کد خبر: ۶۰۴۶۳
تاریخ انتشار: ۳۰ فروردين ۱۴۰۴ - ۰۹:۲۴

سخنگوی دولت: معتقدیم نباید امور کشور به مذاکرات گره بخورد

فاطمه مهاجرانی اظهار داشت: دولت چهاردهم با تأکید بر خط مشی استقلال‌طلبانه و اتکا به توان داخلی، بار دیگر بر این اصل پافشاری دارد که امور کشور نباید به مذاکرات خارجی گره زده شود.
سخنگوی دولت: معتقدیم نباید امور کشور به مذاکرات گره بخورد

مخاطب۲۴- فاطمه مهاجرانی سخنگوی دولت طی یادداشتی در تشریح مفهوم «وفاق ملی» به شرح زیر نوشته است:
یکی از ضرورت‌های مسلم حکمرانی در دنیای پرتحول امروز، برخورداری از پشتوانه‌ای عمیق و ماندگار در درون جامعه است؛ پشتوانه‌ای که نه در منابع طبیعی خلاصه می‌شود و نه در ابزار‌های قدرت، بلکه در سرمایه اجتماعی ریشه دارد. سرمایه‌ای که از دل اعتماد، همبستگی، مشارکت و امید اجتماعی شکل می‌گیرد و تنها در پرتو آن می‌توان مسیر دشوار پیشرفت و توسعه را هموار کرد.

دولت چهاردهم با درک عمیق شرایط کنونی کشور و محیط پیرامونی، شعار «وفاق ملی» را به‌عنوان قطب‌نمای حرکت خود برگزید؛ شعاری که معنای آن چیزی فراتر از وحدت ظاهری یا اجماع سیاسی است. وفاق ملی یعنی بازیابی پیوند‌های اعتماد میان مردم و حاکمیت، شنیدن صدا‌های مختلف، کاهش شکاف‌های اجتماعی و تکیه بر ظرفیت‌های داخلی برای حل مسائل ملی. در چنین بستری است که سرمایه اجتماعی معنا می‌یابد و به کار می‌افتد.

تجربه سال‌های اخیر به ما آموخت که هرگاه به سرمایه اجتماعی بی‌اعتنا بوده‌ایم یا آن را صرفاً به مقاطع انتخاباتی محدود کرده‌ایم، در مدیریت بحران‌ها آسیب‌پذیرتر و ناتوان‌تر ظاهر شده‌ایم. اکنون بازسازی این سرمایه نیازمند صداقت، شفافیت، مسئولیت‌پذیری و برنامه‌ریزی بر اساس واقعیات کشور است؛ نه بر مبنای امید‌های کاذب یا شرطی‌سازی جامعه نسبت به متغیر‌های بیرونی.

بیشتر بخوانید

در همین چهارچوب دولت چهاردهم با تأکید بر خط مشی استقلال‌طلبانه و اتکا به توان داخلی، بار دیگر بر این اصل پافشاری دارد که امور کشور نباید به مذاکرات خارجی گره زده شود. بی‌تردید گفت‌و‌گو و تعامل با جهان، بویژه در حوزه‌هایی نظیر برنامه هسته‌ای، بخشی از دیپلماسی فعال جمهوری اسلامی ایران است و با اقتدار و تدبیر پیگیری می‌شود. اما این مسیر هرگز نمی‌تواند جایگزین سیاست‌گذاری مستقل و درون‌زا در حوزه‌های اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی شود.

وفاق ملی بدون اعتماد عمومی ممکن نیست. اعتماد عمومی نیز تنها زمانی شکل می‌گیرد که مردم ببینند دولت نه منتظر گشایش‌های بیرونی، بلکه در میدان عمل و با تمام توان در حال حل مشکلات داخلی است. به‌کارگیری نخبگان، بهره‌مندی از ظرفیت‌های بومی، حمایت از تولید، مقابله با فساد، و گسترش عدالت همه عناصر کلیدی در تقویت سرمایه اجتماعی و تحقق وفاق ملی هستند.

دولت چهاردهم خود را متعهد می‌داند مسیر توسعه را با مشارکت و برای مردم طی کند. این تعهد، در گفتار و رفتار و تصمیم‌گیری‌های کلان کشور متجلی خواهد بود. هیچ دولتی بدون حمایت مردمی نمی‌تواند مسیر اصلاح و پیشرفت را طی کند و هیچ مردمی بدون حس تعلق و نقش‌آفرینی در اداره کشور، نمی‌توانند نسبت به آینده امیدوار باشند.

از این‌رو دولت وفاق ملی بر آن است تا نه فقط در سخن، بلکه در عمل، سازوکار‌های حضور واقعی مردم در تصمیم‌سازی و نظارت عمومی را تقویت کند. سرمایه اجتماعی زمانی زنده و پویاست که مردم بدانند رأی، نظر، نقد و همراهی‌شان تأثیرگذار است.

آینده ایران در گرو همدلی، مشارکت، و تکیه بر ظرفیت‌های خودمان است. مذاکرات می‌آیند و می‌روند، اما اگر سرمایه اجتماعی فرسوده شود، بازسازی آن به‌مراتب دشوارتر خواهد بود. راه‌حل پیشرفت پایدار، نه در انتظار نتایج بیرونی، بلکه در اعتماد متقابل، وفاق ملی و اراده‌ای جمعی برای ساختن فردای بهتر نهفته است.

برچسب ها: فاطمه مهاجرانی
اخبار داغ
قیمت بیت‌کوین و ارزهای دیجیتال امروز قیمت بیت‌کوین و ارزهای دیجیتال امروز
قیمت بیت کوین، اتریوم و سایر ارزهای دیجیتال (رمزارزها) به دلار امروز سه‌شنبه ۷ بهمن ۱۴۰۴ را می‌توانید در جدول زیر مشاهده نمایید.
واکنش صادق به درخواست وزیر علوم، مسئولان اساسا باور ندارند کشور مشکلی دارد واکنش صادق به درخواست وزیر علوم، مسئولان اساسا باور ندارند کشور مشکلی دارد
صادق زیباکلام در نامه‌ای سرگشاده خطاب به حسین سیمایی‌صراف، با نگاهی به درخواست وزیر علوم، تحقیقات و فناوری برای کمک دانشگاه‌ها برای راهیابی به برون‌رفت کشور از مشکلات اجتماعی، به نقد رجوع به دانشگاهیان در بزنگاه‌های حساس سیاسی کشور پرداخته است.
قیمت طلا، سکه، دلار و یورو امروز دوشنبه قیمت طلا، سکه، دلار و یورو امروز دوشنبه
طلا ۱۸ عیار به قیمت ۱۶ میلیون و ۸۷۵ هزار تومان رسید. سکه امامی در بازار امروز رشد قیمت شش میلیون و ۵۰۰ هزار تومانی را تجربه کرد و اکنون ۱۷۲ میلیون و ۱۶۰ هزار تومان فروخته می‌شود.
فیلم+ اظهارات رئیس بیمارستان فارابی در مورد مجروحان چشمی ناآرامی‌های اخیر فیلم+ اظهارات رئیس بیمارستان فارابی در مورد مجروحان چشمی ناآرامی‌های اخیر
رئیس بیمارستان فارابی درباره مجروحان حوادث اخیر گفت: در مجموع، حدود ۱۰۰۰ بیمار مراجعه کرده‌اند که پارگی چشم داشتند و نیازمند عمل اورژانسی بودند. این آمار به جز پارگی پلک و بیمارانی است که در حال حاضر به عمل جراحی نیاز ندارند.
فرزین معامله‌گری به پرسپولیس پیوست فرزین معامله‌گری به پرسپولیس پیوست
مدافع چپ تیم امید ایران و باشگاه شمس‌آذر قزوین با عقد قراردادی رسمی راهی پرسپولیس شد.
آخرین خبر از تعطیلی مدارس تهران برای فردا آخرین خبر از تعطیلی مدارس تهران برای فردا
طبق مصوبه کارگروه اضطرار آلودگی هوای استان تهران آموزش مدارس ابتدایی این استان در روز دوشنبه و سه‌شنبه غیرحضوری شد.
ابرهای سیاه در بازار سرمایه که امروز هم قرمز پوش بود ابرهای سیاه در بازار سرمایه که امروز هم قرمز پوش بود
تقاضای فروش سهام همچنان در بازار فعال است و بر سمت خرید غلبه دارد. امروز ۵۰ شرکت بزرگ بازار به تنهایی بیش از ۳ همت خروج پول حقیقی را ثبت کردند و نقش پررنگی در سرخی بازار سرمایه داشتند.
برگزیده
وزیر ارتباطات: اینترنت بین‌الملل نیاز نداریم وزیر ارتباطات: اینترنت بین‌الملل نیاز نداریم
ستار هاشمی با تأکید بر اینکه اگر گفته شود به اینترنت بین‌الملل نیاز نداریم شوخی تلخی کرده‌ایم، گفت: امروز فضای مجازی بخشی از فضای واقعی زندگی مردم شده و باید این موضوع را بپذیریم.
تنهایی استراتژیک اوکراین؛ صلحی بر پایه‌ی اجبار تنهایی استراتژیک اوکراین؛ صلحی بر پایه‌ی اجبار
پس از دیدار رئیس‌جمهور اوکراین و آمریکا در داووس، کی‌یف مجبور به پذیرش واگذاری ارضی از سوی ترامپ شد.
تصویب قطعنامه شورای حقوق بشر سازمان ملل علیه ایران تصویب قطعنامه شورای حقوق بشر سازمان ملل علیه ایران
شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد در پایان نشست ویژه روز جمعه، قطعنامه پیشنهادی ایسلند، آلمان، مقدونیه شمالی، جمهوری مولداوی و انگلیس درباره ایران را تصویب کرد.
صفحه خبر بالای تصاویر