کد خبر: ۶۰۴۴۹
تاریخ انتشار: ۲۹ فروردين ۱۴۰۴ - ۲۰:۲۵
روایت وزیر خارجه از نتایج مذاکرات با مقامات روس

عراقچی: هفته آینده به پکن می‌روم

وزیر امور خارجه در سخنانی در پایان سفر به مسکو، ضمن ارزیابی مثبت مذاکرات خود با رئیس‌جمهور و وزیر امور خارجه روسیه گفت: هفته آینده برای رایزنی با مقامات چین به پکن سفر می‌کنم.
عراقچی: هفته آینده به پکن می‌روم

مخاطب ۲۴- عباس عراقچی بعدازظهر جمعه ۲۹ فروردین ۱۴۰۴ در جمع خبرنگاران در مسکو افزود: در ماه‌های آتی که گفت‌و‌گو‌های ما با آمریکا، موضوع هسته‌ای در شکل و شرایط جدیدی قرار می‌گیرد، نقش دولت روسیه، می‌تواند بسیار مهم و سازنده باشد و همچنین دولت چین که هفته آینده سفری به پکن خواهم داشت.

وی تأکید کرد: مشورت‌ها و رایزنی‌های ما نتایج خوبی دارد و ثمرات خوبی خواهد داشت.

بیشتر بخوانید

ملاقات با پوتین بیش از یک ساعت و نیم طول کشید

وزیر امور خارجه در پاسخ به پرسشی درباره دستاورد‌های سفر دو روزه‌اش به مسکو گفت: ما مذاکرات بسیار مفصل و بیش از یک ساعت و نیم با رئیس جمهور روسیه و هم گفت‌و‌گو‌های حدود سه ساعته با وزیر امور خارجه این کشور داشتیم و تقریباً درباره تمام موضوعات مورد علاقه دو طرف گفت‌و‌گو کردیم.

عراقچی با اشاره به اینکه در دیدار با رئیس‌جمهور روسیه، موضوع دعوت مسعود پزشکیان رئیس‌جمهوری اسلامی ایران از ولادیمیر پوتین برای سفر رسمی دوجانبه به تهران را مطرح کرده است، گفت: آقای پوتین ضمن پذیرش این دعوت، بر انجام آن در فرصت مناسب تأکید کرد.

وزیر امور خارجه خاطرنشان کرد: تهران و مسکو اکنون درک خیلی کامل‌تری از اوضاع منطقه‌ای و بین‌المللی دارند و روابط دوجانبه ما به شکل بی‌سابقه‌ای در مسیر خوبی در حال حرکت است، میزان تجارت دو کشور افزایش بسیار زیادی یافته است و همکاری‌های اقتصادی نیز در حال یافتن شکل مناسبی است.

عراقچی یادآور شد: پروژه‌های کلان در حال اجرا است و هر دو کشور به عنوان دو کشوری که تحت تحریم قرار دارند، مناسبات جدیدی ار تعریف کرده‌اند که در شرایط تحریمی کار می‌کند.

تنظیم روابط اقتصادی ایران و روسیه با توجه به وجود تحریم‌ها

وزیر امور خارجه گفت: ایران و روسیه روابط اقتصادی را با عنایت به وجود تحریم‌ها تنظیم کرده و این مناسبات را شکل داده‌اند؛ البته این به آن معنا نیست که ما به دنبال رفع تحریم‌ها نخواهیم بود. آن، یک کار دیگری است.

وی افزود: تهران و مسکو مشورت‌های بسیار نزدیکی را دارند و در مسیر خوبی در حال حرکت هستند.

چشم‌انداز روابط با توجه به مذاکرات روسیه و آمریکا

وزیر امور خارجه در پاسخ به پرسشی درباره چشم‌انداز روابط ایران و روسیه با توجه به مذاکرات مسکو و واشنگتن برای حل و فصل مسائل گفت: مناسبات روسیه و آمریکا ویژگی‌های خاص خود را دارد و با این وجود، آنچه که مهم است هم رئیس‌جمهور و هم وزیر امور خارجه روسیه اطمینان دادند که روابط کشورشان با ایران تحت تأثیر هیچ کشور دیگری قرار نخواهد گرفت.

وی تصریح کرد: البته این اطمینان در گذشته نیز وجود داشته است همچنانکه در شرایط سخت تحریمی، روس‌ها کمک‌های زیادی به ما داشتند و در شرایط کنونی نیز وضعیت تعاملات به همین شکل است.

عراقچی گفت: این به معنای آن نیست که با روس‌ها اختلاف نظر نداریم، چرا در برخی موضوعات اختلاف نظر داریم و در برخی موضوعات نیز تضاد منافع داریم. اما جنس روابط ما از جنس راهبردی است و این امر، فرصت‌های خوبی را در روابط دو کشور ایجاد کرده است و ما از این فرصت استفاده خواهیم کرد.

عراقچی که پنجشنبه در سفری دو روزه بنا به دعوت رسمی لاوروف همتای روس خود به مسکو سفر کرد، در نخستین روز این سفر با ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهور روسیه دیدار داشت و پیام مکتوب رهبر معظم انقلاب را وی تسلیم کرد.

لاوروف که از مقامات روسی حاضر در دیدار همتای ایرانی خود با پوتین بود، روز جمعه در ساختمان تشریفات وزارت خارجه روسیه میزبان عراقچی بود تا به گفته وزیر امور خارجه کشورمان، جزئیات مباحث مطرح شده در آن ملاقات، به صورت تفصیلی در مذاکرات دو جانبه دیپلمات‌های ارشد دو کشور بررسی شود.

لاوروف در سخنان آغازین مذاکرات با عراقچی گفت: پوتین رئیس‌جمهور روسیه و وزیر خارجه ایران روز پنجشنبه گفت‌و‌گو‌های پرمحتوایی داشتند و رئیس جمهور از این بابت بسیار رضایتمند بود.

وزیر امور خارجه روسیه گفت: مذاکرات پوتین و وزیر خارجه ایران بیانگر پویایی بی سابقه گفتگوی سیاسی میان دو کشور است.

عباس عراقچی وزیر امور خارجه ایران نیز گفت: پیام مقام معظم رهبری به رئیس‌جمهور روسیه به جهانیان نشان داد که تهران، مسکو را شریک راهبردی خود می‌داند.

برچسب ها: عباس عراقچی
captcha
اخبار داغ
ترامپ: محاصره دریایی ایران الان لغو می شود ترامپ: محاصره دریایی ایران الان لغو می شود
دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، در پیامی در شبکه اجتماعی تروث سوشال بار دیگر ادعاهایی درباره برنامه هسته‌ای ایران و وضعیت تنگه هرمز مطرح کرد او این پیام نوشت ایران باید موافقت کند که هرگز به سلاح هسته‌ای دست نخواهد یافت و تأکید کرد تا اطلاع ثانوی هیچ پولی میان طرفین رد و بدل نخواهد شد.
قیمت طلا دلار نقره سکه بیت کوین جمعه ۸ خرداد قیمت طلا دلار نقره سکه بیت کوین جمعه ۸ خرداد
قیمت دلار، یورو، پوند، و سایر ارز‌ها سکه و قیمت طلا سکه پارسیان قیمت بیت کوین، اتریوم و سایر ارز‌های دیجیتال را می‌توانید در جدول زیر مشاهده نمایید. در ضمن به ساعت به‌روز‌رسانی این نرخ‌ها در بالای جدول دفت فرمایید.
صحبت‌های جی دی ونس از خروج خلبانان آمریکایی از ایران! صحبت‌های جی دی ونس از خروج خلبانان آمریکایی از ایران!
جی دی ونس، معاون اول رئیس جمهور آمریکا درباره فراری دادن دو خلبان جنگنده اف ۱۵ که توسط پدافند هوایی ایران ساقط شد، گفت: «پس از سقوط دو خلبان در ایران، ابتدا محل دقیق آنها مشخص نبود و حدود یک روز بعد تایید شد چراغ‌های اضطراری هر دو خدمه فعال است. او این عملیات را از جسورانه‌ترین صحنه‌های عمر خود توصیف کرد.»
انگلیس حلقه تحریم‌ها علیه روسیه را تنگ‌تر کرد انگلیس حلقه تحریم‌ها علیه روسیه را تنگ‌تر کرد
دولت انگلیس در ادامه تشدید فشار‌ها علیه مسکو، بسته تازه‌ای از محدودیت‌ها و تدابیر نظارتی را با هدف مقابله با آنچه مسیر‌های غیرمستقیم تجارت با روسیه خواند، اعلام کرد.
ثبت دمای ۴۸ درجه بالای صفر در دو نقطه کشور ثبت دمای ۴۸ درجه بالای صفر در دو نقطه کشور
در روز چهارشنبه ۶ خردادماه دو نقطه در ایران رکورد گرما را شکستند. بدین ترتیب، لامرد در استان فارس و راسک در استان سیستان و بلوچستان با ثبت دمای ۴۸ درجه سانتیگراد بالای صفر رکورد گرما در از ابتدای سال ۱۴۰۵ شکستند.
مذاکره ایران و عمان درباره چیست؟ مذاکره ایران و عمان درباره چیست؟
معاون دبیر شورای عالی امنیت ملی گفت: ایران و عمان به طور مشترک در حال مذاکره در مورد رویه جدیدی برای عبور کشتی‌ها از تنگه هرمز هستند.
نخست‌وزیر جدید عراق انتخاب شد! نخست‌وزیر جدید عراق انتخاب شد!
پارلمان عراق با رأی اکثریت به کابینه علی فالح الزیدی و برنامه دولت جدید رأی اعتماد داد؛ اقدامی که پس از هفته‌ها رایزنی سیاسی، مسیر آغاز رسمی فعالیت دولت تازه عراق را هموار کرد.
برگزیده
انگلیس حلقه تحریم‌ها علیه روسیه را تنگ‌تر کرد انگلیس حلقه تحریم‌ها علیه روسیه را تنگ‌تر کرد
دولت انگلیس در ادامه تشدید فشار‌ها علیه مسکو، بسته تازه‌ای از محدودیت‌ها و تدابیر نظارتی را با هدف مقابله با آنچه مسیر‌های غیرمستقیم تجارت با روسیه خواند، اعلام کرد.
رونمایی از تازه‌ترین سامانه دفاع هوایی ایران؛ آرش کمانگیر! رونمایی از تازه‌ترین سامانه دفاع هوایی ایران؛ آرش کمانگیر!
ایران اعلام کرد اوایل این هفته از یک سامانه دفاع هوایی جدید برای سرنگونی پهپاد آمریکایی MQ-۹ Reaper نزدیک تنگه هرمز استفاده کرده، حادثه‌ای که نشان می‌دهد تهران با وجود ماه‌ها حمله به سایت‌های نظامی خود، همچنان توان دفع حملات آمریکا و اسرائیل را دارد.
صحبت‌های جی دی ونس از خروج خلبانان آمریکایی از ایران! صحبت‌های جی دی ونس از خروج خلبانان آمریکایی از ایران!
جی دی ونس، معاون اول رئیس جمهور آمریکا درباره فراری دادن دو خلبان جنگنده اف ۱۵ که توسط پدافند هوایی ایران ساقط شد، گفت: «پس از سقوط دو خلبان در ایران، ابتدا محل دقیق آنها مشخص نبود و حدود یک روز بعد تایید شد چراغ‌های اضطراری هر دو خدمه فعال است. او این عملیات را از جسورانه‌ترین صحنه‌های عمر خود توصیف کرد.»