرعامل سازمان مدیریت و نظارت بر تاکسیرانی شهر تهران با بیان اینکه تاکسی‌های تهران خدماتی را از شهرداری تهران همچون طرح ترافیک و بیمه تکمیلی دریافت می‌کنند، یادآور شد: ۳۰ هزار راننده تاکسی در اپلیکیشن‌هایی فعالیت می‌کنند که زیر نظر تاکسیرانی نیست و به همین دلیل سامانه برخط تاکسیرانی راه اندازی شد. در فاز اول بنا بر این شد که مدت زمان سفر در محاسبه نرخ کرایه مؤثر باشد.

مدیر عامل سازمان مدیریت و نظارت بر تاکسیرانی شهر تهران تصریح کرد: از سوی دیگر با توجه به ضرورت ساماندهی شرکت‌های خصوصی حمل و نقل مسافر درون شهری توسط شهرداری در ماده ۳۲ قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی، ماده ۱۷ آئین نامه اجرایی قانون مذکور و ضوابط ابلاغی از سوی وزارت کشور به استانداری‌های کل کشور، موضوع ماده ۱۸ آئین نامه مورد اشاره شورای اسلامی شهر تهران، سازمان تاکسیرانی را مکلف به صدور پروانه برای شرکت‌های مذکور کرد؛ بنابراین هرگونه ارائه خدمات این قبیل شرکت‌ها بدون مجوز شهرداری تهران تخلف محسوب می‌شود.

برچسب ها: تاکسی
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
ادعای جدید آلمان علیه ایران ادعای جدید آلمان علیه ایران
دادستانی آلمان مدعی شد که یک تبعه دانمارکی را به اتهام جاسوسی برای سرویس اطلاعاتی ایران در برلین بازداشت کرده است.
نامه به وزیر آموزش و پرورش درباره دریافت شهریه‌های غیرمجاز مدارس نامه به وزیر آموزش و پرورش درباره دریافت شهریه‌های غیرمجاز مدارس
رئیس کمیسیون اصل ۹۰ در نامه‌ای به وزیر آموزش و پرورش خواستار بررسی موضوع دریافت شهریه‌های غیرمجاز در مدارس غیردولتی و ارائه گزارشی به کمیسیون متبوعش شد.
مهاجرانی: تعلیق ارتباط با آژانس اتمی حق ماست مهاجرانی: تعلیق ارتباط با آژانس اتمی حق ماست
سخنگوی دولت در پاسخ به سؤالی درباره ادعای ترامپ مبنی بر درخواست مجدد ایران برای مذاکرات گفت: وزارت خارجه درباره مذاکره اعلام کرده که تاریخی برای این موضوع اعلام نشده است و احتمال دارد که نزدیک هم نباشد و تصمیم‌گیری برای این امر انجام نگرفته است.
پرنده سایبری با بانک‌های ایران چه کرد؟ پرنده سایبری با بانک‌های ایران چه کرد؟
حملات سایبری در جنگ ایران و اسرائیل سهم مهمی از خسارت‌های وارد شده به کشور را از آن خود کرد. پشت بسیاری از این حملات توسط نامی آشنا و مرموز صورت گرفت؛ «گنجشک درنده». گروهی هکری که سابقه حمله به سامانه‌های سوخت و صنایع فولاد کشور را دارد. محمد جرجندی کارشناس امنیت سایبری و هکر سابق جزییات عملیات سایبری علیه ایران را توضیح داده است
ایمیل‌های شبکه اینترنشنال هک شد ایمیل‌های شبکه اینترنشنال هک شد
یک گروه هکری با پذیرش مسئولیت هک ایران اینترنشنال، این شبکه را وابسته به رژیم صهیونیستی خواند و وعده افشای اطلاعات محرمانه کارکنان آن را داد.
مداحی یک افغانستانی در تلویزیون مداحی یک افغانستانی در تلویزیون
ویدئویی از مداحی یک مرد افغانستانی را در تلویزیون ببینید.
خبر مهم وزیر کار برای یارانه‌بگیران چیست؟ خبر مهم وزیر کار برای یارانه‌بگیران چیست؟
وزیر کار بر لزوم حفظ قدرت خرید طبقات فرودست جامعه و تقویت برنامه‌های حمایتی برای دهک‌های پایین با همکاری نزدیک مجلس شورای اسلامی تأکید کرد.
برگزیده
بسازوبفروش‌ها بیکار شدند بسازوبفروش‌ها بیکار شدند
شهرداری‏‏‌ها از صدور پروانه ساختمانی برای «مالکان فاقد سازنده مجوزدار» منع شدند.
خبر مهم وزیر کار برای یارانه‌بگیران چیست؟ خبر مهم وزیر کار برای یارانه‌بگیران چیست؟
وزیر کار بر لزوم حفظ قدرت خرید طبقات فرودست جامعه و تقویت برنامه‌های حمایتی برای دهک‌های پایین با همکاری نزدیک مجلس شورای اسلامی تأکید کرد.
چرا بورس قرمز شد و قرمز ماند! چرا بورس قرمز شد و قرمز ماند!
«در کنار فضای بی‌اعتمادی و بلاتکلیفی ناشی از مذاکراتی که پیش‌تر مطرح شده و بی‌نتیجه باقی مانده‌اند، حس نااطمینانی در بازار همچنان پابرجاست. موضوعی که تهدیدآمیزتر و نگران‌کننده‌تر است، آن است که در بازه‌ای بلندمدت، سهامدار و سرمایه‌گذار از حق تصمیم‌گیری درباره سرمایه خود محروم شده است.»
صفحه خبر بالای تصاویر