کد خبر: ۶۰۵۸۳
تاریخ انتشار: ۰۱ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۰:۴۴

جریمه روزانه برای خودرو‌های فاقد معاینه فنی

مدیرعامل ستاد مرکزی معاینه فنی خودرو‌های شهر گفت:داشتن معاینه فنی یکی از الزامات قانونی بوده و خودرو‌های مشمول در صورت نداشتن معاینه فنی روزانه مبلغ ۱۰۰ هزار تومان توسط پلیس جریمه و اعمال قانون می‌شوند.
جریمه روزانه برای خودرو‌های فاقد معاینه فنی

مخاطب۲۴- سیدمحمدمهدی میرزایی قمی در توضیح سهم مراکز معاینه فنی شهر تهران در صدور گواهی معاینه فنی در کشور، اظهار کرد: براساس آمار سال ۱۴۰۳ در کشور حدود ۱۰ میلیون گواهی معاینه فنی صادر شده که از این تعداد، حدود یک میلیون و ۱۲۳ هزار گواهی صادره مربوط به مراکز معاینه فنی شهر تهران است.

وی با بیان اینکه بالغ بر ۱۰ درصد از گواهی‌های معاینه فنی در کشور توسط مراکز معاینه فنی شهر تهران صادر می‌شود، ادامه داد: در سال ۱۴۰۳ حدود ۱ میلیون و ۵۱۰ هزار دستگاه خودرو به مراکز معاینه فنی شهر تهران مراجعه کرده است؛ از این آمار، ۱ میلیون ۱۷۲ هزار و ۴۱۱ دستگاه خودرو مربوط به مراجعات نخست بوده و از این تعداد حدود یک میلیون و ۱۲۳ هزار دستگاه خودرو یعنی ۹۶ درصد از آن موفق به اخذ گواهی معاینه فنی شده‌اند.

گفتنی است، ۴ درصد باقیمانده به علت فرسودگی و یا نداشتن شرایط لازم برای قبولی در آزمون‌ها مردود شده‌اند.

بیشتر بخوانید

میرزایی قمی با اشاره به اینکه مراکز شهر تهران سالانه ظرفیت پذیرش حداقل ۳.۵ میلیون دستگاه خودرو را دارند، اظهار کرد: شهر تهران از بضاعت ۶۴ خط معاینه فنی خودرو‌های سبک در ۱۷ مرکز ثابت و ۱۵ واحد سیار معاینه فنی برخوردار است و بیشترین تعداد خطوط معاینه فنی و ایجاد زیرساخت‌های لازم برای پاسخگویی به مراجعات در کشور را در مقایسه با سایر کلان شهر‌ها و شهر‌ها در این خدمت رسانی دارد.

گفتنی است، با همت شهرداری تهران در بحث توسعه کمی و کیفی مراکز معاینه فنی شهر تهران، با لحاظ تردد ۲۰ میلیون دستگاه خودروی مشمول معاینه فنی در کشور، زیر ساخت لازم برای انجام معاینه فنی حدود ۲۰ درصد از کل خودرو‌های مشمول معاینه فنی در کشور تامین شده است.

وی تصریح کرد: مراجعه سالانه خودرو‌های شخصی برای انجام معاینه فنی یک بحث قانونی برای ساماندهی وضعیت خودرو‌ها پس از تولید به صورت کلان برنامه ریزی شده ولی خودرو‌ها نیاز دارند پس از هر تعمیر اساسی در بخش‌های ایمنی و یا پیش از سفر که ایمنی خودرو حائز اهیمت است به مراکز معاینه فنی مراجعه کنند.

مدیر عامل ستاد معاینه فنی خودرو‌های شهر تهران افزود: داشتن معاینه فنی یکی از الزامات قانونی بوده و خودرو‌های مشمول در صورت نداشتن معاینه فنی روزانه مبلغ ۱۰۰ هزار تومان توسط پلیس جریمه و اعمال قانون می‌شوند.

وی با اشاره به اینکه داشتن گواهی معاینه فنی خودرو‌ها به چندین طریق توسط پلیس کنترل می‌شود، گفت: براساس ماده ۹ قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی، رانندگان موظفند هنگام رانندگی گواهینامه، کارت خودرو، بیمه‌نامه معتبر شخص ثالث و برای خودرو‌های مشمول معاینه فنی که بیش از چهار سال از تولید آنان می‌گذرد برگه معاینه فنی را به همراه داشته باشند و در صورت مطالبه مأموران راهنمایی و رانندگی آن را ارائه کنند.

میرزایی قمی، افزود: علاوه بر کنترل فیزیکی به صورت مکانیزه نیز توسط کلیه دوربین‌های سطح شهر معاینه فنی خودرو‌ها کنترل و خودرو‌ها در صورت نداشتن آن به صورت سیستماتیک توسط پلیس اعمال قانون میشوند.

گفتنی است علاوه بر موارد ذکر شده طبق قانون یکی از مدارک مورد نیاز در هنگام معامله ارائه گواهی معاینه فنی معتبر است که از این درگاه نیز معاینه فنی کنترل می‌شود.

برچسب ها: معاینه فنی
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
چین در آسیا: قدرت زیاد، اعتماد کم و چالش‌های پیش رو چین در آسیا: قدرت زیاد، اعتماد کم و چالش‌های پیش رو
با رشد اقتصادی، ملی‌گرایی و تنش‌های منطقه‌ای، چین با فرصت‌ها و محدودیت‌های سیاسی و اقتصادی در آسیا روبروست و آینده‌اش به تعادل پیچیده‌ای میان کنترل داخلی و روابط بین‌المللی بستگی دارد.
انفجار و آتش‌سوزی گسترده در تاسیسات نفتی ونزوئلا+ فیلم انفجار و آتش‌سوزی گسترده در تاسیسات نفتی ونزوئلا+ فیلم
یک انفجار مهیب در تاسیسات نفتی پتروسدنو در شرق ونزوئلا موجب آتش‌سوزی گسترده شد؛ احتمال سرایت به واحد‌های تولید نفت نیز وجود دارد.
بهای طلای جهانی افزایش یافت بهای طلای جهانی افزایش یافت
قیمت جهانی طلا امروز با رشد ۰.۳ درصدی به ۴۰۹۲ دلار و ۹۸ سنت رسید؛ بازار معاملات آتی آمریکا نیز افزایش ۰.۲ درصدی را تجربه کرد.
ظریف: مردم باید همیشه قطب‌نمای ما باشند ظریف: مردم باید همیشه قطب‌نمای ما باشند
محمدجواد ظریف در مراسم رونمایی از کتاب خاطرات جهانگیری گفت مردم و مدیران سرمایه اصلی ایران هستند و باید همواره قطب‌نمای ما باشند.
عارف: هدف دولت رسیدن به جایگاه اول منطقه‌ای در علم و فناوری است عارف: هدف دولت رسیدن به جایگاه اول منطقه‌ای در علم و فناوری است
معاون اول رئیس جمهور تأکید کرد ارتباطات علمی بین‌المللی و استفاده از نخبگان ایرانی خارج از کشور برای رسیدن به اقتدار علمی حیاتی است.
جهانگیری: شرایط نه جنگ و نه صلح برای اقتصاد بدتر از جنگ است جهانگیری: شرایط نه جنگ و نه صلح برای اقتصاد بدتر از جنگ است
معاون اول دولت روحانی می‌گوید اقتصاد کشور در وضعیت «نه جنگ و نه صلح» با چالش‌هایی جدی مواجه است و اصلاحات اقتصادی ضروری است.
رئیس کمیسیون امنیت ملی: اجرای قانون عفاف و حجاب به تعویق افتاد رئیس کمیسیون امنیت ملی: اجرای قانون عفاف و حجاب به تعویق افتاد
رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس اعلام کرد شورای عالی امنیت ملی به دلیل شرایط حساس، اجرای قانون عفاف و حجاب را برای مدتی به تعویق انداخته است.
برگزیده
هفته دیزاین تهران با دخالت بسیج دانشجویی متوقف شد! هفته دیزاین تهران با دخالت بسیج دانشجویی متوقف شد!
با چند توییت، یک برنامه مورد توجه جوانان تعطیل شد؛ این اتفاقی است که برای رویداد «هفته دیزاین تهران» در دانشکده هنر‌های زیبای دانشگاه تهران رخ داد.
مهاجرت از کابل مسی به فیبرنوری، زیرساخت زندگی دیجیتال ایرانیان مهاجرت از کابل مسی به فیبرنوری، زیرساخت زندگی دیجیتال ایرانیان
در سال‌های اخیر، با رشد فناوری‌های نوین مانند هوش مصنوعی و اینترنت اشیا، نیاز به اتصال پرسرعت و پایدار به اینترنت بیش از پیش احساس می‌شود. پروژه مهاجرت از کابل مسی به فیبر نوری (سوآپ)، پاسخ به این نیازهاست و با اجرای آن، زیرساخت‌های ارتباطی کشور به‌طور اساسی به‌روز خواهد شد
کاهش کشفیات تریاک، شرکت های دارویی را با مشکل مواجه کرده کاهش کشفیات تریاک، شرکت های دارویی را با مشکل مواجه کرده
مدیرکل درمان ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به کاهش منابع تأمین مواد اولیه دارو‌های مخدر، از جمله دارو‌های مورد استفاده در درمان سرطان، درد‌های مزمن و اعتیاد، اعلام کرد که شرکت‌های دارویی با مشکلات جدی مواجه شده‌اند
صفحه خبر بالای تصاویر